Dodaj do ulubionych

Pielgrzymi - mnie obudzili o 3:52 rano, a was?

26.05.06, 13:02

Też mieliście podobne doświadczenie, o której godzinie?. Mieszkam przy trakcie
królewskim. Moja grupa szła z południa, pewnie przez konstancin-jeziorną,
wilanowską, - sobieskiego - belwederską - ujazdowskimi.

Śpię sobie smacznie, a tu jakiś dzwięk z megafonu, normalnie myślałem że.....
śnie dalej, ale po chwili się przebudziłem żeby posłuchać sobie przez 10 minut
megafonowych modłów przed wschodem słońca.

Czy to typo chrześcijańsko-katolicka postawa, żeby zakłócać ciszę nocną
współbraci?

Tak sobie pomyslałem że gdyby to byli szalikowcy, idący środkiem drogi o ww.
godzinie i śpiewający jakieś tam pieśni klubowe, to odrazu by weszła prewencja
i rozgoniła towarystwo za zakłocanie ciszy nocnej.

Ale widać teraz nadeszły takie czasy że w imię Katolicyzmu wolno wszystko.

Obserwuj wątek
    • Gość: ferment Re: Pielgrzymi - mnie obudzili o 3:52 rano, a was IP: *.chello.pl 26.05.06, 13:26
      Mnie budzą: alarmy samochodowe, pijacy i wracający z przyjęć rodzinnych,
      rozbawiona młodzież, samochody bez tłumików, budziki w radiach, szczekajace z
      ściana psy i kłótnie rodzinne, i imprezki z rodzicami i bez rodziców. W różnych
      godzinach nocnych. A Was?
      • create Re: Pielgrzymi - mnie obudzili o 3:52 rano, a was 26.05.06, 13:55
        Typowa PiSowska odpowiedź.
        Skoro pijacy, narkomani i chuligani mogą to czemu nie pielgrzymi.

Gdybyś trochę pomyślał to bys zauważył że tym samym zrównójesz wszystkie te
        grupy ze sobą.
        • Gość: i bądż miłosierny. Re: Pielgrzymi - mnie obudzili o 3:52 rano, a was IP: *.chello.pl 26.05.06, 14:16
          a rozum i sumienie dalej śpi.
          typowa żydowska mentalność
          czy krzyżowanie kogoś za oknem łatwiłoby ci składanie twoich modłów?

• create Re: Pielgrzymi - mnie obudzili o 3:52 rano, a was 26.05.06, 14:21
            Jesteś rozmówcą który nie odróżnia sensu od emocji.

Primo nie chce nikogo krzyżować, secundo chce tylko żeby w terenie zbudowanym w
            godzinach nocnych pielgrzymi nie nadawaili przez megafony.

A dla ciebie rozumiem każdy racjonalny człowiek to Żyd?
            • Gość: ferment Re: Pielgrzymi - mnie obudzili o 3:52 rano, a was IP: *.chello.pl 26.05.06, 14:24
              Moze kiedyś protestowałes przeciwko używaniu alarmó samochodowych wyjących po
              nacach przy podmuchach wiatru, czy protestowałeś przeciw pijanemu nocnemu
              wyjcowi, który z bandą koleżków drze się pod oknami w teremie zabudowanym
              Może być retorycznie
              • create Re: Pielgrzymi - mnie obudzili o 3:52 rano, a was 26.05.06, 14:31
                Widzisz myślałem od Pilegrzymi trzymają się innych standardów niż pijacy i w
                terenie zbudowanym w godzinach nocnych nie zakłocają nam ciszy. Ale skoro
                uważasz że pijacy i pielgrzymi to to samo, to proszę bardzo - może to być jakieś
                wyjaśnienie.
                Ja go nie przyjmuje.
                • Gość: ferment Re: Pielgrzymi - mnie obudzili o 3:52 rano, a was IP: *.chello.pl 26.05.06, 14:35
                  Dużo widzisz, jeżeli zauważyłeś zrównywanie pielgrzymów z kimkolwiek. ja tylko o
                  wrażliwości na zróżnicowane bodźce.
                  • create Re: Pielgrzymi - mnie obudzili o 3:52 rano, a was 26.05.06, 15:32
                    Masz racje bodźce są nader zróżnicowane. Nigdy się nie obudziłem przez wyjący w
                    oddali alarm samochodowy, raz czy dwa w przeciągu paru lat przez pijaków którzy
                    wyli pod oknem.

Ale nigdy bym się nie spodziewał że pielgrzymi będą budzić pół Warszawy swoimi
                    megafonami z którymi szli tylko dlatego że....idą na msze.

I nie ma co porównywać pijaków do zorganizowanej grupy z megafonami.
                    • Gość: ferment Re: Pielgrzymi - mnie obudzili o 3:52 rano, a was IP: *.chello.pl 26.05.06, 15:44
                      masz jednak racje, nie zwróciłem uwagi na megafony, jeżeli szli z megafonami,
                      moze nie doczytałem, to jestem oburzony.
                      • Gość: ferment Re: Pielgrzymi - mnie obudzili o 3:52 rano, a was IP: *.chello.pl 26.05.06, 17:55
                        Doczytałem. Było o megafonach. nie powinny być używane w nocy, przyznaję.
                        Odniosłem się bardziej do moich nieprzespanych nocy. Ludzie koscioła nie powinni
                        nie liczyć sie z potrzebami innych ludzi. Nawet w dni wielkich świąt. Przyznaję
            • Gość: mysio pysio jako kałmucki Żyd... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.05.06, 10:47
              create napisał:

> Jesteś rozmówcą który nie odróżnia sensu od emocji.
              >
              > Primo nie chce nikogo krzyżować, secundo chce tylko żeby w terenie zbudowanym
              w
              > godzinach nocnych pielgrzymi nie nadawaili przez megafony.
              >
              > A dla ciebie rozumiem każdy racjonalny człowiek to Żyd?

Jako kałmucki Żyd nie zgadzam się z argumentacją tow. create, oznacza to, że
              tow. create chce pozbawić bojówców z Le Madame prawo do organizowania imprez i
              protestów pod lokalem zajętym przez siły reakcji. Tow. create przypominam, że
              tamtejsi okoliczni mieszkańcy podżegani przez siły kleryko-burżuazyjne
              protestują przeciwko bojowcom z Le Madame, twierdząc, że głośna nocna muzyka i
              insze okrzyki nie pozwalają im spać. Tow. create wzywam Was do samokrotyki!
              Wyprzyjcie się swych burżua-anarcho-syndalistyczno-klerykalnych poglądów. Ręce
              precz od Le Madame! Ręce precz od pieniędzy socjalistycznych przywódców!
        • Gość: ferment Re: Pielgrzymi - mnie obudzili o 3:52 rano, a was IP: *.chello.pl 26.05.06, 14:22
          Na początek: jak jest -uje to się nie kreskuje

Jak często pielgrzymi? czy ja moze coś na temat pielgrzymów napisałem, ne mam
          tej świadomości. Nie imputuj zatem
          • create Re: Pielgrzymi - mnie obudzili o 3:52 rano, a was 26.05.06, 14:28
            Temat jest o pielgrzymach, jeśli nie umiesz się wypowiadać na temat to załóż
            sobie wątek o alarmach samochodowych. Jeśli umiesz coś powiedzieć na temat nie
            plując na innych to wypowiadaj się swobodnie.
            • Gość: ferment Re: Pielgrzymi - mnie obudzili o 3:52 rano, a was IP: *.chello.pl 26.05.06, 14:38
              A Ty doradca? tak społecznie, chce Ci się:

create napisał:

> Temat jest o pielgrzymach, jeśli nie umiesz się wypowiadać na temat to załóż
              > sobie wątek o alarmach samochodowych. Jeśli umiesz coś powiedzieć na temat nie
              > plując na innych to wypowiadaj się swobodnie.

Tu sie czuję swobodnie, dzięeki za troske o moje samopoczucie
              A gdzie jest wątek o pluciu na innych, bo chyba nie tu, bo tu o pielgrzymach,
              prawda?
    • adam81w 3.52 ??? to jakas wyprzedaz byla ? 26.05.06, 19:33
    • Gość: franio_manio myto całodobowe IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.05.06, 10:40
      ... i po pierwsze mieszkańcy innych dzielnic powinni płacić myto za wjazd do
      Śródmieścia. Na tych swoich Ursynowach nie pozwolą zbudować metra drogi, bo
      boją się, że samochody ich rozjadą, ale juz jak przyjadą do Warszawy, to
      zapominają o ekologii. Parkują na najmniejszym skrawku zieleni, na chodnikach,
      próbują przejachac każdego. Szczają i chleją po bramach. Wyją na ulicy. Myto za
      wjazd do Śródmieścia. Żadne opłaty parkingowe. Myto przez całą dobę.
      • create Re: myto całodobowe 28.05.06, 22:41
        To myto za wjazd czy całą dobę?

Jaki zwiazek ma twoja wypowiedz z tematem?
        • Gość: franio_manio Re: myto całodobowe IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.05.06, 11:15
          create napisał:

> To myto za wjazd czy całą dobę?
          >
          > Jaki zwiazek ma twoja wypowiedz z tematem?
          -------------------------------------------------
          Ma ścisły związek. Żyję w mieście o ambicjach metropolii, więc albo uznamy, że
          pewne zjawiska są czymś normalnym, albo bawmy sie w prowincjonalne gry. W końcu
          noc sylwestrowa to dość prymitywna, ludyczna zabawa, lekarz, ktory amo musi iść
          do szpitala wcale nie musi być zadowolony z tych hałasów. Tak samo z niektórymi
          koncertami plenerowymi... Nie jest fajnie słuchać kiepskiej muzyki.
          A myto? Pobierane przez całą dobę. Jak najbardziej, na takim Ursynowie i
          Bemowie ludzie żądają kwiatków, ptaszków, nie chcą mieć dróg. A w ścisłym
          centrum o tym wszystkim zapominają. U kogoś można być już chamem. Parkować na
          trawniku, chodniku, rozjeżdża krzaki i kwiaty, śmieci roizrzuca wszędzie,
          oklejać wszystko ulotkami, chlać i sikać w bramie i na klatce. - Żyjesz pan w
          centrum - odpowiada typek z Ursynowa, gdy mu się uwagę zwraca. Oczywiście, myto
          można zastąpić podatkiem. Ja jednak jest zwolennikiem rogatek i myta.
    • Gość: raz.putin towaryszye, jątrzymy, ciągle jątrzymy towarzysze.. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.05.06, 10:48
      • Gość: strajk Re: towaryszye, jątrzymy, ciągle jątrzymy towarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 00:23
        Papierz pojechał a więc lawina rusza !
        Kto po lekarzach następny będzie strajkował ?
        • Gość: e2rd Re: towaryszye, jątrzymy, ciągle jątrzymy towarzy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.06, 00:50
          Będzie parada gejów, ale to chyba nie jest tak wielki ruch społeczny, jak
          twierdzono ostatnio. Ciekawe jakie tłumy zgromadzą 100 tys. 200, milion...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka