mageillusionist Re: Dantejskie sceny na Okęciu 06.07.06, 11:42 Ojej :( Co za lipa z tymi samolotami :( I jak tu na wakacje sie wybrac :/ Odpowiedz Link Zgłoś
szymon66 Jak sie zakłada komentarz do artykułu w Gazecie W 06.07.06, 11:48 Proszę o komentarz i podpowiedź (np. na adres e-mail) Jak sie zakłada komentarz do artykułu w Gazecie Wyborczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: Dantejskie sceny na Okęciu IP: *.99.76.83.cust.bluewin.ch 06.07.06, 11:47 ciesze sie, ze wyjechalam z tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Old HORS Re: Dantejskie sceny na Okęciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 11:52 Czekałem na taką informcję prawie od 25 lat /taki jest koniec monopolisty/ każde lotnisko regionalne przez lata musiało wydzierać zębami zgodę na rejsy zagraniczne ,bezpośrednie oraz czartery. Stare przysłowie mówi że nadmiar w nadmiarze to bardziej bolesne aniżeli Krach . No cóż winnego na pewno nie będzie . Jedyna radość dla maluczkich to to że tanie linie nie biorą przykładu z LOT- u i nawet a takiej "Pipidówy" można wyfrunąć w świat ,normalnie,jak w cywilizowanym kraju . Old Hors.Zakapior ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KaczNorris Nowe też będzie za małe! IP: *.leoburnett.com.pl / 193.109.223.* 06.07.06, 12:01 Bywałem tam kilka razy ostatnio - widać od razu, że po oddaniu nowej części wszystko i tak będzie za małe. Funkcjonalnie ten obiekt pozostawia wiele do życzenia - kto wybrał taki projekt? To taki Dworzec Centralny, tylko jeszcze nie śmierdzi moczem. Nie obejdzie się bez budowy dużego lotniska poza miastem, dlaczego ta sprawa ciągnie się tyle lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 88 Re: Nowe też będzie za małe! IP: *.devs.futuro.pl 06.07.06, 16:42 Bo musi się ciągnąć. Nie chce mi się gadać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krm Re: Dantejskie sceny na Okęciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 12:05 "Ale przecież nie my za to odpowiadamy, a innego portu w pobliżu Warszawy nie ma - mówi Leszek Chorzewski, rzecznik linii. " a przy innych okazjach LOT twierdzi, że nie lata z Lublinka w Łodzi bo ten jest za blisko Warszawy - wiec jak to jest z tymi odległosciami? Moze przenieść część połączeń z Warszawy do Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Dantejskie sceny na Okęciu IP: *.mnc.pl 06.07.06, 14:24 > a przy innych okazjach LOT twierdzi, > że nie lata z Lublinka w Łodzi bo ten jest > za blisko Warszawy LOT lata na Lublinek na trasie Warszawa - Łódź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 88 Re: Dantejskie sceny na Okęciu IP: *.devs.futuro.pl 06.07.06, 16:50 Kochany/a to by było zbyt proste. Przecież nie o to chodzi żeby gdzieś polecieć i to w jakichś normalnych warunkach, tylko o to żeby ktoś (starannie wybrany), zarobił nie wkładając w to nic swojego. Z drugiej strony, że zacytuję tow. Wiesława, "po co świni żyrandol?" No po co? Pytam się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flyer Re: To zmowa mediów, Bartoszewskiego i konkurencj IP: *.ekspres.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 12:09 Lotnisko to PPL ( Polskie Porty Lotnicze ) a nie LOT. Jak jesteś zbyt głupi i nie potrafisz tego zrozumieć to nie bredź o zmowach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOJO Re: To zmowa mediów, Bartoszewskiego i konkurencj IP: *.spray.net.pl 06.07.06, 15:13 Najwyrażniej człowiek z LOT-u zapomniał ze cała obsługa samolotu to jest LOTOWSKA, Bałagan na lotnisku jest wynikiem walki min. Wróbla ze zdrowym rozsądkiem. Pan W. stara sie wszystkimi sposobami przerwac rozbudowę lotniska i zrobić centralny port w Katowicach a z warszawskiego, port dla VIP-ów. Brawo pośle PO,nigdy pan nie zmądrzeje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TP Re: To zmowa mediów, Bartoszewskiego i konkurencj IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 06.07.06, 12:12 Bartoszewski nie jest z pochodzenia Zydem. Tak gwoli wyjasnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tunga Re: Dantejskie sceny na Okęciu IP: *.popl.cable.ntl.com 06.07.06, 12:13 Kolejna kompromitacja Warszawy jako stolicy Polski i najwiekszego miasta w tej czesci Europy. Zamiast skupic sie na pracy i zakonczeniu rozbudowy to sie wola klocic. I tak jest ze wszystkim. Mieszkalem w Wawie 1.5 roku powiedzialem sobie dosc tego miasta. Widze ze tam wszystko po staremu. PORAZKA po prostu PORAZKA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WujekDR Rzecznik ma dobry humor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 12:14 >Dlaczego właśnie teraz rozpoczął się remont parkingu? >Nawierzchnia parkingu była w fatalnym stanie. Dobra argumentacja, podam przykład podobnej: -Poproszę kilo znaczków pocztowych -Niestety, nie ma prądu -A to nic, jestem na rowerze. >Niestety w pobliżu nie ma możliwości zbudowania nowego parkingu. To jest dopiero good news! Pasażerów przybywa, miejsc parkingowych ubywa. To się cieszą ci "ekolodzy", co? A może w ogóle zaorać Żwirki, skoro ma powstać połączenie kolejowe... Korków nie będzie.... >w miarę możliwości korzystali z komunikacji miejskiej Dobre sobie. W piekarnikach "solarium" 175 w jednym z największych zagęszczeń kieszonkowców w całej Warszawie. W artykule pominięto szczegół, czy autobusy też stały w tym korku? >- apeluje Artur Burak. A może by tak do szefów ludzi odpowiedzialnych za ten cały bałagan o coś "zapelować" ........ ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Maupa Rzecznik nazywa się BURAK - to samo ma wymowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 12:17 Odpowiedz Link Zgłoś
klaryska a wystarczy puscic pociag z lotniska 06.07.06, 14:55 Tragedia jest dojazd Zwirki Wigury ta ulica sie korkuje zawsze, wcale nie z powodu lotniska. Lotnisko jest w bardzo dobrym miejscu jednak, wystarczyloby sensownie pomyslec o tramwaju nadziemnymnp. do ronda jazdy polskiej. To na razie realna trasa a w przyszlosci do centralnego. Wypadaloby wykupic tereny dookola. Lotnisko Modlinie tez nie rozwiaze sprawy dojazdu, trasa gdanska jest kompletnie zablokowana rano, przez zaden most w W-wie rano nie mozna. Po prostu zamiast dojechac do centrum w godzine, w godzinach szczytu z Modlina bedzie sie jechalo 3 godziny albo dluzej. A autobus na lotnisko musialby objezdzac W-we. Tak jak to ma np. miejsce w Sthlm. Chyba ze powstanie sensowna bezpieczna bezposrednia linia kolejowa z lotniska do centrum. Ale na to z kolej tez trzeba wydac pieniadze. I nie zwalajcie winy na W-we, bo w zarzadzie miasta siedza nie-warszawiacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 88 Re: Rzecznik ma dobry humor IP: *.devs.futuro.pl 06.07.06, 16:59 > >w miarę możliwości korzystali z komunikacji miejskiej > Dobre sobie. W piekarnikach "solarium" 175 w jednym z największych zagęszczeń > kieszonkowców w całej Warszawie. W artykule pominięto szczegół, czy autobusy te > ż > stały w tym korku? Jak dobrze Ci wiadomo WujkuDR, 175 unosi się nad ziemią. Zazwyczaj tak ok. 15 cm, ale w sytuacjach kryzysowych (czytaj - korki), może wznieść się na wysokość do 2,5 m. Ma wyśmienitą klimatyzację utrzymującą w każdych warunkach atmosferycznych temperaturę 19 st C. Jeśli zaś chodzi o kieszonkowców, to owszem, bywają incydenty ale to nie nasi, o nie, to jacyś obcy i w dodatku kradną tylko po 2 zł, bo przecież znają umiar. A już niedługo komitet PiS w każdym powiecie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Dantejskie sceny na Okęciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 12:18 Przeniesc loty czarterowe z Warszawy do Rzeszowa,tam jest pas startowy po remoncie ma 3200 metrów długosci.Lotnisko Rzeszów- Jasionka ma dobre warunki pogodowe, dogodny dojazd i najważniejsze może obsłużyć do 180 pasażerów. Z lotniska codziennie startuje do Londyn- Stansted samolot z 180 pasażerani, a więc i loty czrterowe mogą być obsługiwane. Mało tego opłaty lotniskowe są niższe niż na Okęciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZgryzliwyZenek A ja jestem zydem IP: *.240-136-217.adsl-fix.skynet.be 06.07.06, 12:19 Choc nie jestem. To Mowie ze jestem. Czyzby to bylo pejoratywne, ze tak czesto w nie-antysemickej Polsce jest uzywane by komus dolozyc? Pozdrowienia dla dyrektora RM, rodziny Giertychow, Kaczorow i kolegow. Dlaczego takich rasistowskim postow pan Ziobro nie sciga z urzedu? Czyzby to byla norma w tolerancyjneh Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Ależ to u nas normalne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.07.06, 12:19 Nikt za nic nie odpowiada. Perspektywa planowania to najbliższe wybory (w najlepszym razie). Jak się coś nie wali, to remont czy modernizację można sobie odpuścić. Trzeba stąd wiać, odkąd pamiętam nic się nie zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon LOT i porty to Beznadzieja IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.06, 12:21 ostatnio miałem okazję korzystać z usług central wings - odlot z wawy, czekałem (po odprawie) 10 (słownie: dziesięć) godzin!!!!! tyle CHAMSTWA ile tam było, BEZCZELNOŚCI, AROGANCJI juz dawno nie widziałem całe to porty to jedn wielki burdel, tam sie czas zatrzymał, przerost zatrdunienia potezny, łaża sobie trójkami czwórkami z radiotelefonami i nie robia nic, przy gejtach, siedza nawet po 4 (!) osoby, widziałem na włąsne oczy ale o tym wkróce na jakims forum turytycznym wiecej bo teraz nie mam czasu generalnie unikajcie jak mozecie tego wsiowego lotniska (nie mam nic do wawy, tylko lotnisko jest na tak dennym poziomie) i central bo to parodia Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Dalej nie ma gdzie kawy wypić w nocy ??? 06.07.06, 13:12 Dalej nie ma gdzie kawy wypić w nocy ??? I ile teraz kosztuje - 15 zł ??? Gość portalu: leon napisał(a): > ostatnio miałem okazję korzystać z usług central wings - odlot z wawy, > czekałem (po odprawie) 10 (słownie: dziesięć) godzin!!!!! > tyle CHAMSTWA ile tam było, BEZCZELNOŚCI, AROGANCJI juz dawno nie widziałem > całe to porty to jedn wielki burdel, tam sie czas zatrzymał, > przerost zatrdunienia potezny, łaża sobie trójkami czwórkami z radiotelefonami > i nie robia nic, > przy gejtach, siedza nawet po 4 (!) osoby, widziałem na włąsne oczy > ale o tym wkróce na jakims forum turytycznym wiecej bo teraz nie mam czasu > generalnie unikajcie jak mozecie tego wsiowego lotniska (nie mam nic do wawy, > tylko lotnisko jest na tak dennym poziomie) i central bo to parodia > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slayGreg Re: Dalej nie ma gdzie kawy wypić w nocy ??? IP: 5.5R6D* / *.nokia.com 06.07.06, 15:47 Re: Dalej nie ma gdzie kawy wypić w nocy ??? da się a jak! noc na okeciu to poezja, jest taka "restauracja" na górze z lewej strony, tego się nie da opisać, za to powinni brać extra jak w muzeum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Dantejskie sceny na Okęciu IP: 194.4.130.* 06.07.06, 12:49 nazwac Okęcie lotniskiem międzynarodowym, to wogóle gruba przesada. Lokalne Midway w Chicago jest ok 20 * wieksze.... i to wszystko na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Dantejskie sceny na Okęciu IP: *.glowno.sdi.tpnet.pl 06.07.06, 13:03 Gość: dudek 06.07.06, 10:53 + odpowiedz >zbudowac miedzynarodowe lotnisko,z lotniska szybka kolej do centrum....nie ma >innej opcji Przeciez byl projekt budowy lotniska pomiedzy W-wa a Łodzią w Babsku Juz podobno Jagielinski ziemie w tym rejonie skupował i zmieniła sie opcja u żłobu i plany w zawieszeniuA u nas nic bez przektetu nie powstanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miron Re: Dantejskie sceny na Okęciu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 13:16 A ja latam dosc czesto przez WAW i nigdy nie mialem problemow, 2 tyg temu lecialem do Zurichu, mialem tylko 40 min na przesiadke i wszystko poszlo gladko i sprawnie, nie wiem skad ten caly szum Odpowiedz Link Zgłoś
grasshopper [...] 06.07.06, 13:22 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Dantejskie sceny na Okęciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 13:29 A ja jestem zadowolony. Przyleciałem na Okęcie z Włoch. Makaroniarze to dopiero mają burdel, choc takich tłumów nie mają na lotnisku. Na bagaż także długo nie czekałem (w porównaniu do innych europejskich lotnisk). Obsługa na Okęciu jest OK, miła i grzeczna - ale może to dlatego, że ja grzecznie pytam "co i jak", a nie wydzieram się na nich jak większość moich "rodaków"? Powiedzieli mi gdzie wziąć taksówkę na Centralny i ile powinna kosztować (do 30 zł) i bym koniecznie zapytał o cenę wcześniej bo oszukują na kursie. No i korzystając z tych rad dojechałem taksówką na Dw.Centralny za...25 zł (a był weekend). Tak więc "rodacy" trochę szacunku dla pracy innych. Nigdy mnie jeszcze nie potraktowano grubiańsko czy nieuprzejmnie w jakimkolwiek urzędzie czy instytucji. Zrozumcie, że ludzie to nie wasi wrogowie i nie trzeba na siebie "warczeć". "Dzień dobry", "dziekuję bardzo", "proszę" wypowiedziane odpowiednim tonem czyni cuda. Gdyby do mnie podszedł cham i wymagał odpowiedzi "gdzie moje walizki?" to powiedziałbym mu grubiański "nie wiem", ale gdyby zapytał grzecznie: "przepraszam, szukam swoich walizek, czy mógłby pan/i mi pomóc?" to bym pomógł. Niestety większość "rodaków" zachowuje się skandalicznie, wyobrażają sobie, że lecą samolotem to są bóg wie jak wazni i dostają na lotnisku "małpiego rozumu".Znajomi pracownicy lotniska Okęcie powiedzieli mi, że niestety najbardziej "odbija" "polskim gwiazdom filmowym i muzycznym" (w ścisłej czołówce arogancji i chamstwa jest E.Górniak) oraz politykom (wszystkich opcji). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Dantejskie sceny na Okęciu IP: *.chello.pl 06.07.06, 17:52 Zgadzam się z Tobą w 100 procentach.Korzystam z lotniska wiele razy w roku i nigdy mnie nic przykrego nie spotkało. Faktem jest, że zazdrościłam Hiszpanom w Madrycie, że metro zatrzymuje sie na lotnisku bezposrednio pod dachem. Uważam, tak jak Ty, że ludzie to nie są wrogowie. Polacy są niecierpliwi i myślą ,że lepiej jest zawsze gdzie indziej.Może jest lepiej, ale na pewno trzeba za to płacić więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Zgadzam sie. Polacy sa bardzo nieucywilizowani IP: *.hlrn.qwest.net 06.07.06, 20:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mt Re: To zmowa mediów, Bartoszewskiego i konkurencj IP: *.crowley.pl 06.07.06, 13:50 Jednak antysemityzm to poważny syf na mózgu nawet nie jest się w stanie zrozumieć co się czyta. Prozak może na to pomaga...? A może jaskinia solna czy Ciechocinek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podroznik Re: Dantejskie sceny na Okęciu IP: 195.204.224.* 06.07.06, 14:00 Smieszne te tlumaczenia odpowiedzialnych za LOTNISKO! Wlasciwie nie wiem dlaczego nie ma bezposrednich lotow w rozne strony swiata z innych, jakze lepiej zorganizowanych lotnisk w Polsce. Okecie to wstyd i zakala.Wywolyje stres i niechec podrozowania. Jak tylko moge - mijam STOLICE (!?)Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koleś Re: Dantejskie sceny na Okęciu IP: *.zabka.pl 06.07.06, 14:04 Jeśli osoba odpowiedzialna nazywa się burak to czego się spodziewać jeśli nie pola uprawnego zamiast lotniska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romanb3 Re: Dantejskie sceny na Okęciu IP: 80.121.231.* 06.07.06, 16:44 Jeśli osoba odpowiedzialna nazywa się burak to czego się spodziewać jeśli nie > pola uprawnego zamiast lotniska. Dowodzi braku kultury wysmiewanie sie nazwiska. Zartowac mozna, ale nie tak, zachowajmy umiar, niepotrzebna kompromitacja wlasnego poziomu umyslowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Dantejskie sceny na Okęciu IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 06.07.06, 14:11 Jakie to wszystko jest popieprzone w tym kraju... za mało jest wszystko. Za małe mieszkania, za małe ulice, parkingi, małe samochody, za małe lotnisko. W imię fałszywych oszczędności wszystko jest robione MAŁE. Później za to wszystko się beknie, bo trzeba będzie modernizować/przerabiać... Odpowiedz Link Zgłoś
wrojurek Re: Dantejskie sceny na Okęciu 06.07.06, 14:24 Zarówno LOT jak i PPL zachowują sie arogancko do klientów, co nikogo nie dziwi bo nie istnieje gorszy usługodawca jak państwowy monopolista. Przypominanie tym firmom/instytucjom, że powstały za pieniadze Polaków-podatników, którzy również płacą co roku za spowodowane złym zarządzaniem straty wywoła u tych ludzi śmiech. Rozwiazaniem jest przeniesienie pewnej liczby lotów do portów regionalnych. Najblizszy i najlepiej skomunikowany z większymi miastami Polski jest port lotniczy w Łodzi. ODLEGŁOŚĆ OD WARSZAWY TYLKO 140KM. 2 GODZINY JAZDY. Dojazd do Łodzi na pewno będzie mniej uciążliwy niż korki na ulicach i w hali odlotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwiatkowsi Bo to jest wlasnie centralizacja kraju IP: *.ianburke.co.uk 06.07.06, 14:29 Homofobia., lustracja i klotnie o slowa tym sie zajmuja politycy, a rozsadnego planu rozwoju kraju nie ma. Zamiast budowac lotnisko przy skrzyzowaniu autostrad A1 i A2 (oczywiscie przyszlych) na tanich gruntach za miastem gdzie jest dobry dojazd i mozliwosc rozbudowy polskie wladze rozbudowuja okecie... gratulacje ale tak to jest jak we wladzach sa politycy a planisci i architekci i iinni fachowcy nie maja nic do gadania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bercik Re: trend w calej europce IP: *.pools.arcor-ip.net 06.07.06, 14:36 polityczne wodolejstwo i robienie ludzi w dupala Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Re: Dantejskie sceny na Okęciu 06.07.06, 14:38 okęcie na skraju zawału!? Nasza Ojczyzna, wbrew spotom wyboryczym PIS-u - TYŻ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek LOT nie chce być łączony z bałaganem na Okęciu IP: *.commercial.cgocable.net 06.07.06, 14:40 LOT nie chce być łączony z bałaganem na Okęciu, to chyba zart bo LOT ma jeszcze wiekszy bałagan, a poza tym oszukuje swoich własnych klientow sprzedajac bilety z połaczeniem jako super okaja, a pozniej wycofuje połaczenie. Nie zła reklama na sciaganie klientow a pozniej robienie ich w .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vogel Re: Dantejskie sceny na Okęciu IP: *.systemhaus.net / *.systemhaus.net 06.07.06, 14:45 tak jak wszystko zreszta w Polsce, jedna wielka prowizorka... Odpowiedz Link Zgłoś