pan_pndzelek 04.11.04, 06:56 Ten murzyn ze zdjęcia to chyba nie za bardzo potrzebuje fryzjera, wystarczy zwykła maszynka... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anna Re: Otwarto pierwszy w Polsce salon fryzur afro IP: 80.252.4.* 04.11.04, 10:08 Moze to dla Ciebie murzyn ale bardziej czlowiek o czarnej skorze,i moglbys nie nazywac go murzynem i nie wypowiadac sie o jego wlosach i nie znanych Ci metodach pielegnacji wlosow o ktorych nie masz zielonego pojecia, a Tobie na Twoje male szare komorki by sie przydala maszynka, abys sie jeszcze douczyl, i poznal inne nacje na tym swiecie, a jesli Twoje komorki sa zbyt leniwe to sie nie wypowiadaj glupio , bo nikt nie chce Twoich glupich komentarzy -nie musisz nas zasypywac swoim brakiem wiedzy i poszanowania dla innosci ! Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Re: Otwarto pierwszy w Polsce salon fryzur afro 04.11.04, 10:13 Gość portalu: anna napisał(a): >,i moglbys nie > nazywac go murzynem ????????????? Przeciez to murzyn. Jak nazywac murzyna, jesli jest murzynem? Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: Otwarto pierwszy w Polsce salon fryzur afro 04.11.04, 10:18 Gość portalu: anna napisał(a): > Moze to dla Ciebie murzyn ale bardziej czlowiek o czarnej skorze,i moglbys nie > nazywac go murzynem i nie wypowiadac sie o jego wlosach i nie znanych Ci > metodach pielegnacji wlosow o ktorych nie masz zielonego pojecia, a Tobie na > Twoje male szare komorki by sie przydala maszynka, abys sie jeszcze douczyl, i > poznal inne nacje na tym swiecie, a jesli Twoje komorki sa zbyt leniwe to sie > nie wypowiadaj glupio , bo nikt nie chce Twoich glupich komentarzy -nie musisz > nas zasypywac swoim brakiem wiedzy i poszanowania dla innosci ! ►No dobrze. Tez nie lubie okreslenia 'Murzyn', ale dajmy zyc i innym... Co do reszty: Pndzel napisal tylko jedno krótkie zdanie. Gdzie w nim Anno znalazlas medrkowanie o pielegnacji wlosow i krytyke tejze. Gdzie brak poszanowania innosci? Mysle, ze sie czepiasz. Napij sie kawy. Dobrze Ci ona zrobi, demokratko od siedmiu bolesci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Otwarto pierwszy w Polsce salon fryzur afro IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.11.04, 23:45 buggi, jak ty jesteś strasznie wku..ająca z tym bronieniem pendzla nawet jak ci się coś nie podoba to czujesz obowiązek powiedzenia paru słów w jego obronie ożywiasz się tylko w jego wątkach mam pytanie niedyskretne:czy on cię obsługuje??choć i tak znam odpowiedź zdaję sobie sprawe,że robi ci przysługę tym samym,ale są granice!!szanuj sie kobieto..... bo cię przestanie obsługiwać i będzie problem Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: Otwarto pierwszy w Polsce salon fryzur afro 06.11.04, 23:56 Gość portalu: anka napisał(a): > buggi, > jak ty jesteś strasznie wku..ająca z tym bronieniem pendzla > nawet jak ci się coś nie podoba to czujesz obowiązek powiedzenia paru słów w > jego obronie > ożywiasz się tylko w jego wątkach > > mam pytanie niedyskretne:czy on cię obsługuje??choć i tak znam odpowiedź > zdaję sobie sprawe,że robi ci przysługę tym samym,ale są granice!!szanuj sie > kobieto..... ►Nie, najpierw to ty sie szanuj, bo tekstem jaki tu wyprodukowalas, nie zaslugujesz nawet na to, by ci zripostowac. Twoja glupota jest ciezsza od kamienia. Gó.. znasz, a nie odpowiedz, wiec mi glowy domyslami swoimi nie zawracaj, bo twoje granice, nie sa moimi, wiec wara ode mnie. Aha i jeszcze jedno: moich postów czytac nie musisz, jest taka funkcja... Zakladam, ze nie skorzystasz. > > > > > > > > > bo cię przestanie obsługiwać i będzie problem ► nie twój i co lepsze, nie mój. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: Do "anny" krótko... 05.11.04, 11:33 Do "anny" krótko... jesteś idiotką... i nic tego niestety nie zmieni więc nawet nie próbuj... po prostu się powieś, żeby broń Boże nie rozprzestrzeniać twojego "głupiego" genu... jeśli zdążyłaś mieć dzieci to je także zabij... Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: do głupiej "kropecki" 11.11.04, 10:04 P I E R D O L się głupia kropecko... i wyjmij zabawkę z pupy, tę na baterie... co się tak gapisz? Odpowiedz Link Zgłoś
werwolf1975 Re: Otwarto pierwszy w Polsce salon fryzur afro 11.11.04, 08:26 Wszystko dobrze, ale slowo "Murzyn" nie jest obrazliwe, oznacza tyle, co czlowiek o ciemnej skorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Murzyn to nie jest obraźlwe określenie IP: *.skorosze.2a.pl 04.11.04, 10:17 Po polsku "Murzyn" nie jest obraźliwe (tak jak negro lub co gorsza nigger po angielsku). Murzyn to słow neutralne i tylko idiota, który nadużywa słow "dokładnie", "projekt", "kompetencje" itp. może mówic "czarnoskóry" albo "czarny". Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: Murzyn to nie jest obraźlwe określenie 04.11.04, 10:20 W "demokratycznych " Stanach na kolorowych mówi sie obrazliwie 'Bimbo' Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Murzyn to nie jest obraźlwe określenie 06.11.04, 00:09 'bimbo' to się raczej mówi na niezłe dupy:) Odpowiedz Link Zgłoś
asiaasia1 Re: Murzyn to nie jest obraźlwe określenie 06.11.04, 00:23 www.wordwizard.com/clubhouse/founddiscuss1.asp?Num=5472 Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Murzyn to nie jest obraźlwe określenie 06.11.04, 10:09 dzięki za podanie genezy:) a więc gdzie buggi usłyszał, że tak się w stanach mówi na kolorowych? Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: Murzyn to nie jest obraźlwe określenie 06.11.04, 23:20 blinski napisał: > dzięki za podanie genezy:) > a więc gdzie buggi usłyszał, że tak się w stanach mówi na kolorowych? ►juz odpowiadam, wczesniej mala poprawka: Buggi jest rodzaju stuprocentowo zenskiego. Buggi uslyszala o 'bimbo' od rodowitej Amerykanki z Bostonu, a gdzie pan Blinski uslyszal, ze na 'niezle dupy', jak Pan raczyl nazwac kobiety, wola sie 'bimbo'? > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Murzyn to nie jest obraźlwe określenie 06.11.04, 23:22 w paru filmach, piosenkach, kreskówkach:) wybacz, że nie będę szukał dla ciebie poszczególnych tytułów - aż tak zdeterminowany w udowodnieniu ci swej racji nie jestem;) ale wystarczyło przeczytać definicję słownikową podaną 2 posty wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: Murzyn to nie jest obraźlwe określenie 06.11.04, 23:25 blinski napisał: > w paru filmach, piosenkach, kreskówkach:) wybacz, że nie będę szukał dla ciebie > > poszczególnych tytułów - aż tak zdeterminowany w udowodnieniu ci swej racji nie > > jestem;) > ale wystarczyło przeczytać definicję słownikową podaną 2 posty wyżej. no masz, bo ja tez determinacja nie grzesze > > > Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: Murzyn to nie jest obraźlwe określenie 06.11.04, 23:16 blinski napisał: > 'bimbo' to się raczej mówi na niezłe dupy:) Juz sadzilam, ze nic i nikt nie jest w stanie wyciagnac Pana, Panie Blinski z forum kobiecego :) > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Murzyn to nie jest obraźlwe określenie 06.11.04, 23:26 hahah, moje własne miasto jak widać też mnie trochę interesuje;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar a czy można sobie zrobic fryz NIE NA GŁOWIE? IP: *.skorosze.2a.pl 04.11.04, 10:19 Na przykład na klatce piersiowej - jak ktos ma bujne owłosienie to można fajny wzorek wyciąć. Albo pomysłowo wygolić sobie... okolice bikini... Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: Otwarto pierwszy w Polsce salon fryzur afro 04.11.04, 10:36 Generalnie pomysl z salonem dla posiadaczy wlosow fil-fil uwazam za swietny. Widzialam takie poza naszym krajem. Afrakanczycy,a zwlaszcza kobiety afrykanskie kochaja swoje wlosy i cuda z nimi potrafia robic.:) Niestety wymagaja one(wlosy) specjalnej pielegnacji i kosmetykow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiaasia1 Re: Otwarto pierwszy w Polsce salon fryzur afro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.04, 23:51 Nareszcie nie będę musiała sprowadzać kosmetyków do pielęgnacji dreadów z NYC . Tak Pendzel ,nie każdy ma ochotę golić sie maszynką . Dready to coś więcej , szczególnie dla Amerykanina pochodzenia karaibskiego . If you know what I mean ... Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: Otwarto pierwszy w Polsce salon fryzur afro 06.11.04, 11:08 A ty jesteś Amerykanką pochodzenia karaibskiego? Jak na takie pochodzenie stosunkowo dobrze po polsku piszesz... PS. Może nie każdy lubi maszynkę i golenie przy skórze ale murzyn ze zdjęcia najwyraźniej tak... Odpowiedz Link Zgłoś
asiaasia1 Re: Otwarto pierwszy w Polsce salon fryzur afro 06.11.04, 16:00 Ja nie jestem ale mój niemąż jest . Oprócz tego , że ma dłuuugie dready to mieszka ze mną w Warszawie . pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek "Niemąż" powiadasz... 11.11.04, 10:06 "Niemąż" powiadasz... żeby cię przelicytować powiem, że Kate Moss jest moją nieżoną... Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek.z.szarego.tlumu Re: Otwarto pierwszy w Polsce salon fryzur afro 06.11.04, 09:29 Tylko czy na fryzury afro istnieje duze zapotrzebowanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Re: Otwarto pierwszy w Polsce salon fryzur afro 06.11.04, 15:12 Fajna sprawa!Cieszę się że w Warszawie jest ten salon fryzjerski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daRealAfroGirl AFRO IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 10.11.04, 21:35 jakos mnie sie ta ksywka uczepiła, bo tak sie składa, że choć moi rodzice nie maja rzadnych afroamerykańskich przodków, to mój fryz można trochę porównać do takich...:) troszkę mi urosły te włosy, ale myslę teraz aby je obciąć do takiej długości aby znowu były "afrowate";] zastanawiam sie czy nie wiecie co zrobic aby moje włosy wyglądały bardziej jak afro?? są bardzo kręcone, ciemne, sztywne i suche... hmmm...niewiem czy to dobre miejsce na takie pytania;P pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: AFRO 11.11.04, 10:08 Wyjdź na dwór w czasie burzy... może cię pierun pierd*lnie... po takim zajściu afro jest murowane... tylko przyczep sobie antenkę... Odpowiedz Link Zgłoś