Dodaj do ulubionych

Otwarto pierwszy w Polsce salon fryzur afro

04.11.04, 06:56
Ten murzyn ze zdjęcia to chyba nie za bardzo potrzebuje fryzjera, wystarczy
zwykła maszynka...
Obserwuj wątek
    • Gość: anna Re: Otwarto pierwszy w Polsce salon fryzur afro IP: 80.252.4.* 04.11.04, 10:08
      Moze to dla Ciebie murzyn ale bardziej czlowiek o czarnej skorze,i moglbys nie
      nazywac go murzynem i nie wypowiadac sie o jego wlosach i nie znanych Ci
      metodach pielegnacji wlosow o ktorych nie masz zielonego pojecia, a Tobie na
      Twoje male szare komorki by sie przydala maszynka, abys sie jeszcze douczyl, i
      poznal inne nacje na tym swiecie, a jesli Twoje komorki sa zbyt leniwe to sie
      nie wypowiadaj glupio , bo nikt nie chce Twoich glupich komentarzy -nie musisz
      nas zasypywac swoim brakiem wiedzy i poszanowania dla innosci !
      • warzaw_bike_killerz Re: Otwarto pierwszy w Polsce salon fryzur afro 04.11.04, 10:13
        Gość portalu: anna napisał(a):

>,i moglbys nie
        > nazywac go murzynem

?????????????

Przeciez to murzyn. Jak nazywac murzyna, jesli jest murzynem?
      • buggi Re: Otwarto pierwszy w Polsce salon fryzur afro 04.11.04, 10:18
        Gość portalu: anna napisał(a):

> Moze to dla Ciebie murzyn ale bardziej czlowiek o czarnej skorze,i moglbys
        nie
        > nazywac go murzynem i nie wypowiadac sie o jego wlosach i nie znanych Ci
        > metodach pielegnacji wlosow o ktorych nie masz zielonego pojecia, a Tobie na
        > Twoje male szare komorki by sie przydala maszynka, abys sie jeszcze douczyl,
        i
        > poznal inne nacje na tym swiecie, a jesli Twoje komorki sa zbyt leniwe to sie
        > nie wypowiadaj glupio , bo nikt nie chce Twoich glupich komentarzy -nie
        musisz
        > nas zasypywac swoim brakiem wiedzy i poszanowania dla innosci !

►No dobrze. Tez nie lubie okreslenia 'Murzyn', ale dajmy zyc i innym...
        Co do reszty: Pndzel napisal tylko jedno krótkie zdanie. Gdzie w nim Anno
        znalazlas medrkowanie o pielegnacji wlosow i krytyke tejze. Gdzie brak
        poszanowania innosci? Mysle, ze sie czepiasz. Napij sie kawy. Dobrze Ci ona
        zrobi, demokratko od siedmiu bolesci.
        • Gość: anka Re: Otwarto pierwszy w Polsce salon fryzur afro IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.11.04, 23:45
          buggi,
          jak ty jesteś strasznie wku..ająca z tym bronieniem pendzla
          nawet jak ci się coś nie podoba to czujesz obowiązek powiedzenia paru słów w
          jego obronie
          ożywiasz się tylko w jego wątkach

mam pytanie niedyskretne:czy on cię obsługuje??choć i tak znam odpowiedź
          zdaję sobie sprawe,że robi ci przysługę tym samym,ale są granice!!szanuj sie
          kobieto.....

bo cię przestanie obsługiwać i będzie problem
          • buggi Re: Otwarto pierwszy w Polsce salon fryzur afro 06.11.04, 23:56
            Gość portalu: anka napisał(a):

> buggi,
            > jak ty jesteś strasznie wku..ająca z tym bronieniem pendzla
            > nawet jak ci się coś nie podoba to czujesz obowiązek powiedzenia paru słów w
            > jego obronie
            > ożywiasz się tylko w jego wątkach
            >
            > mam pytanie niedyskretne:czy on cię obsługuje??choć i tak znam odpowiedź
            > zdaję sobie sprawe,że robi ci przysługę tym samym,ale są granice!!szanuj sie
            > kobieto.....

►Nie, najpierw to ty sie szanuj, bo tekstem jaki tu wyprodukowalas, nie
            zaslugujesz nawet na to, by ci zripostowac. Twoja glupota jest ciezsza od
            kamienia.

Gó.. znasz, a nie odpowiedz, wiec mi glowy domyslami swoimi nie zawracaj, bo
            twoje granice, nie sa moimi, wiec wara ode mnie. Aha i jeszcze jedno: moich
            postów czytac nie musisz, jest taka funkcja... Zakladam, ze nie skorzystasz.
            >
            >
            >
            >
            >
            >
            >
            >
            > bo cię przestanie obsługiwać i będzie problem

► nie twój i co lepsze, nie mój.
      • pan_pndzelek Re: Do "anny" krótko... 05.11.04, 11:33
        Do "anny" krótko... jesteś idiotką... i nic tego niestety nie zmieni więc nawet
        nie próbuj... po prostu się powieś, żeby broń Boże nie rozprzestrzeniać
        twojego "głupiego" genu... jeśli zdążyłaś mieć dzieci to je także zabij...
        • Gość: . pendzel zamilknij chamie IP: *.acn.waw.pl 07.11.04, 08:40
          • pan_pndzelek Re: do głupiej "kropecki" 11.11.04, 10:04
            P I E R D O L się głupia kropecko... i wyjmij zabawkę z pupy, tę na baterie...
            co się tak gapisz?
      • werwolf1975 Re: Otwarto pierwszy w Polsce salon fryzur afro 11.11.04, 08:26
        Wszystko dobrze, ale slowo "Murzyn" nie jest obrazliwe, oznacza tyle, co
        czlowiek o ciemnej skorze.
    • Gość: Mar Murzyn to nie jest obraźlwe określenie IP: *.skorosze.2a.pl 04.11.04, 10:17
      Po polsku "Murzyn" nie jest obraźliwe (tak jak negro lub co gorsza nigger po
      angielsku). Murzyn to słow neutralne i tylko idiota, który nadużywa
      słow "dokładnie", "projekt", "kompetencje" itp. może mówic "czarnoskóry"
      albo "czarny".
      • buggi Re: Murzyn to nie jest obraźlwe określenie 04.11.04, 10:20
        W "demokratycznych " Stanach na kolorowych mówi sie obrazliwie 'Bimbo'
        • blinski Re: Murzyn to nie jest obraźlwe określenie 06.11.04, 00:09
          'bimbo' to się raczej mówi na niezłe dupy:)
          • asiaasia1 Re: Murzyn to nie jest obraźlwe określenie 06.11.04, 00:23
            www.wordwizard.com/clubhouse/founddiscuss1.asp?Num=5472
            • blinski Re: Murzyn to nie jest obraźlwe określenie 06.11.04, 10:09
              dzięki za podanie genezy:)
              a więc gdzie buggi usłyszał, że tak się w stanach mówi na kolorowych?
              • buggi Re: Murzyn to nie jest obraźlwe określenie 06.11.04, 23:20
                blinski napisał:

> dzięki za podanie genezy:)
                > a więc gdzie buggi usłyszał, że tak się w stanach mówi na kolorowych?

►juz odpowiadam, wczesniej mala poprawka: Buggi jest rodzaju stuprocentowo
                zenskiego.
                Buggi uslyszala o 'bimbo' od rodowitej Amerykanki z Bostonu, a gdzie pan
                Blinski uslyszal, ze na 'niezle dupy', jak Pan raczyl nazwac kobiety, wola
                sie 'bimbo'?
                >
                >
                >
                >
                • blinski Re: Murzyn to nie jest obraźlwe określenie 06.11.04, 23:22
                  w paru filmach, piosenkach, kreskówkach:) wybacz, że nie będę szukał dla ciebie
                  poszczególnych tytułów - aż tak zdeterminowany w udowodnieniu ci swej racji nie
                  jestem;)
                  ale wystarczyło przeczytać definicję słownikową podaną 2 posty wyżej.
                  • buggi Re: Murzyn to nie jest obraźlwe określenie 06.11.04, 23:25
                    blinski napisał:

> w paru filmach, piosenkach, kreskówkach:) wybacz, że nie będę szukał dla
                    ciebie
                    >
                    > poszczególnych tytułów - aż tak zdeterminowany w udowodnieniu ci swej racji
                    nie
                    >
                    > jestem;)
                    > ale wystarczyło przeczytać definicję słownikową podaną 2 posty wyżej.

no masz, bo ja tez determinacja nie grzesze

>
                    >
                    >
          • buggi Re: Murzyn to nie jest obraźlwe określenie 06.11.04, 23:16
            blinski napisał:

> 'bimbo' to się raczej mówi na niezłe dupy:)

Juz sadzilam, ze nic i nikt nie jest w stanie wyciagnac Pana, Panie Blinski z
            forum kobiecego :)
            >
            >
            >
            >
            >
            • blinski Re: Murzyn to nie jest obraźlwe określenie 06.11.04, 23:26
              hahah, moje własne miasto jak widać też mnie trochę interesuje;)
    • Gość: Mar a czy można sobie zrobic fryz NIE NA GŁOWIE? IP: *.skorosze.2a.pl 04.11.04, 10:19
      Na przykład na klatce piersiowej - jak ktos ma bujne owłosienie to można fajny
      wzorek wyciąć. Albo pomysłowo wygolić sobie... okolice bikini...
    • buggi Re: Otwarto pierwszy w Polsce salon fryzur afro 04.11.04, 10:36
      Generalnie pomysl z salonem dla posiadaczy wlosow fil-fil uwazam za swietny.
      Widzialam takie poza naszym krajem. Afrakanczycy,a zwlaszcza kobiety
      afrykanskie kochaja swoje wlosy i cuda z nimi potrafia robic.:) Niestety
      wymagaja one(wlosy) specjalnej pielegnacji i kosmetykow.
      • Gość: asiaasia1 Re: Otwarto pierwszy w Polsce salon fryzur afro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.04, 23:51
        Nareszcie nie będę musiała sprowadzać kosmetyków do pielęgnacji dreadów z NYC .
        Tak Pendzel ,nie każdy ma ochotę golić sie maszynką .
        Dready to coś więcej , szczególnie dla Amerykanina pochodzenia karaibskiego .
        If you know what I mean ...
        • pan_pndzelek Re: Otwarto pierwszy w Polsce salon fryzur afro 06.11.04, 11:08
          A ty jesteś Amerykanką pochodzenia karaibskiego? Jak na takie pochodzenie
          stosunkowo dobrze po polsku piszesz...

PS. Może nie każdy lubi maszynkę i golenie przy skórze ale murzyn ze zdjęcia
          najwyraźniej tak...
          • asiaasia1 Re: Otwarto pierwszy w Polsce salon fryzur afro 06.11.04, 16:00
            Ja nie jestem ale mój niemąż jest . Oprócz tego , że ma dłuuugie dready to
            mieszka ze mną w Warszawie .
            pozdrawiam .
            • pan_pndzelek "Niemąż" powiadasz... 11.11.04, 10:06
              "Niemąż" powiadasz... żeby cię przelicytować powiem, że Kate Moss jest moją
              nieżoną...
    • czlowiek.z.szarego.tlumu Re: Otwarto pierwszy w Polsce salon fryzur afro 06.11.04, 09:29
      Tylko czy na fryzury afro istnieje duze zapotrzebowanie ?
    • umfana Re: Otwarto pierwszy w Polsce salon fryzur afro 06.11.04, 15:12
      Fajna sprawa!Cieszę się że w Warszawie jest ten salon fryzjerski.
    • Gość: daRealAfroGirl AFRO IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 10.11.04, 21:35
      jakos mnie sie ta ksywka uczepiła, bo tak sie składa, że choć moi rodzice nie
      maja rzadnych afroamerykańskich przodków, to mój fryz można trochę porównać do
      takich...:) troszkę mi urosły te włosy, ale myslę teraz aby je obciąć do takiej
      długości aby znowu były "afrowate";] zastanawiam sie czy nie wiecie co zrobic
      aby moje włosy wyglądały bardziej jak afro?? są bardzo kręcone, ciemne, sztywne
      i suche... hmmm...niewiem czy to dobre miejsce na takie pytania;P pozdrawiam
      • pan_pndzelek Re: AFRO 11.11.04, 10:08
        Wyjdź na dwór w czasie burzy... może cię pierun pierd*lnie... po takim zajściu
        afro jest murowane... tylko przyczep sobie antenkę...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka