Gość: turtle IP: *.com.pl 06.09.01, 15:34 mamy wątek o najbrzydszych osiedlach. może tak dla odmiany podamy przykłady ładnych osiedli. ja nie mam pierwszego typu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Widok9 Re: najładniejsze IP: 195.117.228.* 06.09.01, 16:11 Mariensztat popada w ruinę. Mimo to zgadzam się Elu (eelu ?) z Tobą. Jest tam coś, czego nie widać, ale się to coś czuje. (Nie chodzi mi o zapachy;)) Żoliborz Oficerski jest, a raczej byłby cudem. Jednak masowa wymiana właścicieli i powstawanie różnych w nim Firm zepsuły atmosferę. Mam!!! - osiedle Profesorskie przy Liceum Batorego. Koło Górnośląskiej- o tam jest pięknie choć przydałby się generalny remont. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: najładniejsze IP: 213.25.97.* 06.09.01, 16:35 Mariensztat popada w ruinę. Mimo to zgadzam się Elu (eelu ?) z Tobą. Jest tam coś, czego nie widać, ale się to coś czuje. (Nie chodzi mi o zapachy;)) - Tak to fakt Mariensztat ma niepowtarzalna atmosfere... Żoliborz Oficerski jest, a raczej byłby cudem. Jednak masowa wymiana właścicieli i powstawanie różnych w nim Firm zepsuły atmosferę., - Dawno sie nie zapuszczalem w te rewiry, ale kiedys bylo pieknie... (firmy?!- ludzie dla pieniedzy to...) Mam!!! - osiedle Profesorskie przy Liceum Batorego. Koło Górnośląskiej- o tam jest pięknie choć przydałby się generalny remont. - Fakt.(REMONT) Osobiscie czuje sentyment do osiedla "Za zelazna Brama", ale z estetyka jest tam roznie... R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: najładniejsze IP: 212.141.155.* 06.09.01, 16:44 W tym roku widzialem bardzo ladne nowe osiedle nieduzych domkow w Kabatach, przy ulicach o dziwnych nazwach, jedna cos chyba jak Villardczykow, czy cos podobnego. Domki lepsze niz wiele w Europie zachodniej czy Ameryce. Czy wiecie kto to wybudowal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: najładniejsze IP: *.zigzag.pl 06.09.01, 20:57 osiedle Hozjusza na Zoliborzu,nawiazujace do najlepszego okresu warszawskiej architektury lat 30. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arktur Re: najładniejsze IP: *.chello.pl 06.09.01, 22:26 mi sie niezmierniepodoba osiedle przyjazn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursyn Re: najładniejsze IP: *.acn.waw.pl 07.09.01, 11:32 Jeżeli się rozchodzi o blokowiska, to tylko Natolin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turtle Re: najładniejsze IP: *.com.pl 07.09.01, 11:56 miałem na myśli raczej małe bloki 3-4 piętrowe lub jakiś osiedla z płyty które w mieście dominują. zgadzam się, że osiedle profesorskie, czy mariensztat są przyzwoite, ale to jednak inna kategoria zabudowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widok 9 Re: najładniejsze IP: 195.117.228.* 07.09.01, 12:52 A to w tej kategorii poecam mimo wszystko polecam Sady Żoliborskie. Cudowne połączenie betonu i przyrody, zazdroszczę mieszkańcom. Moim anty wzorcem są wszystkie pseudo osiedla z ochroną i kratami. To nie osiedla to raczej GETTA. Tyle, że w wysokim standardzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turtle Re: najładniejsze IP: *.com.pl 07.09.01, 13:05 mam podobne odczucia w tej kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś