Gość: qzu7@gazeta.pl złota rączka chciała wpuścić policję w maliny IP: *.devs.futuro.pl 24.02.05, 14:36 Tylko cwaniaczek nie pomyślał, że policja dziś posiada takie metody, że zdemaskowanie takiego ,,fachowca" będzie dla nich niemal rutynową czynnością. qzu7 Odpowiedz Link Zgłoś
jerry.uk przeczuwalem ze policja zatrzyma Krzysztofa K. 24.02.05, 16:26 oni najpierw wsadzaja czlowieka do wiezienia a facet ma sie bronic i tlumaczyc ze tego nie zrobil. Kiedy tylko przeczytalem wypowiedzi tego Krzysztofa, powiedzialem: "oho, zrobia z niego pierwszego podejrzanego, za duzo mowi". Inna sprawa ze ogromna wiekszosc przestepstw jest wyjasniana, jesli policja dotrze na miejsce tuz po morderstwie. jesli by uplynal na przyklad dzien, to szanse spadaja o polowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikciwas A ja przeczuwałem, że to sprawka Jerry'ego IP: 212.33.66.* 24.02.05, 16:52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość portalu Ostatnie zlecenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 16:39 Samobójstwo na zlecenie oznacza, że to malarz "zapłacił" za to, że ktoś go zabił. A to, choć mało prawdopodobne, jest realne. Nawet całkiem realne: Krzysztof K. wykonał po prostu ostatnie zlecenie swojego pracodawcy. W innym wypadku jakoś trudno mi sobie wyobrazić, ze chciałby (on, czy ktokolwiek inny - choć od początku Krzysztof K. wydawał mi się właśnie podejrzany) zamordować starszego, spokojnego, niewadzącego nikomu mężczyznę, do tego znanego artystę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beksinski zabojca IP: *.szczecin.mm.pl 24.02.05, 16:51 nie wierzycie mediom uwierzcie mi zabojca jest Krzysztof K. przeciez to oczywiste ale jeszcze chwile potrwa zanim sie przyzna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikciwas Zabójcą Józefa K. Krzysztof K. - zgadza się IP: 212.33.66.* 24.02.05, 16:55 Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan 24.02.05, 16:57 Edward Dwurnik sugerował, że jest to morderstwo na zlecenie samego Beksińskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlad Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan IP: *.ghnet.pl 24.02.05, 17:25 Nie tak bardzo w stronę podejrzanego proszę. Nic nie wiemy na pewno. Wyobraźmy sobie sytuację o dużej przyjaźni między Zbigniewem a Krzysztofem. Znali się dziesięć lat, byli sobie potrzebni, lubili się, na pewno mieli wiele wspólnych tematów i cech...nie sugerowałbym tak szybko Krzysztofa K.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolka Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan IP: *.client.comcast.net 24.02.05, 17:29 wiem ze to nie pora an smiech ale to naprawde trafna uwaga;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys Rutkowski Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan IP: *.petrus.com.pl 24.02.05, 17:33 To syn Krzysztofa K z kolega buchneli klucze i zrobili wlam i zakbili Beksinskiego. Dzis wieczorem beda postawione zarzuty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O. Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan IP: *.akademik.ds.pw.edu.pl 24.02.05, 18:11 Skąd ta pewność?Panie Rutkowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rutkowki Krzys Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan IP: *.petrus.com.pl 24.02.05, 18:48 > Skąd ta pewność?Panie Rutkowski Pewnosci czy to oni to ja nie mam, bo to sedzia wydajacy wyrok bedzie musial miec..... ale zobaczysz dzisiaj poznym wieczorem ze zostana postawione takie zarzuty. Odpowiedz Link Zgłoś
terrafelix Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan 24.02.05, 18:50 to znaczy ,chłopaki próbowali namieszac ,ale im nie wyszło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rutkowki Krzys Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan IP: *.petrus.com.pl 24.02.05, 18:52 Ogladaj Fakty o 19:00 powinni miec nieoficjalne informacje od "anonimowego oficera policji z powolanej specjalnej grupy sledczej" <rotfl> Odpowiedz Link Zgłoś
terrafelix Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan 24.02.05, 18:54 dzięki ,jakby pan wiedział cos nowego ,to prosze skrobnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rutkowki Krzys Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan IP: *.petrus.com.pl 24.02.05, 19:00 Ja nic nie wiem - oczywiscie ze tylko "zgaduje" ;-) Zakladajace teoretycznie ze jednak cos wiedzial i gdyby to co wczesniej napisalem bylo prawda to tlumaczyloby to fakt "nieodebranego polaczenia" do Krzysztofa K z komorki Beksinskiego, brak sladow wlamania, brak kluczy u Krzysztofa K, zamkniecie drzwi od mieszkania z zewnatrz przy pomocy orginalnego kompletu kluczy. Pozostaje problem udowodnienia czy raczej przyznania sie do winy na podstawie dosc slabych dowodow, braku jasnego motywu (oficjalnie nic nie zginelo), braku narzedzia zbrodni, no i ustalenia konkretnie kto jaka role odegral. Pozostaja jeszcze okolo 24 godziny na postawienie zarzutow ale tez "zgaduje" ze odbedzie sie to jeszcze dzis wieczorem:-) Odpowiedz Link Zgłoś
terrafelix Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan 24.02.05, 19:09 czekajmy w takim razie na postepy w sledztwie,i na to co zostanie udostepnione mediom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rutkowki Krzys Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan IP: *.petrus.com.pl 24.02.05, 19:13 Jedna mala uwaga - osobiscie to ja jestem nieco sceptyczny wobec tych ustalen bo brakuje kilku waznych elementow do 100% pewnosci o czym pisalem wczesniej ale "zgaduje" ze tym tropem aktualnie podaza sledztwo. Odpowiedz Link Zgłoś
terrafelix Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan 24.02.05, 19:20 Własnie poszło w TVN,ale przeciez nie moga chłopakowi postawic zarzutów nie majac potwierdzenia w sładach z miejsca zbrodni ,które wskazywałyby własnie na tego chłopaka.sokołowski stwierzdził ,ze specjalisci kryninalistyki pracuja nad tym ,lepiej zeby wykonali ta prace naprawde sumiennie ,by prokuratura miała mocne karty w reku stawiajac mu zarzuty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Rutkowsk Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan IP: *.petrus.com.pl 24.02.05, 19:24 O tym wlasnie mowie ze do postawienie zarzutow i 100% pewnosci brakuje jeszcze kilku bardzo waznych elementow (jakies 2 posty wyzej). Odpowiedz Link Zgłoś
terrafelix Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan 24.02.05, 19:28 czekajmy więc. dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O. Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan IP: *.akademik.ds.pw.edu.pl 24.02.05, 19:36 Czytając te wszystkie wypowiedzi, nie zdziwi mnie fakt jak wkrótce powstanie film o tej historii?Ale czy to będzie odpowiednie sfinalizowanie twórczości i życia Beksińskiego?Zastanówmy się przez chwilę nad stanem rzeczy i sprawę znalezienia winnego zostawmy odpowiednim organom.Nie można z góry osądzać jeśli nie ma dowodów.Ja nie moge tego czytać,a co dopiro osoba ,która jest oskarżana (być może niewinna)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys Rutkowski Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan IP: *.petrus.com.pl 24.02.05, 19:47 > Ja nie moge tego czytać,a co dopiro osoba ,która jest oskarżana > (być może niewinna)!!! Osoba/y ktore sa oskarzane nie maja dostepu do netu :-) Sprawa winy jest raczej przesadzona - tlumaczenia oskarzonego sa delikatnie mowiac malo spojne. To co moze byc trudne to udowodnienie tego bez przyznania sie oskarzonego i na podstawie tylko poszlakowych materialow. Jutro rano w gazetach juz bedzie wszystko opisane jak to sie odbylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O. Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan IP: *.akademik.ds.pw.edu.pl 24.02.05, 19:54 Nie chodziło mi o to, że nie mają dostępu do netu :) Tylko postaw się w roli przyjaciela kogoś, kto został zamordowany.Jeśli jest niewinny ten Krzysztof K. to musi teraz przeżywać piekło.Znał się z nim tyle lat i mu pomagał, a teraz co ?Taka zapłata tylko z czyjej strony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rutkowki Krzys Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan IP: *.petrus.com.pl 24.02.05, 20:07 > Nie chodziło mi o to, że nie mają dostępu do netu :) Wiem :-) > Tylko postaw się w roli przyjaciela kogoś, kto został zamordowany.Jeśli jest > niewinny ten Krzysztof K. to musi teraz przeżywać piekło.Znał się z nim tyle > lat i mu pomagał, a teraz co ?Taka zapłata tylko z czyjej strony? No masz troche racji bo akurat rola Krzysztofa K. jest mocno niejsna - mogl byc organizatorem calej sprawy ale rownie dobrze mogl nic nie wiedziec, lub dowiedziec/domyslic sie juz po i kryc syna. Bezposrednim sprawca jest jego syn, kolega stal na czatach a ojciec chyba rzeczywiscie siedzial w wannie. Jest juz nowy artykul w GW - dziwne ze w necie tak powli te info sie rozchodza i ze gazeta opiera sie na informacjach z telewizji podczas gdy nieoficjalnie o tym co i jak wiadomo juz od okolo 14-15. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O. Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan IP: *.akademik.ds.pw.edu.pl 24.02.05, 20:16 >Bezposrednim sprawca jest jego syn, Czy to juz potwierdzone? Nie widziałam wiadomosci jeszcze. Jak pojawi się ten artykul w necie daj znać oki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rutkowski Krzys Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan IP: *.petrus.com.pl 24.02.05, 20:21 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2571340.html?skad=rss Od potwierdzania jest sad - sprawa nadal nie jest na 100% jasna i pisze o duzej dozie prawdopodobienstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
terrafelix Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan 24.02.05, 18:49 własnie ,panie Krzysztofie,mozna cos blizej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozef k. wczoraj krzysztof kupiec-dzisiaj tylko k. IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 24.02.05, 17:36 Odpowiedz Link Zgłoś
umfana >mordercy pod ochroną prawa polskiego< 27.02.05, 12:18 Ponieważ polskie prawo chroni morderców a uczciwych ludzi nie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fifi Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 19:44 Czy znajome jest Ci słowo "samobójstwo". Jeśli to samobójstwo na zlecenie to znaczy że sam je komuś zlecił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chlop lat 24 Re: Znajomy Beksińskiego Krzysztof K. podejrzewan IP: *.bb.online.no 25.02.05, 15:52 a jednak jego je... ny syneczek to zrobil! dozywocie za taki czyn musi byc bez szemrania!!! Odpowiedz Link Zgłoś