Dodaj do ulubionych

Nowe osiedle na 30 bloków

13.05.11, 17:24
www.muratorplus.pl/biznes/wiesci-z-rynku/lc-corp-inwestuje-w-zabkach_70261.html
Gdzie to powstanie?
Obserwuj wątek
    • termoplast Re: Nowe osiedle na 30 bloków 13.05.11, 17:48
      20 kwietnia 2011 roku spółka LC Corp S.A. kupiła działkę pod budowę dużego osiedla mieszkaniowego w rejonie Warszawy.

Położona jest ona przy ulicy Powstańców w Ząbkach, na terenie tętniącego życiem osiedla mieszkaniowego w bezpośrednim sąsiedztwie administracyjnej granicy Warszawy, a z drugiej strony w sąsiedztwie urokliwych i zachęcających do spacerów lasów.

Jej powierzchnia to 34 502 m. kw. Powstaną na niej 32 budynki wielorodzinne o łącznej powierzchni mieszkań ok. 50.000 m. kw. Będą to przede wszystkim mieszkania dwu- i trzypokojowe o atrakcyjnych metrażach. Wszystkie - będą spełniały kryteria rządowego programu „Rodzina na Swoim".

Już latem rozpoczniemy budowę I etapu inwestycji, a pierwsi mieszkańcy będą mogli odebrać klucze już w drugiej połowie 2012 roku.
      • kerajm Re: Nowe osiedle na 30 bloków 13.05.11, 18:35
        ciekawi mnie jak włodarze miasta poradzą sobie ze szkolnictwem, taka ilość dzieci. zWIĘKSZONA ILOŚĆ SAMOCHODÓW...HMMMM
        • pavelll Re: Nowe osiedle na 30 bloków 13.05.11, 20:07
          kerajm napisał:

> ciekawi mnie jak włodarze miasta poradzą sobie ze szkolnictwem, taka ilość dzie
          > ci. zWIĘKSZONA ILOŚĆ SAMOCHODÓW...HMMMM

a myślisz, że władze miasta się tym przejmują?:)co najwyżej ruszą z kampanią pt :"Mieszkańcy nowych osiedli jeśli zapłacie w Ząbkach podatki to wybudujemy wam drogi i ścieżki rowerowe i co tylko chcecie". Mnie ciekawi inna kwestia a mianowicie, kiedy i czy w ogóle ruszy budowa przepompowni wody dla południowej części miasta. Już teraz zdarzają się dni w których cieśninie wody woła o pomstę do nieba a nowych bloków i nowych pozwoleń na budowę jest coraz więcej. Więc może być tylko gorzej. Oby nie doszło do tego że burmistrz beczkowozami będzie wodę dowoził do nowych pięknych i nowoczesnych osiedli.
          • wasyl1978 Re: Nowe osiedle na 30 bloków 15.05.11, 10:42
            mieszkam w Ząbkach 11 lat - pamiętam tylko jeden dzień gdy było słabe cisnienie wody :(
            oczywiscie mieszkam na Powstanców ....
            • mpw_3 Re: Nowe osiedle na 30 bloków 15.05.11, 11:32
              To masz szczęście. Ja od kilku lat doświadczałem obniżonego ciśnienia w miesiącach letnich w godzinach szczytu (ramo i wieczorem). Z wyjątkiem ostatniego roku. Z tego co wiem dokonano przebudowy przepompowni dla południowych Ząbek i może to pomogło. Czy to wystarczy na nowe osiedle - nie wiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka