Gość: Szeryfna102 IP: *.interecho.com / *.interecho.com 24.09.02, 01:54 Ta pani z ZDM nie powinna więcej zadawać pytań. Powinna się pożegnać z pracą, ale u nas brakuje rąk do pracy przecież. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Michał Trasa w Internetowych planach miast IP: *.acn.pl / 10.129.133.* 24.09.02, 02:02 Sprawdziłem kilka planów Warszawy w internecie i nigdzie trasy nie znalazłem. Kiedyś jak czekałem na otwarcie Trasy Toruńskiej można jej przebieg było dobrych kilka lat wcześniej zobaczyć na planach Warszawy. Czyżby budowniczowie byli aż tak szybcy i wydawcy map nie nadążali nawet za planami perspektywicznymi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Trasa w Internetowych planach miast IP: 212.160.235.* 24.09.02, 07:51 Gość portalu: Michał napisał(a): > Sprawdziłem kilka planów Warszawy w internecie i nigdzie trasy > nie znalazłem. Kiedyś jak czekałem na otwarcie Trasy Toruńskiej > można jej przebieg było dobrych kilka lat wcześniej zobaczyć na > planach Warszawy. Czyżby budowniczowie byli aż tak szybcy i > wydawcy map nie nadążali nawet za planami perspektywicznymi? o trasie torunskiej nie powinienes w ogole wspominac....to porazka poprzedniego systemu... o ile to cos, nie uzywane w calosci i zardzewiale mozna nazwac trasą.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Trasa Siekierkowska sparaliżowana korkiem IP: 212.160.235.* 24.09.02, 07:44 Gość portalu: Szeryfna102 napisał(a): > Ta pani z ZDM nie powinna więcej zadawać pytań. Powinna się > pożegnać z pracą, ale u nas brakuje rąk do pracy przecież. ciekawe co ty bys mowil na miejscu tej pani, gdyby to ciebie jakis dupek z internetu chcial zwolnic z pracy ????? najlatwiej jest sie rzadzic zza klawiatury komputera.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sir_chuck Re: Trasa Siekierkowska sparaliżowana korkiem IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.09.02, 09:42 > Ta pani z ZDM nie powinna więcej zadawać pytań. Powinna się > pożegnać z pracą, ale u nas brakuje rąk do pracy przecież. DOKLADNIE! Wystarczy sobie porownac w jakim stanie jest obecnie Trasa Torunska w wielu miejscach. Juz pomijam fakt, ze jest tam nierowno, a na srodku drogi po dwoch latach eksplatowania wielokrotnie spotykalem sie z wystajaca mieszanka betonu z kamieniami sluzaca do podkladu pod asfalt! O czym to swiadczy? O bezdnadziejnie kiepskim wykonawstwie. Zreszta jest tak wszedzie (...). Tego samego spodziewam sie zreszta po Trasie Siekierkowskiej (jesli to co jest mozna nazwac wogole trasa), Gorczewskiej i paru miejscach gdzie sie remontowalo jezdnie. Moj postulat jest taki: dopuki nie zmieni sie mentalnosc ludzi wykonujachych budowy/ remonty drog, doputy bedziemy jezdziec po tak kiepskich drogach. A wszyscy co tym zarzadzaja powinni zastanowic sie, czy rzetelnie wykonuja swoje "psie" obowiazki nadzorowania. Ps. Nowa trase wyprobuje pewnie ktorejs nocy, aby nie narazic sie na bezproduktywnych jak zawsze "stojkowych" i korki, bo to co zobaczylem ostatnio wola o pomste do nieba panowie prezydenci i panie premierze. Zreszta jak wszystko w tym kraju :-)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Pani Gajewska i ZDM IP: 158.166.10.* 24.09.02, 09:52 Poziom wypowiedzi pani Gajewskiej, rzeczniczki ZDM-u, odpowiada poziomowi uslug swiadczonych przez ZDM. Coz, jaki pan taki kram! Odpowiedz Link Zgłoś
stanza Re: Trasa Siekierkowska sparaliżowana korkiem 24.09.02, 21:55 Gość portalu: sir_chuck napisał(a): Twoja ortografia jest gorsza niż trasa > > Ta pani z ZDM nie powinna więcej zadawać pytań. Powinna się > > pożegnać z pracą, ale u nas brakuje rąk do pracy przecież. > > DOKLADNIE! > Wystarczy sobie porownac w jakim stanie jest obecnie Trasa > Torunska w wielu miejscach. Juz pomijam fakt, ze jest tam > nierowno, a na srodku drogi po dwoch latach eksplatowania > wielokrotnie spotykalem sie z wystajaca mieszanka betonu z > kamieniami sluzaca do podkladu pod asfalt! O czym to swiadczy? O > bezdnadziejnie kiepskim wykonawstwie. Zreszta jest tak wszedzie > (...). Tego samego spodziewam sie zreszta po Trasie > Siekierkowskiej (jesli to co jest mozna nazwac wogole trasa), > Gorczewskiej i paru miejscach gdzie sie remontowalo jezdnie. > Moj postulat jest taki: dopuki nie zmieni sie mentalnosc ludzi > wykonujachych budowy/ remonty drog, doputy bedziemy jezdziec po > tak kiepskich drogach. A wszyscy co tym zarzadzaja powinni > zastanowic sie, czy rzetelnie wykonuja swoje "psie" obowiazki > nadzorowania. > > Ps. Nowa trase wyprobuje pewnie ktorejs nocy, aby nie narazic > sie na bezproduktywnych jak zawsze "stojkowych" i korki, bo to > co zobaczylem ostatnio wola o pomste do nieba panowie prezydenci > i panie premierze. Zreszta jak wszystko w tym kraju :-)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doral2 Re: Trasa Siekierkowska sparaliżowana korkiem IP: *.man.polbox.pl 24.09.02, 10:51 - To nie wina świateł. Korek jest, bo mostem ciągle jeżdżą ciekawscy - utrzymuje Małgorzata Gajewska, rzecznik Zarządu Dróg Miejskich. - Uprzejmie informuję Panią Rzecznik, że bladym świtem ludzie pędzą do roboty a nie po to żeby podziwiać nowy, mało wydajny most z drogami do nikąd. Pani Rzecznik mówi bzdury, ciekawe czy zdaje sobie z tego sprawę? I nie wstydzi się?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok Naciskajcie, by jak najszybciej powstały estakady IP: *.epo.ericsson.se / 159.107.93.* 24.09.02, 12:35 na skrzyżowaniu z Czerniakowską. To podstawa, w tej chwili korek jest taki, że ja p.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mokotowianin Re: Naciskajcie, by jak najszybciej powstały estak IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.02, 12:49 Eastakdy -TAK - jak najszybciej, podobnie - połączenie do Marsa i Grochowskiej. Ale koło Jez. Czerniakowskiego również trzeba zainstalować system anty-mgielny. Tam jest obniżenie terenu, i ne raz jest taka mgła, że na dwa metry nie widać. Nie trudno więc o potencjalny karambol.... Pozdr, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtas Estakady IP: *.dialup.warszawa.pl 29.09.02, 22:23 Hm one to rozładują może korek, ale w kierunku północ - południe (Czerniakowska) i to tylko do skrzyżowania z Chełmską. Natomiast zjeżdżające z trasy samochody utkną przy Idzikowskiego/Sobieskiego póki tu nie będzie zaplanowanego tunelu. Pożytek z estakad taki, że rozładują korki przy wjeździe na trasę i w kierunku Wilanowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bzoma Uczcijmy Trasę Siekierkowską pieśnią z Misia IP: *.dmbigbg.com.pl 24.09.02, 13:49 Hej młody Junaku ! Smutek zwalcz i strach ! Przecież na tym piachu za trzydzieści lat ! Przebiegnie z pewnością ! Jasna, długa, prosta ! Kończąca się w polu ! Trasa Siekierkowska! I z brzegiem zepnie drugi brzeg ! Na którym twój ojciec biegł ! La, la, la, laaa, la, la, la ... Odpowiedz Link Zgłoś
niepokorna3 Autobusy na nowym moście 24.09.02, 14:44 Jestem ciekawa kto wpadł na tak "genialny" pomysł, aby nowym mostem puścić akurat linie 143 i 301. Linia 143 od lat łączyła Stary Rembertów z Rondem Wiatraczna. Trzeba pamiętać, że to kierunek Ronda Wiatraczna (a dalej Centrum) jest głównym celem podróży mieszkańców Remberowa. Z Wilanowem większości Rembertowian nie łączą żadne stosunki. Teraz na Grochów nie sposób się dostać z Rembertowa0, bo kursuje tylko absurdalna linia 515 (jadąca do/z Huty), która nie zatrzymuje się m.in. na przystanku Wspólna Droga (3 szkoły średnie i Urząd Pracy). Również droga powrotna to horror, bo 515 przyjeżdża z Huty na Wiatraczną z niemałym opóźnieniem. Okazuje się, że 143 służy głównie mieszkańcom Gocławia udającym się za Wisłę, a na odcinku Gocław-Rembertów wozi powietrze. Kolejny absurd to linia 301 robiaca slalom po Gocławiu, w dodatku jeżdżąca tylko okresowo. Mamy więc taką sytuację, że Rembertów ma lepsze połączenie z Wilanowem niż Grochów, choć temu drugiemu bardziej chyba by się ono przydało. PROPOZYCJE ZMIAN 1) Linia 515 powinna zostać skierowana na most Siekierkowski. Byłoby to bardziej racjonalne niż obecna zawiła trasa, wykorzystywana przez pasażerów tylko na kilka przystanków. 2) Linia 143 powinna wrócić na swoją starą, potrzebną trasę: Wiatraczna - AON Rembertów. 3) Linia 301 powinna zostać zamieniona w linię zwykłą łączącą Grochów (środek Gocławia, a nie slalom) z Mokotowem. 4) Po dociągnięciu Trasy do węzła Marsa i puszczeniu nowym odcinkiem linii 515 przydałaby się linia przyspieszona na trasie: Rondo Wiatraczna - Gocław - Metro Wilanowska. Dziwny wydaje się też brak połączenia Wawra z lewobrzeżną Warszawą, zwłaszcza że Wawer miał swoją działkę w kosztach budowy mostu. Weżmy pod uwagę tylko pas nadwiślański: połączenia nie zmieniły się tam od lat (nie licząc zmiany in minus: likwidacji linii 113 za 702), a cała okolica rozwija się dynamicznie i będzie jeszcze bardziej po oddaniu trasy i poszerzeniu Wału Miedzeszyńskiego. Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikhael Re: Autobusy na nowym moście IP: *.ita.pwr.wroc.pl 25.09.02, 12:20 Popieram pomysł 515 na moście Siekierkowskim, mogliby puścić tą linię z powrotem Puławską i Wałbrzyską a następnie Sikorskiego i Witosa. Bo 193 które jeździ zamiast 515 to jedna wielka pomyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Re: Trasa Siekierkowska sparaliżowana korkiem IP: *.elka.pw.edu.pl / *.elka.pw.edu.pl 24.09.02, 16:10 Jeżeli wina jest w tym że most stoi a bezczelni kierowcy po nim jeżdzą to niech lepiej ZDM zajmie się projektowaniem mostów i skrzyżowań na pustyni dla wielbłądów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Trasa Siekierkowska sparaliżowana korkiem IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 25.09.02, 23:27 Trasą "S" jechałem w ciągu dnia i jechało nią zalednie kilka samochodów. Zdaję sobie sprawę jednak z tego, co może się dziać w godzinach porannego szczytu. Bardziej mnie wkurzają pasy namalowane na nawierzchni przy zjazdach/wjazdach na trasę i w Alei Witosa. Wiadomo, że tak prędko zjazdy nowe nie powstaną, a oznakowanie jest takie, jakby były. Zjeżdżając z trasy na węźle Czerniakowska jedyne dwa pasy, po których można jechać, oznaczone są jako pasy dla skręcających w prawo. A to tylko przykład. TOTALNA GŁUPOTA DROGOWCÓW. Zdezorientowani kierowcy wam dziękują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Ta Pani dobrze powiedziala! IP: 195.13.75.* 27.09.02, 15:50 Ta pani zadala bardzo dobre pytanie! "Jak trasa w kilka dni po otwarciu moze byc nierowna"? Tylko ja dodam jeszcze, kto do tego dopuscil?! To skandal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
robertrobert1 Re: Trasa Siekierkowska jest super!!!! 02.10.02, 20:33 Korki? Jakie korki? Jezdżę tą trasą codziennie i niespotkałem się z rzadnymi korkami. Jedyną przeszkodą jest pomyłkowo położona kostka a nie asfalt i 1 centymetrowe krawężniki przy studzienkach odpływowych. A tak to jest super. Oczywiście mówię o doznaniach z puntu widzenia rowerzysty. W mieście prawie nigdy nie używam samochodu. To chory pomysł jeżdzić po zatłoczonym mieście samochodem. Tylko ludzie niepełnosprawni umysłowo wybierają ten zacofany środek komunikacyjny. Rower w mieście zwycięża. A rowery swoją drogą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ast4 Ale na rowerze nie można sluchać radia ! IP: *.ntc.nokia.com / 172.24.102.* 09.10.02, 11:22 ...a w samochodzie jest cieplo i radio umila czas. Korki są dobre, bo stojąc w korku mamy czas na przemyślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
robertrobert1 Rower i sposób na samochody. 11.10.02, 15:47 Jak na razie na rowerze nigdy nie zmarzłem (nawet gdy było -20 ). Słuchać radia można również i na rowerze. A odnośnie konteplacji to rower do tego jest idealny ( oczywiście gdy jedziesz po ścieżkach rowerowych): na nic nie musisz uważać, żadnych ograniczeń, żadnych korków, pełna swoboda. A i możesz na tym zarobić. Jak? A oto sposób: jedziesz sobie ścieżką i widzisz bydlaka, który zaparkował na ścieżce. Ty oczywiście nie skręcasz, nie omijasz go tylko jedziesz dalej na niego ( w końcu jesteś u siebie). Ponieważ nie masz gdzie uciec taranujesz samochód i wywracasz się. Wzywasz Policję albo i straż miejską. Spisują protokół a ty spokojnie zgłaszasz się do PZU z nr sprawy i żadasz odszkodowania. Ponieważ w PZU są ciapciaki to bez problemu można ich naciągnąć. Dzięki temu możesz kupić nowy rower a starym, po wyremontowaniu, kolejnego "twardziela " staranować. Ciekawę po jakim czasie blachosmrodziaże oduczą się wówczas parkowania na ścieżkach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga warszawa do pani rzecznik ZDM IP: *.pool80116.interbusiness.it 04.10.02, 10:36 Pani szanowna twierdzi ze korkom sa winni ciekwscy. A wiec wg. Pani tych ciekawskich jest wiecej niz bedzie potem kierowcow? ja nie sadze. Z pewnoscia zaden ciekawski nie wybiera sie na most z rana, jak juz to wieczorem. A o ile mi wiadomo to wlasnie rano sa najwieksze klopoty z przedostaniem sie na druga strone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Trasa Siekierkowska sparaliżowana korkiem IP: 5.1R2D* / *.net195-132-235.noos.fr 19.10.02, 23:51 Takie osoby jak p.Gajewska,po tego rodzaju wypowiedziach,nalezy dymisjonowac w trybie natychmiastowym! Odpowiedz Link Zgłoś