IP: *.acn.waw.pl 23.05.05, 01:06
no bez przesady z tą elitarnością SWPS ;D
Obserwuj wątek
    • Gość: S. Re: Pastacafe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 20:58
      zgadza sie.. jedzonko pyszne.. ale nie zostalo nic wspomniane o kawach ;)
      • Gość: Max Re: Pastacafe IP: *.pl.bauer.com / 217.153.130.* 25.04.06, 16:27
        Jedzenie naprawdę dobre, ale wystrój i obsługa pozostawiają wiele do życzenia.
        Daleko mi do "lanserki" o której ktoś pisał czy snobizmu, ale mam pewne
        doświadczenie nie tylko jeśli chodzi o jedzenie. ale także wystrj i obsługę. Po
        prostu służbowo bywam w wielu miejscach od tych zwykłych po najdroższe. Nie
        przepadam za knajpami "trendy" jazzy, "ąę" itd, knajpy typyu Belverdere nie są
        w moim stylu (białe obrusy i kelner w muszce to dla mnie żadna atrakcja), ale
        pewien standard obowiązuje wszędzie i nie należy przesadzać w żadną stronę.
        Jeśli przystawkę dostaję jednocześnie z drugim daniem, a pani przyjmująca
        zamówienie jednocześnie pisze sms, lub stawia coś na stole rozmawiając przez
        komórkę to jak dla mnie zbyt studencko. Brak płatności kartą to może taki
        style, można przeboleć, ale chodzenie po Pradze z większą gotówką to nie jest
        najlepszy pomysł. Prawda że jest na tyle tanio, że wydać ty więcej niż 100 zł
        byłoby trudno. Moim zdaniem jednak knajpa dobra dla studentów z pobliskiej
        szkoły - tanio i smacznie, porządny barek studencki, ale nic ponadto. PS neizła
        kawę można teraz dostać w byle barku w hipermarkecie - zasługa licencynych
        markowych urządzeń, też nie ma się czym zachwycać... Nie wiem o co chodzi Panu
        Nowakowi, że się tak zachwyca, jak dla mnie wiele hałasu o nic, pozostali nie
        mając porównania i prawdziwej znajomości tematu zachwycają się bazując na
        cudzej, a nie własnej opinii..Rzecz jasna wszystko rzecz gustu - z tym, że
        można mieć wyrobiony gust, a można go nie mieć wcale..
    • Gość: plaszi Pastacafe nie dla wszystkich IP: *.bzmw.gov.pl / 194.30.179.* 28.07.05, 11:20
      Zgadzam sie ze wszystkimi wymienionymi atutami pasty. pasta, to
      moja "podworkowa knajpa". tu spedzalem sylwestra. od dwoch lat mieszkam w
      starej kamienicy na granicy kamionka i grochowa. wybralem to miejsce swiadomie
      (przekonalem sie bo studiowalem na swps). cenie sobie oddech pragi - tu
      odpoczywam od srodmiejskich krawacikow, wysokich cen i "wysokich obcasow". tu
      jest bezpieczniej niz w srodmiesciu!!!!
      boję się tylko, że po tym artykule na kamionkowską ruszy warszawski
      pretensjonalny lans. tak sie stalo z knajpkami na saskiej kepie (po
      publikacjach wyborczej), ktorych glownym atutem byla niska frekwencja
      przybyszow z lewego brzegu wisly. a moze to dobrze? mam tylko nadzieje, ze na
      pradze pojawi sie wiecej miesc typu "pasta", "pingwin" czy "skład butelek".
      jest popyt - niech będzie i podaż! pozdrawiam. piotrek
      • Gość: tojo Re: Pastacafe nie dla wszystkich IP: *.chello.pl 28.07.05, 17:10
        Jedzenie to tam takie sobie - raczej lans i atmosferka...
        • Gość: dfsf Re: Pastacafe nie dla wszystkich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 16:32
          alew ogrodek mily
    • zizi31 Pastacafe 24.10.06, 10:05
      obsługa rzeczywiście pozostawia wiele do życzenia, studencki luz, bez słowa
      przepraszam za ponad pół godziny oczekiwania, obsługiwanie klientów trochę od
      niechcenia (zło konieczne, które tylko przeszkadza?), przy okazji kawa z pianką
      to 'makiato' a nie 'macziato', jak wymawia barmanka...
      plusy: wystrój, taki jaki lubię:) ogólnie przyjemna atmosfera, sałaty i pizza
      bardzo smaczne i pokaźnych rozmiarów, chociaż nie było akurat tej, której
      chciałam spróbować, a pizza zastąpiła również niedostępne tego dnia
      cannelloni....
      Panie Macieju, Kamionek i Praga Pd nie są takie starszne - proszę nie straszyć
      lewobrzeżnych;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka