Dodaj do ulubionych

czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbaraskiej??

IP: 212.113.164.* 30.01.04, 16:45
pytam z czystej zazdrości, bo w wątkach pojawiają się różne ogólniaki, a o
Powstańcach cisza, a by się powspominało... jak tam teraz jest? pozdrówka
dla wszystkich absolwentów i obecnie dręczonych
Obserwuj wątek
    • Gość: skulboj Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.04, 22:27
      Ja miałem tam chodzic ale poszedłem w koncu do 26 w aninie
      • Gość: Angie Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 00:42
        Skulboj, dziękuj Bozi, ześ wylądował w Aninie! Ja "chadzałam" do XIX LO i całe
        szczęście, że to już czas przeszły. Niestety, prawie wszystkie złe rzeczy, jakie
        napisano (czy powiedziano) o tej szkole, są prawdziwe. To, że pani pedagog nie
        można ufać, że lekcje słynnej pani P. od historii to jeden wielki chaos, że w
        "Dziewiętnastce" coraz więcej jest plastików (a i dres się trafi), że przepadł
        gdzieś klimat, że ze Zbaraskiej prosta droga wiedzie do Tworek... i tak dalej.
        Zadziwiające, że w tym miejscu uchowało się jeszcze tak wielu fajnych ludzi -
        głównie uczniów, ale nauczycieli też. Takie osobistości jak p. Michalak (j.
        polski), p. Wnuk (religia) czy p. Wolska (geografia) ratują tę budę.
        • Gość: Pramatka odpowiadam ggryg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 09:28

Pan Siwik..., pamietam na studniówce, podczas programu był taki wierszyk: Huk
          raz przed szkołą rozdarł powietrze, "wybuchło coś" - woła Bożena. Lecz to nie
          granat, ani mina, a wóz sportowy marki ....Syrena!!!
          Pan Siwik był w tym czasie jedynym zmotoryzowanym nauczycielem, zaś syrenka
          była jego wielką dumą.
          • Gość: Kukula Re: odpowiadam ggryg IP: *.kds.de / *.kds.de 22.03.05, 20:16
            Potem Pan Siwik mial "malucha" a koledzy z mojej klasy przestawili go miedzy
            dwa betonowe klomby z kwiatkami w taki sposob ze nie mogl wyjechac.Trzeba go
            bylo znowu wystawic,a Siwik posiwial ze zlosci.
            • Gość: Pramatka Re: odpowiadam ggryg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 13:48
              Kukula, kiedy kończyłeś(łaś) XIX ?
            • telato Re: odpowiadam ggryg 16.10.23, 23:30
              Hej,a kto ty jesteś,bo to właśnie koledzy z mojej klasy przestawili Siwikowi tego malucha.To była draka z tego!
              1980-84 Tyszkiela
    • Gość: jon Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.04, 22:33
      a i zdarzylo sie...
      piekne czasy to byly...
      fajna szkola, super ludzie...
      ale teraz to juz ponoc nie to samo:(
      pozdrowienia
    • Gość: Asgird Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 12:03
      ja chodze do 2 klasy obecnie... jest w sumie w porzadku, ale te pogloski o
      wysokim poziomie sa chyba nieco przesadzone. Jedyne przedmioty z ktorcyh jestem
      zadowolona to polski i historia [w profilu jezykowym], reszta srednio,
      angielski - beznadziejny :/
      • Gość: esmeralda_pl Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: 5.2.* / *.kbn.gov.pl 17.12.04, 12:26
        a ja tam zdawałam w 1993 roku i zabrakło mi 1 punktu... i dobrze :) skończyłam
        inną fajną szkołę
        • jolajola1 Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask 17.12.04, 13:23
          ja chodziłam, ale całe eony temu
          skonczyłam przed rewolucją solidarnościową
          • bebiak Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask 19.12.04, 20:20
            jolajola1 napisała:

> ja chodziłam, ale całe eony temu
            > skonczyłam przed rewolucją solidarnościową

Jolu, a może pamiętasz jak się nazywał facet od francuskiego? Tak się teraz
            zadumałam nad tym, że go uwielbiałam ale nazwisko zupełnie umknęło:-((
            Imię? Chyba Piotr ale nie jestem pewna...
            Cóż, ja chadzać do tej szkoły zaczęłam w 1979 roku i tak naprawdę nie pamiętam
            nazwisk (poza fizyczki, chemiczki i dyrektorki), ale ten "Francuz" szczególnie
            utkwił mi w pamięci:)
            Ach, i moja polonistka (w klasie humanistycznej): wtedy mi się wydawało, że
            ludzie w ogóle tyle nie żyją ile ona miała lat:)
            "Francuz" był super-facetem.
            Pamiętasz może?
            Pzdr. B.
            • jolajola1 mam sklerozę 19.12.04, 22:08
              tym Francuzem to mi ćwieka zabiłaś, siedzę, siedze i nie moge sobie przypomnieć

Siwik był od PO
              sroczyńska od chemi
              polonistke miałam taką starą tlenioną blondynę z koszmarnym makijażem, ale jako
              nauczycielka była Genialna

a Francuz ? cholera, może sobie przypomne ... jutro, bo teraz to zamiast
              pamieci mam czarną dziurę

ps
              ja zaczęłam w r.szk 77/78
              • jolajola1 FRANCUZ 19.12.04, 22:09
                RUDNICKI !
              • bebiak Re: mam sklerozę 21.12.04, 23:03
                Cześć,
                jolajola1 napisała:

> tym Francuzem to mi ćwieka zabiłaś, siedzę, siedze i nie moge sobie
                przypomnieć

Taa, sklerozę to mam ja bo nawet po wskazaniu przez Ciebie
                nazwiska "Francuza" nie krzyczę z euforią: "Jasne!" - kurcze, dziura w mózgu
                zupełnie:-((

> Siwik był od PO

O, tak, to pamiętam:-))

> sroczyńska od chemii

Moja chyba jakoś inaczej, hm.. Miszczyk a może Miszczuk - tak jakoś.
                Starsza, wybierała się chyba wkrótce na emeryturę. Raz jej okrutnie podpadłam:
                gadałam a ona mi na to: "albo przestaniesz gadać albo wyjdziesz z klasy".
                Ponieważ nie cierpiałam chemii (i jej też) wzięłam i wyszłam.
                Potem mi opowiadano, że chemiczka wpadła na swoje zaplecze, łykała tam jakieś
                krople czy inne lekarstwa, potem mama wezwana do szkoły i komentarz: "Przez
                tyle lat nikt mnie tak nie zlekceważył jak pani córka".
                Cóż, miałam wtedy 16 lat i chyba nie należałam do najmądrzejszych.

> polonistke miałam taką starą tlenioną blondynę z koszmarnym makijażem, ale
                >jako nauczycielka była Genialna

Ta moja też była baaardzo wiekowa, (chyba) z koczkiem z tyłu, niska była raczej
                i z jakąś wadą wymowy - tak śmiesznie wypowiadała niektóre słowa:-))
                Bawiło nas to nieźle.

Fizykę miałam (raz w tygodniu na szczęście tylko) z taką młodą, chyba Huk miała
                na nazwisko. To moja wychowawczyni.

Nie pamiętam - dziwne - historii w ogóle, a przecież w klasie humanistycznej
                sporo jej miałam:-((( Wydaje mi się, że z kobietą ją miałam, jakąś chudą....
                ale nie, nie pamiętam.

I dyrektorka z moich czasów - raczej w 99% Kwiatkowska jej było.
                Czasami przychodziła do nas na zastępstwa ale z jakiego przedmiotu???
                Za nic nie pamiętam:-((( Może matma? Matmy niewiele miałam i jakoś ją z nią
                łączę ale pewna nie jestem.

Sympatycznie wspominam muzyczkę - miałam wych. muzyczne w mojej humanistycznej
                klasie. Napewno kobieta, w średnim wieku, raczej blondynka, ale bliżej?
                Zupełnie nic

> a Francuz ? cholera, może sobie przypomne ... jutro, bo teraz to zamiast
                > pamieci mam czarną dziurę

No, Ty sobie przypomniałaś a ja?
                Nie pojmuję tej dziury.
                Francuski uwielbiałam, ba, nawet biegałam wtedy na prywatne lekcje stąd
                i "Francuz" mnie lubił bo zawsze byłam super dobrze przygotowana:-))) Moja
                prywatna nauczycielka francuskiego była starej daty (nie żyje od dawna) i
                strasznie mnie dusiła:-(( W szkole mnie tak nie dusili jak ona - ale i efekty
                były to fakt.
                "Francuz"... chyba w okularach, w miarę młody, tak, napewno młody (może wówczas
                około 30-tki?), i chyba z zarostem... Hm... tak jakoś go widzę:-)))
                A francuski (i "Francuza") to na tyle uwielbiałam, że nawet jak na wagary się
                wybrałam to i tak wracałam na francuski:-)))

> ja zaczęłam w r.szk 77/78

Mnie wyszło na to, że ja dwa lata później.

Acha, teraz, już od wielu wielu lat, z Grochowa na Saską Kępę jadę rano do
                pracy tramwajem, który ma przystanek przy Kinowej (kiedyś jeździłam 158 ale
                korki mnie wyleczyły z autobusu).
                I tak sobie zawsze na tę szkołę moją spoglądam..... :-)))
                Pozdrawiam Cię cieplutko. B.
                • jolajola1 Re: mam sklerozę 22.12.04, 00:31
                  ja sobie nie przypomniałam tego nauczyciela, tylko znalazłam podpis na
                  swiadectwie maturalnym
                • Gość: mms Re: mam sklerozę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.12.04, 14:56
                  Nareszcie znałazł się ktoś kto ma podobne wspomnienia o chemiczce. Szkołę
                  skończyłam w 78 a jeszcze do dziś mam sny związane z panią Miszczak .Chyba
                  szkoła była bardzo traumatycznym przeżyciem i nie wspominam jej dobrze .
                  Niewiele pamiętam nauczycieli, bo może nie chcę pamietać .
              • Gość: anna s Re: mam sklerozę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 23:57
                Francuz zwany Bążurkiem nazywa się Pilnicki. Też juz mam sklerozę bo kończyłam
                w 71r.
    • Gość: Qra Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbaraska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 22:35
      No jak może byc w XIX? Oczywiscie ciezko, drecza troche ale generalnie cisna
      mocno( nawet bardzo mocno ) z przedmiotow rozszerzonych, co mi sie wydaje jak
      najbardziej sluszne. Dlatego dziwi mnie jak ktos sie denerwuje ze w klasie
      historycznej nie wytrzymuje z lekcjami histrii. No poza tym szkola ma swoj
      klimat, jest spokojnie ale nie za spokojnie,nawet luzacko momentami. W przerwie
      mozna sobie spokojnie wyjsc do piekarni lub innego sklepu i jest to barzdzo
      fajne. Ale caly czas ma sie obowiazki( w koncu trzeba spisac prace domowa
      ktorej sie nie zrobilo :) ) i troche nauki na korytarzach. Nauczyciele tez
      spoko moze dlatego ze tez czesc z nich konczyla XIX a reszta ma tak dlugi w
      niej staz ze juz sie bardzo do niej przywiazali.Wiekszoc z nich nas rozumie i
      stara sie pomoc i wesprzec chos sa tez i zupelne przeciwenstwa( jak wszedzie
      sie zdarza). No ale aby zobaczyc jak jest tam teraz to zapraszamy XIX stoi z
      otwartymi ramionami i czeka na swoich absolwentow. ZAPRASZAM !!
      • Gość: Tom Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.12.04, 11:29
        Ja chodziłem do XIX pod koniec lat 80-tych na profil mat-fiz. Mocno nas cisnęli
        z niektórych przedmiotów, a szczególnie z matmy Pani Kredycka, dla której
        podręczniki dla szkoły średniej były "banalne", więc korzystalismy ze skryptów
        politechniki. Dostać u niej 3= to był super dobry stopień ( Wtedy była skala 2-
        5 ) Ale tak nas nauczyła, że cała klasa zdała maturę na wszystkie uczelnie (
        polibuda, SGH, uniwerek na minimum 4 ). Wiem że obecnie z tamtego składu
        nauczycieli pracują obecnie chyba tylko 3 osoby.
        • Gość: jon Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 22:11
          Oj pamietam...
          Pani Kredycka!
          takich nauczycieli to dzis juz nie ma!
          Klasa sama w sobie.
          Lubila przycisnac,ale talent pedagogiczny miala!
          I to fakt, ze po jej szkole zadne egzaminy z matmy nie byly straszne.
          Z innych pedagogow to szczegolnie zapamietalem
          Nieman- historia
          Stepien- polski
          Konon-angielski
          Walenta- fizyka
          Sroczynska- chemia
          ciekawe kto pozostal?
          pozdrawiam serdecznie

• Gość: rudy Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: 5.6.* / *.europarl.eu.int 22.12.04, 10:12
            a w ktorym roku miales mature ? zestaw nauczycieli wyglada podobnie jak zestaw
            klasy C rownoleglej z moja (ja chodzilem do ogolnej). pozdrawiam
            • Gość: jon Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 23:23
              no to male spotkanko po latach:)))))))
              ten sam czas, to samo miejsce
              wita klasa "c":)
              to byly mile chwile-te cztery lata...
              jak tam na "wygnaniu belgijskim";)?
              • Gość: Pramatka Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 11:41
                Kończyłam szkołę w 1969. Byłam w klasie "F". Wtedy nie było klas profilowanych,
                ale ta nasza była w przeważającej części humanistyczna. To własnie my
                tworzyliśmy cały program na studniówkę. Cóż, po latach zostają tylko miłe
                wspomnienia, te złe ulegają zatarciu. Pamiętam wszystkich profesorów. Często o
                nich myślę, zwłaszcza o tych, którzy odeszli. Pamiętam również dokładnie listę
                obecności mojej klasy. Chętnie spotkałabym się z ludźmi z mojej klasy. Na 50-
                leciu szkoły było ich niewielu. Pozdrawiam.
              • Gość: rudy Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.zigzag.pl 27.12.04, 17:35
                na wygnaniu jak to na dobrowolnym wygnaniu - teskni sie za krajem i za starymi
                smieciami, ale sie nie wraca (przynajmniej na razie). teraz przyjechalem na
                swieta do rodzicow i widze "dziewietnastke" przez okno. w czwartek 30.12. mam
                sie spotkac z Grzeskiem Urbaniakiem - moze dolaczysz ?
                • jolajola1 hehe, przypomniałam sobie 28.12.04, 01:44
                  do naszej szkoły chadzał równiez Włodek Czarzasty, persona obecnie dosyc znana
                  • Gość: Pramatka Re: hehe, przypomniałam sobie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.04, 10:36
                    Uczniami byli również Szymon Kobyliński, były minister Maciej Graniecki i
                    Włodzimierz Cimoszewicz
                    • Gość: max Re: hehe, przypomniałam sobie IP: *.chello.pl 28.12.04, 14:33
                      tak, a nasza szkola probowala zataic ten fakt i sie nie pzyznawac do tego jej
                      absolwentem jest Wlodzimierz Cioszewisz... m.in. nie "omylkowo" probowano o nim
                      zapomniec przy okazji tworzenia gabloty ze slawnymi absolwetami... na szczescie
                      ktos interweniowal... paranoja
                  • mms Re: hehe, przypomniałam sobie 29.12.04, 12:52
                    Czarzasty to chadzał z moją koleżanką .Ostatnio oglądałyśmy stare zdjęcia , był
                    taki słodki dzieciak :)
                    • Gość: marta2 Re: hehe, przypomniałam sobie IP: *.3.pl 29.12.04, 22:27
                      ju hu... marta jestes?
                  • Gość: ... Re: hehe, przypomniałam sobie IP: 217.153.143.* 17.03.05, 13:32
                    a pare lat później cos około 1995-2000 Maja Czarzasty, o ile sie nie mylę
                    bratanica Włodka :)
                    • Gość: i Re: hehe, przypomniałam sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 18:25
                      Maja Czarzasty to 95-99 tam chodziła, a potem ja ustawili na prawie ;P
                      Fuj, przeklęta szkoła!
                      • juliaxix 1999-Maja C. 05.06.05, 22:10
                        no, ja byłam z nią w klasie...
                        a kimżeś "i" ??
                        pewnie się znamy :)))
                        • Gość: dorota Re: 1999-Maja C. IP: 195.136.143.* 13.10.05, 19:21
                          Julia W.? Tak się składa że ja tez byłam z wami w klasie :) POZDRAWIAM
                          SERDECZNIE!!!!!
                • Gość: Rafał Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.netfala.pl 01.10.22, 11:17
                  Chodziłem do równoległej z Włodkiem Czarzastym. Do biol-chem z niemieckim.
                  Mieliśmy wspólne WF, bo chłopaków była mniejszość. Wychowawczynią była historyczka Natalia Lichota. Chemia to Bożena Miszczak (wyjątkowo niemiła), w I klasie fizykę mieliśmy z kapitalnym Andrzejem Wiązowskim (do dziś wiele pamiętam) a potem przyszła Ewa Huk, polski to p. Morawska, PO Piotr Siwik, Geografia p. Stawska. Zdarzały się lekcje historii z p. Nieman a niemiecki oczywiście p. Wójcik (Helga). Rosyjski to taka dupeńka Piaskowska.
                  Niestety tym wszystkim zarządzała pani dyr. Kwiatkowska. Stara PZPRówka, próbowała zaszczepiać w klasach jedynie słuszną ideologię agitując do partii. Wyjątkowa kreatura...
          • Gość: Marta Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 13:07
            Ja skonczyla te szkole w 2002 roku :) Nieman od historii odeszla (wreszcie ;-
            ) ) na emeryture jak bylam w 4 klasie. Swienym nauczycielem byl
            Charytonowicz :) od matmy. W sumie wesoło było, ale nie powiem zebym sie tam
            specjalnie przepracowywala :]. Wszyscy ktorych wymieniles uczyli w czasie gdy
            ja sie tam uczylam.
            • pgunerka Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask 03.02.05, 13:11
              A która klasa, powiedz mi? Bo też w tym roku skończyłem...
    • Gość: Asgird Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 20:41
      W mojej klasie wlasciwie tylko z historii cisnie w miare - prof. Pełka, chyba
      najlepsza nauczycielka w tej szkole... Reszta - luzik, co jest ok w
      przedmiotach typu chemia, z ktorymi nie wiaze swojej przyszlosci, ale juz np
      przy angielksim mi troche przeszkadza
    • mike_ Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask 21.12.04, 15:28
      ehhh...to były czasy;)))) Szkoła była fajna, ale to jakiś czas temu, teraz nie
      wiem....ehhh...
    • Gość: rudy Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: 5.6.* / *.europarl.eu.int 21.12.04, 17:23
      Ja mialem mature w 1991 roku. Mam prawie same dobre wspomnienia z tej szkoly,
      do tej pory utrzymuje kontakt z wychowawca i niektorymi kolegami. Do niedawna
      mieszkalem zreszta po drugiej stronie Kinowej, a teraz przeprowadzilem sie do
      Brukseli. Pozdrawiam wszytskich absolwentow.
    • Gość: noname Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.chello.pl 21.12.04, 19:19
      1998-2002

angielski - Kliber - no starala sie ale nuuuudy i bez przekoaniani, bez
      inwencji..., nieprzyjemna
      matma - genialny Piotr Charytonowicz! - swietny dydaktyk!
      historia:
      Nieman- starsza pani, pamietajaca poczatki szkoly - raczej kiepsko
      Pelka - chwalona ale nie wiem za co, chyba tylko za to ze wymagala, bo tak to
      sie jej ciagle cos mylilo i mowila czesto glupoty, i ten wieczny chaos....
      Piekarska - z nich najlepsza , merytorycznie dobra, politycznie przesadnie
      zaangazowana, czesto niesprawiedliwa i nieobiektywna
      polski: Mirowska - starsza pani, nudy, kochala Lalke i Wokulskiego,
      merytorcyznie slabo
      Michalak - mloda, ciekawie prowadzila zajecia, sporo wiedzy, bardzo mila
      aczkowliek rowniez wymagajaca
      Biologia - Debska - Klasa! swietna, kulturalna i uprzejma i sprawiedliwa.
      Chróścikowska - tepiła uczniow z biologia w zawezonym profilu C, niemila...
      PO - płk Wodykk - smiech na sali :D ale nieszkodliwy
      WF - Rejemer - OK , Gmaj - raczej kiepsko
      Chemia - Szabelska - ok
      Fizyka - chwile byl Piwonski -podobno dr z Polibudy - to byla dopieor
      porazka.... tepil rowno, stawial Zera :D, smieszny byl, ale go chyba wywalili b
      ociagle skargi byly

wiecej jakoss nie przypominam obie teraz....
      • Gość: Marta Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 13:11
        Ktora klasa?
        • Gość: noname Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.chello.pl 28.12.04, 14:28
          byc moze Twoja ;-)
          • Gość: noname Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.chello.pl 28.12.04, 14:50
            bo Mart u nas to bylo calkiem sporo w klasie ;-)
            • Gość: Marta Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 21:42
              Byc moze, chociaz byla jedna klasa w ktorej rowniez byly cztery Marty ;-)
              Moja wychowawczynia byla K...liber :P
              • Gość: noname Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.chello.pl 28.12.04, 22:41
                :-)
                czyli jednak ta sama klasa :-)
                teraz pozostaje mi tylko zgadnac ktora Marta jestes... mysle nawet ze wiem...
                • Gość: marta2 Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.3.pl 28.12.04, 22:42
                  druga marta... zgadalysmy sie we dwie ;)
                  • Gość: noname Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.chello.pl 28.12.04, 22:52
                    no prosze :-)
                    jaki ten internet jest maly, mozna spotkac znajomych z klasy i nawet ich
                    rozpoznac :D

pozdrawiam Was Obie
                    • Gość: Marta Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 23:05
                      Witam, ja rowniez pozdrawiam :)
                      Ale coz to za nick... noname, az tak zle jest ;-)
                      • Gość: noname Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.chello.pl 28.12.04, 23:05
                      • Gość: noname Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.chello.pl 28.12.04, 23:06
                        przy wymienianiu listy nauczycieli jakos mi sie tak wpisalo... i tyle

• Gość: marta2 Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.3.pl 28.12.04, 23:09
                          halo... ja nic nie wiem... czemu nic nie wiem... powtorka z 4-letniej
                          rozrywki... nikt mi nic nie powie...
                          • Gość: noname Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.chello.pl 28.12.04, 23:21
                            az tak zle chyba nie jest. a propos: gratuluje zdjecia w na okladce kalendarza
                            na 2005 rok :-)
                            • Gość: marta2 Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.3.pl 28.12.04, 23:23
                              przestan... obrzydliwe bylo...
                            • Gość: marta2 Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.3.pl 28.12.04, 23:25
                              wybrali najbrzydsze... :,(
                              • Gość: noname Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.chello.pl 28.12.04, 23:31
                                niestety nie widzialem oryginalu tejze gazety - a tylko mala reklame tego numeru
                                w innej gazecie.
                                • Gość: marta2 Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.3.pl 28.12.04, 23:34
                                  sluchaj koles... spac mi sie chce... ta zabawa w kotka i myszki spowszedniala
                                  juz troszke... osiwieje zanim sie przyznasz... ;)
                        • Gość: Marta Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 23:20
                          :)
                          Moze podzielisz sie z nami jakimis wycieczkowymi wspomnieniami? :)
                          • Gość: noname Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.chello.pl 28.12.04, 23:32
                            ciekawa byla partia pokera(?), niestety brutnialnie przerwana
                            • Gość: Marta Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 23:44
                              Probujemy z marta2 odtworzyc sklady ale jakos nam nie idzie... moze nam
                              pomozesz?
                              • Gość: marta2 Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.3.pl 28.12.04, 23:46
                                a tak a propos zdjecia... w rzeczywistosci wygladam ladniej... czy przypadkiem
                                nie odwiedzales ostatnio duzego sklepu z ubraniami w centrum... chlopcze...
                                • Gość: noname Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.chello.pl 28.12.04, 23:51
                                  sklepu? no mysle ze jak to przed swietami - wiec pewnie tak - i to nie jeden...
                                  skladow nie pamietam... ale na pewno gral K.B. - pamietam nie tyle jego, co
                                  raczej "sytuacje" z chwili tejze brutalnej ingerencji w gre ;-)
                                  • Gość: Marta Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 23:54
                                    Kliber nie miala nic przeciwko "sytuacji", nie zajaknela sie ani slowem na jej
                                    temat...
                                    • Gość: marta2 Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.3.pl 28.12.04, 23:57
                                      kochana... bo jej to przez gardlo nie przeszlo... taka cnotka niewydymka o malo
                                      nie zemdlala na widok twoich majtek a co dopiero jakby jeszcze miala o tym
                                      mowic...
                                    • Gość: Marta Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 23:58
                                      A gdyby miala ubaw bylby pewnie niemilosierny :) teraz... wtedy pewnie nie ;-)
                                  • Gość: Marta Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 00:01
                                    A jak bylo po francusku babcia klozetowa...?
                                    • Gość: marta2 Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.3.pl 29.12.04, 00:03
                                      masz jutro czas na kawe?
                                      • Gość: Marta Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 00:08
                                        o ktorej?
                                        • Gość: marta2 Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.3.pl 29.12.04, 00:10
                                          moze kolo 13.00... czy wolisz pozniej?
                                          • Gość: Marta Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 00:12
                                            wiesz co wolalabym wczesniej moze tak o 11? albo nawet jeszcze wczesniej...
                                            • Gość: marta2 Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.3.pl 29.12.04, 00:14
                                              o tej to jeszcze kawiarnie sa nieczynne... w tym tyg. zaczynaja od 12.00 Poza
                                              tym bym chyba nie wstala
                                            • Gość: marta2 Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.3.pl 29.12.04, 00:17
                                              zaprosilabym tez kolege ale sobie poszedl
                        • Gość: marta2 Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.3.pl 28.12.04, 23:22
                          ehm ehm... musze tylko powiedziec ze nasza klasa miala zawsze najgorsze
                          przedstawienia... nikt sie nie smial... i to "dajcie tu jakas muzyczke..."
                          please... ;D
                          • Gość: Marta Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 23:26
                            O ty zlosliwa bestio!
                        • Gość: SiergiejSieriozka Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.nyc.rr.com 02.01.05, 16:05
                          A kto pamieta pania Chruscikowska od bilogii?
                          • Gość: noname Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.chello.pl 02.01.05, 23:43
                            widze ze jej (nie)slawa dotarla nawet do nowego jorku :D

bosz... to byly ciezkie chwile... ale z 2+ i 2+ wystawila mi 3 na koniec :D

PS: i sie przez "ó" chyba pisze, bo pamietam jak kiedys gdizes trzeba bylo
                            wpisac na jakijes karcje nazwiska nauczycieli i wlasnie napisalem przez "u" a
                            potem ktos mnie uswiadomil - od razu sobie wtedy wyobrazilem ze wspomniana pani
                            to zoabczy i dopiero bedzie interesujaco na zajeciach ;-)
                            • Gość: SiergiejSieriozka Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.nyc.rr.com 04.01.05, 12:51
                              Nie pamietam nawet co u niej dostalem na koniec ale to bylo niewiele jak na lata
                              swietlne kucia! Pamietam tyle ze ledwo zdalem ... moze to dlatego ze kiedys mnie
                              wywalila z klasy za gadanie a to bylo przy naszym pierwszym spotkaniu - moze ma
                              pamiec jak slon heh

Kolega kiedys wymyslil taki wierszyk:

Chesz miec HIVa i rzezaczke
                              podaj Chroscikowskiej raczke:)
                • Gość: Marta Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 22:52
                  Zgaduj wiec :]
                  • Gość: marta2 Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.3.pl 28.12.04, 22:55
                    ty wez mnie nie denerwuj... sledztwo w toku... dorwiemy cie...
            • Gość: marta2 Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.3.pl 28.12.04, 21:52
              to tak jak u mnie
      • Gość: marta2 Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.3.pl 28.12.04, 22:37
        dodam jeszcze kilka osobliwosci sprzed paru lat... Pani Skalska - udaje dobra
        ciocie, ale nie wierzcie temu wytapetowanemu ptaszysku... zmija w niemodnych
        ciuchach; Pani Kozlowska - co to za kobieta byla, tylko ona mogla bezkarnie
        kazac ci tlumaczyc na francuski "mam ptaszka" i pokazywac roznice w uzgadnianiu
        z podmiotem na przykladzie "myje sie" i "myje sobie"...
        • Gość: noname Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.chello.pl 28.12.04, 22:44
          >na przykladzie "myje sie" i "myje sobie"...

dżizes! .... pamietam ! :D :D :D
          niee mogeee... mila kobieta... niestety pedagog zaden... :(
          • Gość: marta2 Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.3.pl 28.12.04, 22:46
            mam pewne podejrzenia co do ciebie... powiedz... b klasa?
          • Gość: Marta Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 22:51
            a pamietacie jak miedzy innymi Skalska nie mogla poradzic sobie z nami na
            wycieczce w 4 klasie ;-)
            • Gość: marta2 Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.3.pl 28.12.04, 22:53
              i pozamykali nas w pokojach... i chowalysmy piwo w koce na szafie a fajki w
              rynny... pamietasz...?
              • Gość: Marta Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 22:57
                Pamietam tez jak mi i Rafalowi Kliber kazala wylewac wodke to kibla ;)
                • Gość: marta2 Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.3.pl 28.12.04, 22:58
                  i jak zakladalas spodnie... wieczorem...
    • Gość: Puke&Fart Dealer Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 09:04
      Ktoś na pewno tam chadzał ale nie ja.
    • Gość: kęga Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 22:37
      Czy to prawda że do 19tnastki chodził Hubert Urbański?
      Jeśli ktoś wie niech napisze w ktorym roku.
      • Gość: noname Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.chello.pl 28.12.04, 22:41
        prawda... nie wiem niestety w jakich latach.
        ale raz go wspominala p.prof. Mirowska (od polskiego.)Chyba mowila ze byl bardzo
        spokojny i raczej cichy
        • Gość: Marta Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 22:48
          p. Mirowska mowila tez o jakims chlopcu ktory ratowal kogos przez latajaca
          dachowka czy czyms takim, w kazdym razie na pewno z dachem zwiazanym ;-).
          I uwielbiala mowic ze jest "taka mala" ;-)
          Kiedys tez opowiadala jak uciekala w zaspy przed tramwajem...
          I lubila tez mowic jak to mlodziez w tramwaju kontempluje krajobraz za oknem ;-)
          • Gość: marta2 Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.3.pl 28.12.04, 22:50
            to byla zima stulecia a ona z fumfela wykonaly salto mortale ze sniegowego
            tunelu... jakos jej sobie nie wyobrazam... no chyba ze sie odbija od ziemi jak
            pilka... ksztaltem by pasowala
          • Gość: marta2 Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.3.pl 28.12.04, 22:52
            a mnie piwonski zapluwal dwa razy w tygodniu zeszyt z fizyki... mialas
            szczescie ze siedzialas dwa fotele dalej
            • Gość: Marta Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 22:55
              A pamietasz jak jechalismy na Cyrulika Syberyjskiego i po tym jak tramwaj
              zachamowal Piwonski zaczal wypytywac: "Co to bylo? Co to bylo? ... ;-)"
              • Gość: marta2 Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.3.pl 28.12.04, 22:57
                olalam tego cyrulika i poszlam do sklepu indyjskiego po apaszke ktora nawet
                teraz wyglada jak brudna pielucha
          • Gość: noname Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.chello.pl 28.12.04, 22:54
            i jeszcze jej wnuczek Pawelek co to umie obslugiwac magnetowid :D
            • pgunerka Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask 03.02.05, 13:16
              hmmmm... Nie lubiłem kilku osób z tej szkoły, i nadal nie lubię. Nic nie
              poradzę, że nikomu innemu nie chciało się dupy ruszyć, "kolego" NONAME.
              • Gość: MARTA2 Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.3.pl 08.02.05, 00:13
                C KLASA... PAMIETAM... FRANC. Z KOZLOWSKA I SPIEWALES BELLE...
      • telato Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask 16.10.23, 23:02
        Hubert chodził 1980-84
    • Gość: kęga Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 23:48
      Czy ktos pamięta największe indywiduum tej szkoły- Grażynę Kisiel?
      • Gość: rudy Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.zigzag.pl 30.12.04, 16:57
        Ja pamietam. Byla wprawdzie nieco starsza od emnie, ale trudno jej nie
        pamietac, tym bardziej, ze chodzilem z nia tez do podstawowki.
        • Gość: Tomek Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.01.05, 15:58
          Je też chodziłem do 60-tki i XIX-ki z Kisielową ale byłem też trochę młodszy.
          To był orginał. A chodziła jak baletnica Plu, plum. Ale z tego wynika że może
          się znamy. W którym zdawałeś maturę?
          • Gość: ola Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 23:26
            Chodziliście do 60-tki?? A w którym roku ją skończyliście?? Może się znamy...
            • Gość: Tomek Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.01.05, 15:53
              Ja skończyłem 60-tkę w 1985
              • Gość: rudy Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: 5.6.* / *.europarl.eu.int 03.02.05, 15:19
                Ja skonczylem 60tke w 1987 czyli dwa lata po Tobie. Jesli chodziles pozniej do
                19tki to na pewno Cie kojarze.
              • abatka32 Rocznik 1973, matura 1992 (chyba) 19.10.05, 14:46
                Czy jest ktoś? Może z klasy humanistycznej?
                • abatka32 Re: Rocznik 1973, matura 1992 (chyba) 19.10.05, 14:49
                  Czy jest ktoś? Może z klasy humanistycznej?

• Gość: lojer Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.centrala.kbsa / *.kredytbank.com.pl 30.12.05, 12:26
                kończyłem 60 w 84/85r a XIX w 88/89r. Znałem Sajmona Przybylskiego etc. Kisiel
                była nazywana "przepiórką dwutonową" Nauczyciele: Lichota Sroczyńska Walenta
                • Gość: Pramatka Czy jest ktoś z maturzystów z '69r? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 13:47
                  Ponawiam pytanie. Może jednak nie wszyscy wyginęli? Ciekawa jestem co dzieje
                  się z moimi rówieśnikami. Pozdrawiam i czekam na jakiś sygnał.
                  • Gość: anna-s-p Re: Czy jest ktoś z maturzystów z '69r? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 23:46
                    No z pewnością nie zaginął Włodek Cimoszewicz (premier), Mirek Słomczewski był
                    nawet dyrektorem XIX-tki przez parę lat......Zdolny rocznik
                    • Gość: Pramatka Re: Czy jest ktoś z maturzystów z '69r? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 10:27
                      Z tego co wiem, to o Rząd otarł sie jeszcze Maciek Graniecki. Faktycznie -
                      zdolny rocznik.
                    • Gość: Pramatka Re: Czy jest ktoś z maturzystów z '69r? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 10:28
                      Włodek Cimoszewicz zdawał mature rok wcześniej, ale to szczegół.
                      • Gość: anna-s-p Re: Czy jest ktoś z maturzystów z '69r? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 00:27
                        Faktycznie, sprawdziłam matura 1968 - kl.XI F
                        • Gość: Pramatka Re: Czy jest ktoś z maturzystów z '69r? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 14:33
                          W roczniku 68 nie było klasy XI F. Taka klasa była tylko w roku 69.
                          Pozdrawiam
          • Gość: kęga Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 00:14
            ja jestem rocznik kisielowej
            • Gość: kęga jestem z rocznika 87 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 11:36
              czy jest ktos kto konczył 19tke w 87roku???

chodziłem też do 60tki
            • zuzia44 Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask 10.03.07, 01:45
              Z Grażyną Kisiel byłam w klasie (wcześniej też w 60-tce). Zdawałam maturę w 87.
              Miło się czyta te wszystkie nazwiska nauczycieli z Waszych postów, Siwik,
              Fabijański, Nieman, nawet ten wstrętny babsztyl Morawska...to były czasy.
              Czy ktoś może mi wysłać zaproszenie do grono.net, podobno jest tam wątek
              tematyczny z XIX-stką w tle.
              • Gość: dinozaur Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 02:28
                już wysłałam
              • m_sl Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask 12.03.07, 15:38
                zuzia44, to byłyśmy w jednej klasie. Zaczynałaś w C czy w D?
                • zuzia44 Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask 12.03.07, 18:03
                  Ojej ojej jak się cieszę. Chyba w C. A to żeś mi ćwieka zabiła. No w każdym
                  razie z niemcem.A ty?
                  • m_sl Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask 12.03.07, 20:01
                    Ja z ang., po drugiej klasie nas połączyli.
    • Gość: JA JA JA JA JA!!! Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 23:32
      w 1999 ukończyłam. nie wspominam ani szczególnie dobrze, ani źle. choć pewien
      sentyment mam. POZDRAWIAM WSZYSTKICH OBECNYCH I PRZYSZŁYCH ABSOLWENTÓW
      (OCZYWIŚCIE SZCZEGÓLNIE GORĄCO MÓJ ROCZNIK) ORAZ CIAŁO PEDAGOGICZNE!:*
      • Gość: takasobie Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.net-serwis.pl 21.01.05, 13:51
        ooo ja tez w 99 konczylam:)
        • Gość: j.w. Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 23:26
          hehe, to jest spora szansa że się znamy:)
          • Gość: takasobie Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.net-serwis.pl 23.01.05, 17:59
            jesli maturka 99 to jest 100%, ze sie znamy...ktora klasa?
            • Gość: Anka Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 18:36
              Ja też, ja też!!! ;_)))
              Parszywa szkoła;P
        • Gość: rumpelteazer Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.chello.pl 22.04.05, 12:01
          Czy jest tu ktoś kto błąkał się po gmachu szkoły w latach '92-'96?
          • Gość: !Qba Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.4prm.com 25.10.05, 14:09
            Podobnie: 93-97. Klasa D pozniej (po chwili) E.
    • Gość: Pramatka Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 10:12
      Z okazji zbliżającego się Nowego 2005 Roku, wszystkim absolwentom oraz uczniom
      Dziewiętnastki składam gorące życzenia sukcesów, radości i szmpańskiej zabawy.
      Szczególnie pozdrawiam rocznik '69
    • Gość: qqryq Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: 5.1.* / 212.113.164.* 30.01.05, 05:30
      oj, jak miło, jednak jest paru ludzików którzy edukowali się w tej zacnej
      szkole, serce rośnie...
      mówcie co chcecie ale chyba wsztscy mamy sentyment do naszej starej budy.
      Głupio mi trochę, bo z przyczyn różnych od momentu założenia wątku nie
      śledziłem rozwoju i taka niewspodzianka, tyle wpisów !Pozdrówka serdeczne 4 all
      i piszcie, piszcie, piszcie !!!
      Czy ktoś pamięta obłąkanego pe-owca śp prof. Piotra Siwika ?
      czy też macie jakieś wspomnienia związane z tym panem?
      • Gość: rudy Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.240.81.adsl.skynet.be 30.01.05, 12:20
        Mialem z nim PO przez dwa lata. Kiedy bylem w 3 klasie umarl, a moj kolega z
        klasy byl na pogrzebie ze sztandarem szkoly. Faktycznie akcje z nim byly ostre,
        ale w gruncie rzeczy byl to dobry czlowiek.
      • Gość: JuliaXIX Matura 1999 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.03.05, 23:39
        Ja jestem absolwentką w miarę świeżą, ale z przyjemnością odgrzeję
        wspomnienia :))
        pierwsza, druga i trzecia klasa to były najfajniejsze lata mego życia
        szkolnego :))
        czwarta oczywiście już poważnie straszyła maturą, ale poza tym bardzo dobrze
        wspominam szkołę i ludzi.
        nauczycieli niektórych również z łezką w oku - pani Pełka od historii to na
        serio najlepszy nauczyciel, z jakim miałam do czynienia :)
        pozdrowionka dla wszystkich Powstańców :)))
        • Gość: Konrad/40i4 ja tez Matura 1999 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 14:59
          czesc Julia, a polonistke nasza pamietasz ? ;->.

btw. do calego topicu - jest na grono.net - tzw. grono tematyczne o XIX,
          ba, jest nawet grono antyXIX.
          • juliaxix Re: ja tez Matura 1999 20.03.05, 20:09
            hej !
            witam kolegę z przedszkola :)))
            panią polonistkę oczywiście, że pamiętam :))
            to było zjawisko :))
            • Gość: Ankka Re: ja tez Matura 1999 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 18:39
              ...czy mówicie o... Stępień??
              Fuuuuuu
          • Gość: rudy Re: ja tez Matura 1999 IP: 5.6.1D* / *.europarl.eu.int 21.03.05, 17:32
            Jestem na gronie.net. Jak znalezc to konkretne grono ?
            • juliaxix Re: ja tez Matura 1999 21.03.05, 17:51
              hej :)
              a ja nie jestem zarejestrowana na gronie. mozesz mnie zaprosic??
              • Gość: Konrad/40i4 Re: ja tez Matura 1999 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 02:49
                Julia - zaproszenie poszlo na adres @gazeta.pl
                • juliaxix Re: ja tez Matura 1999 23.03.05, 20:43
                  dzięki Konrad, ale niestety nie doszło :(
                  pchniesz jeszcze raz please??
                  dzięki i pozdrowionka!!
                • Gość: AnkkaA Re: ja tez Matura 1999 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 18:45
                  I mnie, i mnie!
                  andziaa80@tlen.pl
            • Gość: Konrad/40i4 Re: ja tez Matura 1999 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 02:48
              na stronie glownej klikasz 'grona tematyczne'
              nastepnie wpisujesz 'XIX' w form i klikasz 'szukaj'.

jak ty sie uchowales na tym gronie - skoro o tak podstawowe rzeczy pytasz ?
              • Gość: p102 Re: ja tez Matura 1999 IP: *.net-serwis.pl 24.03.05, 14:57
                konradku ja tez chce zaproszenie (nie wiem jak to sie stalo ale ponoc aska
                dostala a ja nie:))))))
        • Gość: aga Re: Matura 1999 IP: *.chello.pl 16.04.05, 09:42
          Julia W. z klasy c to Ty???
          • juliaxix Re: Matura 1999 17.04.05, 21:07
            ja :]
            a która Aga??
      • Gość: lru Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.03.05, 17:50
        MATURA 2004
        Sentyment... Chociaż byłem tam tylko raz od tego czasu
    • Gość: TPT Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.acn.waw.pl 15.04.05, 08:40
      Witam Wszystkich,
      klasa ogólna lata '87-89 (buba mnie wywaliła).

Pzdr

• Gość: Pramatka Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 09:06
        Pozdrawiam maturzystów z 69r.
        • Gość: Pramatka matura 1969 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 10:09
          jest ktoś z dinozaurów?
      • Gość: rudy Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: 5.6.2D* / *.europarl.eu.int 19.04.05, 11:08
        To zaczynalismy w tym samym czasie. W jakiej byles / bylas klasie ?
        • Gość: Pramatka Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 12:52
          XI F
      • Gość: rudy Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: 5.6.2D* / *.europarl.eu.int 13.06.05, 16:44
        TPT odezwij sie, chodzilismy chyba do tej samej klasy !!!
    • Gość: lolita Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 14:01
      co tak smutno?
    • Gość: magda Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 15:30
      Tak, moja córa skończyła XIX LO w zeszlym roku i w tej chwili bardzo teskni za
      swoja szkola.... :(
    • Gość: 11110000 czy ktoś kończył w 2000? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 16:45
      tak jak ja? :)
    • dzbanuszek Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask 18.10.05, 15:34
      a i owszem, ja tez chodzilam w latach 1989-1993
      geografia - kozlowski
      historia - lichota
      chemia - sroczynska
      fizyka - sikorska
      polski - kalinowska, bleeeeee
      wf - gmaj (ostatnio ja nawet spotkalam na spacerze z wnukiem, ja bylam ze swoimi
      chlopakami)
      niemiecki - was (tez ja spotkalam niedawno)
      biologia - kafarska a potem nie pamietam

pozdrowki dla wszystkich !!!!
      • Gość: rudy Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: .1P3D* / 212.190.72.* 25.10.05, 13:00
        A w jakiej bylas klasie (tj. jaki profil) ? Niewykluczone, ze sie znamy z
        widzenia - ja skonczylem w 1991.
        • dzbanuszek Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask 25.10.05, 13:05
          ja bylam w klasie z rozszerzonym niemcem :)
          pzdr
          • Gość: rudy Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: .1P3D* / 212.190.72.* 08.11.05, 14:10
            I ja tez ! Klasa ogolna chyba zawsze byla z rozszerzonym niemcem :)
    • Gość: Pramatka Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 10:12
      konczyłam w '69, ale chyba z mojego rocznika wszystkich już "wymiotło".
    • Gość: tottal matura 75 ! Re: czy ktoś chadzał do XIX matura ' 75 ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 19:14
      Miło wspominam tą szkółkę, mimo upływu 30 lat. Widze znane nazwiska (Nieman,
      Lichota,Siwik, Charyton nasz równieśnik...)Zyczę obecnie uczoniom nie
      mniejszych efetów z nauki, jakie nam były zadane, i po latach obiektywnego
      spojrzenia na tą budę.
      Czy bywaja tu dinozaury maturzysci 73-75 ? Może to Wasi rodzice ?
      • szalaput Absolwent XIX L.O., rocznik 1992 31.10.05, 20:44
        Witam Forumowiczów,
        XIX L.O. kończyłem w 1992 r., klasę o profilu ogólnym. Wiosna tamtego roku była
        upalna, dzięki czemu niemal cały kwiecień mogłem przesiedzieć na ławce nad
        jeziorkiem w Parku Skaryszewskim i uczyć się do matury. Pochłaniałem wówczas
        niepoliczalne ilości książek, co nie zdarzyło się nigdy wcześniej i nigdy
        później, mimo że jakimś trafem udało mi się skończyć studia, tzw. humanistyczne.
        Moją polonistką była Irena (?) Morawska. W pierwszej klasie szło mi z polskiego
        fatalnie, ale w czwartej - śpiewająco. Pani Morawska wróżyła mi przyszłość
        pisarską. Jakoś współżyję zawodowo ze słowem pisanym, ale pisarstwem trudno to
        nazwać. W każdym razie wiem, że dużo pani Morawskiej zawdzięczam. Trudno tylko
        nazwać to po imieniu. ;-)
        Miło wspominam wychowawczynię, panią Dorotę Waś. Dobra nauczycielka, z
        racjonalnym podejściem do życia, co - ów racjonalizm - wzbudzało zarówno mój
        podziw, jak i..., powiedzmy, smutek. Zresztą do dziś tak reagują na osoby "mocno
        stąpające po ziemi". Bo w moim słowniku nie ma słów: "nie wypada", "niemożliwe"
        etc. :-).
        Pan wuefista też był w porządku, Krzewił tężyznę fizyczną u siebie, a uczniów
        szczerze to popierał.
        Nauczycielki matematyki i fizyki (nie będę wymieniał nazwisk) nauczyły mnie, że
        ich przedmioty są istnymi pomiotami szatana. Dopiero później, z całkiem innych
        źródeł i ust dowiedziałem się, że to bardzo zajmujące dziedziny.
        Życie towarzyskie uczniów XIX L.O. skupiało się podobno w pobliskim Parku
        Skaryszewskim. Spożywało się jabole, piwo Królewskie, piwo Mocne Północne (kto
        je produkował?), piwo Warka. Wszystkie marki ostały się do dziś, za wyjątkiem
        Mocnego Północnego (przynajmniej w sklepach warszawskich). Może za Mocne? A może
        za Północne?
        Z innych istotnych faktów:
        1. wówczas już jeździły w Warszawie tramwaje ;-), tyle, że bez reklam;
        2. na Grochowskiej pomiędzy Podskarbińską a Wiatraczną koło poczty była
        strasznie nudna księgarnia, dziś - jest szmateks. Zresztą to jakiś znak czasów.
        W każdym wolnym lokalu otwiera się szmateks lub sklep spożywczy.
        3. na rondzie Wiatraczna, koło przystanku 521 w stronę Centrum, stała budka
        kempingowa z zapiekankami. Dziś zapiekanki są passe, a i budki kempingowe
        przestały służyć jako bary, ale od tego startował kapitalizm po polsku.
        To na razie tyle, bo obudził się mój dwuletni synek i zaraz przybiegnie, a w TV
        właśnie zaczął się "Pianista".
        Jarek

• Gość: rudy Re: Absolwent XIX L.O., rocznik 1992 IP: .1P3D* / 212.190.72.* 08.11.05, 14:07
          Drogi kolego, skonczylem rok przed Toba, rowniez klase ogolna, zestaw
          nauczycieli wyglada na ten sam. Przypuszczam, ze znamy sie przynajmniej z
          widzenia.
        • lui_iwo Re: Absolwent XIX L.O., rocznik 1992 20.10.06, 19:33
          Cześć Jarek!
          Tu Luiza L. (obecnie W.) z Twojej klasy "D" z rozszerzonym niemieckim!
          Jak to miło dowiedzieć się, że ludzie z naszego rocznika jeszcze żyją, he, he!
          Jeśli zdarzy Ci się jeszcze zajrzeć do tego wątku i znajdziesz mój post,
          odezwij się, proszę, daj znać, co u Ciebie słychać!
          Pozdrawiam Ciebie i Wszystkich z naszego rocznika
          Luiza
          P.S.
          Morawska miała na imię nie Irena, a zdaje się Joanna :)
          A jak nazywała się chemiczka?
          Geograf był luzakiem - nazywał się Kozłowski, czy jakoś tak...
          No i słynna historyczka - prof. Stanislawa Nieman-Żwan. Założę się, że wielu
          osobom nadal spędza sen z powiek... Ale nauczała świetnie! W zeszłym roku
          widziałam ją - była w świtnej formie, w ogóle nie zmieniła się od "naszych"
          czasów.
    • Gość: anna-s-p Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.05, 19:03
      Ja chodziłam ale w zamierzchłych latach 1967-1971.
      Klasa niemieckojęzyczna, wych. fizyk p. Słowikowska.
      Historia - prof.Bytow ,potem p.Nieman
      Polski - p.Kopcińska
      Matma - p.Ostapowicz, potem p.Fabijański(25 lat później uczył mojego syna)
      Chemia - p.Miszczak
      P.O. - p.Siwik
      WF - p.Agnieszka Dyderska a chłopców p.Michalski
      Biologia -?
      Geografia - p.Czajowa (gdzie Rzym, gdzie Krym gdzie ciocia Klocia?)
      Łacina - p.Łakomska
      ZPT - p.Sadowska (dziewczyny)
      To nie była zła szkoła.Zarówno ja jak i mój syn (92-96) skończyliśmy po niej
      wyższe uczelnie AM i PW i wspominamy ją z przyjemnością.
      • Gość: 11110000 Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 22:53
        czy nieman w tych czasach też była taka... szurnięta?:)
        • Gość: Pramatka anna-s-p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 17:20
          biologii uczyła Zborowska
        • Gość: Pramatka Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 17:23
          Mnie polskiego uczyła Kochańska, a geografii wspaniała Czajowa. Ostapowicz
          była moją wychowawczynią.
          • Gość: Pramatka Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 13:19
            Mnie na szczęście Mieeecia nie uczyła, ale ją znałam. Czajowa, na lekcjach
            geografii uczyła nas prawdziwej historii> Była wspaniała. W budynku na
            Białowieskiej zdawałam egzaminy wstępne do LO. Siwik uczył mnie PW. Misztalowa -
            chemii. Bytow, przez 1 rok historii, a później niezniszczalna Niemanowa.
            Geografii uczył również b.dyrektor Miller (nie wiem czy dobrze zapamietałam
            pisownię Jego nazwiska). Pamiętam, że kiedy zmarł dyr. Bytow, ówczesna
            dyrektorka szkoły (Papierzyńska?) nie pozwoliła wprowadzić sztandaru szkoły do
            kościoła. Takie były czasy.
            Pozdrawiam forumowiczów.
            • Gość: dinozaur Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 18:12
              Pani Zofia Czajowa byla cudowną nauczycielką i byla przez uczniow lubiana i
              szanowana. Nie bylo wielu nauczycieli z takim autorytetem, jaki miala p.
              Czajowa.I miala wielki dar uczenia.Dzieki niej umiem "czytac" mapy.
              Millera tez pamietam, mielismy z nim lekcje spiewu. Gral na skrzypcach i bardzo
              chcial nas nauczyc spiewania "Jeszcze Polska nie zginela", ci ktorzy najgorzej
              falszowali obrywali smyczkiem po uszach.A pani Sadowska od prac recznych i
              rysunkow tez byla swietna. Niemanowa odsylala zadajacych "niewlasciwe" pytania
              historyczne do Bytowa, ale on nas nigdy nie karal.Tez b.milo go wspominam.
              Czasy bylu trudne, ale bylismy mlodzi i pelni nadziei i planow na
              przyszlosc.Dlatego te wspomnienia sa takie piekne.
      • Gość: dinozaur Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 11:35
        Jeszcze przed Zbaraska, XIX byla na Bialowieskiej. Nauczyciele byli jak
        wymienilas + angielskiego uczyl syn p.Czajowej, Andrzej, a rosyjskiego
        straszna "Mieeecia"- nie pamietam jej nazwiska, ale dziewczyny mialy u niej
        przechlapane,a biologii uczyly pp. Zborowska i Czajowa/tez byla taka fajna, jak
        gdy uczyla geografii/.PO nazywalo sie Przysposobienie Wojskowe, potem to
        zmienili, i trzeba bylo skladac i rozkladac kbks i rzucac granatem- straszne
        czasy!!! Ale szkoly nie wspominam zle. Szczegolnie serdecznie p. Czajowa, jej
        syna i p.Fabijanskiego.Im sie udalo.Jeszcze ich nauki pamietam...
        • Gość: anna-s-p Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 01:36
          Miecia od rosyjskiego to Mieczysława Binkiewicz. jak któraś rozmawiała na lekcji
          to było po nazwisku +"kopę donic i na bazar". Dożądnej dziewczyny nie
          powiedziała po imieniu.
    • Gość: ania LO XIX im.Powstańców Warszawy - NIE POLECAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 17:16
      Chodziłam tam i robiłam maturę.
      Wg.mnie szkoła bardzo słaba, nastawiona na kujonów, bardzo słabi nauczyciele w
      szczególności z historii
      • Gość: dinozaur Re: LO XIX im.Powstańców Warszawy - NIE POLECAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 17:43
        Czyzby historii uczyla slynna pani N?
        • Gość: ania Re: LO XIX im.Powstańców Warszawy - NIE POLECAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 18:21
          Nie, pani P
          • zuzka_wuwua Re: LO XIX im.Powstańców Warszawy - NIE POLECAM 19.01.06, 22:50
            I uważasz że to jest słaba nauczycielka?
            • Gość: Dodo Bird Re: LO XIX im.Powstańców Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 12:00
              Wariatka z pewnością...
              • Gość: absolwentka Re: LO XIX im.Powstańców Warszawy IP: 217.153.175.* 24.04.06, 19:20
                matura 80. Mieliśmy przed maturą rozmowy indywidualne z organizacją partyjną
                szkoły (Kwiatkowska, Siwik i ktoś jeszcze, Lichota?) nakłaniające nas do
                wstąpienia do PZPR. Ktoś to pamięta?
                • Gość: mkg Re: LO XIX im.Powstańców Warszawy IP: *.sejm.gov.pl 06.09.06, 15:28
                  cześć abbsolwentko,
                  Dopiero dzis przeczytałam Twoje wspomnienia z matury 80. Ja też zdawałam maturę
                  w 1980. Brałam też udział w przytoczonej przez Ciebie rozmowie zachęcającej do
                  wstąpienia do jedynie słusznej partii. Z tego co wiem z naszego grona zgodziła
                  sie tylko 1 osoba (rozmawiano z 8 wytypowanymi z naszej klasy IVB). Reszta
                  odmówiła (względy religijne) ale restrykcji na maturzenie mieliśmy żadnych.
                  W tym roku szkolnym maturę będzie zdawał w tej szkole mój syn. Wspomnienia z
                  dziewietnastki mam bardzo miłe a szczególnie ciepło wspominam rewelacyjną prof.
                  Iwonę Kopcińską, która niestety już nie żyje.
                  Pozdrawiam serdecznie Ciebie i wszystkich absolwentów.
                  MKG
                  • Gość: Rafał Re: LO XIX im.Powstańców Warszawy IP: *.netfala.pl 01.10.22, 11:38
                    Miałem pisać maturę w 1980. Ale z powodu mojego narowistego charakteru p. dyr. Kwiatkowska postawiła mojej mamie ultimatum. Albo mnie przeniesie do innego LO albo nie zdam matury. Pogardliwie mówiła że dla mnie został Rembertów albo zawodówka. Poszedłem do 47 LO a po maturze dostałem się na AM. Wychowawczyni (p. Wójcik od niemieckiego) nie dała rady obronić mnie na radzie pedagogicznej. Dla pani Kwiatkowskiej byłem elementem wywrotowym.
      • Gość: jon Re: LO XIX im.Powstańców Warszawy - NIE POLECAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 23:50
        a mozna wiedziec,
        kiedy matura robiona byla???
    • Gość: PAnna Re: czy ktoś chadzał do dziewiętnastki na Zbarask IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 01:49
      CZy zagląda tu ktos z rocznika "Matura 1971"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka