Dodaj do ulubionych

Proszę o polecenie restauracji na randke - wawa

10.09.12, 18:34
Witajcie

Czy znacie jakąś miłą warszawską restaurację, która nadaje się na randkę? Zależy mi na ładnym wystroju, dobrej obsłudze, klimacie no i oczywiście na dobrym jedzeniu. Może być średnia i wysoka 'półka'. Za wszystkie rady bardzo dziękuję.
Obserwuj wątek
    • konto-bez-limitu Surya 10.09.12, 18:58
      Surya
      • marghe_72 Re: Surya 10.09.12, 20:01
        a. zapytaj na forum restauracyjnym
        b. JAKA kuchnia?
    • Gość: BUC SPAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.12, 23:34
      knajpa ledwo ciagnie, wiec *jmdi sie wzielo za SPAM ?
      • wafelki_ryzowe Proszę o polecenie restauracji na randke - wawa 11.09.12, 12:37
        Jeśli chodzi o kuchnię to każda byleby nie amerykańska i meksykańska. Zależy mi na czymś eleganckim. Jesli chodzi o mój gust to osobiście bardzo podobało mi się El Greco ( wystrój średni, ale obsługa i jedzenie super) , tyle że tam już byliśmy.
        • radiomis Re: Proszę o polecenie restauracji na randke - wa 11.09.12, 17:47
          aaaaa - absolutnie nie mam pomyslu
          bulgarska - maly belgrad
          chinska - mandarin
          francuska - bistro de paris
          gruzinska - kindzmarauli
          hinduska - ganesh
          indyjska, jesli ktos woli te nazwe - bollywood lounge
          j - nie jem surowych ryb
          libanska - le cedre84
          miedzynarodowa - moonsfera, panorama, sky club
          polska - rozana - na pietrze jest salonik na 6 osob, karczma dedek - calkowity rustykal
          rosyjska - babooshka
          Stare Miasto omijamy z wiadomych powodow szeroki lukiem...
          szwedzka - IKEA :)
          senegalska - baobab
          turecka - maho
          ukrainska - kozaczok
          wloska - cianti
          z - zapomnialem...
          • radiomis Re: Proszę o polecenie restauracji na randke - wa 11.09.12, 17:51
            a jesli ma byc dobre jedzenie a nie pompa dookola, to moze cos na ostro:
            lankijska - smagi - nie licz na wystroj...
            hinduska - carry house - takze raczej nie licz na wystroj,
            saffron spices - na pietrze jest przyzwoicie
          • marghe_72 Re: Proszę o polecenie restauracji na randke - wa 11.09.12, 20:39
            radiomis napisał:

> wloska - cianti

Chianti :DD
            >
            • radiomis Re: Proszę o polecenie restauracji na randke - wa 11.09.12, 22:04
              i to jest wlasnie a propos osla z mojej sygnaturki
        • Gość: Ulala Re: Proszę o polecenie restauracji na randke - wa IP: *.warszawa.vectranet.pl 13.09.12, 14:48
          Hej!
          ja na swojej randce (pierwszej!) byłam w restauracji Mylos na Ursynowie (przy Multikinie). Co prawda było to ponad rok temu ale wspomnienia zostały mega piękne ;-) tak więc polecam... trochę grecki klimat (skoro podobało Wam się w El Greco to Mylosa pewnie też polubicie). Jedzenie dobre, obsługa ok.
    • marghe_72 Re: Proszę o polecenie restauracji na randke - wa 11.09.12, 20:46
      Jeśli ma być elegancko to polecam larc www.larc.pl/ (szkoda, że pracują nas stroną internetową, nie zobaczysz menu.. ale możesz sprawdzić na Facebooku, jeśli masz konto)
      Bardzo dobrze karmi też Bistecca Bistro (Wilanów) www.bistecca.pl/

Jeśli Grecja to może Taverna Patris, chociaż tam bardziej swojsko niż elegancko :)

Bardzo dobre włoskie jedzenie, ale raczej bez atmosfery (bo lokal maleńki, mieszczą się w nim ze 4 stoliki..) to Mamma Marietta www.mammamariettaristoranteitaliano.com/

A jeszcze lepsze włoskie jedzenie (a i lokal całkiem całkiem) to Delizia
      www.delizia.com.pl/pl
      Concept w Vitkacu też b. dobrze karmi, ale tam ceny baaardzo wysokie (no chyba, że zdecydujecie się na menu degustacyjne , serwowane w tygodniu w porze obiadowej)
    • anetkapoterka Re: Proszę o polecenie restauracji na randke - wa 17.10.12, 14:30
      Mnie całkiem niedawno mój mężczyzna zaprosił do You&Me na Żurawiej. Byłam już tu kiedyś, jednak w innym celu – na tzw biforze :). Jednak tamtego dnia poznałam to miejsce z zupełnie innej strony. Eleganckie, dostojne, luksusowe wnętrze na pewno zauroczy Twoją partnerkę, o jedzeniu nie będę się wypowiadać, w końcu spróbowałam tylko jednego dania, które było smaczne, ale w menu znajduje się znacznie więcej pozycji. Jest wiele fajnie umiejscowionych stolików,, idealnych na randkę, klimatycznych, kameralnych, gdzie będziecie mogli sobie „pogruchać” :). Ja tamtego wieczora byłam zachwycona, jednak klimatyczne miejsce na randkę to podstawa, wtedy też partnera zaczyna postrzegać się inaczej…  Rekomenduję jako ta, którą zaproszono w to miejsce :)
    • Gość: Tutliputli Re: Proszę o polecenie restauracji na randke - wa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.13, 13:40
      Ja byłam raz zabrana do hiszpańskiej restauracji Pico Cuadro na starym mieście, bardzo blisko Zamku Królewskiego. Mały lokal, bez przesadnych dekoracji, ale za to byłam pod wrażeniem kuchni:)
    • Gość: datys Re: Proszę o polecenie restauracji na randke - wa IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.13, 21:38
      Polecam wybrac sie na Bemowo! Warto do Sepii! bylem i nie zaluje!
      cjg.gazeta.pl/CJG_Warszawa/1,104435,12193345,Sepia.html
    • michal.chrzanowski84 Re: Proszę o polecenie restauracji na randke - wa 19.01.15, 19:52
      Po zmroku polecam restauracje Villa Ostródzka na warszawskim Targówku.
      W menu każdy znajdzie coś dla siebie: makarony, naleśniki, sałatki, wołowina, dorsz ....
      Romantyczny wystrój : kominek, świece na stołach, wygodne sofy i poduszki.
      Miła obsługa i duże porcje....
      .... i dobre ceny :)
      • 1-buc Musicie mieć syf skoro musicie SPAMować 19.01.15, 22:31
        Wszędzie SPAM z Pragi.
    • Gość: monika Re: Proszę o polecenie restauracji na randke - wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.15, 19:54
      jeśli macie ochotę poeksperymentować, to jest okazja, polecam Wam wszystkim nie lada gratkę dla amatorów gastronomii. W przyszłym tygodniu rusza festiwal Apetyt na miasto. Jest to pierwszy ogólnopolski festiwal restauracyjny, być może obiło Wam się o uszy . Od przyszłego poniedziałku aż do 26 kwietnia jedne z najlepszych restauracji w Warszawie, Poznaniu, Trójmieście, Krakowie i Wrocławiu będą oferowały trzydaniowe menu za cenę festiwalowego vouchera (kosztuje on 39 zł, przy czym oferuje również dodatkowe zniżki), specjalnie przygotowane na tę okazję. Jeśli wydaje Wam się to fajna opcja, polecam kupić bilety na stronie www.apetytnamiasto.pl, osobiście nie mogę się już doczekać!!!

Pozdrawiam, Monika!
    • Gość: Bunio Re: Proszę o polecenie restauracji na randke - wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.15, 15:24
      O ile temat aktualny to dobrym adresem będzie Presto na Urysnowie. Włoskie jedzenie to zawsze rozkosz dla zmysłów, która pozwoli przygotować grunt na bardziej konkretne doznania, natomiast wizualnie także jest na czym oko zawiesić. Restauracja ma stylizowane wnętrze, przy którym można na chwilę zapomnieć, że jest się w tak pochmurnej strefie klimatycznej : ) Ogólnie fajne miejsce zarówno na pierwszą randkę, jak i późniejsze wyjścia z połowicą.
      • mila254 Re: Proszę o polecenie restauracji na randke - wa 28.04.15, 13:05
        Ja mogę polecić Anticha, knajpa w osiedlu na kabatach, bardzo sympatyczna. Mają teraz super ogródek, miło usiąść wieczorem pod kocykiem przy dobrym winku i włoskim jedzeniu :)
    • Gość: kuba869 Re: Proszę o polecenie restauracji na randke - wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.15, 23:47
      A jaka preferujesz? Ja moge polecic wloska restauracje na kabatach Antich Caffe, ma swietny wystroj. Miejsce klimatyczne, i obsluga ok. Zawsze dopytuja czy wszystko jest ok
      • 1-buc Siedzi SPAMer po nocach i wkleja durne reklamy 21.05.15, 09:58
        bo nikt do tego Antich Cafe nie chce przychodzić
    • jola905 Re: Proszę o polecenie restauracji na randke - wa 30.07.15, 13:59
      Osobiście polecam polską restaurację Halka na ul. Puławskiej 43. Mąż zabrał mnie na kolację urodzinową i byłam absolutnie zachwycona. Piękny wystrój, super obsługa i niesamowite jedzenie! Polecam wszystkim, którzy kochają polską kuchnię!
    • luszkasz93 Re: Proszę o polecenie restauracji na randke - wa 21.08.17, 14:07
      PAPU!!!! jak dla mnie najlepsza restauracja w Warszawie. Są na Mokotowie, al. Niepodległości. Wnętrze bardzo klimatyczne, możesz obczaić spacer na ich stronie restauracjapapu.pl/, jedzenie palce lizać, człowiek się czuje jak w jakimś programie kulinarnym, fajna atmosfera i nienachalna obsługa - jak trzeba to jest na miejscu, a jak nie to się nie wtrąca. polecam
      • 1-buc Re: Proszę o polecenie restauracji na randke - wa 21.08.17, 19:13
        W knajpie nie ma gości? Przy cenach z kapelusza, braku parkingu i mikrofalówce to nie dziwi. Tu nawet SPAM nie pomoże
    • Gość: Kornelia Re: Proszę o polecenie restauracji na randke - wa IP: *.188.142.83.hornet.pl 09.01.18, 15:56
      Taaaak, na starym mieście przed wakacjami jakoś otworzyła się Restauracja Romantyczna, no więc jak sama nazwa wskazuje - na randke idealna ;p Byłam tam dwa razy na obiedzie i maja przepyszna polska kuchnie ;) A klimat rzeczywiście fajny...
    • malutka03_89 Re: Proszę o polecenie restauracji na randke - wa 18.01.18, 12:05
      Restauracja w Klubie Sosnowym na Wawrze, www.klubsosnowy.pl
      • 1-buc Re: Proszę o polecenie restauracji na randke - wa 18.01.18, 18:06

Jeszcze więcej SPAMU malutka03_89
    • Gość: Skoooczi Re: Proszę o polecenie restauracji na randke - wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.18, 11:06
      Ładny wystrój, dobra obsługa, klimat i dobre jedzenie to ja znalazłam tylko w jednym miejscu ostatnio - nowo otwartej LaIberice na Burakowskiej. :D
    • bartekszroman Re: Proszę o polecenie restauracji na randke - wa 11.02.18, 20:08
      Zachodni Brzeg na Wioślarskiej - ja uwielbiam to miejsce na romantyczne kolacje. Po pierwsze wystrój i klimat, a po drugie jedzenie, które jest wybitne. Humus najlepszy na świecie :)
      • 1-buc Re: Proszę o polecenie restauracji na randke - wa 11.02.18, 20:23
        Nigdy, ale to NIGDY nie wolno pójść do knajpy, która spamuje na Forum. Buda, której SPAM pojawia się z kilkunastu kolejnych wątkach? Syf? Pewne zatrucie? Wyrzucone pieniądze?
        bartekszroman - dlaczego nie macie gości? Na kaszę za 23 złote stać każdego, a jednak ludzie nie przychodzą...
    • Gość: Wero Re: Proszę o polecenie restauracji na randke - wa IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.18, 22:21
      Spoko jest Oliwa i Papryka jak na randkę ;p Fajny klimat mają, no i w kuchni wloskiej kazdy znajdzie cos co lubi :)
    • martuskaa966 Re: Proszę o polecenie restauracji na randke - wa 12.02.18, 00:52
      Bardzo fajnym miejscem, do którego śmiało można zabrać dziewczynę na randkę i będzie zachwycona to Czyli Żurawia 45. Super miejsce z klimatem i pysznym włoskim jedzeniem. Poza tym mają pyszne drinki autorskie. Uwielbiam gdy mój facet mnie tu zabiera :)
      • 1-buc Re: Proszę o polecenie restauracji na randke - wa 13.02.18, 09:01
        SPAM knajpy z Żurawiej sięga dna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka