Dodaj do ulubionych

Wąbrzeska

IP: 193.41.113.* 16.11.05, 10:57
Wczoraj jechałem ciągiem "ulic" Kadetów - Wąbrzeska i oczom nie wierzę: walce,
maszyny do asfaltu - układaja asfalt. No nie wierzyłem, że takich czasów
dożyję... Acz sceptycznie patrzę na ten asfalt, bo bez własciwego podłoża
długo chyba nie wytrzyma. No i przesuwają ogrodzenie przy szkole i budowy
/nawożenie ziemi/ przy samej Wabrzeskiej. Coś się ruszyło, koniec ze skansenem
we Warze!?
Obserwuj wątek
    • mr.bond Re: Wąbrzeska 16.11.05, 11:12
      taaa...i teraz dopiero sie zacznie...sznurki samochodow, a taki fajny skrot
      byl :(

;)
      • Gość: Roberto Re: Wąbrzeska IP: 217.17.37.* 16.11.05, 12:05
        Skrot nadal bedzie tylko, ze bedzie on atrakcyjny teraz tylko dla pojazdow
        wysoce mobilnych czyli rowerow i motorow.
      • Gość: sąsiadka Re: Wąbrzeska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 22:54
        Cieszy mnie,że wreszcie coś sie dzieje.Wszyscy narzekamy,ale przypomnijmy
        sobie,jak osiedle wyglądało choćby10 lat temu.Wszedzie bylo błoto.
    • userid Re: Wąbrzeska 16.11.05, 11:51
      To oni leją asfalt bez podłoża???
      Bezpośrednio na te wertepy???
      Co to za nowa technika drogowa?
      Można to skomentować tylko jednym słowem:
      [----]
      [Treść została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.]

• Gość: Roberto Re: Wąbrzeska IP: 217.17.37.* 16.11.05, 18:50
      Asfalcik jest ulozony ale jest on tymczasowy bo przeciez kanalizacji nie
      zrobiono. Poczekajmy kilka dni a zabaczymy jak za chwile nowy asfalcik zamini
      sie w nowe koryto. Zal mi tylko dzieci, dla ktorych ta droga jest jedyna droga
      do szkoly bo przeciez zaden kierowca nie zwolni przed kaluza, nieprawdaz?
      • Gość: misio_ Re: Wąbrzeska IP: *.crowley.pl 17.11.05, 10:18
        ...ani rowerzysta
        :)
        • Gość: mlp Re: Wąbrzeska IP: 193.41.113.* 17.11.05, 10:50
          Ja trochę się cieszę, ze coś się wreszczie ruszyło ale i martwię się, że to
          znowu prowizorka, tylko bardziej zaawansowana technologicznie...
        • Gość: Roberto Re: Wąbrzeska IP: 217.17.37.* 17.11.05, 11:27
          A skad te brednie? Czyzbys jezdzil na rowerze i z wielkim impetem wjezdzales w
          sam srodek kaluzy? Jesli tak to jestes durniem gdyz w kazdej kaluzy jest
          mniejsza lub wieksza dziura a wjechanie w nia, zawlaszcza wieksza, przewaznie
          konczy sie wywrotka, zniszczeniem mienia i uszkodzeniem ciala. A co sie stanie
          gdy samochodzik wjedzie w dziure? Nic albo co najwyzej zostanie skrzywiona
          felga.
          • firemouse Re: Wąbrzeska 17.11.05, 12:45
            >Re: Wąbrzeska IP: 217.17.37.*
            > Gość: Roberto 17.11.05, 11:27 + odpowiedz

>A skad te brednie? Czyzbys jezdzil na rowerze i z wielkim impetem wjezdzales w
            >sam srodek kaluzy? Jesli tak to jestes durniem gdyz w kazdej kaluzy jest
            >mniejsza lub wieksza dziura a wjechanie w nia, zawlaszcza wieksza, przewaznie
            >konczy sie wywrotka, zniszczeniem mienia i uszkodzeniem ciala. A co sie stanie
            >gdy samochodzik wjedzie w dziure? Nic albo co najwyzej zostanie skrzywiona
            >felga.

1. Gratuluję kultury.
            2. Czyżby skrzywienie felgi nie było "uszkodzeniem mienia"?

FM

P.S. Więcej luzu, przecież tutaj jest forum wymiany poglądów...
            • Gość: Roberto Re: Wąbrzeska IP: 217.17.37.* 17.11.05, 19:02
              firemouse napisał:
              > 2. Czyżby skrzywienie felgi nie było "uszkodzeniem mienia"?

Alez jest, jednakze czyz w kazdym samochodziku jest zapasowe kolo?
              A widziales rower z zapasowym kolem?
              • piiik Re: Wąbrzeska 17.11.05, 20:15
                no trzeba byc na kazda sytuacje przygotowanym...
                • Gość: Roberto Re: Wąbrzeska IP: 217.17.37.* 18.11.05, 09:38
                  To wobec tego kazdy kierowca powinien ciagnac za soba przyczepe-lawete a na
                  niej drugi samochod.
              • firemouse Re: Wąbrzeska 18.11.05, 13:05
                Nie w każdym, np. w Mini One nie ma.

Poza tym wjechanie w dziurę może skończyć się większą awarią niż tylko
                uszkodzeniem felgi.

FM
                • Gość: Roberto Re: Wąbrzeska IP: 217.17.37.* 19.11.05, 08:07
                  Ale tylko awaria natomiast ani twoje zycie ani zdrowie nie bedzie w
                  najmniejszym stopniu zagrozone.
            • Gość: iga Re: Wąbrzeska IP: *.tele2.pl 18.11.05, 00:09
              wybaczcie mu. Roberto jest trochę przewrażliwiony na punkcie rowerów i
              cyklistów:)
              • Gość: Roberto Re: Wąbrzeska IP: 217.17.37.* 18.11.05, 09:39
                Przewrazliwiony??? Nigdy w zyciu! Ja tylko staram sie wszystkim kierowcom
                uswiadomic jak bardzo rozni sie poruszanie sie na rowerze od wygodne wozenia
                tylka w samochodzie.
                • Gość: iga Re: Wąbrzeska IP: *.tele2.pl 18.11.05, 12:53
                  to tylko taki drobny żarcik. Ja tam wolę wozić swój tyłek samochodem,
                  szczególnie zimą:)
                  • Gość: Roberto Re: Wąbrzeska IP: 217.17.37.* 19.11.05, 08:10
                    I nie tylko ty. Podobnych do ciebie jest tysiace kierowcow, ktorzy pozniej
                    narzekaja na zakorkowane drogi i dlugie czasy podrozy. A wystarczyloby troche
                    ruchu...
                    • Gość: mlp Re: Wąbrzeska IP: 193.41.113.* 21.11.05, 12:08
                      A mieliśmy rozmawiać o postępie cywilacyjnym na ulicy Wąbrzeskiej.
                      • Gość: Roberto Re: Wąbrzeska IP: 217.17.37.* 21.11.05, 18:46
                        Gość portalu: mlp napisał(a):

> A mieliśmy rozmawiać o postępie cywilacyjnym na ulicy Wąbrzeskiej.

No wlasnie bo przeciez motoryzacja nijak sie ma z owym postepem.

• Gość: Merlin Re: Wąbrzeska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 23:44
        Drogi Roberto. Rozumiem, że twoim środkiem lokomocji jest rower. Moim
        natomiast - samochód. Wydaje mi się, że razem możemy jeździć ulicą Wąbrzeską,
        nie przeszkadzając sobie nawzajem, jak również pieszym. Dość długo jeżdżę
        samochodem i nie przypominam sobie sytuacji ochlapania przechodnia. Prosiłbym
        więc, żebyś Roberto nie generalizował swoich opinii (jest to zabieg
        charakterystyczny dla osobników prymitywnych - wystarczy posłuchać niektórych
        polityków). Poza tym byłem świadkiem jak rowerzyści (nie jeden, nie dwóch),
        jadąc po chodniku, a potem po schodach !!!!!(skarpa na Starym Mieście),
        dzwoniąc dzwonkiem rozpędzali idących ludzi. Czy to upoważnia mnie do
        stwierdzenia, że "żaden rowerzysta nie zwolni przed pieszym" ? Jasne, że nie.
        Przeto proszę o więcej rozwagi przy swoich wypowiedziach.
        Jestem mieszkańcem Wawra, który jest największą dzielnicą miasta !!! Warszawy.
        W każdym mieście, jak wiemy są ulice, i kto w mieście mieszka musi się z tym
        liczyć; np. protesty co do dalszej budowy Trasy Siekierkowskiej docelowo wydają
        się nie mieć racji bytu, gdyż to co się dzieje na okolicznych ulicach (korki)
        daje nam mnóstwo spalin w atmosferze (jedna z cech miast).
        Co do asfaltu na Wąbrzeskiej, to myślę, że każda utwardzona droga jest lepsza
        od dołów, przez które rower i samochód nie może przejechać, pieszy też się
        nieźle wytapla w błocie, a latem kurz (wzniecany także przez motocyklistów,
        trenujących z zapałem wyścigi przełajowe) nie daje otworzyć okien w domach.
        Pozdrawiam.
    • Gość: Bobi Re: Wąbrzeska IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.11.05, 14:51
      Przejechałem się w weekedn nowa Wąbrzeską. No jest trochę asfaltu. Ale mam
      pytania. Czy ten przebieg ulicy pozostanie? Czy taki ostry wiraz prtzed kadetów
      zostanie już na stałe? Mam wrażenie ze będą jeszcze lekko poprawiali przebieg
      drogi.
      • Gość: iga Re: Wąbrzeska IP: *.tele2.pl 21.11.05, 15:08
        czy przebieg ulicy się zmieni, tego nie wiem. Natomiast z tego, co mi się
        zdaje, to ten asfalt jest tymczasowy. Jakieś pół roku temu przyszedł do nas
        list z decyzją administracyjną o budowie ulic: Kadetów, Sęczkowa, Poprawna. W
        piśmie była mowa o kanalizacji ogólnospławnej (to ta od deszczu), a
        nawierzchnia miała być zrobiona z kostki bauma.
        • Gość: Roberto Re: Wąbrzeska IP: 217.17.37.* 21.11.05, 18:44
          Gość portalu: iga napisał(a):
          >... a
          > nawierzchnia miała być zrobiona z kostki bauma.

O w morde! To na szosowce juz nigdzie nie pojezdze.
          • userid Re: Wąbrzeska 21.11.05, 19:41
            Gość portalu: Roberto napisał(a):

...
            > O w morde! To na szosowce juz nigdzie nie pojezdze.

Wał Zawadowski.
            O rzut beretem.
            ;)
            A w tę kostkę bauma to jakoś nie chce mi się wierzyć.
            Nie na TAKI ruch.

• Gość: iga Re: Wąbrzeska IP: *.tele2.pl 21.11.05, 19:59
              taka była treść tego pisma, a jak będzie, to czas pokaże... nie pamiętam już
              dokładnie, co tam było zawarte... odnośnie Sęczkowej, to przypominam sobie, że
              pisali o chodniku, który będzie tylko z jednej strony (bo wąsko) i nie
              przewidywali remontu oświetlenia i zrobienia kanalizacji (oprócz tej
              ogólnospławnej, czyli deszczowej). Z tym pismem można się zapoznać w urzędzie
              gminy Wawer
              • Gość: mlp Re: Wąbrzeska IP: 193.41.113.* 22.11.05, 12:06
                Czy to znaczy, że kostka bauma będzie kładziona na asfalt? - wszystkiego można
                się spodziewać..., a przecież są plany, aby Wąbrzeską "puścić" autobus, są
                zatoczki i jakby dalej autobus miał jechać, przecież nie po kostce bauma...
                • Gość: Roberto Re: Wąbrzeska IP: 217.17.37.* 22.11.05, 12:52
                  Gość portalu: mlp napisał(a):

> Czy to znaczy, że kostka bauma będzie kładziona na asfalt? - wszystkiego można
                  > się spodziewać..., a przecież są plany, aby Wąbrzeską "puścić" autobus, są
                  > zatoczki i jakby dalej autobus miał jechać, przecież nie po kostce bauma...

Jedno drugiemu nie przeszkadza. Jesli podbudowa bedzie wystarczajaco mocna to
                  moga po kostce swobodnie jezdzic nawet TIRy.
                  • userid Re: Wąbrzeska 22.11.05, 14:49
                    Mi się widzi że kostka będzie na Sęczkowej
                    a cała Wąbrzeska/Kadetów doczeka się kiedyś (ale nieprędko)
                    prawdziwej nawierzchni asfaltowej.
                    ;)
                    • sloggi Re: Wąbrzeska 23.11.05, 06:34
                      Dopiero wtedy pojawi się długo oczekiwany autobus łączący Anin z Mostem S.
                      --
                      madamy i żętelmeny
                      Bródno
                      • userid Re: Wąbrzeska 23.11.05, 10:05
                        Z Anina na most S. szybciej będzie przez Płowiecką.
                        ;)
                        • Gość: kleo Re: Wąbrzeska IP: *.tele2.pl 23.11.05, 14:13
                          ale na takim rozwiązaniu nie skorzysta osiedle las:)
                          • Gość: Roberto Re: Wąbrzeska IP: 217.17.37.* 23.11.05, 17:51
                            Jak to nie skorzysta? Oczywiscie, ze skorzysta gdyz ruch tranzytowy spadnie do
                            zera.
                            • userid Re: Wąbrzeska 23.11.05, 21:45
                              Myślenie pozytywne :)
                              To lubię.
                            • Gość: Mr X Re: Wąbrzeska IP: *.itpp.pl 24.11.05, 14:14
                              Uwazajcie, bo jak już zrobią do końca ciąg Wąbrzeska-Kadetów to skierują tam
                              TIRy kursujące na trasie Lizbona-Władywostok :)
                              • Gość: Roberto Re: Wąbrzeska IP: 217.17.37.* 24.11.05, 17:54
                                I caly taki konwoj bedzie musial sie zatrzymac przed Panem-znakiem
                                umozliwiajacym przejscie osmiolatkowi do szkoly.
    • Gość: Inwestor Re: Wąbrzeska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 01:43
      A może ktoś wie, kto skupił pola przy Wąbrzeskiej (na południe od ulicy) i co
      tam zamierza budować?
      • Gość: południowiec Re: Wąbrzeska IP: *.habeo.pl 25.11.05, 09:16
        Zapewne powstaną tam osiedla domów jednorodzinnych...
        • userid Re: Wąbrzeska 25.11.05, 10:21
          A ja słyszałem że lotnisko dla F16
          ;)))
          • Gość: mlp Re: Wąbrzeska IP: 193.41.113.* 28.11.05, 10:41
            JUż wcześniej pojawiały się informacje o budowie kościoła i to się potwierdza:
            www.wawer.warszawa.pl/wawer/index.php?site=ogloszenia&id=169, ale budowy
            powstają po obu stronach Wąbrzeskiej. A lotnisko dla F-15 nie jest możliwe, bo
            zbyt wielu jest w Wawrze hodowców gołebi...
            • Gość: gość2 Re: Wąbrzeska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 21:16
              Na północnej stronie Wąbrzeskiej, tam gdzie postawiono baraki i stoi kafar do
              pali, rzeczywiście będą budować kościół.
              Inwestycja na południowej stronie jest owiana tajemnicą.
              Przy okazji budowy małego supermarketu w Otwocku gość z Careffoura powiedział,
              że firma ta chce inwestować na Pradze Południe.
              Być może Wąbrzeska to położenie tej inwestycji!? Może ktoś to wie?
              Ten teren jest objęty ochroną - park krajobrazowy - i nie można na nim budować.
              • userid Re: Wąbrzeska 30.11.05, 22:39
                Gość portalu: gość2 napisał(a):
                ...
                > Ten teren jest objęty ochroną - park krajobrazowy - i nie można na nim
                budować.

To jak bedzie z tym kościołem?
                Niedaleko, przy Lucerny już prawie ukończony jeden kościół (czy on się wam
                podoba? bo mnie jak na razie wcale), a tu kolejny???
              • Gość: kleo Re: Wąbrzeska IP: *.tele2.pl 01.12.05, 13:59
                wypytywałam o takie sprawy księdza, który był po kolędzie (wiadomo, ksiądz jest
                najlepiej obcykany:)). Mówił, że na terenach w okolicy Wąbrzeskiej miało być
                coś wybudowane (corforama czy coś innego), ale jak inwestorzy usłyszeli ceny,
                jakie sobie te chłopy życzą za grunty, to zrezygnowali. W tych rejonach
                największym problemem jest bardzo rozparcelowana ziemia- żeby wybudować jakąś
                większą inwestycję, trzeba skrzyknąć kilku właścicieli- a z tym, wiadomo jak
                jest- jeden nie chce sprzedać, inny chce za dużo etc. I to dlatego wszystko
                stoi w miejscu.
                • Gość: mlp Re: Wąbrzeska IP: 193.41.113.* 01.12.05, 16:09
                  Ale jednak coś się dzieje także po stronie południowej - nawożona jest ziemia,
                  spychacz to równa. A co do kościoła to osiedle Las kościoła nie ma - do parafii
                  w Żerzeniu tak ze 6 kilometrów ...
                  • Gość: Roberto Re: Wąbrzeska IP: 217.17.37.* 13.12.05, 07:06
                    Ode mnie jest 1000 m do kosciola na Rechniewskiego i okolo 1500 m do kosciola
                    przy Lucerny wiec nie widze powodu dla ktorego musialby stanac kosciol w samym
                    centrum Lasa. Gdyby stanal to dzwony nioslyby sie niesamowicie a niedzielna
                    msze byloby wszedzie slychac. A czy ateisci musza wysluchiwac tego ujadania?
                    • odpi Re: Wąbrzeska 13.12.05, 08:16
                      Byłeś mistrzu kiedyś na starówce w duzym mieście, gdzie miedzy kościołami bywa
                      i 20 m odległości?
                      Obmyj się zimną wodą o poranku, zanim zaczniesz pisać o ujadaniu.
                      Możesz zamieszkać na pustyni, w stepie dalekim, albo na lodowcu jak w "lesie"
                      za ciasno i za głośno. To takie proste ;)
                      • Gość: Roberto Re: Wąbrzeska IP: 217.17.37.* 13.12.05, 23:17
                        Na starowce bylem w niejednym miescie ale Las w niczym nie przypomina zadnej z
                        nich. Las jest dzielnica domkow jednorodzinnych a bedac w Szwecji nie widzialem
                        posrodku takich osiedli ani jednego kosciola.
                        • odpi Re: Wąbrzeska - Las - Dzielnica 14.12.05, 14:06
                          Roberto - zacznijmy od poczatku.

Las w_obecnym_kształcie, to młode (bardzo młode) osiedle.
                          Bez tradycji, walczące o media, drogi i jako taką infrastrukturę.
                          Generalnie nie ma tam nic, oprócz zdewastowanej budownictwem, jak mówisz,
                          jednorodzinnym przyrody.
                          Do Starówki mu tak daleko jak i do Skandynawii, co nie oznacza, że nie może na
                          jego terenie zostać wzniesiony kościół.

Bo już tak w naszych polskich zwyczajach jest od wieków, ze osadnictwo czy to
                          miejskie czy wiejskie, przewidywało wznoszenie budynków sakralnych dla różnych
                          wspólnot wyznaniowych w punktach centralnych, czy to się ateistom podobało czy
                          nie.
                          Możesz oczywiście to zmienić - ale nie taką retoryką, z jaką wyjechałeś w tym
                          wielce nieszczęśliwym wpisie.
                    • firemouse Re: Wąbrzeska 13.12.05, 10:17
                      Wolę słuchać dzwonów i mszy niż niedzielnego czytania Marksa na cotygodniowym
                      wiecu mieszkańców.

FM
                      • Gość: Roberto Re: Wąbrzeska IP: 217.17.37.* 13.12.05, 23:19
                        Na wiec nie musisz chodzic a dzwony bedziesz slyszec nawet zza zamknietych
                        okien. I jak tu sie zrelaksowac w ogrodzie w sloneczny letni poranek...
                        • firemouse Re: Wąbrzeska 14.12.05, 00:23
                          Tu mam rozwiązanie twojego problemu:

www.bedpol.pl/sklep/product_info.php/products_id/494
                          Słyszalem, że ateiści też mogą używać tego modelu. Więc możesz już się spokojnie relaksować.

FM
                    • Gość: m Re: Wąbrzeska IP: 193.41.113.* 13.12.05, 10:34
                      mógbyś się na Święta nawrócić Drogi Kolego...
                      • Gość: Roberto Re: Wąbrzeska IP: 217.17.37.* 13.12.05, 23:19
                        Nawrocic? Do czego?
                    • Gość: krzyhu2005 Re: Wąbrzeska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 23:50
                      >A czy ateisci musza wysluchiwac tego ujadania?

Ujadania? Roberto mocno zaniżyłeś. Miałem Cię za faceta większego formatu.
                      Owszem nawiedzonego cyklistę, ale ogólnie OK. Teraz pusciłeś bąka. Wypada
                      powiedzieć przepraszam.
                      • Gość: Roberto Re: Wąbrzeska IP: 217.17.37.* 14.12.05, 22:05
                        Widzisz. Mnie koscioly nie przeszkadzaja pod warunkiem, ze podobnie jak
                        dyskoteki nie obnosza sie ze swa muzyka na zewnatrz. Tymczasem jest calkowicie
                        inaczej. Nie wiem dlaczego ale w kazdym kosciele glosniki musza byc umieszczone
                        na zewnatrz kosciola a nawet na plotach. Czy taka metoda ma przyciagnac
                        inowiercow?
      • Gość: właściciel Re: Wąbrzeska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 19:00
        nikt nie skupił tych pól tylko gmina je blokuje i nie daje pozwolenia na budowę
    • Gość: witek Re: Wąbrzeska IP: *.aster.pl 06.01.06, 13:37
      czy ktoś moze wie:
      1) ile bedzie trwała prowizorka na wąbrzeskiej-kadetów (oawiam sie, ze skoro
      kadetów wyasfaltowali pobieżnie to potrwa jakieś 30 lat)
      2) co oprócz kościoła buduje sie przy wąbrzeskiej ??? (po str południowej)
      W
      • Gość: Zarząd Warszawki Re: Wąbrzeska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 21:45
        Ach ci warszawiacy, rozpieszczeni i wybredni. Zrobiliśmy im full wypas asfalcik
        a oni ciągle psioczą. Co za naród, nic im nie jest dosyć. Może jeszcze chodniki
        byście chcieli albo kanalizację.
        W d... się ludziom poprzewracało !!!!
        • Gość: yorryk Re: Wąbrzeska IP: *.acn.waw.pl 09.01.06, 00:43
          fotki ze spacerku spacerkiem:
          warsaw.myphotos.cc/Warsaw_by_street/Wabrzeska/20051227_0535.jpg.html
      • Gość: ErKa Re: Wąbrzeska IP: *.habeo.pl 28.06.06, 15:45
        No właśnie, co poza prowizorkami powstaje na Wąbrzeskiej? Co tam powstaje, może
        już wiadomo? ... (dawno nic sie nie mówi na ten temat:)

p.s. kiedy będzie kanalizacja w osiedlu Las?
        • Gość: kleo Re: Wąbrzeska IP: *.tele2.pl 28.06.06, 16:35
          kanalizacja ma być niebawem, ale to słyszę od kiedy tu mieszkam, tzn. od 3 lat.
          Co do tej inwestycji po drugiej stronie od budowanego kościoła, to słyszałam
          dwie wersje a) hipermarket Tesco b) osiedle Skanska
    • userid Nic nowego... 13.07.06, 23:40
      ale "arteria" Wąbrzeska - Kadetów
      zasługuje na bardziej wyeksponowane miejsce na tym forum.
      ;)
    • Gość: właściciel Re: Wąbrzeska IP: *.pwpw.pl 24.11.06, 15:21
      Mam działkę przy samej ulicy wąbrzeskiej,pierwsza dzałka za kanałkiem od strony
      traktu lubelskiego. W chwili obecnej został wybudowany kościół w promieniu 500
      metrów kwadratowych od mojej działki, ale ja na swojej działce mam zakaz
      budowy , mimo że graniczy ona z działką na której jest zatwierdzony przez
      prezydenta miasta warszawy projekt przedszkola. działkę chcę sprzedać ale nie
      mogę, bo dadzą mi psie pieniądze, uważam że cały wawer jest skorumpowany.
      Proszę o istotne informacje mgawrys@buziaczek.pl
      • Gość: krzysieks1984 Re: Wąbrzeska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 15:49
        Co oprócz Przedszkola ma powstać za kanałkiem.?

• Gość: właściciel Re: Wąbrzeska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 18:57
          od strony traktu lubelskiego po lewej stronie jadąc w stronę wału domy ,a przed
          samym kanałkiem przedszkole.
          Może wiesz coś jeszcze, prawdopodobnie takie chodzą słuchy że albo tesko, albo
          osiedle skanska.
          • Gość: krzysieks1984 Re: Wąbrzeska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 19:33
            Z tego co słyszałem hipermarket ma powstać przy Wąbrzeskiej,nie daleko
            kościoła ,oraz druga wersja na polu pana R..... z Zastowa.
            Ale to raczej plotki,bo osoba z urzędu tego nie potwierdziła,albo ma zakaz o
            tym mówić,nie wiem.
            O Skanskiej też słyszałem.
            O cenie działek 5 zł za metr,też wiadomo.
            Nie będzie raczej parku,wiele podań z przeciwem,działki mają być budowlane.
            Planowany Plan Zagospodarowania przepadł.
            Będzie chyba nowy,na który zgadzają się właściciele pól.
            Czyli w sumie mało wiem,praktycznie tylko plotki.
            A działki za kanałkiem ,to mniej więcej wiem kto ma.
            Ja jestem z Zastowa ,a pan/pani z skąd?

• Gość: ateista Re: Wąbrzeska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 20:25
              Kosciołow w tej okolicy jest juz chyba pełne nasycenie.Niech wreszcie powstanie
              hipermarket z prawdziwego zdarzenia.Zyczyl bym sobie żeby ludzie na Wawrze
              mieli takie niedogodnosći z dotarciem na msze jak ze zrobieniem zakupów w
              cywilizowanym miejscu.
              • Gość: SĄSIAD Re: Wąbrzeska IP: *.pwpw.pl 20.03.07, 11:07
                Chodzą słuchy o hipermarkecie CARRFUR lub TESKO.
                NA PEWNO BEDZIE SIĘ DUŻO DZIAŁO.
                MYŚLĘ ŻE MOŻE TAM BĘDZIE TO DUŻE CENTRUM KULTURY I SPORTU?
                WIDZIELIŚCIE W KURIERZE
                CO WY NA TO?
                • Gość: Z zastowa Re: Wąbrzeska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 21:57
                  Ludzie, tu niedlugo bedzie centrum miasta!
                  Zaby budowac supermarket trzeba najpierw zadbac o drogi dojazdowe!
                  Spojrzcie jak wyglda kadetów! Skandal! Najgorzej jest od sklepu spozwczego do
                  Walu. Zal mi pieszych...tam jest tak wasko ze samochody prawie ocieraja sie
                  lusterkami a ruch jak na Marszałkowskiej.
                  A oni chca budowac supermarket - PO CO?
                  NIe lepiej zbudowac nowoczesny bazarek? NIgdy nie kupuje miesa i warzyw w
                  zadnym supermarkecie. Lepszy poszytek bylby z bazarku - moim zdaniem.
                  W ten sposob poparlibysmy nasz handel a nie napychalibysmy kieszenie jakiemus
                  zabojadowi. Wystarczy juz supermarketów w centrum miasta!
                  Wynocha za miasto! Przyklad: Geant - wiecznie zakorkowana Plowiecka i dojazdy.
                  Dosc juz kretynskich decyzji!
                  • Gość: Igor Re: Wąbrzeska IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.07, 22:08
                    Sam jestes kretyn z centrum miasta w Lesie.
                  • netofil Re: Wąbrzeska 20.03.07, 22:15
                    Gość portalu: Z zastowa napisał(a):

> ... Wystarczy juz supermarketów w centrum miasta!
                    > Wynocha za miasto! Przyklad: Geant - wiecznie zakorkowana Plowiecka i dojazdy.
                    > Dosc juz kretynskich decyzji!

Kiedy Wabrzeską przeniesiono do centrum miasta? :)))
                    A Płowiecka jest zablokowana nie z powodu supermarketu.

Potrzebny jest i supermarket i kilka porządnych bazarków owocowo-warzywno-
                    mięsnych, nie wiem dlaczego jedno miałoby wykluczac drugie.

• Gość: mlp Re: Wąbrzeska IP: 193.41.113.* 21.03.07, 14:07
                      Sam jeżdzę tamtędy codziennie i jest mi smutno - coś się buDUje bez ładui składu
                      - "las" koszarowych segmentów, jakieś samotne budowy w polu I ZAPACH SPEKULACJI
                      - ABY JAK NAJWIĘCEJ ZAROBIĆ. Najpierw budowy bez planu, a moze kiedy drogi,
                      sklepy ii infrasktura. A przecież móglby to być taki ładny kawałek Warszawy,
                      zachowywujący dawny koloryt i dawne korzenie - niezniszczone przez wojnę i
                      komunistów.
                    • Gość: Toek z Lasu Re: Wąbrzeska IP: *.pwpw.pl 27.03.07, 12:47
                      Powiem wam coś tam na Wąbrzeskiej ma działkę wizawi kościoła jakaś szycha z
                      Ochrony Środowiska, to on tak mąci i przez niego nie można nic robić, po prostu
                      chce za marne grosze odkupić te działki od biednych starszych ludzi.
                      Po prostu czeka na kasę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka