kitler1 17.06.07, 08:48 podobno sklepy w pawilonach na jpII maja wyniesc sie do konca czerwca - planowana jest ich rozbiorka. ktos wie o tym cos wiecej? co zamierzaja tam postawic? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kitler1 Re: pawilony na jp II 17.06.07, 11:08 od taksowkarza, ktorego znajoma ma tam sklep ;). Odpowiedz Link
kawiusz Re: pawilony na jp II 17.06.07, 12:44 Bardzo mozliwe. Zauważcie że np. Kantor Conti właścnie otwiera się w pawilonach po drugiej stronie JPII (między SexShopami). Nie sądze żeby był aż tak duży ruch w interesie żeby ta sama firma otwierała drugi kantor na przeciwko, pewnie tamten niedługo zwiną Odpowiedz Link
tukee Re: pawilony na jp II 17.06.07, 12:54 Taksówkarz może mieć wieści z pierwszej ręki. Ciekawi mnie to bardzo. Może jakaś modernizacja, bo pawiloniarzom pewnie deszcz leje się na głowy. Żeby tylko nie przenieśli tu kupców ze Stadionu;)))) Odpowiedz Link
dwa-filary Re: pawilony na jp II 17.06.07, 17:42 Sprzedawca ze sklepu monopolowego powiedział nam ,że rzeczywiście się wynoszą,bo te pawilony będą rozebrane i postawione nowocześniejsze.Znają życie ceny nowych będą tak wygórowane,że nikt ze starych sprzedawc.ów nie wróci. Odpowiedz Link
warszawianka_jedna Re: pawilony na jp II 17.06.07, 20:53 te pawilony się sypią to fakt. Mam tylko nadzieję, że nowe nie będą podobne do tych piętrowych po śródmiejskiej stronie. Odpowiedz Link
kitler1 Re: pawilony na jp II 17.06.07, 22:47 zwlaszcza, ze te po srodmiejskiej stronie wciaz pustoszeja. boje sie, ze podobnie bedzie z tymi zmodernizowanymi po drugiej stronie (zreszta na rogu nowolipek i jpII obok salonu sukien slubnych stoi pusty lokal juz chyba 4. rok). Odpowiedz Link
krwawymsciciel Re: pawilony na jp II 17.06.07, 23:10 mam nadzieje, ze nie beda podobne, mysle tutaj o mieszkancach, bo o ile parter jest zawsze jakos zabudowany, tak pietra niekoniecznie i moze dobrze by bylo, gdyby zabudowa zostala parterowa nie wiem, mnie sie te pawilony podobaja, podoba mi sie takie ogolne zalozenie, z gzymsem z rombow, ktory jest fajny. w sztokholmie buduja teraz (bylem 2 lata temu) podobne w stylistyce pawilony do tego, co mysmy robili w latach 70tych. to jest fajna architektura, tylko ja zwulgaryzowaly bannery i inne kasetony podswietlane reklamujace sklep, ktore ukrywaja wszystkie architektoniczne smaczki. takie lekkie szklo + stal jest naprawde bardzo fajne, te po srodmiejskiej stronie z klinkieru moze niekoniecznie, zwlaszcza z mysla o mieszkancach, ktorym sie powinno zachowac dostep do slonca i do ulicy. Odpowiedz Link
warszawianka_jedna Re: pawilony na jp II 18.06.07, 10:52 krwawymsciciel napisał: mnie sie te pawilony podobaja, podoba mi sie takie ogolne zalozenie, > z gzymsem z rombow, ktory jest fajny. ja też uważam, że styl powinien być zachowany.Pewnie już są jakieś projekty. Ciekawe, dlaczego nie ma żadnych informacji w prasie? Odpowiedz Link
krwawymsciciel Re: pawilony na jp II 18.06.07, 18:05 dlatego pewnie ze wybuduja jakies brzydkie rzeczy z ustawionego przetargu na ustawiony projekt i wola to trzymac w tajemnicy Odpowiedz Link
krwawymsciciel Re: pawilony na jp II 18.06.07, 18:06 zaraz napisze do gazety matki naszej wyborczej zeby cos zrobila w tej sprawie, bo mi sie nie chce. Odpowiedz Link
leon.leo Re: pawilony na jp II 18.06.07, 21:59 krwawymsciciel napisał: > zaraz napisze do gazety matki naszej wyborczej zeby cos zrobila w tej sprawie, > bo mi sie nie chce. Aż taką masz władzę na Muranowie? Z jakiego ramienia politycznego kandydowałeś? Odpowiedz Link
krwawymsciciel Re: pawilony na jp II 19.06.07, 15:23 zeby napisac list do gazety wystarczy wladza w palcach i w glowie, niekoniecznie w ramionach Odpowiedz Link
tukee pakowanie i obniżki 27.06.07, 20:56 w sklepie w winami na rogu JPII i Nowolipek obnizka 15%. Ciekawe czy obniza ceny podglądania tańców erotycznych;)))). Dziś widziałam jak pakowali galerię z lampami. Szkoda mi trochę była chyba starsza ode mnie. Odpowiedz Link
rybenbaum Re: pakowanie i obniżki 29.06.07, 12:39 wczoraj zanikł nowo otwarty alkoholowy przy nowolipiu... manhattan przeniósł się do pawilonu koło delikatesów... najbardziej boję się o sapka, to najjaśniejsza gwiazda na firmamencie pawilonów Odpowiedz Link
a.da.m Re: pakowanie i obniżki 29.06.07, 20:21 co to jest "sapek"? mnie przeraza znikniecie casa mia :-( Odpowiedz Link
leniwy_wiesniak Re: pakowanie i obniżki 29.06.07, 21:38 Bar "Sapko - Kebab" ;) Na rogu JPII i Nowolipia po wolskiej stronie Odpowiedz Link
rybenbaum Re: pakowanie i obniżki 30.06.07, 11:06 casa mia już opróżniona... też żałuję, jadłem tam pierwszą pizzę w życiu :-((( pozostaje filia na poznańskiej Odpowiedz Link
kitler1 Re: pakowanie i obniżki 30.06.07, 11:53 to sie pewnie konkurecja z nowolipek cieszy... Odpowiedz Link
a.da.m Re: pakowanie i obniżki 30.06.07, 21:18 pzza z nowolipek jest cienka jak kompot z desek :-( bardzo slaba pizzeria. zajebista jest natomiast prima pizza na andersa. bardzo, bardzo polecam. tez jadlem w casa mia pierwsza prawdziwa pizze... :-) sprzedawali na porcje pizze vesuvio. porcja kosztowala 10000 starych zlotych... ech... te powroty ze szkoly :-) Odpowiedz Link
niegrzeczna_czarna Re: pakowanie i obniżki 01.07.07, 00:46 a.da.m napisał: > pzza z nowolipek jest cienka jak kompot z desek :-( bardzo slaba pizzeria. Nawet nie wiesz jak się cieszę, że jest się ktoś, kto podziela moje zdanie:) > zajebista jest natomiast prima pizza na andersa. bardzo, bardzo polecam. Tak dobrego cienkiego ciasta, które nie wygina się tudzież nie łamie podczas konsumpcji " nieeleganckiej"- czyli rękoma, nie znalazłam nigdzie, jak tylko w Primie:) No i ten wybór dodatków i , że widzę jak ją robią i, że atmosfera i, że....można jeszcze dłuuuuugo wymieniać:) Odpowiedz Link
a.da.m Re: pakowanie i obniżki 01.07.07, 14:10 ciasto przednie. ale prawdziwa ekstaza to sie zaczyna przy ich sosie. jest rewelacyjny :-) dodatki rowniez najwyzszej jakosci i w ogromnych ilosciach. moim prywatnym faworytem jest pizza domowa - genialne polaczenie szpinaku, czosnku, ogromnych ilosci sera, boczku i cebuli. chyba najlepsza kompozycja "pizzowa" z jaka sie spotkalem (mimo, ze jestesm zagorzalym wielbicielem pizzy, na ktorej zostalo odciniete pietno jakiegos "niebieskiego" sera - np. gorgonzoli :-) poza tym maja najlepszy krem pomidorowy (zupa) jaki jadlem i pyszne inne dania. moja Pani jest nie-pizzowa, wiec dla niej te tony przepysznych makaronow sa bardzo wazne :-) Odpowiedz Link
zet_a Re: pawilony na jp II 28.06.07, 13:40 W którejś z dzisiejszych gazet czytałam, że na razie będą rozbierać pawilony od Nowolipia w stronę Al. Solidarności. Mają tam potem wybudować jakieś ekskluzywne sklepy. Niestety, kebabiarnie bedą się musiały wynieść :( Chyba pójdę do Sapka lub Luxora urządzić sobie jakąś kebabową stypę. Odpowiedz Link
zet_a ups, pomyliłam się 28.06.07, 13:52 Od poniedziałku mają rozbierać pawilony od Nowolipia do Nowolipek, a w stronę Solidarności dopiero wiosną. Tak więc na stypę mam jeszcze czas. Acha, ten artykuł był w Dzienniku. Odpowiedz Link
rybenbaum to moja wina 28.06.07, 14:34 wyprowadzam się z muranowa w połowie lipca i od razu wszystko się sypie... PRZEPRASZAM!! Odpowiedz Link
rybenbaum Re: Pawilony-Salony 02.07.07, 11:40 nie pokazali żadnej wizualizacji. może zglosimy sie bezpośrednio do biura projektowego? ;-))) niestety nie mają strony www...znalazłem tylko adres Usługi Projektowe Budowlane i Ekspertyzy inż. Józef Heliński dr Teresa Helińska, 03-976 Warszawa, ul. Rzymska 22a, tel. (022) 6175720, fax (022) 6175720. Odpowiedz Link
tukee Re: Pawilony-Salony 02.07.07, 12:08 jestem bardzo ciekawa jaki jest projekt. Moze nawet do nich zadzwonię.. :) Odpowiedz Link
tukee Re: Pawilony-Salony 02.07.07, 19:31 Dzwoniłam. Pani jakaś była mętna i nie chętna. Powiedziała, że projekt jest do wglądu w Zarządzie Pawilonów Handlowych na miejscu. Prosiłam, żeby chociaż opowiedziała jak to będzie wyglądało, ale nic nie chciała pochwalić się swoja praca. Etam. Nie to nie. Odpowiedz Link
krwawymsciciel Re: Pawilony-Salony 02.07.07, 23:57 hm projekt rewitalizacji chlodnej byl gdziestam do wgladu i publicznej konsultacji. tyle, ze to jest miejska akcja. tutaj 'prywaciarz' stawia sobie co chce. ma byc 'elegancko', szklo marmur stal, podejrzewam, ze bedzie kupa. ja ide obejrzec. Odpowiedz Link
rybenbaum Re: Pawilony-Salony 03.07.07, 08:54 to zrób zdjęcie komórką jak zobaczysz ten projekt ;-)) Odpowiedz Link
warszawianka_jedna pawilony na jp II 03.07.07, 12:43 no cóż, obawiam sie, że niewiele zostanie z barwnej mozaiki sklepów, knajpek i sex-usług.Dzięki pawilonom, ten fragment ulicy miał swój folklor i charakter. Jak wstawią tam banki, lecznice i inne komercyjne "cuda", będzie wiało nudą. Odpowiedz Link
rybenbaum Re: pawilony na jp II 03.07.07, 15:34 a może jakieś kolejne fajne knajpy otworzą? poza tym facet z "alkoholi 24" mówił mi w sobotę w nocy (a może to już była niedziela...?), że duża część najemców zostanie, np oni na 100% wrócą. mówił jeszcze to, co wiadomo z gazety, że pawilony piętrowe i obszerniejsze. teraz podobno był tam dramat z magazynami. fajnie by było, gdyby najemcy byli ci sami, ale żeby wdrożyć, odrobinę, hmmm... dyscypliny estetycznej oby tylko nic nie zrobili z drugą stroną jpII... Odpowiedz Link
dwa-filary Re: pawilony na jp II 04.07.07, 14:36 Z drugą stroną chyba nic nie zrobią,bo "one" stosunkowo młode,tzn. te pawilony Odpowiedz Link
rybenbaum jest wizualizacja 24.07.07, 10:41 no to wreszcie cos opublikowali www.rzeczpospolita.pl/dodatki/warszawa_070724/warszawa_a_4.html co sądzicie? Odpowiedz Link
vvesna Re: jest wizualizacja 24.07.07, 10:49 Może nawet niegłupie, ale do muranowskiego otoczenia moim zdaniem absolitnie nie pasuje. Taki kwiatek do kożucha trochę... Odpowiedz Link
krwawymsciciel Re: jest wizualizacja 24.07.07, 11:56 badziewie. brzydkie. bezstylowe. bezguscie. bez jaj. to ja wole tamte poprzednie odczyszczone. Odpowiedz Link
krwawymsciciel Re: jest wizualizacja 24.07.07, 11:57 "Dodatkowym atutem jest to, że wyższyod dotychczasowego budynek osłoni mieszkańców kamienic znajdujących się za nami przed hałasem z ulicy -mówi Heliński." tez mi kurwa atut Odpowiedz Link
atott Re: jest wizualizacja 24.07.07, 14:04 ciekawe czy chinola za 10zl mozna bedzie zjesc, teraz taka posucha... Odpowiedz Link
rybenbaum Re: jest wizualizacja 24.07.07, 16:16 może i atut, ale autor pewnie chciał odwrócić uwagę od tego, że zasłonią widok... szkoda, że nie zachowali tych rombów - to byłby cieakwy akcent i nawiązanie do tego, do czego się przyzwycziliśmy. i tak wszystko zależy od tego, czy znów się zawieszą bannerami i reklamami - jak tak, to ne ma znaczenia, jaki to projekt. szkoda, że nie nawiązali tez do pawiloników, które stoją wzdłuż nowolpia koło JPII (tam, gdzie "nowolipie za dzrwiami") - trudno wymyślec coś bardziej muranowskiego :-))) Odpowiedz Link
krwawymsciciel Re: jest wizualizacja 24.07.07, 19:05 zgadzam sie w calosci. powiedzmy sobie po prostu "szkoda, ze jest to takie totalnie od czapy, niepasujace do niczego i na dodatek do bolu przecietne i jeszcze zaslania ludziom okna i zaprojektowane w stylu udajacym zadny" Odpowiedz Link
leniwy_wiesniak Re: jest wizualizacja 24.07.07, 17:33 może i nie takie złe, ale w tym miejscu zupełnie nie pasuje -- TZypshpPuAA devurandom.com/ Odpowiedz Link
kawiusz Re: jest wizualizacja 24.07.07, 20:52 Z tej wizualizacji wynika tylko tyle że w środku pola przy braku innych budowli, samochodów, kiosków ruchu, słupków i pieszych prezentują sie średnio. Argument o hałasie to zasłona dymna;], która ma sprawić żeby nikt nie myślał o zasłanianiu światła. Budowa pawilonów po śródmiejskiej stronie marchlewskiego została z tego powodu przerwana i projekt zmieniono w trakcie prac. Tu zapewne będziemy mieli powtórke z rozrywki. Odpowiedz Link
warszawianka_jedna Re: jest wizualizacja 25.07.07, 13:04 za tym szkłem pewnie ulokują się jakies nadęte firmy, banki i inne salony. Zapomnijcie o tanich chińczykach czy kebabach, nie będzie ich stać na czynsz. Co do wizualizacji, takimi pawilonami powinni zastąpić te na Marszałkowskiej, tam by pasowały. Odpowiedz Link
vvesna Re: widziałam gruzowisko 26.07.07, 11:39 Ja wczoraj miałam okazję widzieć pracę maszyny rozbierającej pawilony i też mi jakoś smutno się zrobiło. Odpowiedz Link
krwawymsciciel Re: widziałam gruzowisko 26.07.07, 12:51 smutno to bedzie jak to badziewie juz stanie Odpowiedz Link
ania091951 Re: widziałam gruzowisko 27.07.07, 01:26 Pamietam jak budowali pawilony.Chyba chodzilam do 3 klasy Odpowiedz Link
piotrkosinski Po rozbiórce... 27.07.07, 09:41 fotoforum.gazeta.pl/72,2,746,66539607.html Odpowiedz Link
rybenbaum Re: Po rozbiórce... 27.07.07, 10:44 fotoforum.gazeta.pl/72,2,746,56850746,66529403.html no, szybko się uwinęli Odpowiedz Link
rybenbaum Re: Po rozbiórce... 27.07.07, 14:08 kiedys ponoć tak było, tzn nie dokładnie tak: od parterów bloku na górze odchodziła górka, która ciągnęła się aż do marchlewskiego. a marchlewskiego było cienkie, tzn była tylko wschodnia nitka. zresztą mój dziadek nigdy nie mówił "marchlewskiego" tylko "solna", jak w XX leciu. jana pawła II nie doczekał... Odpowiedz Link
mirski-stefan Re: Po rozbiórce... 27.07.07, 21:00 Ulica Solna to był odcinek dzisiejszej JP2 od pl.Mirowskiego{okolice Hal Mirowskich}do ul.Leszno dziś Al.Solidarności.Dopiero w latach 50-tych powstała ulica od al.Świerczewskiego {dawna Leszno dziś Solidarnosci} do wybudowanego ronda Babka nazwana Al Juliana Marchlewskiego. Odpowiedz Link
mirski-stefan Re: Po rozbiórce... 27.07.07, 22:42 Dziękuję Ci bardzo.Każdego dnia kilka razy "wchodzę" na forum Muranów, ale niestety same żale i kłótnie.Ostatnio czytałem Twoją bardzo spokojną i rzeczową opinię w wątku w którym kilka osób prosi{domaga się}o wykreślenie ich z forum Muranów.Należysz do nielicznych na tym forum którzy nie wdają się w rózne zagrywki i pyskówki.Tak trzymaj.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
tukee Re: Po rozbiórce... 27.07.07, 22:56 Panie Stefanie, ja tez zaglądam tu często. Pozdrawiam i dziękuję za miłe słowa. Swoją droga to nie jestem tak kryształowa, tez mam swoje sprawki tu i tam:)) Odpowiedz Link
marylalysiak Re: pawilony na jp II 28.07.07, 17:35 Jest łyso,wstretnie i jeszcze na dodatek staną szklane pawilony. Kojarzy mi sie z Przedwiośniem naszego pana Stefana. Obudzili mnie zaczeli pracowac od 6-tej rano,ale cóż szafke zaczełam po pobudce robić,ale najpierw była kawka i papierosek,a potem...........:))) Odpowiedz Link
aurita szok!!!! 29.07.07, 23:10 przezylam szok jakies pare miechow nie bylam na JP a tu dzis patrze: nie ma pawilonow!?!?!??!??! Odpowiedz Link
ryjek1975 Re: szok!!!! 30.07.07, 11:33 Ale pawilony od Sapka w stronę Solidarności to dopiero na wiosnę będą burzyć... Więc jak ktoś chce zjeść najlepszy kebap w Wawce to jeszcze ma czas... Projekt paskudny.... paaassskuuudnyyy!!! - a'la szalone wczesne lata 90'. Jednak według mnie lepiej, że one powstaną niż mialoby tam nic nie być. Akurat ta częśc JP II to dzięki tym pawilonom taki trochę treffpunkt na Muranowie. A jak by nie bylo pawilonów to byłaby alejka jak na przedmieściu (tak jak ma to miejsce na odcinku między dzielną a anielewicza... noż koszmar.. Odpowiedz Link