Gość: ewik IP: *.acn.waw.pl 23.04.08, 14:53 Prosze o opinie o tej szkole :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tonia Re: Liceum Zamoyski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 16:50 Tradycyjna, do bólu konserwatywna szkoła w Wawie. Nauczyciele utrzymują poziom wprowadzając od pierwszych dni terror. Nie oczekuj ,że wyjaśnią Ci po lekcjach cokolwiek.:( Wielu przenosi sie po pierwszym półroczu lub roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Liceum Zamoyski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.08, 11:43 Ze względu na lokalizację i progi punktowe również jestem zainteresowana tym liceum, ale napotykam na nieprzychylne opinie [tak samo, jak o Batorym]. Czy mogłabym prosić osoby, które niedawno kończyły to LO o jakieś konkrety odnośnie poziomu nauczania [szczególnie biol-chem] i atmosfery w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tośka Re: Liceum Zamoyski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.08, 18:37 Popatrzcie tu www.edu.com.pl/forum/d28.php Weźcie tylko pod uwagę,że piszą tam kandydaci do różnych liceów i chcą pozbyć się konkurencji:) Jeśli jednak "wgryziecie" się kilka miesięcy wstecz to jakies informacje można wyciągnąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna Re: Liceum Zamoyski IP: *.compi.net.pl 08.06.08, 16:42 bylam w tej szkole.. tyle ile nerwow i zycia stracilam.. szczury, nauczyciele wprowadzaja okropna atmosfere.. a przeciez liceum to taki fajny okres w zyciu.. w tej szkole zycia nie ma, musisz codziennie sie kuc, albo byc cwaniakiem - bo ta szkola tego uczy. ja po 1 roku sie przenioslam do zwyklej szkoly,i jestem z tego bardzo zadowolona. bylam w klasie matematycznej i ... trafilam na starszną jedzę. potrafiła mojej matce powiedziec, ze ja na pewno matury nie zdam z matmy. a ja zdalam i to z swietnym wynikiem. dla przykladu, u mnie w klasie, w zamoyskim, bylo kilka osob ktore mialy swietne wyniki z kangura i jednoczesnie zagrozenia z matmy.. musialy brac korepetycje,a korepetytorzy nie wiedzieli o co chodzi :D po co tracic zycie!? grunt to dobrze przygotowac sie do matury, a ta szkola nie zrobi tego za ciebie, tylko ci bedzie przeszkadzac... bedziesz musiala tracic czas na nauke jakis byc moze waznych rzeczy ale na dluzsza mete niepotrzebnych.. zreszta ile mozna? jak kazdego dnia masz z czegos w cholere pracy domowej co 3 dzien kartkowka jest :) oczywiscie bylo kilka milych nauczycielek tam, ale co z tego, skoro wszyscy trzymali poziom.. w takiej szkole nie musza cie niczego uczyc - bo wszyscy flaki sobie wypruwaja zeby byc najlepszymi :D uciekajcie do normalnych szkol :) pozdrawiam!!ps: obecnie studiuje kierunek na ktorym 3/4 jest matmy, mature zdalam swietnie i najchetniej babsztylowi co mnie uczyl bym przylozyla :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Liceum Zamoyski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 19:12 To straszne. Jestem mamą uczennicy z Poniatowskiego. To szkoła ma miejsce wysokie w rankingu, a jest naprawdę warta polecenia. Przyjaźni nauczyciele, sensowna młodzież. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Liceum Zamoyski IP: *.chello.pl 15.06.08, 00:57 Brat był w Zamoyskim, miło tego okresu to nie wspomina ( ja swojego LO też nie, ale to inna historia). Rzeczywiście w Zamoyskim jest straszny wyścig szczurów a, co dziwne, niewiele osób z klasy brata dostało sie na studia państwowe, baaardzo niewiele (kl matematyczno geograficzna). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Re: Liceum Zamoyski IP: *.chello.pl 26.10.08, 15:28 straszne bajki opowiadacie. jestem w II klasie Zamoyskiego i tak ofiarnych nauczycieli jak prof.Szypszak która zostaje z uczniami po lekcjach (a nawet i w soboty) żeby dobrze nas przygotować do matury/olimpiady czy Pani Profesor Muszyńska (matematyka) która do każdego podchodzi indywidualnie i zawsze pomoże w trudnej chwili, nie spotkałem. Do tego trzeba dodać świetne grono anglistów i fakt, że szkoła naprawdę się sprawdza. Fakt sporo ludzi odpadło, ale bez przesady! Nie jestem geniuszem, ale sobie radzę. Nocy też nie zarywam zbyt często, chociaż może powinienem... Oo pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ubawiony Straszne,że uczniowie tak się muszą podlizywać w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 16:34 tej szkole żeby ocaleć;-))))) Bo ten Patryk nie przypadkiem się praktycznie podpisal.Pewnie ma z tymi paniami problemy to i robi co może.Ale to wiele mówi o atmosferze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kyks Re: Straszne,że uczniowie tak się muszą podlizywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.08, 00:48 ja skończyłam zamoya parę lat temu (więc chyba mnie nikt nie posądzi o to, że się muszę komuś podlizać) szkołę wspominam dobrze, szczurków nie pamiętam nic a nic. normalne liceum, jak zawsze nastrój zależy od tego kogo się pozna - a tu miałam wyjątkowe szczęście. jedyne co odstraszało to niechęć dyrekcji do uczniowskich dodatkowych inicjatyw - szkoła wynajmowała część pomieszczeń jakiejś uczelni(?) więc ciężko było o dyskoteki, kółka zainteresowań itp. ale może to się zmieniło? a jeśli chodzi o poziom - ja bez problemu dostałam się na studia dzienne (na UW), podobnie jak niemal cała moja klasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Liceum Zamoyski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 13:33 Na stronie egzaminy.edu.pl w zakładce opinie o szkołach jest bardzo dużo wpisów dot. Zamoyskiego. W kategorii "atmosfera w szkole" średnia ocen 2,7 w skali od 1 - 6 mówi sama za siebie. Niestety, aż dwoje moich znajomych zabierało dzieci z tej szkoły, a one potem zdały maturę bardzo dobrze w bardziej przyjaznych liceach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Liceum Zamoyski IP: *.chello.pl 01.11.08, 16:21 Nie polecam. Fatalna atmosfera, prawie nikt z nauczycieli nie potrafi nauczyć, za to wymaga wiedzy z kosmosu. Bez korepetycji po tej szkole naprawdę ciężko zdać dobrze maturę. nie warto - 3 lata hardcoru, a zero korzyści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Re: Liceum Zamoyski IP: *.chello.pl 02.11.08, 22:38 Ubawiony ubawiłeś mnie :) nie wiem jakie Ty kończyłeś liceum, ale jeśli boisz się podpisać pod swoją wypowiedzią to niewiele nauczyli Cię asertywności. Wyrażam swoją opinię, sprzeciwiam się spirali strachu którą nakręcają najczęściej Ci, którzy od nas odpadli. Jeśli razi Cię, że nie użyłem jakiegoś śmiesznego nick-u to przepraszam :P PS. jeśli o podlizywanie chodzi to proszę, nie mierz wszystkich swoją miarą ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ubawiony Dokladnie podales kto i komu...liże żeby docenili! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 07:18 Pewnie docenią;-)))A może to nie ty wymyślileś tylko "zostaleś zainspirowany";-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Re: Liceum Zamoyski IP: *.chello.pl 03.11.08, 16:30 Taak, rozszyfrowałeś mnie! ;) Swoją drogą zastanawiające jest, czemu tak bardzo czepiasz się Zamoya? Nie przyjęli Cię? Musiałeś zmienić szkołę? Pytam, bo nie jestem jedynym który zastanawia się, skąd biorą się takie opinie o naszej szkole... Nie jest różowo, ale opinie w stylu "koszmar, hardcore, ludobójstwo" wyglądają śmiesznie z perspektywy większości moich kolegów, a służyć mają chyba tylko leczeniu kompleksów osób takich jak Ty. Jeśli chcesz dowiedzieć się jak naprawdę jest teraz w Zamoy'u to wpadnij kiedyś na Smolną, a nie będziesz straszyć gimnazjalistów swoimi kompleksami. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: Liceum Zamoyski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.08, 11:38 Mozna robic PR, ale mozna i czarny PR robic, jak ktos chce sie naprawde dowiedziec o szkole, to niestety nie moze korzystac z wiadomości anonimowych "opiniotwórców", gdyz za duzo na forach jest sfrustrowanych ludków. Jada wiec równo po najlepszych szkolach, deskredytujac je, a kon przeciez taki jest jak naprawde sie go widzi... A tak na marginesie, to dzisiejsze wyniki badan zachowan gimnazjalistow byłyby ciekawsze, gdyby udostepniono jak wyglada to w poszczegolnych szkolach. Nie jest bowiem wstydem chodzic do elitarnego gimanzjum, czy liceum. Gorzej jest gdy się szuka pocieszenia dla siebie w krytyce czegos dla siebie niedostepnego, a czesto przez to znienawidzonego... To nie snobizm nakazuje piąć sie w gore, ale realia zycia.. po owocach swojej pracy bedziecie uwazani bowiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Liceum Zamoyski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 12:48 Nie mam zamiaru robić czarnego PR, ale spójrzmy na fakty. W ubiegłym roku próg do klas mat-fiz-inf był 156 pkt. w tym roku 152 pkt. Do klas mat-geo-inf przedtem 152 pkt, teraz tylko 147 pkt. We wszystkich innych "renomowanych" liceach progi w tym roku znacznie wzrosły [zupełne szaleństwo jeżeli chodzi o Czackiego]. Na dodatek w zeszłym roku Zamoyskiego wybrało kilku olimpijczyków, w tym roku ŻADEN [źródło informacji: system rekrutacji Kseon]. Szkoła dalej przyciąga dobrych uczniów dojeżdżających z okolic Warszawy poprzez bliskość stacji PKP Powiśle, ale niestety szybko się rozczarowują i zmieniają szkolę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Liceum Zamoyski IP: *.acn.waw.pl 25.11.09, 19:05 Dokładnie, te wszystkie przerażające opinie typu "ludobójstwo", "koszmar" są po prostu śmieszne! Ludzie, jak wam sie nie chce uczyc i startujecie do tej szkoły bo np macie dobry dojazd to tylko i wyłącznie wasza wina. Nie wżywajcie się potem na forach obsmarowując tą szkołę. Jestem w drugiej klasie w biolchemie w Zamoyu i powodzi mi się dobrze. Mam czas na swoje życie, ale odradzam tą szkołę leniom, którzy myślą, że w liceum jest tak samo jak w gimnazjum i którzy potem będą niezadowoleni że muszą się uczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bednarskarulez Zamoyski to dla motlochu-dla elity jest Bednarska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 20:45 Prawdziwa kujonka się odezwala!Jak ktoś lubi się książki telefonicznej na pamięć uczyć to to jest superliceum;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: Liceum Zamoyski IP: *.chello.pl 22.11.08, 11:56 Zamojski to okropna szkoła. Chodziłem tam przez rok i robiłem wszystko,żeby przenieść się gdzie indziej (klasa mat-fiz). Miałem bardzo dużo szczęścia, że udało mi się trafić do Poniatowskiego. To dwa różne światy. W Poniatówce nauczyciele mówią uczniom, że są najlepsi i wspaniali, a w Zamojskim, żę głąby i nieuki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Jedna z najgorszych szkól W-wy!Jedzie na starej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 09:18 renomie i na lokalizacji dobrej dla ludzi z podwarszawskich miejscowości.Oni potrafią tylko pokazywać uczniom,że są nikim... Odpowiedz Link Zgłoś
kabhialvidanaakehna zamoyski:) 10.01.09, 18:56 skończyłam zamoya kilka lat temu. z całej mojej klasy na studia dzienne NIE poszła 1 osoba. obecnie studiuję dziennie na akademii medycznej (która jest teraz warszawskim uniwersytetem medycznym;)))). nie żałuję lat w zamoyu, owszem czasami było ciężko, ale okres liceum wspominam jako sporo nauki plus cudowne wagary, fajnych ludzi (owszem nie wszyscy byli fajni, ale tych fajnych znalazło się sporo). nikt mnie nie ścigał w szkole, miałam dobre stopnie. plus rewelacyjna wychowawczyni, która potrafiła załatwić wszystko! uważam, że zamoy dobrze przygotował mnie do studiów, nauczył życia. nie uważam się za gorszą, bo jestem z podwarszawskiej miejscowości - ot, moim rodzicom zachciało się mieszkać pod wwą. takie generalizowanie jest zbędne, zamoy dobry dla przyjezdnych, batory dla warszawiaków, a poniatówka dla kogo - może mnie ktoś oświeci ;)?! pozdrawiam wszystkich, a zamoya gorąco polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Easy rider Szkola gnojenia uczniów i dowodzenia że są nikim! IP: 79.191.66.* 10.01.09, 22:17 Niektórzy to lubią, jak ty, takie zboczenie.Ale to wlasnie dla zbocznonych, a nie normalnych ludzi szkola!;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mona Re: zamoyski:) IP: 212.75.118.* 13.01.09, 10:19 Poniatówka to super szkoła i dla warszawiaków i przyjezdnych (bardzo blisko placu Bankowego), jest znacznie wyżej w rankingach niż Zamoyski, a atmosfera bardzo dobra. Trzeba się uczyć jak wszędzie, ale nikt nikogo nie gnoi, nauczyciele bardzo pomocni, z chęcią chodzi się do szkoły, absolwenci bez trudu dostają się na studia dzienne i to te najbardziej popularne jak medycyna, informatyka, czy architektura. Ja skończyłam w ubiegłym roku, jestem na I roku informatyki na PW (bez żadnych dodatkowych korepetycji). Wszystkim dobrym uczniom szczerze polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
kabhialvidanaakehna Re: zamoyski:) 13.01.09, 18:38 hahah, nie, nie jestem zboczona. nikt mnie nie gnoił. widzisz, po prostu trafiłam na lepszą część ciała pedagogicznego;))))). owszem, sporo osób narzekało - i na matematykę i na niemiecki... ja nie narzekam - przedmioty kierunkowe miałam prowadzone na naprawdę satysfakcjonującym poziomie, bez żadnych korków dostałam się na AM. Easy riderze, na jakich przedmiotach spotkało Cię gnojenie w Zamoyu? :) proponuję nieco grzeczniej odnosić się do internautów- fakt, nie znasz mnie, nie rozmawiasz ze mnią twarzą w twarz, może w Twoim mniemaniu jestem masochistką, która uwielbia, gdy się ją gnoi i poniża, ale lubię, kiedy ludzie mówią do mnie używając powszechnie przyjętych zasad konwersacji w dobrym tonie. Czy każdy, kto ma odmienne zdanie od Ciebie, jest zboczeńcem? :P hmmm o poniatówce wspomniałam zadając pytanie retoryczne, ktoś stwierdził - zamoy dobry dla prowincjuszy ze słomą wystającą z butów, to pytałam o klasyfikację innych ogólniaków. Nie prosiłam o reklamę poniatowskiego. Zamoy był kiedyś wyżej w rankingach:P, za moich czasów 9 miejsce - to przecież nie ostatnia dziesiątka;). Nie licytujmy się rankingami. Poniatówka bardzo dobra szkoła,zgodzę się. Skoro Mona chodziłaś do Poniatowskiego to skąd czerpiesz wiedzę o domniemanym gnojeniu w Zamoyu? Powodzenia w pierwszej sesji (mówię życzliwie, a nie złośliwie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studnet_sgh Re: Liceum Zamoyski IP: *.chello.pl 16.01.09, 22:50 Ja skończyłem te liceum 2 lata temu. Fakt faktem - to jedna z najbardziej wymagających szkół w tym mieście. Jak ktoś tu już napisał, nikt tu nie mówi uczniom, że są najlepsi. A czy ktoś jest od razu taki świetny jak zdobył te 150pkt? Zdecydowana większość uczniów jest kompetentna i dobrze przygotowują do matury i porządnych studiów. Atmosfera wśród uczniów jest bardzo dobra - nie mam pojęcia o jakim wyścigu szczurów mowa. Jedynie można mieć zastrzeżenia to zbytniego konserwatyzmu dyrekcji na temat imprez szkolnych. Co do wymagań - jest stosunkowo ciężko, a nawet bardzo ciężko. Jak ktoś jest słaby i się nie uczy to faktycznie potem szybko odchodzi. Progi nie są za wysokie, a poziom chcą utrzymać. Sporo osób zarzuca, że gnębi się uczniów. Faktycznie jest dużo różnica między gimnazjum, a liceum, szczególnie tym liceum. Po roku, ten kto się nie poddał ten raczej szybko zmienia zdanie o tym "terrorze". Jakie są tego efekty ? Z mojej klasy mat-geo wszyscy są na dziennych studiach głównie sgh i uw. Pozdrawiam i jak ktoś chce, żeby go zmotywowano do ciężkiej pracy i mieć łatwiej dostać się i przetrwać na studiach to gorąco polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IISLO Motywacja kijem! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.09, 06:39 >Pozdrawiam i jak ktoś chce, żeby go zmotywowano do ciężkiej pracy < Tu jest dobra motywacja dla takich co to lubią wojsko i inne zmilitaryzowane miejsca pracy.No i zamoya...;-))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IISLO Polszczyzna absolwenta mówi za siebie,skądinąd!;-) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.09, 06:40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student_sgh Re: Polszczyzna absolwenta mówi za siebie,skądiną IP: *.chello.pl 17.01.09, 18:05 Sesja jest - nie czepiaj się. Faktycznie za składnie to tego nie napisałem. Za złe wrażenia estetyczne przepraszam. Niemniej jednak zawartości merytorycznej będę bronił jak niepodległości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość forum Licea z Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 10:46 Wybierając szkołę ponadgimnazjalną w Warszawie warto skorzystać ze strony www.liceum-24.pl. Zawiera ona bazę z danymi szkół średnich z całej Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate77 Re: Liceum Zamoyski IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.09.09, 21:42 Skończyłam Zamoyskiego kilkanaście lat temu, ale wciąż wspominam okres nauki w tym liceum jako okres wyjątkowego terroru i traumy. Szkoła na pierwszym miejscu stawiała faktycznie tradycję i dołożyła ze swojej strony wielu starań, żeby pomiędzy uczniami nie powstały silne więzi interpersonalne, utrzymujące się po latach. Już od początku nauki w kl.I większość z nas próbowała wdeptać w ziemię i było to działanie systematyczne, utrzymujące się aż do matury. Jako absolwenci nie celebrujemy ukończenia matury X lat temu, nie spotykamy się w klasowym gronie. Chcemy zapomnieć. Odradzam wszystkim o słabej kondycji psychicznej, o ile wiem dyrekcja od tej pory się nie zmieniła i co ciekawe, podobnież powyższe zasady nadal obowiązują. Szkoda życia! Choć z drugiej strony muszę przyznać, iż nie ma 'idealnych' systemów totalnych, tak więc pewne życie podziemne istniało nawet tutaj. Polecam natomiast wszystkim tym, dla których liczy się wyłącznie kariera i dochodzenie po trupach po celu. O ile matura (jeszcze na starych warunkach) okupiona była tutaj ogromnym stresem, o tyle muszę przyznać, iż egzaminy na najlepsze studia w Warszawie większość z nas zdała praktycznie bez żadnego dodatkowego wysiłku. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Liceum Zamoyski IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.14, 18:46 Kończę w tym roku to liceum i z tego co piszesz, dużo się nie zmieniło :) Ogółem mówiąc, zmarnowane 3 lata życia. Szkoła absurdu, skrajnej niesprawiedliwości i wymagań z kosmosu, gnojenia i równania z ziemią. Im ludzie słabsi psychicznie tym szybciej się wypisywali z tej szkoły i ja trochę żałuję, że tego nie zrobiłam. "Więzy" klasowe to jakaś fikcja, o której słucham jedynie od znajomych z innych szkół. W ciągu trzech lat byłam ze 3 razy w kinie, raz w muzeum narodowym po drugiej stronie ulicy o ironio i raz na wycieczce integracyjnej, co było jakimś wierutnym żartem jak dla mnie. Temat rzeka, ale ludzie, jeśli liczy sie dla was zdrowie psychiczne to darujcie sobie tą szkołe, szkoda tych podobno fajnych lat :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Liceum Zamoyski IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.11.13, 10:54 nauczanie na calkiem niezlym poziomie, ale wyscig szczurow - z tego co wiem. Ale kto co lubi :) mozna sie przeciez rozejrzec za innym liceum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saviny Re: Liceum Zamoyski IP: *.centertel.pl 15.04.14, 18:42 Ta szkola jest świetna. Nauczyciele fajni, szkola dobrze zorganizowana, zadbana. To nieprawda ze jest cos takiego jak wyścig szczurów. Czasem trzeba popracowac ale zdecydowanie nie jest to ciezka harówka. Naprawde polecam szkole Odpowiedz Link Zgłoś
clavier12 Re: Liceum Zamoyski 17.11.14, 21:45 może napisz na jakim profilu jesteś, bo mat-fiz gdy trafi się na sadystycznych nauczycieli bywa horrorem i to dla większości klasy. Oczywiście są też wspaniali nauczyciele których serdecznie pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Re: Liceum Zamoyski IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 19.05.16, 18:04 Wiem że temat był bardzo dawno temu, nie mogę nigdzie znaleźć nowszej strony, a z własnego doświadczenia wiem, jakie to denerwujące, gdy w internecie nie ma potrzebnych informacji. Co do szkoły nie mam pojęcia, skąd tyle niepotrzebnej agresj i nienawiści w stosunku do tej szkoły. Nie jest łatwo to fakt, ale nie można się temu dziwić, gdy wybierasz jedną z lepszych szkół w Polsce. Nauczyciele to naprawdę bardzo fajni ludzie, którzy, jeżeli nie udajesz cwaniaka, potrafią się dogadać i pomóc. Wyścig szczurów jest dla mnie obcy jeżeli chodzi o tę szkołę, aczkolwiek wszystko zależy od tego na jakich ludzi trafisz w klasie. Jedno jest pewne jeżeli chodzi o ludzi, każdy, kto tu przychodzi wie, czego chce. To już nie jest gimnazjum, że jakoś tam będzie, nie tu trzeba czasem się przyłożyć, żeby coś osiągnąć i myślę, że właśnie na to ludzie narzekają. Mówię z perspektywy ucznia I klasy biol-chem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Liceum Zamoyski IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.06.16, 12:20 możesz opowiedzieć coś więcej? c: właśnie się zastanawiam przy zmianie perspektyw, czy lepiej wziąć na drugie miejsce lelewela czy zamoyskiego (pierwszy poniat). nie byłam niestety na dniu otwartym, jak wygląda szkoła od środka? jest dobrze wyposażona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żuczek Re: Liceum Zamoyski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.16, 21:09 To nie jest zła szkoła. Większość nauczycieli ma duża wiedzę i utrzymują wysoki poziom (mat-fiz-inf, dot. 2007-2010). Placówka dba o prestiż, a uczniowie szybko zdają sobie sprawę, że są lepsi od innych. - Wszyscy w klasie po pół roku chodziliśmy z podniesionymi czołami. Niestety miałem okazję uczestniczyć zajęciach z matematyki z kobietą (D.K.) która pomimo doskonałego warsztatu merytorycznego, miała poważne problemy z przygotowaniem do roli pedagoga. W skrócie - chwalenie na osobności, ganienie publiczne, wprowadzanie atmosfery zagrożenia, narzucanie światopoglądu, złośliwość, wykorzystywanie przewagi nad uczniem (i udowadnianie, że się ją ma). Nie miałem mocnej psychiki więc szybko odczułem tego wpływ. Wtórnie przestałem sobie radzić z materiałem i zaczeła się pogoń za szczęściem, które odzyskałem dopiero po 2 latach studiów (PW). Podzielone opinie ws. tej szkoły w przypadku klas o profilu ścisłym wynikaja moim zdaniem właśnie z faktu czy trafiło się na D.K. I tutaj postawię kropkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonnn Re: Liceum Zamoyski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.17, 15:40 Dzień dobry, kończę gimnazjum i chcę się dostać do kl. mat-fiz w zamoyskim.. Jakie są progi punktowe czy 150 pkt wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zamoyszczak Re: Liceum Zamoyski IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.17, 23:28 W zeszłym roku 150 punktów nie starczyło na klasę humanistyczną, a jeśli chodzi o mat-fiz to próg wynosił około 165 punktów (mi się udało), ale stanowczo nie polecam tej szkoły, lepiej poszukaj innej :) Odpowiedz Link Zgłoś
jm23 Re: Liceum Zamoyski 08.03.19, 08:45 Syn w tym roku pisze maturę w Zamoyskim. Trafił na świetnych , wymagających ale też wyrozumiałych nauczycieli. Ci sami Nauczyciele Przedmiotów kierunkowych : matematyki, fizyki,języka angielskiego jak również języka polskego i historii uczyli syna w pierwszej , drugiej i uczą w klasie maturalnej.Rzeczywiście uczniowie nie są rozpieszczani ocenami ale nigdy nie miałam wrażenia i komentarzy syna,że w szkole jest terror. Odpowiedz Link Zgłoś