Gość: realista Strajku nie będzie. Politycy przestraszyli się ... IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.13, 08:47 Miłe jest to ,że zwiąskowcy staneli murem za teściowymi . Kto by pomyślał ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Przywileje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.13, 08:58 www.fakt.pl/Zobacz-kto-w-Polsce-ma-przywileje,artykuly,57067,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Przywileje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.13, 09:05 weblog.infopraca.pl/2013/02/przywileje-pracownicze-dla-kogo/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Strajku nie będzie. Politycy przestraszyli się ... IP: 185.4.215.* 27.06.13, 09:18 Pilnie szukam kochanka-kierowcę ZTM w Wa-wie. Pilnie, bo 8.07 kończy mi się bilet kwartalny na dwie strefy ! A na poważnie - radni, my wam to zapamiętamy! Dzisiaj idę podpisać się na liście w spr. referendum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Re: Strajku nie będzie. Politycy przestraszyli si IP: *.dynamic.mm.pl 27.06.13, 09:47 Głupsza to ty już chyba nie możesz być !!! Mylisz pojęcia kierowca, Ztm , nie rozumiesz co to konkubinat ale swoje wypociny zamieszczasz na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
kino.mockba Strajku nie będzie. Politycy przestraszyli się ... 27.06.13, 09:21 Pracownicy prywatnych spółek świadczących miastu usługi muszą być zachwyceni, bo nie mieli darmowych biletów i pracują za niższe stawki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Re: Strajku nie będzie. Politycy przestraszyli si IP: *.dynamic.mm.pl 27.06.13, 09:57 Dodaj że śpią w hotelach robotniczych żeby nie wracać codziennie po 100lub 150 km do domu - to i nam zabrać mieszkania, po co nam. Gdyby chcieli wymusić na swoich pracodawcach to by mieli. A jak chcesz zobaczyć różnice to idź na pętle autobusową i porównaj z zewnątrz pojazdy ajentów i Mza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darmozjad Re: Strajku nie będzie. Politycy przestraszyli si IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.06.13, 10:33 > Dodaj że śpią w hotelach robotniczych żeby nie wracać codziennie po 100lub 150 > km do domu - to i nam zabrać mieszkania, po co nam. To ja dorzucę jeszcze, że nie wszyscy mówią nawet po Polsku :) > A jak chcesz zobaczyć różnice to idź na pętle autobusową i porównaj z zewnątrz > pojazdy ajentów i Mza No właśnie, z jednej strony ludzie krzyczą że stan autobusów Mobilisu, ITSu i PKS Grodzisk jest katastrofalny, że ich kierowcy dosłownie zasypiają za kierownicą (ze zmęczenia) itp., a z drugiej domagają się, żeby zlikwidować MZA i TW i wpuścić więcej prywatnych ajentów... ze zdezelowanym taborem, brakiem zaplecza technicznmego i przepracowanymi kierowcami. Czy ci ludzie są normalni? Jakbym ja doszedł do władzy, dałbym im DOKŁADNIE to, czego żądają. Tak jak zły dżin z bajki, dosłownie spełniałbym życzenia głupich ludzi :> Coś mi mówi, że moi wyborcy nie byliby zadowoleni, gdyby dostali to czego tak głośno się domagają :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Re: Strajku nie będzie. Politycy przestraszyli si IP: *.dynamic.mm.pl 27.06.13, 11:02 Jestem za strajkiem nie ostrzegawczym tylko dobowym po to by w końcu panowie redaktorzy i dziennikarze wzięli się rzetelnie do roboty i dokładnie przeanalizowali te kłamstwa o naszych zarobkach i odpowiedzialności !!! Może wtedy Warszawiacy przejrzą na oczy i coś do nich dotrze.. A my usiądziemy sobie na skarpie Starego Miasta i popatrzymy jak im dobrze bez tych wrednych Kierowców i Motorniczych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darmozjad Re: Strajku nie będzie. Politycy przestraszyli si IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.06.13, 13:51 I jakie warunki podyktują miastu prywatni przewoźnicy, kiedy internauci zlikwidują MZA i TW a miasto nie będzie mogło już uciec się do pomocy swoich przedsiębiorstw komunalnych, tylko będzie MUSIAŁO dogadać się z prywaciarzami. Coś mi mówi, że ich stawki za wozokilometr nie będą już wtedy takie niskie :) Teraz jak prywaciarze złożyli w przetargu zbyt drogie oferty, to miasto po prostu uzupełniło lukę po prywaciarzach autobusami MZA. A co jak MZA już nie będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
kami.milka Strajku nie będzie. Politycy przestraszyli się ... 27.06.13, 10:30 no proszę to już miasto nie traci na pasażerach uprzywilejowanych jedynie nei zarabia.. Czy do wszystkich pasażerów będzie stosowana ta logika?? Odpowiedz Link Zgłoś
benia_b Jacy politycy? 27.06.13, 10:43 To ratusz ze strachu przykucnął. Radni opozycji byli przeciwni takiej wersji uchwały podjętej głosami radnych PO. Wśród radnych platformy jest wielu roztropnych mieszkańców Warszawy, ale zawsze bezwolnie głosują zgodnie z dyspozycją ratusza. Eliminacja przywilejów komunikacyjnych, tak jak większość uchwał, została przygotowana na kolanie. Być może po odwołaniu HGW, część radnych PO przejrzy na oczy i zacznie rozumnie głosować i uda się ustalić jakieś kompromisowe wyjście. Jest na to wystarczająco dużo czasu! Odpowiedz Link Zgłoś
turtle3 Re: Jacy politycy? 27.06.13, 11:05 myślę, że wiekszości ludzi tutaj nie chodzi o bilety dla kierowców i motorniczych, ale o skalę przywilejów dla urzędasów, rodzin kierowców i motorniczych itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz jeszcze o przywilejach co prawda nie w W-wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.13, 11:24 praca.wp.pl/title,Zwiazkowcy-sparalizuja-miasto,wid,15768297,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Re: Jacy politycy? IP: *.dynamic.mm.pl 27.06.13, 11:36 Jaką skale ??? Na jakich danych się opierasz a na tym co rzecznik ratusza wam powiedział......to na podstawie tych samych danych zarabiam ponad 7000zł (chyba kwartalnie) Ja jestem kierowcą i poza swoim nie mam żadnego innego biletu. Teściowe, Konkubiny i cała ta reszta to była propaganda i odwrócenie uwagi od cięć. (na 30tyś to jest chyba ledwo ponad 100 takich przypadków to jakieś 0,45procenta) A co do urzędasów ZTM nie da sobie zrobić krzywdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Re: Jacy politycy? IP: *.dynamic.mm.pl 27.06.13, 11:44 Jeszcze jedno chcesz być dociekliwy i zacząć łączyć przysłowiowe kropki w większą całość to postaraj się dowiedzieć jakiej pani mąż dokonał ostatnio zakupu akcji pewnej miejskiej spółki transportowej ? A potem co zaczyna się dziać z gruntami tej spółki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Bombała Strajku nie będzie. Politycy przestraszyli się ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.13, 13:56 O, to pani Hani przybył jeszcze jeden głos za odwołaniem. Nie życzę sobie płezydentki ulegającej naciskom jakichś leśnych dziadków w cieciowskich mundurkach i adidaskach z bazarku. Doficenia, bufetowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Matołycz Strajku nie będzie. Politycy przestraszyli się ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.13, 14:04 Pragnę zwrócić uwagę na fakt, że teściowie pracowników ztm i komunikacji jeżdżą za darmo na tej samej podstawie, co i wasi- na podstawie wieku, a konkretnie przekroczenia 70 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
qnegunda Widmo blokady miasta było przekonywujące 27.06.13, 14:50 Stąd woleli się państwo rakiem wycofać. Oczywiście dziś to wina radnych, a nie władz miasta, które mają radę jako maszynkę do klepania decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antybezmyślnik Strajku nie będzie. Politycy przestraszyli się ... IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.13, 16:41 qaz- jak zwykle- pierdoły piszesz! Pojęcia nie masz o niczym -ale ujadasz jak wściekły PiS-owski pies! Najpierw- naucz się, jakie kto ma kompetencje i obowiązki- i dopiero potem sensownie zabieraj tu głos! Bo inaczej , codziennie wychodzisz na kiepa - czyli prostego niedouczonego prostaka, czyli zwykłego chama! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gig Strajku nie będzie. Politycy przestraszyli się ... IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.13, 20:10 skandal!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
metron1 Strajku nie będzie. Politycy przestraszyli się ... 27.06.13, 22:41 Niektórym z wściekłości tak totalnie odwaliło że piszą o" pracownikach i ich qu...ch" Taki deliwent powinien za nazwanie mojej żony dostać po pysku ale odchodami nie warto brudzić rąk Tyle zachodu, tyle urabiania społeczeństwa, wierszowki o niedobrych tesciowych rujnujących budżet przeznaczony na komunikację, pensjach dla robotników po 9 tyś zł. I wszystko to na nic. Jedyne co udało się zrobić to jeszcze bardziej skłócić podzielone już społeczeństwo. Rzekomo mamy kryzys ale jakoś nie słyszałem aby urzędnicy w Ratuszu odczuwali skutki tego kryzysu, to samo w urzędach centralnych, tam przywileje mnożą się jak pączki A większość rodaków jest nieszczęśliwa bo jego sąsiadowi nie udało się odebrać ostatnich ochłapów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Ależ czemu się dziwisz? IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.06.13, 23:27 Stołeczna pozwoliła sobie na za dużo wolności i krytykowania władz miasta. W kwestii biletów służbowych dostali prykaz z UM, że mają trzymać linię partii i prać mózgi. Więc dziennikarze zostali uspokojeni i grzecznie serwują papkę przysyłaną z Bankowego. Odpowiedz Link Zgłoś
metron1 Dziwię się tylko 28.06.13, 09:09 Dziwię się tylko jednemu że nasze społeczeństwo tak łatwo daje sobą manipulować i nawet nie zdaje sobie z tego sprawy i bez zastanowienia łykają papkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Dziwię się tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.13, 09:26 Ja tez sie dziwie, ale jak przegladam informacje w necie ,to widze jak komuś bardzo zalezy zeby skłócić jeszcze bardziej polakow. Prosze zwrócic uwage na to co dzieje sie w GdaNsku z ENERGA - dokLadnie tak samo napuszczanie ludzi na ludzi. Informacje o ogromnych zarobkach i przywilejach a stan faktyczny jest zupełnie inny. Jak dla mnie jest to odwrocenie oczu ludzi od innych istotnych spraw. Wszyscy jestesmy tylko robolami z ktorymi praktycznie nikt sie nie liczy. Jakos nikomu nie przyjdzie do głowy aby wykrzyczec jakie to zarobki i nagrody maja w Urzedzie Miasta czy innych instytucjach panstwowych. Ze na miesiac mają tyle ile my nie zarobimy przez caly rok. Dla mnie to jest nie do ogarniecia ze dajemy soba tak manipulowac. Odpowiedz Link Zgłoś