sernic Rewidują nieletnich 10.09.06, 15:37 To jest CHORE państwo totalitarne. Prewencyjne rewizje na ulicach, kontrola maili, SMS-ów i billingów telefonicznych, niedługo pewnie kontrola korespondencji na poczcie i kamery w punktach z prasą żeby wiedzieć co kto czyta. Pójdźmy na całość- 24 godzinny monitoring we wszystkich mieszkaniach i innych obiektach. Nagrania do "specjalistów" z LPR którzy ocenią czy ktoś "dobrze się prowadzi". Brak mi słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Rewidują nieletnich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 16:25 chce dodac kolejne "spisanie prewencyjne" policji bez najmniejszego powodu. Moj syn zostal spisany i sprawdzony przez policje na terenie metra Pole Mokotowskie. Zachowywal sie normalnie, chcial skorzystac z toalety (platnej), policjanci wskazali gdzie sie znajduje po czym czekali na niego po... i spisali. No coz, moge to potraktowac humorystycznie ze lepiej byloby gdyby chlopak odsikal sie na zewnatrz pod drzewko (bardzo podejrzanie ze nastolatek jest dobrze wychowany), badz jest to taka zapobiegliwosc przed dzialaniami homoseksualnymi. Innej prewencji nie widze. Jestem wsciekla i bylabym wdzieczna za rade komu zglosic naduzywanie wladzy przez funkcjonariuszy. Nie chce Panstwa policyjnego...... Anna zubr@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Afrodyta w Czerni Rewidują nieletnich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 16:43 Tak, jest to łamanie praw człowieka. Co mnie obchodzi, że taki pan chciałby dostać dodatkowe punkty za spisanie mnie ? Ja nie muszę mu w tym pomagać. Siedziałam sobie raz z chłopakiem i kumplem na trawce w Parku Saskim a tu podchodzą dwie panie - z policji i ze straży i proszą o dokumenty. spisywały nas chyba pół godziny. tłumaczyły, że sprawdzają, czy nie uciekliśmy z domu. a kumpla, który mieszka w Pęcicach chciały wieźć na komisariat. Dlaczego ? Bo nie jest z Warszawy, czyli zapewne uciekł z domu. Niważne, że jego szkoła jest kilka kroków dalej. Przy okazji zostały sprawdzone nasze telefony a ja prawie też wylądowałam na komisariacie bo na legitymacji w moim imieniu kreseczka nad ś była dopisana długopisem. Przykro mi, ale to nie jest normalne. Swoją drogą nasze sympatyczne siedzenie w parku poszło sobie kopulować, bo rewizja zajęła tyle czasu, że już musieliśmy iść do domu. I niech mi tu nikt nie pieprzy, że zapewne jestem narkomanką czy innym elementem, bo akurat tak się składa, że jestem w Liceum SOS nr LXI na ul. Rzymowskiego, gdzie są obowiązkowe testy na narkotyki, które JAKIMŚ CUDEM mi nie przeszkadzają. Również nie palę papierosów. Nie łamię prawa. A zakres kompetencji policji chyba jest dokładnie określony w ich kodeksach, czyz nie ? Więc zanim jakiś burak zacznie mi wpierać, że jestem przeciwana bezprawnej rewizji, bo jestem ćpunką, niech dziesięć razy pomyśli i puknie się w łeb pałką policyjną - tak na otrzeźwienie. Odpowiedz Link Zgłoś
kevin_michnik CHyba Wiem Dlaczego Przeszukują 10.09.06, 17:23 - CHcą Wypełnić Dzień Pracy - CHoć Wolą Dotykać Podejrzanych - CHętnie Wkładają Do Pupy - CHwały - Wierzą - Drążenie Przysparza - CHucie Wszeteczne Dominują Powszechnie - CHybcikiem Więcej Dragów Produkować - CHolernie Wiele Doniesień Preparować - CHwilowo Władza Daje Pobaraszkować _ CHwytają Więc Dostojne Pałki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrek13 Rewidują nieletnich IP: *.chello.pl 11.09.06, 00:19 Na oczach policji co dzień kierowcy łamią przepiy - przejeżdżanie na czerwonym, parkowanie w niedozowlonych miejscach (zobaczcie jak niereagują na parkujących tam, gdzie nie wolno przed Dworcem Centralnym w Warszawie) no bo "bohaterowie" w mundurkach wolą zajmować się tym, co łatwe (legitymować nieletnich, staruszki, albo stanąć gdzieś z radarkiem). Niech pan Sokołowski przyjrzy się jak pracują niektórzy jego koledzy zanim zacznie usprawiedliwiać bezprawne ich zachowania. Odpowiedz Link Zgłoś
carwszechrusi Przeczytajcie!!!! Oto jak to wygląda przeszukanie 11.09.06, 13:36 Art. 15. pkt 5 ustawy o policji mówi że: Policjant ma prawo do dokonywania kontroli osobistej, a także przeglądania zawartości bagaży i sprawdzania ładunku w portach i na dworcach oraz w środkach transportu lądowego, powietrznego i wodnego, w razie istnienia uzasadnionego podejrzenia popełnienia czynu zabronionego pod groźbą kary, A teraz praktyka. Idziesz ulicą- noc. Nagle z piskiem opon chodnik zajeżdża Tobie srebrny polonez a z niego wysiada dwóch łysych drabów w dresach i pokazują legitki pałczane (przez ułamek sekundy). Potem każa wyjać co w kieszeniach położyć na dachu samochodu (ręce też). Nogi szeroko (przechodnie cie obserwują z wiadomymi minami). Macanko. Pytania- czy masz narkotyki, broń, czy jestes poszukiwany i skad masz ten telefon (starą cegłę)... zakładają gumowe rękawiczk biorą latareczkę i z ciekawością zaglądaja w Twój plecak. "O marek patrz jaki on ma tam syf" i inne komentarze padają ciągle. Rozwijają każdą chusteczkę do nosa, każdy papierek... Na koniec policjant mnie zapewnił że takich akcji będzie więcej i żebym lepiej uważał (groźba?) Wkurzyło mnie to wysmarowałem list do komendanta Włocławskiego o takiej treści: W dniu wczorajszym 30 lipca 05r.dokonano na mnie przeszukania rzeczy osobistych przez patrol tajnej policji- nieumundurowanych łysych drabów (tak właśnie napisałem!) którzy zajechali mi chodnik z piskiem opon na Placu Wolności kilka minut po północy. Zdaję sobie sprawę z legalności tych działań zgodnie z ustawą o Policji pod jednym warunkiem: Art. 15. 1 pkt5: " dokonywania kontroli osobistej, a także przeglądania zawartości bagaży i sprawdzania ładunku w portach i na dworcach oraz w środkach transportu lądowego, powietrznego i wodnego, w razie istnienia uzasadnionego podejrzenia popełnienia czynu zabronionego pod groźbą kary" Chciałbym otrzymać jasną i wyczerpującą informacje jakie uzasadnione podejżenie popełninia przestępstwa przezemnie zaistniało. Ponieważ zostałem spisany Policja nie powinna mieć problemu z identyfikacją tych zagrożeń. Z poważaniem./////// Odpowiedź dostałem (o dziwo!) o treści nic nie mówiącej- mieli podejrzenia i już. Nie potrafili mi odpowiedzieć czy byłem w rejonie włamania, czy ktoś staruszce rąbnął rentę itp. Najgorsze jest to że takie łapanki gestapowskie trwają ciągle i są normalną praktyką. Najbardziej zasmucił mnie fakt przyzwolenia na to w społeczeństwie- kiedy to cała moja rodzina (nie pisowska bynajmniej) przyklasnęła policji i się dziwiła czemu ja się "burzę". AHA mam 23 lata. --- Wołano: "To konstytucja jaśniejsza od wielkiej świecy" Chciałem jej przyjrzeć się z bliska- I dotąd bolą mnie plecy... Odpowiedz Link Zgłoś
bullowy Re: Przeczytajcie!!!! Oto jak to wygląda przeszuk 11.09.06, 15:35 Wspólczuje rodziny ale trudno sie dziwić bo to pokolenie tak niestety ma ,że wierzy w pałe i jej skuteczność.Idzie młode pokolenie na szczęście dla którego hwdp jest mottem.Armagedon jest blisko... Odpowiedz Link Zgłoś
michal_powolny1 Re: Przeczytajcie!!!! Oto jak to wygląda przeszuk 12.09.06, 19:07 Dramat i po prostu tragedia. Policjanci klienta wylegitymowali i sprawdzili bagaż. Oj tak. Tragedia wielka. Nudny jesteś jak zresztą reszta tych pseudo- bojowników o wolność małolatów. Policjanci coraz bardziej podnoszą standard swojej pracy. I dzieki im za to. A mamusiom bachorów spisanych i wylegitymiwanych mówię: cieszcie się że komuś na czymś zależy.I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
carwszechrusi Re: Przeczytajcie!!!! Oto jak to wygląda przeszuk 12.09.06, 23:13 Dramat i tragedia polega na tym że jest to łamanie prawa. Jakby to miało miesce na Białorusi krzyczałbyś Hańba! Represje! Zamordyzm! Nie może byc tak że policjant mówi- podejrzewam cie wiec jesteś podejrzany- ma być na to twardy dowód- takie jest prawo. I nie chodzi tu o wolność małolatów- tu chodzi także o twoją wolność kiedyś pakumasz. Nie widzę różnicy między wtargnięciem mi do mieszkania i szwaniania po szufladach a szwanianiem mi w moich kieszeniach. Jedno i drugie to sfera ścisłej (sic!) prywatności. Piszesz: Policjanci coraz bardziej podnoszą standard > swojej pracy. - jeśli myślisz że to jest podniesienie standardu to jakże wysoki standard ma milicja korei północnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: Przeczytajcie!!!! Oto jak to wygląda przeszuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 10:57 to ja jestem bohaterką artykułu z Gazety Wyborczej i Metra i chciałam tylko wyjaśnic wszystkim, że patrol nie przeszukał wtedy 3 napakowanych drechów z butelkami piwa, którzy siedzieli 50 metrów od nas tylko podjechali do mnie i mojej koleżanki. Piszecie państwo o walce z policją i wymaganiem od nich uzasadniania przeszukania.Ja poprosiłam o to i zostałam postraszona ,,wyciaczką " na komisariat za NIE WYKONANIE poleceń policji Odpowiedz Link Zgłoś
carwszechrusi Re: Przeczytajcie!!!! Oto jak to wygląda przeszuk 13.09.06, 15:48 W odpowiedzi na mój list, pan komendant napisał, że nie skorzystałem przysługującego mi "prawa okazania" - oczywiście nie wyjaśniając o co chodzi- jeśli mamy tu jakiegoś prawnika proszę o wyjaśnienie co to za prawo. ps. tez nie jestem przypakowanym drechem- przypakowanym drechami byli tajniacy Odpowiedz Link Zgłoś