Dodaj do ulubionych

Radny Piotr Kalbarczyk

04.05.13, 10:05
ten co lekka reka "klepnal" zlodziejski podatek smieciowy.

Podwykonawcy też nie mogą narzekać. Cieszyć może się zwłaszcza opisywana już przez "SE" firma Aluglass należąca do warszawskiego radnego PO Piotra Kalbarczyka, która dostała za to zlecenie - bagatela - 8,8 mln zł. Z tabeli kalkulacyjnej, w której wyceniono wszystkie roboty w ramach tego zlecenia, wynika, że Aluglass zarobił krocie na samych kafelkach! Ułożenie 1 metra kwadratowego gresu firma wyceniła bowiem na... 429 zł, podczas gdy w Warszawie za taką robotę, już z materiałem bierze się nie więcej niż 150-200 zł. - 429 zł to zabójcza cena! Nawet połowa tej kwoty to za dużo - mówi Dariusz Danilewicz, glazurnik z Warszawy. Zdzierstwo kłuje w oczy. I to dosłownie, bo Aluglass spaprał robotę. Dowodzą tego wykonane przez nas zdjęcia, na których widać koślawo ułożone najtańsze płytki

Znajomy krolika

...nie jest to nius goracy, niemniej jednak wiele wyjasnia, dowod wdziecznosci?

Wawerka
Obserwuj wątek
    • Gość: AnnaM Radny Piotr Kalbarczyk a budowa basenu w Aninie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.13, 18:21
      Pan Radny ma lekką rękę nie tylko do "podatku śmieciowego".
      W jesieni 2009 r w odpowiedzi na zawiadomienie przeze mnie radnych Wawra o skandalicznych nieprawidłowościach na budowie basenu w Aninie z którymi walczyłam na ile pozwalały mi środki, którymi dysponuje inspektor nadzoru ( czyli nie odbieranie wadliwych robót ) - zwołano sesję nadzwyczajną.
      Na tej sesji obok Opinii technicznej, która potwierdzała wszystkie moje zastrzeżenia wobec wykonawcy firmy ZAMBET ( a przedstawiono tylko wyjęte z kontekstu zdania, które rzekomo świadczyły o bezzasadności uwag inspektora nadzoru ) - główne skrzypce zagrał Radny Kalbarczyk, który przedstawił się jako fachowiec budowlany z wieloletnim stażem i całą mocą swojego autorytetu radnego i budowniczego stwierdził, że Zambet jest cacy a inspektor nadzoru nie ma racji.
      Za taką wypowiedź w obronie ulubionej firmy wawerskiego PO należało się sowite wynagrodzenie.....

Dzisiaj należy przywołać tę wypowiedź Pana K. i może przedstawić mu listy usterek, które bezskutecznie wysyła wawerski Urząd do Zambetu .
      Może Pan K. zaangażuje teraz także swój autorytet i zmusi Zambet do ich usunięcia.
      Czasu pozostało niewiele, bo we wrześniu 2013 mija 3-letnia gwarancja na roboty wykończeniowe i instalacyjne basenu z lodowiskiem w Aninie ( gwarancja na roboty konstrukcyjne mija w 2015)
      Może sam je usunie ?
      Wszak własną piersią bronił w 2009r Zambet-u i Burmistrzów Duchnowskiego i Gójskiego zarazem a nakładane ostatnio wielomilionowe kary umowne na nieusuwanie usterek Zambet jakoś zlekceważył.....
      • w_v_w Re: Radny Piotr Kalbarczyk a budowa basenu w Anin 04.05.13, 20:29
        bez przetargu

Ta "super" firma powstala w 2009 i od razu wygrala przetargi. Toz to 'gieniusz"!

Wawerka
      • Gość: hdjdhhdhs Re: Radny Piotr Kalbarczyk a budowa basenu w Anin IP: 10.201.206.* 22.05.13, 10:24
        Tak na pewno.
    • Gość: ech Największy dramat IP: *.adsl.net.t-com.hr 04.05.13, 20:39
      forumowego trolla. Odpowiada mu tylko inny troll, a nikt poważny jakoś nie chce włączyć się do "dyskusji". Czas się napić.
      • Gość: Obecny Re: Największy dramat IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.05.13, 12:03
        Fakt, to boli...
        Brawa na stojąco za komentarz ;-)))) Szkoda, że nie można komentarzy bisować ;-))))
        A te trolle, to chyba z odłamu nieprzyjętego na ostatnim Sabacie ...
        • w_v_w mnie nic nie boli, ale was jak widac bardzo :D 05.05.13, 15:20
          a Wawerka, byla, jest i bedzie hey! :P

Wawerka
          • aninianin Re: mnie nic nie boli, ale was jak widac bardzo : 05.05.13, 18:24
            Skoro jestes taka bezstronna to powiedz, dlaczego zawsze atakujesz tylko radnych PO, a nigdy PIS , tak z ciekawości?
            • w_v_w Re: mnie nic nie boli, ale was jak widac bardzo : 05.05.13, 18:40
              ...a to jest bardzo proste, bo radni PiS poki co, maja tyle do gadania "co Zyd za Niemca", niczego nie moga popsuc ;)
              Platforma mienila sie jako fachowcy, dobrze przygotowani do rzadzenia a tu okazalo sie,ze to banda nieukow, kombinatorow, jednym slowem doopkow. Jesli chodzi o wlasne interesy sa niezwykle aktywni i to nie jest w porzadku.

Wawerka
              • gazeta-za-10 Re: mnie nic nie boli, ale was jak widac bardzo : 08.05.13, 19:23
                w_v_w
                chcesz powiedzieć, że to potomek babci/mamy co, w drewnianej budce po szewcach na ul. Wisełki, tonem i farbami marki "Maluj Sam" handlowały ?

więc gratulować niemłodemu już "Kalbarowi", bo zdaje się, że tak w "140-stce" szprynców z tej rodzinki przezywano

• w_v_w to lon, dyc lon :) 08.05.13, 21:28
                  ...czasami mysle, ze p. Roza w grobie sie przewraca.
                  Zwana "farbiarka" byla bardzo aktywna w spolecznosci lokalnej, bezinteresowna, czego nie mozna powiedziec o synalku.

Wawerka
                  • gazeta-za-10 Re: to lon, dyc lon :) 08.05.13, 23:16

zacna 140-ta zjazd swoich wychowanków na czerwiec zapowiada,

może będzie dane niektórym z nich, gębę tego radnego na radościańskim "Orliku" rozpoznać
                    i ... odpowiednio do zasług wygwizdać
                    • w_v_w Re: to lon, dyc lon :) 08.05.13, 23:54
                      Jak to latwo sie "zesmiecic".
                      Wawerka
      • Gość: Bobi Re: Największy dramat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.13, 18:24
        > forumowego trolla. Odpowiada mu tylko inny troll, a nikt poważny jakoś nie chce
        > włączyć się do "dyskusji". Czas się napić.

Dlaczego troll?
        Żal dupę ściska, generalnie niewiele jest do dodania. Chociaż warto poznać też opinię drugiej strony. Nie wiem za bardzo kto dał za 8,8 mln zlecenie. Rozumiem że był którymś tam podwykonawcą, więc pewnie nie jest to tak do końca że podatnicy za to zapłacili, ale raczej główny wykonawca na tym stracił, więc jego plajta ... widać że są podstawy.
        • w_v_w Powiem Ci wiecej, ta firma nie musiala 05.05.13, 18:43
          upominac sie o "nalezna" kase ;)

Wawerka
          • Gość: Bobi Tego nie wiem IP: 212.160.172.* 05.05.13, 21:24
            ale jest to mało istotne z punktu widzenia problemu. Może tylko dodaje ewentualnej pikanterii.
            Generalnie niezły śmierdziel się zapowiada, bo to tylko objaw, uryweczek. Bo tak naprawdę ma wiedzy za co ten kontrakt? Tak jak napisałem, płacenie podwykonawcom nie jest problemem inwestora czyli Skarbu Państwa. Płacenie i przepłacanie musi być za coś .... i tu nie wiemy z tego tekstu akurat o tym problemie nic, a właśnie tu jest pies pogrzebany.

To że niektórzy są już zmęczeni władzą widać od dawna.
            To że inni do niej niedorośli, widać również.
    • Gość: Asia Kalbarczyk, Masny, Wujastyk IP: *.play-internet.pl 06.05.13, 23:35
      To oni mieszkańcom Warszawy 89 zł wprowadzili opłaty śmieciowej. Kalbarczyk za 429 zł za m kw płytki układał na Narodowym. Same "WAŁY" działaczyków PO wawerskiej. Sąsiedzi będą wam pamiętać.
      • Gość: Bobi Re: Kalbarczyk, Masny, Wujastyk - Bogowie ... IP: 212.160.172.* 07.05.13, 20:24
        Iście boskie moce muszą mieć trzy owe postaci,
        żeby narzucić swą wolę szatańską nad narodem warszawskim,
        narodem zacnym, bogobojnym i zgodnym.

PS. Poziom mojego postu starałem się dopasować do przedmówcy.
        • Gość: mz Re: Kalbarczyk, Masny, Wujastyk - Bogowie ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.13, 09:46
          "Poziom mojego postu starałem się dopasować do przedmówcy."
          Zasadniczo się udało, ale piszesz zanadto składnie ;))
        • Gość: Aga Re: Kalbarczyk, Masny, Wujastyk - Bogowie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.13, 20:57
          > Iście boskie moce muszą mieć trzy owe postaci...
          Wystarczyłyby ich trzy głosy przeciwko i Uchwala nie przeszłaby. Myślisz Bobi, że do tego potrzebne boskie moce?
          • Gość: Bobi Re: Kalbarczyk, Masny, Wujastyk - Bogowie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.13, 23:13
            > Wystarczyłyby ich trzy głosy przeciwko i Uchwala nie przeszłaby. Myślisz Bobi,
            > że do tego potrzebne boskie moce?
            Nie mam pojęcia. Ja pisałem o czym innym.
            • Gość: Asia Re: Kalbarczyk, Masny, Wujastyk - Bogowie ... IP: *.play-internet.pl 09.05.13, 06:24
              Bobi nie kto inny jak ty odwoływał się do "boskich mocy" najwyraźniej to twoje klimaty. Na drugi raz zanim napiszesz i dopniesz "łatkę komuś" pomyśl. Te trzy nazwiska reprezentują Wawer w Radzie Warszawy i poparły system w którym mieszkańcy nie mają żadnego prawa.
    • atlass Re: Radny Piotr Kalbarczyk 10.05.13, 10:24
      Jak ma się znajomości i potrafi rozpychać łokciami i wie kiedy i gdzie to robić, to można liczyć na stanowisko menedżerskie. W innym przypadku to łut szczęścia albo zwykły przypadek. Menedżment komunikuje się ze sobą i to oni dopiero dobierają sobie "kolegów" po fachu. Na awans na menedżera nie ma co liczyć, bo to szczególne i pojedyncze przypadki. Skończenie takich studiów to: 1. napchanie kabzy uczelni i wykładowcom 2. strata czasu (chyba, że ktoś lubi się uczyć i ma czas na bzdury) 3. zero efektów w polskiej rzeczywistości. Albo wejdziesz komuś w kapsko i on ciebie awansuje, albo tatuś ciebie wrzuci do kilku kolejnych firm, z których ciebie wyrzucą bo nic nie wiesz co robić i jak, albo będziesz do końca marnego żywota pracować na szeregowym stanowisku pomimo wysługi 20 lat pracy i jawnej predyspozycji do bycia dyrektorem/prezesem. Polska, tfu, to kraj straconych szans. Tutaj są układy i układziki. Tylko w ten sposób tutaj się żyje. Jak nie masz układzików to albo wy.pier.dalaj za granicę (tam jest tysiące razy lepiej) albo cierp za grosze swój marny żywot.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka