Dodaj do ulubionych

Praski cud mieszkaniowy. Setki wolnych mieszkań...

IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.12, 14:21
Bardzo mnie to cieszy, że władze mojej dzielnicy są w tej dziedzinie the best. Zresztą nie tylko w tej dziedzinie jest nieźle;) Praga Południe to naprawdę wspaniały rejon do zamieszkania

SYLWESTER
Obserwuj wątek
    • Gość: maninbox Re: Praski cud mieszkaniowy. Setki wolnych mieszk IP: 193.59.173.* 30.11.12, 14:36
      Mój tata został eksmitowany na Ochocie na bruk w zeszłym roku, ze względów "formalnych" bo na umowie śmieciowej miał za wysokie zarobki, ale za małe by spłacić jednorazowo zadłużenie, potem stracił pracę i nie ma gdzie mieszkać. Czy może ubiegać się o mieszkanie komunalne na Pradze Południe?
      • Gość: R Re: Praski cud mieszkaniowy. Setki wolnych mieszk IP: 212.160.172.* 30.11.12, 15:09
        Tylko w swojej dzielnicy, a jeżeli Ochota dogada się z Pragą Południe to ma ewentualnie szansę. Tylko że i tak będzie musiał spłacić zadłużenie i może w tej sprawie porozumieć się co do terminu i kwoty spłaty zadłużenia. Jeżeli ma wyrok sądu na lokal socjalny, to ma szansę na mieszkanie, a jeżeli nie, to ma poważny problem, ale od listopada do kwietnia jest okres ochronny i nie można wyrzucić lokatora na bruk, władze dzielnicy powinny zaoferować lokal zastępczy na ten okres lub zostawić w dotychczasowym lokalu.
      • Gość: avg Re: Praski cud mieszkaniowy. Setki wolnych mieszk IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.11.12, 15:11
        Czy nie możesz sam pomóc Tacie i pomóc mu w pokryciu kosztów najmu mieszkania?
    • Gość: ConanLibertarianin Komunałki to relikt PRL, podatnicy dokładają do IP: *.dynamic.chello.pl 30.11.12, 15:09
      nich w samej Warszawie ok. 200 mln zł rocznie!
      • Gość: R Re: Komunałki to relikt PRL, podatnicy dokładają IP: 212.160.172.* 30.11.12, 15:17
        I jeszcze jedno, w jaki sposób miasto dopłaca do lokali komunalnych? Chyba, ze do tych gdzie ludzie nie płacą czynszu? Na pewno nie na Pradze Północ do mieszkań w 100 letnich kamienicach tylko zimną wodą, bez remontów od kilkudziesięciu lat albo w ogóle nigdy nie remontowanych, a czynsz ten sam co za mieszkanie komunalne na Mokotowie w regularnie remontowanej i konserwowanej kamienicy z wygodami.
        • Gość: gość Re: Komunałki to relikt PRL, podatnicy dokładają IP: *.play-internet.pl 30.11.12, 15:51
          dopłaca w ten sposób, że utrzymanie metra kwadratowego lokalu komunalnego kosztuje więcej niż czynsz który uiszcza lokator za ten sam metr.
        • Gość: wawiak Miasto dopłaca do mieszkań komunalnych! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.12, 01:34
          Dopłaca - i to słono - do każdego mieszkania we wspólnocie mieszkaniowej. Nawet najwyższy czynsz (6,6 zł) jest w dalszym ciągu niższy niż opłaty ponoszone przez miasto (jako właściciela mieszkania komunalnego) na rzecz wspólnot mieszkaniowych (7-9zł). W Warszawie czynsz za 1m2 mieszkania komunalnego powinien wynosić 8-9 zł (minimum). U nas we wspólnocie właściciele płacą więcej niż najemcy mieszkań komunalny odprowadzają do miasta. Absurd, za który wszyscy musimy płacić.
    • Gość: Juby Re: Praski cud mieszkaniowy. Setki wolnych mieszk IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.12, 15:13
      Rejon jest rzeczywiście wspaniały do zamieszkania.
      Co do wspaniałości władz dzielnicy mam zupełnie inne zdanie i nie jest ono odosobnione.
    • Gość: rick Praski cud mieszkaniowy. Setki wolnych mieszkań... IP: *.rev.snt.net.pl 30.11.12, 15:31
      Cudowne! Cudowne!
      A nie mogłaby Praga Pd. dostać tę miejską kwotę na odszkodowania? Chociażby połowę. Wszyscy byliby zadowoleni: miasto, że wydało tylko połowę, taki Ursynów, że pozbył się kłopotów i Praga Pd, że dostała kasę, np. na infrastrukturę (równe chodniki, drzewa, kanalizację)
    • Gość: leveller Praski cud mieszkaniowy. Setki wolnych mieszkań... IP: *.ip.netia.com.pl 30.11.12, 15:36
      Zaczynają naprawdę mić nas, czytelników, za debili:
      "Praski cud mieszkaniowy. Setki wolnych mieszkań czekają " TYtuł artykułu
      - " Nowe mieszkania komunalne na Żoliborzu" - podpis pod zdjęciem
    • poznan56 Praski cud mieszkaniowy. Setki wolnych mieszkań... 30.11.12, 18:48
      zyje w Szwecji ??? Zyje na cudzy koszt, zyje z odsetek bankowych, zyje dobrze/zle, zyje jak lord .... ale MIESZKA w Szwecji, Polsce, Ameryce, itp.
    • Gość: ML teraz przynajmniej wiadomo którą dzielnicę omijać IP: 31.178.184.* 30.11.12, 20:22
      z daleka!! :) ten artykuł to wspaniała reklama "Praga Południe - do nas zjeżdża się biedota z całego miasta. Zamieszkaj tu i TY !!!"
    • Gość: Bik Praski cud mieszkaniowy. Setki wolnych mieszkań... IP: *.dynamic.chello.pl 30.11.12, 21:50
      Inne gminy nie mogą? Nie chcą sprawdzać kto jest uprawniony? To dopiero należy zbadać. Może NIK się tym zainteresuje, jak gminy dają lokale osobom nieuprawnionym?
    • Gość: ConanLibertarianin PRL się skończył ponad 20 lat temu, IP: *.dynamic.chello.pl 01.12.12, 07:27
      ale nie skończył się homo sovieticus vide działacze: SLD, PSL, PiS itd. Stąd nigdy nie dogonimy Zachodu, bo będziemy nadal żyli w złudnym świecie "gospodarki" etatystyczno-socjalistycznej.
    • Gość: baola Re: Praski cud mieszkaniowy. Setki wolnych mieszk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.12, 18:07
      Matuchno,co tu jest napisane?????stek bzdur i kłamstw,żadnych szybko realizowanych eksmisji nie ma,chyba,że dla "ulubionych" i tych którzy dadzą łapówkę p.Kempie,natomiast Kempa realizuje eksmisje,płacisz,nie płacisz won....bo to jego folwark,jego dom.Chory facet (dwa zawały)czeka już ponad 4 lata na lokal socjalny,bo przez sztuczne zadłużenie ZGN włóczy go po sądach.Wice niech Kempa nie opowiada bajeczek,tylko zobaczy na własne oczy jak wygląda i eksmisja i lokal socjalny w "kamienicach/slamsach cudów"
      • Gość: jan jesteście z marsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.12, 01:56
        nie wiem jak można coś dostać za darmo? To jakaś komuna głęboka czy co?
        Nie chcesz mieszkać pod mostem - kupujesz mieszkanie.
        Na kredyt, za gotówkę, nieważne.
        Ja w życiu nic nie dostałem za darmo.
        Mieszkanie - kredyt.
        Samochód - ciężka harówka.
        Wczasy - niestety na razie nie stać mnie, ale pracuję nad tym.
        W pracy mało płacą - nie jęczę tylko zmieniam na inną.
        Moje kompetencje są za słabe - szkolę się, pracuję nad sobą. Nie jęczę.
        Można mieć pretensje do świata, gdy ktoś oszukuje cię, łamie prawo, a policja i sądy nie działają jak należy.
        Ale żebranie o mieszkanie, gwarancję pracy i inne bzdety.
        K..wa, z choinki się urwaliście?
        • marbor1 Re: jesteście z marsa 02.12.12, 14:57
          Janie, podpisuję się pod Twoim postem obiema rękoma. Mnie też w życiu nikt nic za darmo nie dał. Na wszystko co mam zapracowałam sama, a w życiu nie zawsze miałam z górki.
    • Gość: red Praski cud mieszkaniowy. Setki wolnych mieszkań... IP: *.jmdi.pl 02.12.12, 22:12
      razem z pojawieniem się metra będzie jeszcze lepiej. tych inwestycji będzie coraz więcej, trochę tez zależy od miasta czy rozsądnie zaplanuje zagospodarowanie tutaj. bo na Pradze powinno się łączyć usługi, mieszkaniówkę i bądźmy szczerzy musi być przestrzeń na kulturę, bo to od niej zaczął się renesans tej dzielnicy. choćby Centrum Praskie Koneser zaczęło się od kultury, pojawił się inwestor i nie buduje grodzoego osiedla, tylko Centrum Praskie Koneser będzie miało galerie, kawiarnie, biura i mieszkania. Nikt już nie powie że Praga to brzydsza siostra dzielnic z lewej strony Wisły
    • Gość: bzdura Praski cud mieszkaniowy. Setki wolnych mieszkań... IP: *.lds-bng-011.adsl.virginmedia.net 09.12.12, 13:44
      Jaki cud.?Gdzie jest prawda.Zle pracujace urzedy od lat nie dopilnowujace waznych umow i teraz eksmisja niewinnych ludzi za wlasne bledy .Jaki jest sens wyrzucac 1 osobe z kawalerki ok.25-30metrow i proponowac wpisanie na liste oczekujacych? Dlaczego oszukujecie ludzi ze placicie za cos tam .Ludziom zagrozonym eksmisja narzucacie bezprawnie czynsz 200% i za gowniana wielkosc kawalerki placi sie ok.700zl /m-c.
      • Gość: ursyn Re: Praski cud mieszkaniowy. Setki wolnych mieszk IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.12, 22:06
        bzdura
        30m2x14,75= mniej niz 450 a kawalerka w prywatnym budynku na Kickiego bez zadnych wygód ogrzewana lokalnym CO (kotłownia na 4 mieszkania) 1200/m-c

jeśli ktoś mówi o 700 zł to dolicza wszystkie inne opłaty
    • Gość: Jakub Wędrowycz a chlory jak nie płacili tak nie płacą:( IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.12, 16:39
      Pan płaci, Pani płaci, społeczeństwo płaci - za żulików:(
    • Gość: Bogusław SPAM k... spam jak ch... IP: *.centertel.pl 22.08.14, 05:07
      forum.gazeta.pl/forumSearch.do?&author=emanuela05&sortMode=DATE&queryMode=SIMPLEALL&pageNumber=1
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka