Dodaj do ulubionych

::: Bzdety na koszulkach :::

23.02.06, 13:47
Irytuje mnie ten caly szum wokol koszulek i bzdetnymi napisami typu "Jestem
Zydem". Rozumie, ze takie wyznanie ma byc pokazem odwagi cywilnej i zachety do
szerszej dyskusji. W praktyce jest pseudomanifestacja swoich pogladow na
poziomie piaskownicy.

Czy Szczuka ma okres, czy go nie ma to mnie malo obchodzi. Natomiast chcialbym
zobaczyc jakiegos chojraka z napisem "Jestem Zydem" w 1944.
Obserwuj wątek
    • warzaw_bike_killerz Re: ::: Bzdety na koszulkach ::: 23.02.06, 13:55
      Bo to jest nasz masonski pomysl, na kierowanie debaty spolecznej w strone spraw
      nieistotnych z punktu widzenia waszego dobrobytu w wymiarze ekonomicznym.
      Stalin zamienil opium dla ludu z religii na klasowa walke rownosci prolteriatu.
      Teraz robimy to samo, tylko ujmujemy sie za spolecznymi masochistami, bo
      wiadomo, ze walka klas to przezytek. Teraz walka idei i moralnosci ma zaprzatac
      umysly trzodki pracujacej. Sterowana rewolucja seksualnosc wobec katechizmu. Lud
      musi walczyc!
      • Gość: gizmo Re: ::: Bzdety na koszulkach ::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 14:02
        Ja mam na koszulce: "LZS 'Błyskawica' - Jaromierz". Nie mam pojęcia czy to klub
        masochistów.
        • rakkar5 Re: ::: Bzdety na koszulkach ::: 23.02.06, 14:07
          A ja jestem białym,heteroseksualnym Polakiem i to by było na tyle.
          • Gość: katastrofa Re: ::: Bzdety na koszulkach ::: IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 14:10
            a ja mam na koszulce konfiture z rózy bo mi spadła jak czytałam ze sie wszyscy
            na wszystkich poobrazali i z festiwalu nici czyli nic - faktycznie piaskownica
      • sebpl Re: ::: Bzdety na koszulkach ::: 23.02.06, 14:10
        Kazda sprawa jest istotna i kazdej proporcjonalnie do wagi powinno sie poswiecic
        uwage. Natomiast w wymienionym przypadku robi sie happening z czegos, co dla
        ludzi jest wazne, jest nosnikiem ich idei i swiatopogladu (usunelam ciaze,
        jestem gejem). Przeciez to niepowazne.
        Czlowiek jest suma roznych wartosci. Eksponowane jednej cechy i to calkiem
        marginalnej z punktu widzenia zycia zawodowego, czy osiagniec nukowych lub
        towarzyskichczyni w moich oczach nosiciela takiej koszulki kretynem.
        • jaa_ga Re: ::: Bzdety na koszulkach ::: 23.02.06, 14:12
          A może tak (jak ja na ten przykład)
          stosować bezbolesną zasadę
          "żyj i daj żyć innym" ?
          • sebpl Re: ::: Bzdety na koszulkach ::: 23.02.06, 14:21
            No tak, tylko jak ktos z Toba rozmawia i ma taka koszulke, to oczekuje, ze sie w
            jakis sposob do tego ustosunkujesz (jak nie werbalnie, to chociaz mentalnie).
            Takie jest zalozenie i zamysl noszenia tych transparentow. Tylko, po co ja mam
            sie ustosunkowywac, do czegos, co mi tak naprawde wisi?

A tak naprawde, to ktos widzial kogos w takiej koszulce np. w pracy? Cala ta
            zgraja propagatorow tych koszulek jest tyle warta co proszek IXI, ktorego sie
            nawdychali.
            • Gość: gizmo Re: ::: Bzdety na koszulkach ::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 14:25
              Jeśli chodzi o okres to on akurat nie jest nośnikiem moich idei i
              światopoglądu. Może jestem INNY???!!!
            • d.z Re: ::: Bzdety na koszulkach ::: 23.02.06, 14:26
              Moim zdaniem nie jest ważne to co na koszulce jest napisane i wogóle nie
              rozumiem problemu.
              To co nic ma nie być ?
              Gładziutka i poprawna politycznie ?
              A co jak kolor sie komuś nie spodoba ?
              Dość głupot i idiotyzmów.
              Ważne jest to gdzie taka koszulkę się nosi ale to już kwestia pewnych zasad i
              taktu i tyle.
              • Gość: kixx Re: ::: Bzdety na koszulkach ::: IP: *.acn.waw.pl 23.02.06, 16:37
                a gdzie ja mozna nosic?
                znaczy na czym?
          • Gość: przekorka Re: ::: Bzdety na koszulkach ::: IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.02.06, 20:32
            A może lepiej "żyj i daj rzyć innym"?
          • Gość: ktoś żyj i daj żyć innym" ? IP: *.acn.waw.pl 23.02.06, 22:45
            dobrze bys zaczęła od siebie.
            to co zrobiłaś z kolegami z siskomu z dyskusja o warszawskich autostradach,
            zasługuje na tytuł "klasyki manipulacji".
            a teraz jestes cenzorem tego forum.

więc mnie wybanuj. I mozesz to zrobić jeszcze sto razy. A problem nie zniknie.
            Bo to twój problem. I tkwi w tobie.Nie tkwi? A powinien.

i dobrze że dałas znak zapytania przy pytaniu. Sama nie wierzysz bys mogła dać
            innym zyć.
        • warzaw_bike_killerz Re: ::: Bzdety na koszulkach ::: 23.02.06, 14:25
          Tak, kazda sprawa jest istotna. Ale proporcjonalnosc wagi, to juz wyjatkowo
          subiektywna sprawa. Dla mnie wagi problemow koszulkowych sa jedynie narzedziem
          do kreowania problemu. Dodajac sporo wagi do problemu bycia Zydem w naszym
          kraju, mozna wykreowac ogolnoswiatowy problem nietolerancji i ksenofobii
          Polakow. Proporcjonalnosc tych wag jest sterowana. Happening, to narzedzie do
          przechylania szal w Twojej wadze proporcjonalnosci. Moim zdaniem jest to
          powazne, inaczej nie rozpoczalbys tego tematu.
          • d.z a obcojęzyczne : ::: Bzdety na koszulkach::: ??? 23.02.06, 14:29
            To dopiero skandal!
            Tam to powypisywane różne rzeczy ludzie mają i nawet połowa nie rozumie a może
            taki obcojezyczny napis obrazy dokonywać, szkalować i nawoływać itp. itd.
            Każdy posiadacz koszulki z obcojezycznym napisem powinien być zobowiązany do
            noszenia przy sobie potwierdzonego notarialnie tłumaczenia tekstu z koszulki i
            okazywania go na każdorazowe wezwanie każdej osoby!
          • adam81w Niektorzy ludzie sa w Polsce dyskryminowani 23.02.06, 14:30
            wlasnie ze wzgledu na to ze sa " gejami " " zydami " ze nie plakali po
            papiezu " itd wiec nie wydaje mi sie zeby akcja przez was wysmiewana byla
            bezsensowna i zeby ta akcja zostala zrobiona po to aby odwrocic uwage opinii
            spolecznej od waznych ekonomicznie spraw .

Dla mnie wagi problemow koszulkowych sa jedynie narzedziem
            > do kreowania problemu.

kreowanie problemow ???? wiem dla ciebie , nie geja , nie zyda , ktory plakal
            po papeizu wszystko jest ok . Ale gdybys myslal inaczej w Polsce gdybys byl
            zydem , gejem , nie plakal po papiezu zobaczylbys ze ci ludzie sa
            dyskryminowani , ze ich prawa sa lamane i ze koszulki to nie ejst kreowanie
            problemu . te koszulki to jest opisanie problemu , ktory jesli nie bedziemy o
            nim mowic poglebi sie .
            • Gość: gizmo Niektorzy ludzie są dyskryminowani - to fakt! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 14:35
              Na przykład homofoby. Są obrażani i wyśmiewani. Ujmując się za nimi proponuję
              koszulkę z napisem: "Pedałom w [...] [...] - ale nie mój".
              • buggi Re: Niektorzy ludzie są dyskryminowani - to fakt! 23.02.06, 23:29
                Gość portalu: gizmo napisał(a):

> Na przykład homofoby. Są obrażani i wyśmiewani. Ujmując się za nimi proponuję
                > koszulkę z napisem: "Pedałom w [...] [...] - ale nie mój".

Jako kobieta nie zalozylabym takiej koszulki. Sugerowalo by to mój
                transwestytyzm, którego nie mam.
            • warzaw_bike_killerz Wszyscy ludzie sa w Polsce dyskryminowani 23.02.06, 14:39
              To nie ulega watpliwosci. Wszyscy sa w Polsce dyskryminowani. Pokusze sie o
              stwierdzenie, ze na calym swiecie wszyscy sa dyskryminowani. To zalezy jaki
              problem sobie znajdziesz i jak wiele energii poswiecisz na naciskanie na szale
              wagi proporcjonalnosci Twojego problemu.
              Ktos jest gejem uciskanym i dyskryminowanym przez heteryka, ktos jest heterykiem
              uciskanym przez geja. Obaj maja dowody w swojej sprawie.

Uwierz, nie chcialbys slyszec w ilu sprawach ja jestem dyskryminowany i ile mam
              powaznych problemow do wyolbrzymienia. Chocby globalizacje, ktora staje sie
              powaznym zagrozeniem dla swiatowych korporacji.
            • sebpl Re: Niektorzy ludzie sa w Polsce dyskryminowani 23.02.06, 14:47
              Adamie, smieszne jest eksponowanie tylko jednej cechy. Bo co z tego, ze ktos
              jest Zydem, albo podalem, albo usunal ciaze? Co przez to chce pokazac, ze jest
              teraz odwaznym Zydem, pedalem.... itd. Gucio prawda - nie widzialem zadnego
              chojraka w takiej koszulce w supermarkecie.
              • warzaw_bike_killerz Re: Niektorzy ludzie sa w Polsce dyskryminowani 23.02.06, 14:50
                Moze trzeba poczekac do lata? Kampania sprzedazy takich koszulek zostala
                odpowiednio wyprzedzoan w czasie - sprzedaz ciuchow sezon wiosenny dopiero sie
                rozpedza. Mysle, ze zamowienie z Chin odpowiedniej ilosci do sprzedazy moze
                zajac 3-4 tygodnie.
                • Gość: gizmo Re: Niektorzy ludzie sa w Polsce dyskryminowani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 14:57
                  Tak się zastanawiam po co pedał miałby nosić koszulkę z napisem "jestem
                  pedałem". Przecież wiadomo, że on jest pedałem.
                  • sebpl Re: Niektorzy ludzie sa w Polsce dyskryminowani 23.02.06, 15:09
                    Przedtem mogles sie tylko domyslac. A teraz pedal bedzie oczekiwal, ze wlasnie
                    za to go bedziesz akceptowal (przedtem mogl miec podejrzenie, ze go lubisz
                    tylko za to, ze jest np. dobrym fachowcem w swoim zawodzie).
                • sebpl Re: Niektorzy ludzie sa w Polsce dyskryminowani 23.02.06, 15:45
                  warzaw_bike_killerz napisał:

> Moze trzeba poczekac do lata? Kampania sprzedazy takich koszulek zostala
                  > odpowiednio wyprzedzoan w czasie - sprzedaz ciuchow sezon wiosenny dopiero sie
                  > rozpedza. Mysle, ze zamowienie z Chin odpowiedniej ilosci do sprzedazy moze
                  > zajac 3-4 tygodnie.

Te koszulki od ponad pol roku sa sprzedawane w Le Madam. I co? I nic? Chojraki
                  kupuja je, by sie pochwalic przed znajomymi i chowaja na dno szafy.
                  • Gość: gizmo Następna propozycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 16:03
                    "Nie bawię sie w Le Madame". Choć może to zbyt dwuznaczne.
              • tul_tul Re: Niektorzy ludzie sa w Polsce dyskryminowani 23.02.06, 20:35
                A ja chciałbym zobaczyć na ulicy chojraka w koszulce z napisem "prezes jest
                gejem"
    • sceptyk Konkurs zostal rozstrzygniety 23.02.06, 16:04
      Portalowy konkurs na najlepszy napis na koszulce wygral - uwazam, ze słusznie -
      Wesoly (nick wielokrotnie represjonowany za wolnosc pogladow), laczac niejako
      oswiadczenie etniczne ze stanem zdrowia i higieny.

"Mam wszy na pejsach"
      • Gość: gizmo Re: Konkurs zostal rozstrzygniety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 16:07
        Moje wszy mają pejsy.
      • sebpl Re: Konkurs zostal rozstrzygniety 23.02.06, 16:09
        :))

A ja mam taka koszulke:

"Moje wszy na pejsach maja okres"
        • Gość: gizmo Re: Konkurs zostal rozstrzygniety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 16:17
          Kiedy mam okres wszy na moich pejsach nie płaczą po papieżu.
    • vampi_r Re: ::: Bzdety na koszulkach ::: 23.02.06, 16:37
      A ja zawsze chciałem zrobić sobie koszulkę z napisem "Jestem wampirem".
      I co? Byłoby mi głupio przyjć w niej rano do pracy.
      • Gość: gizmo Re: ::: Bzdety na koszulkach ::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 16:39
        Rano byłbyś niewiarygodny.
        A propos - nastepny napis - "napis na mojej koszulce to kłamstwo".
    • Gość: kixx Re: ::: Bzdety na koszulkach ::: IP: *.acn.waw.pl 23.02.06, 16:40
      a co ma zrobic zyd gej majacy akurat okres i majacy w dodadtku raka piersi
      nosic to wszystko naraz?
      • Gość: gizmo Re: ::: Bzdety na koszulkach ::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 16:44
        Każdy Żyd to gej. Ale po co mu piersi?
        • Gość: kixx Re: ::: Bzdety na koszulkach ::: IP: *.acn.waw.pl 23.02.06, 17:01
          naturalne mleko matki jest podobno zdrowsze
          • Gość: gizmo Re: ::: Bzdety na koszulkach ::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 17:06
            To geje mają matki? Myślałem że tylko ojców...
    • chomsky zgadzam sie 23.02.06, 18:22
      sebpl napisał:

> Irytuje mnie ten caly szum wokol koszulek i bzdetnymi napisami typu "Jestem
      > Zydem". Rozumie, ze takie wyznanie ma byc pokazem odwagi cywilnej i zachety do
      > szerszej dyskusji. W praktyce jest pseudomanifestacja swoich pogladow na
      > poziomie piaskownicy.
      >
      > Czy Szczuka ma okres, czy go nie ma to mnie malo obchodzi. Natomiast chcialbym
      > zobaczyc jakiegos chojraka z napisem "Jestem Zydem" w 1944.
      >
      Jak juz napisalam w innym watku na ten temat. Uzurpowanie sobie prawa do
      nazywania sie Zydami przez gojow, gejami przez heterykow, a czarnymi przez
      bialych to idiotyzm i nie sluzy niczemu konstruktywnemu. Koszulki sa
      pretensjonalne i niepotrzebnie irytujace - to nie jest sposob na znoszenie barier.
    • chomsky Re: ::: Bzdety na koszulkach ::: 23.02.06, 18:26
      chociaz haslo "wszy na pejsach" jest intrygujace...
      • Gość: vortex Re: ::: Bzdety na koszulkach ::: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 09:47
        Mysle ze najmniej bulwersujacym i najbardziej ideonosnym haslem na koszulke
        bylby taki oto "Jestem za"
        • warzaw_bike_killerz Dla rownowagi tolerancji i rownouprawnienia 24.02.06, 10:28
          Powinny byc nastepujace koszulki:

Bylem agentem
          Jestem moherowym beretem
          Daje na tace
          Jestem faszysta
          Mam teczki
          • sebpl Re: Dla rownowagi tolerancji i rownouprawnienia 24.02.06, 11:03
            Ni i oczywiscie:
            Glosowalem na Kaczora

Glosowalem na Tuska

Nie poszedlem na wybory
            • Gość: gizmo Re: Dla rownowagi tolerancji i rownouprawnienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 11:05
              Głosowałem bez skreśleń.
            • a.mysz Re: Dla rownowagi tolerancji i rownouprawnienia 24.02.06, 22:17
              czas pojsc na calosc:

'mam rzeżączke'
              'moj szef nie zmienia skarpet'
              'lubie parkowac na trawnikach'
              'kocham ojca.....'(->)'dyrektora'
    • gator1945 Hitler wzorem dla "miłośników wolności"? 24.02.06, 18:15
      To przecież on wprowadził oznaczanie homoseksualistów, Żydów, Polaków, Cyganów i
      innych mniejszości odpowiednimi znakami.

Ładnie się bawi Helsińska Fundacja Praw Człowieka...
    • umfana NY, Londyn, Paryż etc 25.02.06, 20:32
      Ciekawe jaką wolałbyś koszlukę założyć w cywilizowanych miastach- z napisem
      "Jestem Polakiem" czy "Jestem Żydem"?
      ;o)))
      • Gość: kixx ?? IP: *.acn.waw.pl 25.02.06, 20:41
        jestem umfana?
        • umfana Re: ?? 25.02.06, 20:55
          Gość portalu: kixx napisał(a):

> jestem umfana?

a pewnie!
          Wolałabym mieć koszulkę z napisem Jestem Afroamerykaninem niż... Jestem Polakiem :o)
          • Gość: gizmo Re: ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 21:17
            Moja mama mogła być Umfaną.
            Wersja hard-core: Mam Umfanę.
            • umfana Re: ?? 25.02.06, 21:22
              Gimzo ile Ty masz lat?
              :o)
              • Gość: kixx Re: ?? IP: *.acn.waw.pl 25.02.06, 22:14
                czort go tam wie
                ale ma koszulke z napisem"mam tyle samo lat co Umfana"
                • umfana Re: ?? 25.02.06, 22:19

> czort go tam wie
                  > ale ma koszulke z napisem"mam tyle samo lat co Umfana"

to jak może mnie porównywać do swojej mamencji?
                  Albo tak albo siak!
                  • Gość: kixx ?? IP: *.acn.waw.pl 25.02.06, 22:24
                    wwybral najgorszy napis jaki mogl sobie wyobrazic?
                    • umfana alternatywa 25.02.06, 22:35

> wwybral najgorszy napis jaki mogl sobie wyobrazic?

znaczy się- "Mam Umfanę"?
                      Czy też- "Mam tyle lat co Umfana"
                      Hm... nie wiem który :o)))
                      • Gość: kixx Re: alternatywa IP: *.acn.waw.pl 25.02.06, 22:41
                        fakt
                        tez nie wiem ktory bym wybral w jego sytuacji
                        • Gość: gizmo Re: alternatywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 22:43
                          Ten t-shirt nosiła Umfana.

A co do pytania o wiek - w tym roku skończę 17 lat. Któryś tam raz.
      • habitus Re: NY, Londyn, Paryż etc 25.02.06, 22:30
        Zaraz tam Londyny i Nowe Jorki. W Mińsku na Białorusi załóż. :)))
        • umfana Re: NY, Londyn, Paryż etc 25.02.06, 22:33
          albo w Moskwie? Hm...
          :(((
    • Gość: Zyzio ::: Fear Factory ::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 13:22
      Producenci programu Fear Factory powinni ubrać uczestników w koszulki "Pieprzę
      Ojca dyrektora" i wypuścić na piknik rocznicowy RM. To się nazywa hard core, a
      nie tam jakieś "mam okres" pitu, pitu...
      .
      Na zachętę próbka:
      .
      www.youtube.com/watch?v=WyxEdbyswKA&search=eurowizja%202006%20polska%20polish%20poland%20funny%09Bie%C5%BC%C4%85cy%20w%C4%85tek

--
      Wyszedłem do sąsiadki, zaraz wracam
    • Gość: Judek Mój napis taki jak i czyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 14:00
      Nie lubię Polaków
      Żyd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka