25.01.07, 21:23
Netia-lepsze perspektywy.Masz neostradę -mozesz płacić mniej.Takie hasła
doszły do mnie pocztą.Co sądzicie czy warto przejść do Netii?Podobnież dużo
taniej,a otrzymuję to samo co w neostradzie. http//poczta.gazeta.pl/poczta
Obserwuj wątek
    • sugarbox Re: Neostrada 25.01.07, 21:28
      Ja rozważam, a mój chłop zaciekle nie cierpi TP - więc pewnie się
      przeniesiemy...niestety nie mamy innych możliwości - po prostu u nas w miejscu
      możemy mieć neostradę albo nic...
      • dwa-filary Re: Neostrada 25.01.07, 21:35
        U nas to samo,ale co zrozumiałam to Netia też jest z tp.Oferują to samo,tylko
        za niższą cenę,ale muszę się jeszcze wczytać
        • sugarbox Re: Neostrada 26.01.07, 08:16
          Kochana! Netia NIE JEST z TP - to konkurencja! Oferują jednakże połączenia po
          linii TP, bo spryciule znalezli luke w przepisach oraz technologiczną możliwość
          i skwapliwie ją wykorzystali...mi to bardzo na rękę:)
        • patmail1 Re: Neostrada 26.01.07, 11:15
          mam neo 128 od lipca2006. pytanie: czy musze zwracac TP za uzyskane promocje?
          czy musze zwracac im modem? podobno mozna zrezygnowac z neo do 15.02 poniewaz
          zmienili reulamin - czy wiąża sie z tym jakies koszty? w sumie moznaby sie
          pokusic o netie 512 , ciekawe na jaki czas trzeba umowe podpisac i czy sa
          limity transferu?
          • og01 Re: Neostrada 26.01.07, 12:48
            rezygnowalismy z neo po uplywie czasu na jaki zawarta byla umowa (oczywiscie
            wypoiedzenie o miesiac wczesniej poszlo). przy rezygnacji przed tym terminem
            obowiazywala jakas kara. Modem zostal u nas.
          • dwa-filary Re: Neostrada 26.01.07, 13:43
            patmail1 napisał:

> mam neo 128 od lipca2006. pytanie: czy musze zwracac TP za uzyskane promocje?
            > czy musze zwracac im modem? podobno mozna zrezygnowac z neo do 15.02 poniewaz
            > zmienili reulamin - czy wiąża sie z tym jakies koszty? w sumie moznaby sie
            > pokusic o netie 512 , ciekawe na jaki czas trzeba umowe podpisac i czy sa
            > limity transferu?
            1. Nie musisz nic zwracać
            2.Modem jest twój/jak będziesz go dalej używać I miesiąc 90%rabatu/
            3.Nie ponosisz żadnych kosztów.
            4.Umowa na 12 lub 24 miesiące
            5.Żadnych limitów
            6.chyba najważniejsze oni wszystko załatwiają za ciebie.Trzeba się zdecydować i
            wypełnić formularz/jest w internecie/ do 8.02.07,aby kurier miał czas przyjechać
            po podpis.Jedynym utrudnieniem jest jeden dzień bez internetu/przełączenie/
            • dwa-filary Re: Neostrada 26.01.07, 13:54
              Adres,gdzie można się wszystkiego dowiedzieć: netia.novem.pl
              • og01 Re: Neostrada 26.01.07, 15:03
                jak mysmy sie dowiadywali to tez nam gratulowali - ale adres sie liczyl.
                a tak z innej strony - to jak oni dostarczaja sygnal? Chyba nie po kablach TP
                SA?
                • og01 Re: Neostrada 26.01.07, 15:06
                  sorry - doczytalam - wykorzystuja lacze TP SA. u nas w budynku kable sa stare -
                  przez to ciagle zrywalo polaczenie i wiecej czasu czasu spedzalismy konferujac
                  z blue line niz w necie - dlatego zrezygnowalismy z uslugi...
      • ohayo1 Re: Neostrada 07.07.07, 08:50
        Nadal nie ma innej możliwości, ale jest inna alternatywa: multipakiet livebox
        TP. Masz telefon, kablówkę i internet w jednym. Policzyłem i taniej wychodzi niż
        telefon, neostrada i Aster, który znów podniósł cenę.
        • anulka77 Re: Neostrada 07.07.07, 13:57
          Tak. Livebox opłaca się, ale nie każdy może go mieć. Ja mieszkam na ul.
          Dzielnej i niestety, gdy chciałam kupić livebox to wyszło, że nie mogę go mieć,
          gdyż mój numer telefonu jest podłączony do starej centrali.

Lepiej przejdź się do Arkadii i spytaj się czy u Ciebie są możliwości
          techniczne, aby zainstalować livebox.
          • ohayo1 Re: Neostrada 07.07.07, 16:27
            Ja już mam Liveboxa. Miałem taką samą sytuację jak Ty.Powiedziano mi, że nie mam
            warunków technicznych, więc poszperałem w necie i znalazłem numer do "Tepsy",
            pod którym można sprawdzić warunki. Zadzwoniłem i powiedziano mi, że warunków
            nie ma, ale mogą przepiąć mnie do innej centrali. Tak też się stało i Livebox
            śmiga jak ta lala. Zadzwoń do nich (bo szkoda nóg) i zapytaj o możliwość
            przepięcia do innej centrali. Możesz sptawdzić warunki na ich stronie
            www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/internet/multipakiet/603198/form_zam_multi?serviceId=611325
            Warto spróbować, bo czasami podają sprzeczne informacje.
            • anulka77 Re: Neostrada 07.07.07, 16:52
              Dzięki za info. Niestety też dawniej korzystałam z tego linku co podałeś i tak
              jak dawniej, tak i teraz pojawia się komunikat, że nie mam możliwości
              zamówienia multipakietu.
              Jeszcze raz dzięki za info, bo wtedy babeczka nie powiedziałam, że można
              przepiąć się do innej centrali. A szkoda, bo wtedy tak bym zrobiła.Ale i tak
              muszę poczekać do końca roku, bo mam zawartą umowę na rok i kończy mi się ona
              jakoś w marcu.
              Pozdrawiam
              • patmail1 Re: Neostrada 09.07.07, 13:09
                od kwietnia mam na nowolipiu multipakiet - smiga pieknie. co ciekawe na
                przelomie maja i czerwca byla 4 dniowa awaria a jeje nastepstwem moje
                zgloszenie reklamacji. w odpowiedzi dostalem piekne pismo. ze nie ma mozliwosci
                tech swiadczenia uslugi i mam zwrocic sprzet. nieczego nie zamierzam zwracac bo
                wszsystko dziala jak przedtem . gdzie tu logika? :)
    • og01 Re: Neostrada 26.01.07, 08:53
      Proponuje zadzwonic do Netii i sprawdzic czy to jest mozliwe w tej lokalizacji -
      jak mysmy szukali netu to niby wszystko bylo cacy cacy, ale potem jak przyszlo
      do podawania adresu okazalo sie ze "w tym domu to nie mozliwe".
      To bylo jakis czas temu wiec moglo sie zmienic.
      Poza neostrada jest jeszcze opcja z internetu od operatora komorkowego - ma to
      ten plus ze nie jest sie przywiazanym do miejsca. My sobie bardzo to chwalimy :)
      • dwa-filary Re: Neostrada 26.01.07, 09:38
        og01 napisała:

> Proponuje zadzwonic do Netii i sprawdzic czy to jest mozliwe w tej lokalizacji
        > -
        > jak mysmy szukali netu to niby wszystko bylo cacy cacy, ale potem jak przyszlo
        >
        > do podawania adresu okazalo sie ze "w tym domu to nie mozliwe".
        > To bylo jakis czas temu wiec moglo sie zmienic.
        > Poza neostrada jest jeszcze opcja z internetu od operatora komorkowego - ma to
        > ten plus ze nie jest sie przywiazanym do miejsca. My sobie bardzo to chwalimy :
        > )
        Lokalizację sprawdziłam i jest ta możliwość.Z komp stacjonarnym nie będę
        podróżować,a poza tym nie wszędzie dobrze odbiera internet bezprzewodowy.Jestem
        blisko Pałacu Mostowskiego i ich anteny troszkę zakłócają
        • og01 Re: Neostrada 26.01.07, 12:46
          skoro powiedzieli ze juz moga to znaczy sie zmienilo (i to na duzy plus).
          na razie nie chcemy zmieniac ale przyszlosciowo dobrze wiedziec. Wtedy jak
          pytalismy to sprawdzali numer tel najpierw, lokalizacja ich jakos nie
          obchodzila... Do czasu jak zaczelismy sie umawiac :)
    • librero Re: Neostrada 26.01.07, 20:03
      ja wlasnie przechodzę. Nie znam co prawda nikogo, kto ma łącze w Netii, ale z
      drugiej strony gorzej niz w sepsie chyba nie moze byc?

Netia korzysta z infrastruktury TPSA, dopiero w ktoryms momencie poza blokiem,
      a moze nawet dalej, sieć zaczyna "isc" ich łączami.

A propos, czy Aster zmodernizowało w ogole gdzies na Muranowie swoją
      infrastrukturę (tak aby był dostępny pakiet siec + tel + TV)?
      • dwa-filary Re: Neostrada 26.01.07, 20:47
        Na Andersa 13 niestety nie .Tłumaczą się ,że ADM się nie zgadza-byłam
        pytałam-bzdura
        • sugarbox Re: Neostrada 27.01.07, 09:57
          U mnie to samo, też na Andersa tyle, że dalej...boki zrywać. I love aster???
          (takie hasełko mieli)...
      • leniwy_wiesniak Re: Neostrada 27.01.07, 09:40
        z tego co wiem u mnie (Dzielna 17) można... bo nawet dzwonili i namawiali.
        Ale nam poza netem reszta jest niepotrzebna ;)
    • leniwy_wiesniak neostrada zwiększa transfer i znosi limity 02.02.07, 17:26
      serwisy.gazeta.pl/metro/1,75934,3891540.html
      Najtańsza opcja będzie podniesiona z 128kb na 256kb - to już całkiem znośnie.
      Jaka jest teraz opłata miesięczna za te 128kb?
      • sugarbox Re: neostrada zwiększa transfer i znosi limity 02.02.07, 19:13
        No właśnie, ale nawet i bez tego okazało się, że w netii wcale nie tak
        konkurencyjnie...:(
        • leniwy_wiesniak Re: neostrada zwiększa transfer i znosi limity 02.02.07, 19:30
          sugarbox napisała:

> No właśnie, ale nawet i bez tego okazało się, że w netii wcale nie tak
          > konkurencyjnie...:(

Dokładnie. Ostatnio robiłem rekonesans w celu założenia internetu u rodziców. I
          okazało się, że najlepszym wyjściem jest Aster, choć teoretycznie są tańsze
          rzeczy.
          Akurat tam u nic Chello nie ma, telefonu stacjonarnego w ogóle nie mają i nie
          chcą (więc Neo odpada). Sferia okazuje się póki co bardzo droga. Blueconnect i
          tego typu usługi innych providerów - też drogie. Sieci 'osiedlowej' nie ma.
          • dwa-filary Re: neostrada zwiększa transfer i znosi limity 02.02.07, 19:51
            leniwy_wiesniak napisał:

> sugarbox napisała:
            >
            > > No właśnie, ale nawet i bez tego okazało się, że w netii wcale nie tak
            > > konkurencyjnie...:(
            >
            > Dokładnie. Ostatnio robiłem rekonesans w celu założenia internetu u rodziców. I
            >
            > okazało się, że najlepszym wyjściem jest Aster, choć teoretycznie są tańsze
            > rzeczy.
            > Akurat tam u nic Chello nie ma, telefonu stacjonarnego w ogóle nie mają i nie
            > chcą (więc Neo odpada). Sferia okazuje się póki co bardzo droga. Blueconnect i
            > tego typu usługi innych providerów - też drogie. Sieci 'osiedlowej' nie ma.
            >
            teraz można Neo bez telefonu i płaci się ok.8zł za uzyczenie linii.Netia tylko
            11% tańsza.neo znosi limity,więc nie wiem czy się opłaca przechodzić
        • anulka77 Re: neostrada zwiększa transfer i znosi limity 02.02.07, 19:39
          Ja mam neostradę TP 256 na 12 miesięcy i płacę 59 zł netto, czyli 71,98 zł
          brutto.
          Netia ma najmniejszy dostęp do internetu o prędkości 512 za 60 zł brutto przy
          umowie na 12 miesięcy. Natomiast TPSA w opcji 512 też przy umowie na 12
          mięsiecy ma 84,18 zł brutto, więc jak widać Netia ma taniej o 24,18 zł, czyli
          opłacałoby się przejść do Netii.
          Tylko ciekawa jestem jak będzie później w Netii, że teraz taniej, a potem po
          zakończeniu okresu umowy ceny zmienią się.
          • librero Re: neostrada zwiększa transfer i znosi limity 02.02.07, 20:18
            Własnie ewakuowałam się z TP.

Za 2 MB w Netii zapłacę 115 pln/mc. brutto, w Tepsie kosztowałoby mnie to 136
            pln brutto (przy umowie na rok). Jesli za rok ceny się zmienią, będę miała
            przecież opcję manewru.

Ogólnie chyba zrobiłam to bardziej z niechęci do wszędobylskiego monopolisty,
            bo rachunki za stałe łącze i tak reguluje mój pracodawca.
    • kazuyoshi78 Re: Neostrada usuwa kamień i rdzę 02.02.07, 22:19
      Sorry za te pierdoły, czeka mnie mycie prysznica i zebrać się nie mogę :)
    • sugarbox Re: Neostrada 07.07.07, 19:05
      Netia dogadała się z TP. Teraz wszystko jedno gówno.
      • konradbryw Re: Neostrada 07.07.07, 21:08
        sugarbox napisała:

> Netia dogadała się z TP. Teraz wszystko jedno gówno.

O co Ci chodzi? Podpisali nową umowę o połączeniach między sieciami i rozliczeniach. Poprzednia była anachroniczna (stąd do końca wakacji wielka promocja taniego roamingu w Playu - potem Netii nie będzie już stać na takie ceny kosztem tepsy).
        • sugarbox Re: Neostrada 10.07.07, 19:25
          Mam nadzieję, że ta umowa wyjdzie wszystkim na zdrowie...i że Tepsa zaprzestanie
          swoich (nie)tanich sztuczek...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka