aankaa ciut później 03.05.06, 00:30 ser topiony (w blokach, niepodzielny, z Hameryki) na niemowlęce kartki (rodzice i dziadkowie wniebowzięci) sklep z ceramiką sanitarną na Pańskiej (akcja: 2 wanny i 3 zlewy; bierze pan/pani tyle ? nie ? to może jakoś się dogadamy ...) Dom Dziecka, karty ciążowe (przydział na ręczniki, pieluchy), polowanie na Bobofruty z Rzeszowa (w kolejce stały głównie babcie) Odpowiedz Link Zgłoś
ik40 Re: Kultowe sklepy PRL-u ;)) 03.05.06, 19:48 a pamietacie bezcenne kolekcje historyjek z gumy balonowej Donald kupowanej w warzywniaku ??? dla mnie w dziecinstwie wytesknione byly niedzielne wizyty w "Zielonej Budce" na Pulawskiej i kilometrowa kolejka i ta pani ( tylko jedna taka byla ) co tak strasznie szybko nakladala lody.... dobrze, ze jest teraz Grycan :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Kultowe sklepy PRL-u ;)) IP: *.chello.pl 16.05.06, 02:55 Mieszkam na Lwowskiej, do dziś robię zakupy w hali koszyki, macie tu linka do jednego ze sklepów www.sissy.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
d.z Re: no to coś specjalnie dla Autora wątku :) 16.05.06, 07:48 I Ran I walked along the avenue. I never thought I'd meet a girl like you; Meet a girl like you. With auburn hair and tawny eyes; The kind of eyes that hypnotize me through; Hypnotize me through. And I ran, I ran so far away. I just ran, I ran all night and day. I couldn't get away. A cloud appears above your head; A beam of light comes shining down on you, Shining down on you. The cloud is moving nearer still. Aurora borealis comes in view; Aurora comes in view. And I ran, I ran so far away. I just ran, I ran all night and day. I couldn't get away. Reached out a hand to touch your face; You're slowly disappearing from my view; Disappearing from my view. Reached out a hand to try again; I'm floating in a beam of light with you; A beam of light with you. And I ran, I ran so far away. I just ran, I ran all night and day. I couldn't get away. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Re: no to coś specjalnie dla Autora wątku :) 16.05.06, 15:48 Dziekuje serdecznie. Choc doprawdy nie wiem, dlaczego on tak "ran so far away" :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mewa Re: Kultowe sklepy PRL-u ;)) IP: *.crowley.pl 16.05.06, 15:27 MAZOWIECKI na Grojeckiej z szerokim wyborem pasztetu Mazowieckiego :-) Dziś RTV AGD. Koleki po cukier i inne dobra, jagodzianki, ż których lukiej spływał na palce... Nieco później - Akwarium ze stoiskiem z kasetami i płytami, Bar ZODIAK - miejsce nie do podrobienia ( któż tam nie jadł?) :-))) Nieodżałowana "Kameralna" .... Odpowiedz Link Zgłoś
b-beagle Re: Kultowe sklepy PRL-u ;)) 16.05.06, 18:11 Ksiegarnia PIW-u na Foksal Odpowiedz Link Zgłoś
bigmaciek Zapomnieliście o sklepach sportowych 17.05.06, 14:34 Np. pawilon Polsportu na Bielańskiej, sklep na rogu Żelaznej i Złotej, sklep na pl. Konstytucji (chyba jeszcze istnieje choć mocno okrojony). Za czasów sukcesów Fibaka ostatnie pietro Juniora było tenisowe z markowymi produktami za złotówki (dominował Dunlop). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolin Re: Kultowe sklepy PRL-u ;)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 10:29 PEDET na Pradze :), teraz jest to budynek, w którym mieści się Urzad Skarbowy ( ul Jagiellonska). Kupiłem tam lodówkę w 1980 roku, która służy mi do dzisiejszego dnia i stałem w kolejce pięć godzin po zimowe buty. Odpowiedz Link Zgłoś