Dodaj do ulubionych

Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewany ...

• Gość: qzu7@gazeta.pl złota rączka chciała wpuścić policję w maliny IP: *.devs.futuro.pl 24.02.05, 14:36
      Tylko cwaniaczek nie pomyślał, że policja dziś posiada takie metody, że
      zdemaskowanie takiego ,,fachowca" będzie dla nich niemal rutynową czynnością.
      qzu7
    • jerry.uk przeczuwalem ze policja zatrzyma Krzysztofa K. 24.02.05, 16:26
      oni najpierw wsadzaja czlowieka do wiezienia a facet ma sie bronic i tlumaczyc
      ze tego nie zrobil. Kiedy tylko przeczytalem wypowiedzi tego Krzysztofa,
      powiedzialem: "oho, zrobia z niego pierwszego podejrzanego, za duzo mowi". Inna
      sprawa ze ogromna wiekszosc przestepstw jest wyjasniana, jesli policja dotrze
      na miejsce tuz po morderstwie. jesli by uplynal na przyklad dzien, to szanse
      spadaja o polowe.
      • Gość: ikciwas A ja przeczuwałem, że to sprawka Jerry'ego IP: 212.33.66.* 24.02.05, 16:52
    • Gość: Gość portalu Ostatnie zlecenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 16:39
      Samobójstwo na zlecenie oznacza, że to malarz "zapłacił" za to, że ktoś go zabił.

A to, choć mało prawdopodobne, jest realne. Nawet całkiem realne: Krzysztof K.
      wykonał po prostu ostatnie zlecenie swojego pracodawcy.
      W innym wypadku jakoś trudno mi sobie wyobrazić, ze chciałby (on, czy ktokolwiek
      inny - choć od początku Krzysztof K. wydawał mi się właśnie podejrzany)
      zamordować starszego, spokojnego, niewadzącego nikomu mężczyznę, do tego znanego
      artystę.
      • Gość: Beksinski zabojca IP: *.szczecin.mm.pl 24.02.05, 16:51
        nie wierzycie mediom uwierzcie mi
        zabojca jest Krzysztof K.
        przeciez to oczywiste
        ale jeszcze chwile potrwa zanim sie przyzna
    • Gość: ikciwas Zabójcą Józefa K. Krzysztof K. - zgadza się IP: 212.33.66.* 24.02.05, 16:55
    • umfana Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan 24.02.05, 16:57
      Edward Dwurnik sugerował, że jest to morderstwo na zlecenie samego Beksińskiego...
    • Gość: vlad Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan IP: *.ghnet.pl 24.02.05, 17:25
      Nie tak bardzo w stronę podejrzanego proszę. Nic nie wiemy na pewno. Wyobraźmy sobie sytuację o dużej przyjaźni między Zbigniewem a Krzysztofem. Znali się dziesięć lat, byli sobie potrzebni, lubili się, na pewno mieli wiele wspólnych tematów i cech...nie sugerowałbym tak szybko Krzysztofa K....
    • Gość: karolka Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan IP: *.client.comcast.net 24.02.05, 17:29
      wiem ze to nie pora an smiech ale to naprawde trafna uwaga;))))
      • Gość: Krzys Rutkowski Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan IP: *.petrus.com.pl 24.02.05, 17:33
        To syn Krzysztofa K z kolega buchneli klucze i zrobili wlam i zakbili
        Beksinskiego. Dzis wieczorem beda postawione zarzuty.

• Gość: O. Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan IP: *.akademik.ds.pw.edu.pl 24.02.05, 18:11
          Skąd ta pewność?Panie Rutkowski
          • Gość: Rutkowki Krzys Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan IP: *.petrus.com.pl 24.02.05, 18:48
            > Skąd ta pewność?Panie Rutkowski

Pewnosci czy to oni to ja nie mam, bo to sedzia wydajacy wyrok bedzie musial
            miec..... ale zobaczysz dzisiaj poznym wieczorem ze zostana postawione takie
            zarzuty.
            • terrafelix Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan 24.02.05, 18:50
              to znaczy ,chłopaki próbowali namieszac ,ale im nie wyszło?
              • Gość: Rutkowki Krzys Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan IP: *.petrus.com.pl 24.02.05, 18:52
                Ogladaj Fakty o 19:00 powinni miec nieoficjalne informacje od "anonimowego
                oficera policji z powolanej specjalnej grupy sledczej" <rotfl>
                • terrafelix Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan 24.02.05, 18:54
                  dzięki ,jakby pan wiedział cos nowego ,to prosze skrobnąć.
                  • Gość: Rutkowki Krzys Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan IP: *.petrus.com.pl 24.02.05, 19:00
                    Ja nic nie wiem - oczywiscie ze tylko "zgaduje" ;-) Zakladajace teoretycznie ze
                    jednak cos wiedzial i gdyby to co wczesniej napisalem bylo prawda to
                    tlumaczyloby to fakt "nieodebranego polaczenia" do Krzysztofa K z komorki
                    Beksinskiego, brak sladow wlamania, brak kluczy u Krzysztofa K, zamkniecie drzwi
                    od mieszkania z zewnatrz przy pomocy orginalnego kompletu kluczy.

Pozostaje problem udowodnienia czy raczej przyznania sie do winy na podstawie
                    dosc slabych dowodow, braku jasnego motywu (oficjalnie nic nie zginelo), braku
                    narzedzia zbrodni, no i ustalenia konkretnie kto jaka role odegral. Pozostaja
                    jeszcze okolo 24 godziny na postawienie zarzutow ale tez "zgaduje" ze odbedzie
                    sie to jeszcze dzis wieczorem:-)
                    • terrafelix Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan 24.02.05, 19:09
                      czekajmy w takim razie na postepy w sledztwie,i na to co zostanie udostepnione
                      mediom.
                      • Gość: Rutkowki Krzys Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan IP: *.petrus.com.pl 24.02.05, 19:13
                        Jedna mala uwaga - osobiscie to ja jestem nieco sceptyczny wobec tych ustalen bo
                        brakuje kilku waznych elementow do 100% pewnosci o czym pisalem wczesniej ale
                        "zgaduje" ze tym tropem aktualnie podaza sledztwo.
                    • terrafelix Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan 24.02.05, 19:20
                      Własnie poszło w TVN,ale przeciez nie moga chłopakowi postawic zarzutów nie
                      majac potwierdzenia w sładach z miejsca zbrodni ,które wskazywałyby własnie na
                      tego chłopaka.sokołowski stwierzdził ,ze specjalisci kryninalistyki pracuja nad
                      tym ,lepiej zeby wykonali ta prace naprawde sumiennie ,by prokuratura miała
                      mocne karty w reku stawiajac mu zarzuty?
                      • Gość: Krzyś Rutkowsk Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan IP: *.petrus.com.pl 24.02.05, 19:24
                        O tym wlasnie mowie ze do postawienie zarzutow i 100% pewnosci brakuje jeszcze
                        kilku bardzo waznych elementow (jakies 2 posty wyzej).
                        • terrafelix Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan 24.02.05, 19:28
                          czekajmy więc.
                          dziękuję
                          • Gość: O. Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan IP: *.akademik.ds.pw.edu.pl 24.02.05, 19:36
                            Czytając te wszystkie wypowiedzi, nie zdziwi mnie fakt jak wkrótce powstanie
                            film o tej historii?Ale czy to będzie odpowiednie sfinalizowanie twórczości i
                            życia Beksińskiego?Zastanówmy się przez chwilę nad stanem rzeczy i sprawę
                            znalezienia winnego zostawmy odpowiednim organom.Nie można z góry osądzać jeśli
                            nie ma dowodów.Ja nie moge tego czytać,a co dopiro osoba ,która jest oskarżana
                            (być może niewinna)!!!
                            • Gość: Krzys Rutkowski Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan IP: *.petrus.com.pl 24.02.05, 19:47
                              > Ja nie moge tego czytać,a co dopiro osoba ,która jest oskarżana
                              > (być może niewinna)!!!

Osoba/y ktore sa oskarzane nie maja dostepu do netu :-) Sprawa winy jest raczej
                              przesadzona - tlumaczenia oskarzonego sa delikatnie mowiac malo spojne. To co
                              moze byc trudne to udowodnienie tego bez przyznania sie oskarzonego i na
                              podstawie tylko poszlakowych materialow. Jutro rano w gazetach juz bedzie
                              wszystko opisane jak to sie odbylo.
                              • Gość: O. Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan IP: *.akademik.ds.pw.edu.pl 24.02.05, 19:54
                                Nie chodziło mi o to, że nie mają dostępu do netu :)
                                Tylko postaw się w roli przyjaciela kogoś, kto został zamordowany.Jeśli jest
                                niewinny ten Krzysztof K. to musi teraz przeżywać piekło.Znał się z nim tyle
                                lat i mu pomagał, a teraz co ?Taka zapłata tylko z czyjej strony?
                                • Gość: Rutkowki Krzys Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan IP: *.petrus.com.pl 24.02.05, 20:07
                                  > Nie chodziło mi o to, że nie mają dostępu do netu :)

Wiem :-)

> Tylko postaw się w roli przyjaciela kogoś, kto został zamordowany.Jeśli jest
                                  > niewinny ten Krzysztof K. to musi teraz przeżywać piekło.Znał się z nim tyle
                                  > lat i mu pomagał, a teraz co ?Taka zapłata tylko z czyjej strony?

No masz troche racji bo akurat rola Krzysztofa K. jest mocno niejsna - mogl byc
                                  organizatorem calej sprawy ale rownie dobrze mogl nic nie wiedziec, lub
                                  dowiedziec/domyslic sie juz po i kryc syna. Bezposrednim sprawca jest jego syn,
                                  kolega stal na czatach a ojciec chyba rzeczywiscie siedzial w wannie.

Jest juz nowy artykul w GW - dziwne ze w necie tak powli te info sie rozchodza i
                                  ze gazeta opiera sie na informacjach z telewizji podczas gdy nieoficjalnie o tym
                                  co i jak wiadomo juz od okolo 14-15.
                                  • Gość: O. Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan IP: *.akademik.ds.pw.edu.pl 24.02.05, 20:16
                                    >Bezposrednim sprawca jest jego syn,
                                    Czy to juz potwierdzone? Nie widziałam wiadomosci jeszcze.
                                    Jak pojawi się ten artykul w necie daj znać oki?
                                    • Gość: Rutkowski Krzys Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan IP: *.petrus.com.pl 24.02.05, 20:21
                                      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2571340.html?skad=rss
                                      Od potwierdzania jest sad - sprawa nadal nie jest na 100% jasna i pisze o duzej
                                      dozie prawdopodobienstwa.
        • terrafelix Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan 24.02.05, 18:49
          własnie ,panie Krzysztofie,mozna cos blizej?
    • Gość: jozef k. wczoraj krzysztof kupiec-dzisiaj tylko k. IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 24.02.05, 17:36
      • umfana >mordercy pod ochroną prawa polskiego< 27.02.05, 12:18
        Ponieważ polskie prawo chroni morderców a uczciwych ludzi nie!!!
    • Gość: Fifi Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 19:44
      Czy znajome jest Ci słowo "samobójstwo". Jeśli to samobójstwo na zlecenie to
      znaczy że sam je komuś zlecił
    • Gość: chlop lat 24 Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan IP: *.bb.online.no 25.02.05, 15:52
      a jednak jego je... ny syneczek to zrobil! dozywocie za taki czyn musi byc bez
      szemrania!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka