Dodaj do ulubionych

Najgorsza linnia

24.10.02, 18:42
skoro piszecie o waszej ulubionej linni to może napiszecie o najgorszych.
Jakie sa linie którymi nie lubicie jeździć i słabo wam sie robi na myśl o
jeżdzie tą linnią.
Obserwuj wątek
    • Gość: maavi Re: Najgorsza linnia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.02, 19:45
      108 przy przejeździe przez Siekierki. Ten zapach! Miód, malina!
      A poza tym 187. To linia pt. zanim dojadę tam, gdzie potrzeba, objadę pół
      miasta.
      • Gość: Krzychu Re: Najgorsza linnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 11:47
        >108 przy przejeździe przez Siekierki. Ten zapach! Miód, malina!
        > A poza tym 187. To linia pt. zanim dojadę tam, gdzie potrzeba, objadę pół
        >miasta

Jak ci nie pasuje - jeździj innymi. orzystający ze 108 i 187 są zadowolenia. I
        łapy precz od tych linii
    • Gość: Wojtas Re: Najgorsza linnia IP: 2.1.* / *.pnu.com 25.10.02, 10:55
      182 i 382. Te linie na Trasie Łazienkowskiej mogłyby mieć napisane: "Jeździmy
      tak wolno jak to tylko możliwe!"
      • sloggi Re: Najgorsza linnia 25.10.02, 11:16
        To tak jak na liniach 118 i 318 - kierowca jedzie na "dwójce" tak, żeby mu
        silnik nie zgasł. Jeśli dałoby się jechać wolniej - z pewnością byłoby to
        uwzględnione w czasie przejazdu.
        Rekord postoju na pętli - linia 132 wieczorem stoi na Targówku chyba 27 minut.
        • kilovolt Re: Najgorsza linnia 26.10.02, 16:38
          Z tym 118 i 318 to nie masz racji. Wisłostradą jadą dość szybko. Mnie nawet
          przydarzył się gość który nieźle grzał i nie zatrzymywał się na niektórych
          normalnych przystankach, np. przy Zajęczej gdzie aby wysiąść musiałem
          pofatygować się do kierowcy aby mnie wypuścił na światłach przed Zajęczą,
          gdzie akurat stanął.
      • irzyk Re: Najgorsza linnia 25.10.02, 12:32
        188 jest nie lepsze,
        patrzyłem ostatnio kierowcy na prędkościomierz na pustej Żwirki i Wigury.
        Nie przekraczał 30km/h MANem.
        Szlag mnie trafił jak dojechałem do Politechniki
    • mondragon Re: Najgorsza linnia 25.10.02, 14:16
      ja mam swoją "ulubioną"
      to 172
      z zachodniego na stegny jedzie tyle samo, co inne autobusy z jelonek na stegny
      (189 czy 501)
      ma taką przewagę nad np. 187, ze wcale nie objezdza pol miasta. jedzie w miare
      prosto, ale jednak udaje jej sie bic rekordy.
      a juz najlepiej jest zima, gdy sa ulice oblodzone - co te autobusy wyczyniaja
      na waskich szczesliwickich uliczkach...
      a jak do tego dodac, ze ani jeden z nich nie jest ikarusem (czytaj - dupna
      wentylacja), to atrakcji huk.
      Za duzo jak na jedna linie.
      Pzdr
      mondragon
      • Gość: Krzychu Re: Najgorsza linnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 11:49
        Ale to jest właśnie "uroda" 172-ójki. Inne wymienione: 510, 187 też mają swoją
        urodęi dobrze! Są potrzebne w formie takiej - jakiej jeżdżą.
    • Gość: 140 Re: Najgorsza linnia IP: *.tpi.pl 26.10.02, 16:16
      najgorsza linią jest 140! zanim dojade z Zerania na Targówek, to musze
      przejechac całe Bródno wzdłóż i w szerz , zachaczając o Ząbki!
      • Gość: Michu Re: Najgorsza linnia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.02, 00:53
        513. Czy to jest linia prszyspieszona? ostatnio jadąc z Kabat do centrum
        wsiadłem do 513 i to był ostatni raz.
        • kilovolt Re: Najgorsza linnia 31.10.02, 19:38
          Jest przyspieszona ale dopiero poza Ursynowem, a już na pewno nie na Kabatach.
          • Gość: Guest Przystanki na Ursynowie IP: *.chello.pl 28.07.04, 02:30
            I to jest włsnie problem, ze wszystkie busy zatrzymuja sie na ursynowie na
            kazdym przystanku. Nie dosc ze niektore przystanki powinny być "na zadanie" to
            jeszcze na wiele linie przyspieszone nie powinny sie wogole zatrzymywac.A
            ostatnio najbardziej debilna instytucja roku czyt. ZTM) postanowila na
            waziutkiej Nowoursynowskiej dostawic jeszcze jeden przystanek by 2 osoby mogly
            sobie wsiasc i wysiasc-przypomne ze wczesniej kołki puscili ta ulica 513,ktora
            mogla sobie spokojnie Rozoła jechać.Pozdro
        • Gość: Q Re: Najgorsza linnia IP: *.chello.pl 10.11.03, 18:36
          No przydalby sie na Ursynowie autobus, ktory opuszcza dzielnice w miare szybko
          i nie zatrzymuje sie na wszystkich napotkanych przystankach.pozdro
    • mrofka Re: Najgorsza linnia 26.10.02, 17:38
      189. powinna mi sie w sumie milo kojarzyc ze wzgledoow osobistych, ale ona
      ZAWSZE jest zapchana! w poludnie czy o 21, paranoja...
      • irzyk Re: Najgorsza linnia 30.10.02, 10:31
        No i nasze kochane 189 potrafi od Hali Wola do Ciepłowni Wola jechać 30 minut.
        Bardzo lubię kierowców 189, gdy jest korek gigant przed Połczyńską jadą
        trawnikami i chodnikami, co skraca czas przejazdu do 25 minut
        • Gość: Q kierowcy 189 IP: *.chello.pl 10.11.03, 18:39
          mowisz o kierowcach 189 ze jezdza po trawnikach?-Stary ja jadac latem ta linia
          natknalem sie na kierowce ktory wlaczyl ogrzewanie i na uwagi kierowcow albo
          nie odpowiadal albo mowil ze nie da sie wylaczych-to po cholere wlaczal ;>
        • Gość: Q kierowcy 189 (poprawka) IP: *.chello.pl 10.11.03, 18:40
          natknalem sie na kierowce ktory wlaczyl ogrzewanie i na uwagi pasazerow albo
          nie odpowiadal albo mowil ze nie da sie wylaczych-to po cholere wlaczal ;>
        • Gość: Q kierowcy 189 (poprawka) IP: *.chello.pl 10.11.03, 18:40
          natknalem sie na kierowce ktory wlaczyl ogrzewanie i na uwagi pasazerow albo
          nie odpowiadal albo mowil ze nie da sie wylaczych-to po cholere wlaczal ;>>
    • Gość: didi Re: Najgorsza linnia IP: *.pl 29.10.02, 07:07
      179 zdecydowanie
      na wielu odcinkach omija zabudowane osiedla wożąc powietrze np. metro natolin -
      zamiast jechać prosto skręca w kena
      • agamale Re: Najgorsza linnia 30.10.02, 09:51
        512.Moim zdaniem w ogole nie powinien sie ten autobus zatrzymywac na Trockiej,
        przeciez to jest pospiech!!!!!Co Ty na to matmi?
        • iwo_ Re: Najgorsza linnia 30.10.02, 16:58
          agamale napisała:

> 512.Moim zdaniem w ogole nie powinien sie ten autobus zatrzymywac na
          Trockiej,
          > przeciez to jest pospiech!!!!!Co Ty na to matmi?

Nie zgadzam się z Tobą. 512 jest (wg mnie) jedną z lepszych linii. No ale
          cóż... takie jest Twoje zdanie :-(
          • iwo_ Re: Najgorsza linnia 30.10.02, 17:03
            Najgorsze (te, których nie lubię): 13, 26, 125, 132, 140, 179, 305, 306, 308.
          • Gość: Pawcio Re: Najgorsza linnia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.02, 17:52
            512 obsługuje północno-wschodnią cześć Targówka. Czy ty chcesz, żeby ludzie
            musieli ganiać na pętlę przy Trockiej 10 minut???
            • Gość: dad Re: Najgorsza linnia IP: *.pl.mpgteam.com 31.10.02, 16:53
              A co Ty taki opryskliwy jestes?A pewnie ganiaj sobie i juz!!!
        • matmi Re: Najgorsza linnia 31.10.02, 15:16
          to nie jest dobry pomysł!! 512 bardzo szybko można dostac sie do centrum i
          metra. szybaciej niz 517.
          • Gość: aga Re: Najgorsza linnia IP: *.pl.mpgteam.com 31.10.02, 15:36
            517 to zmora!!!!!!Jechac tym autobusem to jeszcze pol biedy, ale ile trzeba sie
            naczekac!!!!!Opoznija sie pol godziny!!!!!To przeciez niedopuszczalne!!!!!Ta
            linie powinni zlikwidowac!!!!!!
            • Gość: Pawcio Re: Najgorsza linnia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.02, 16:22
              Gość portalu: aga napisał(a):

> 517 to zmora!!!!!!Jechac tym autobusem to jeszcze pol biedy, ale ile trzeba
              sie
              >
              > naczekac!!!!!Opoznija sie pol godziny!!!!!To przeciez niedopuszczalne!!!!!Ta
              > linie powinni zlikwidowac!!!!!!

No jasne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              Polikwidujmy wszystkie zapchane, spóźniające się linie a zostawmy takie jak
              115, 132, 133, 134, 153, 163, 164, 177, 181. Myślę, że ludziom to wystarczy
            • Gość: Emik Re: Najgorsza linnia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.02, 22:08
              metro - jest zabardzo zapchane!
    • nauma Re: Najgorsza linnia 02.11.02, 03:17
      Rekordowe pokłady nienawiści odkryłem w sobie jeżdżąc w tym roku do pracy
      kombinacją 172 / 127 (z Wierzbna na Włochy). Jak zauważył jeden z przedmówców,
      na 172 jeżdżą same niskopodłogowce, co latem powodowało, że w garniturze kląłem
      jak diabli. Ale to było preludium; żeby móc pospać kwadrans dłużej i wyrobić
      się punktualnie do pracy, zawsze trafiałem na 127 będące krótkim jelczem.
      Odcinek Dw. Zachodni - CH Reduta autobus przejeżdżał tak zapchany, jak za
      dawnych czasów "winogron" na tramwajach! Z kolei w drugą stronę kierowca 127
      zawsze telepał się 20 km/h i za każdym razem obserwowałem, jak ucieka mi 172...
      Za tą kombinacją plasuje się 189, które zawsze utyka na odcinku Włochy -
      Powstaców Śląskich. Moja panna z kolei jeździła do pracy z Jelonek na Służew i
      czasami zajmowało jej to dzięki 189 ponad godzinę...
    • Gość: Michal Re: Najgorsza linnia IP: *.acn.pl / 10.70.5.* 28.12.02, 14:05
      705 to fajna linia tylko jedyna jej wada (wlasciwie jest ich juz wiecej )
      to to ze tam jadac 40km na h cala trase pokonuje sie w 35min. a rozkladowo
      43min. Czy ZTM tego nie widzi?Tak bylo od poczatku jej istnienie.Na dodatek
      zabrali przegubowe wozy i pozmieniali rozklad na niekorzysc pasazerow.
      • Gość: ethlin Re: Najgorsza linnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.03, 21:46
        Niestety nie masz do końca racji. W 35 minut 705 tą trasę pokonuje być może ale
        kiedy jedzie na pusto i po drodze sie nie zatrzymuje. Do samego Nieporętu
        jedzie się z Żerania 35 minut, a do Białobrzegów jest jeszcze kawałek... Wiem,
        bo jeżdżę codziennie;-)
        A głównymi minusami tej linii jest:
        a) to że puszczają na tą trasę same krótkie autobusy (od kiedy zafundowano nam
        super rondo)
        b)to że w weekendy 705 jeździ co godzinę
        • Gość: początkujący Re: Najgorsza linnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 12:12
          A ja słyszałem, że to nie przez jakieś rondo, tylko przez mostek :)
    • Gość: ethlin Re: Najgorsza linnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.03, 21:47
      A mi robi sie słabo jak mam jechać 101...
    • Gość: BEXA Re: Najgorsza linia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.03, 12:09
      Na Trasie Łazienkowskiej wszystkie "czarne" szczególnie w soboty i święta.
      Telepią się, ża aż miło :((( Proponuję 187 (szczególnie w stronę Ursusa).

Ponadto wszystkie linie, na których jeżdżą pozapychane do granic wytrzymałości
      krótkie wozy. Przykład ??? 301 !!!
    • Gość: Grejon Re: Najgorsza linnia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.03, 22:10
      47 jak w szczycie przyjedzie jednoczłonowiec :(
      • Gość: Dyzio 192 IP: *.starnettelecom.pl 06.11.03, 13:34
        miała zadowolić wszystkich a nie zadawala nikogo - długa i męcżaca podróż z
        Bielan na Mokotów / Ursynów. Ciekaw jestem czy ktokolwiek nią jeździ od gwizdka
        do gwizdka. I jak jestem przeciwnikiem mnożenia przesiadek to ta linia w tym
        kształcie trasy to ewidentna przesada. Miała ona jeszcze sens w układzie Huta -
        Ursynów, ale wyprowadzenie jej na Niepodległości ...
        • asztet Re: 192 10.11.03, 11:04
          ??? 192? Z Bielan? Z Huty? Pomieszłaeś chyba 192 ze 195 - ale z kolei
          al.Niepodległości tu nie pasuje.
    • smultronstallet Re: Najgorsza linnia ! 190 07.11.03, 12:34
      O każdej porze dnie zapchana tak, ze nie ma gdzie szpilki wcisnąć.
      Jeżeli chodzi o tramwaje to nie wsiadam do 13 i 26.
    • Gość: xtomx Re: Najgorsza linnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 17:33
      Jeżeli chodzi o czestotliwośc kursowania to 127. W stosunku do ilości ludzi,
      których przewozi (jedyne bezpośrednie połączenie Nowych Włoch ze
      Śródmieściem)autobusy tej linii kursują rozkładowo bardzo rzadko, a jak już
      jeden "wypadnie z rozkładu lub ucieknie to już prawdziwa tragedia. Kiedyś przy
      Dworcu Zachodnim zdarzyło mi się czekać 1 godzinę i 10 minut na przyjazd. W tym
      czasie przejechało chyba 11 autobusów 517.
      • Gość: Marzenka Tramwaj 27 IP: *.aster.pl 26.07.04, 18:55
        Sama hołota tym jeździ, jakieś robole, menele, zniszczone baby itp. Smród i
        syf, a do tego tłok odkąd jeżdżą pojedyncze wozy
    • Gość: Guest Najgorsz-a (-e)...ze smrodem IP: *.chello.pl 28.07.04, 02:39
      No coz z pewnoscia 108, w ktorej odór faktycznie powala z nóg. Tak więc dojdzie
      tu również i większośc linii obslugiwanych przez Jelcze krótkie-niskopodłogowe
      i te stare (m.in 141). W tych autobusach to smród niemal regularny-chyba co
      poniektóre menelki sobie te pojazdy upatrzyly. Kiedys takim liderem z pewnoscia
      mogla byc linia 165,gdy kursowala jeszcze na Wilanow-obecnie trasa Wilanowska-
      Natolin obsługiwana jest przez nowe solarisy-mini.Zwróccie uwagę jeszcze na
      niektore kursy lini 519,709-tam tez potrafi niezle smierdziec.
    • Gość: rsagan Re: Najgorsza linnia IP: *.man.polbox.pl 28.07.04, 15:22
      7, 9, 25, 44: tramwaje w Alejach Jerozolimskich jadące w stronę Ochoty:
      wiecznie zapchane, jeżdzą stadami, itp. Potem przyjeżdza dowolny tramwaj w
      stronę Woli i pusty. Cholera jasna!!!!
    • tramwajarz8 107 03.08.04, 08:33
      Linia 107 to komoletne nieporozumienie. Keci po całym mieście bez sensu,
      najlepiej widac to po taborze. Wysyłają na 107 Solarisy 12 po większe
      jeździłyby całkiem puste. Do kasacji...
      • szczoter Re: 107 04.08.04, 10:26
        zdecydowanie 134. Kursowanie: w dni powszednie co 40 minut, w weekendy co 1,5
        godziny. Dodam, że to jedyny autobus w rejonie, gdzie mieszkam. a najbardziej
        chamscy kierowcy to Ł-ki z placu wilsona do Łomianek. Cham chama chamem pogania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka