Dodaj do ulubionych

Jak PiS spłacał polityczne długi

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 04:32
'W sporcie, tak jak w każdej dziedzinie, działają lobbingi. Po prostu pan
Hertel był skuteczny - mówi Marek Makuch, lider PiS w Radzie Warszawy'

lobbingi to jakieś nowoczesne long stringi?...
Obserwuj wątek
    • Gość: PO+SLD=PRL bis Tekst pełen bzdur - jak zwykle w GW, Hertel był IP: *.chello.pl 22.02.07, 06:59
      zawsze UD/UW, POtem PO.
      Niec nigdy nie miał wspólnego z prawicą, a te "rewelacje" są mocno naciągane,
      przez G. Wybiórczą.
      • Gość: Wojtek Witek Na mieście już widać, że HGW nie rządzi a szuka IP: *.aster.pl 22.02.07, 08:23
        A na mieście już widać, że Warszawa nie ma prezydenta. I nie dla tego, że
        spóźnił się z oświadczeniem majątkowym ale dla tego, że zamiast pracować dla
        mieszkańców naszego miasta cały aparat partyjny PO w Warszawie jest używany do
        szukania haków na Kaczorów. Pani prezydent, nie po to panią wybierałem!!!! Do
        roboty lenie!!!
        • stasi1 to znaczy według ciebie że wszystkie przekręty 22.02.07, 09:36
          Kaczorów jakich dopuścili się w Warszawie powinny byc im odpuszczone?
          • Gość: rysio Re: to znaczy,że pani prezydent powinna pracowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 12:26
            Jak zrozumiałem znaczy to tylko tyle, że od ścigania przekrętów jest
            prokuratura....a Pani prezydent ma pracować dla dobra mieszkańców Warszawy a nie
            tylko wdaje się w jakieś polityczne utarczki a ulice jak byly dziurawe tak są
            nadal. Do roboty pani prezydent!!!
            • Gość: TS Re: to znaczy,że pani prezydent powinna pracowac IP: *.dag.pl 22.02.07, 13:00
              Trzeba to było powiedzieć prezydentowi Kaczyńskiemu, gdy objął rządy w stolicy.
              • Gość: rysio Re: to znaczy,że pani prezydent powinna pracowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 16:51
                Mówiłem i nawet trochę posłuchał...ale pani prezydent chyba nie będzie słuchała.
                Już tyle czasu rządzi a w Warszawie nawet nie zanosi się na zmiany. Cóż...znowu
                żałuję, że oddałem głos na tą osobę. Znowu zamiast pracy dla ludzi mamy
                wertowanie i tworzenie papierów. Znowu tylko kłótnie i narzekanie...a chęci do
                pracy brak. Tego się nie spodziewałem po PO :(
            • zegrz Re: to znaczy,że pani prezydent powinna pracowac 22.02.07, 14:45
              Żeby prokuratura się czymś zajęła, to najpierw musi być chyba podejrzenie
              dokonania przestępstwa. A co, to prokuratorzy mają sprawdzać miejskie dokumenty?
            • stasi1 Ale skąd prokuratura ma wiedzieć kogo ścigac? 24.02.07, 18:50
              Zresztą tak się składa że teraz prokuratura jest w rekach PiSu więc jak sobie
              ty wyobrażasz że będą ścigać swoich?

> Jak zrozumiałem znaczy to tylko tyle, że od ścigania przekrętów jest
              > prokuratura....a Pani prezydent ma pracować dla dobra mieszkańców Warszawy a
              ni
              > e
              > tylko wdaje się w jakieś polityczne utarczki a ulice jak byly dziurawe tak są
              > nadal. Do roboty pani prezydent!!!
      • Gość: Rychu Re: Tekst pełen bzdur - jak zwykle w GW, Hertel b IP: *.spray.net.pl 22.02.07, 18:36
        Hertel i inni z ukladu warszawskiego zostali przejeci przez PiS jak wybory
        wygral Kaczynski i wylano ich z PO. A w trakcie rzadzenia Lechu wycinal swoich
        poplecznikow
      • Gość: olo [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 20:06
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: pedel Re: Tekst pełen bzdur - jak zwykle w GW, Hertel b IP: *.acn.waw.pl 22.02.07, 22:49
        co niby jest naciągane? suma za wynajem się nie zgadza?
        jesli gadasz , to gadaj do końca i konkretnie. Albo przestań !
        Jak to nie miał nic wspólnego z prawicą? A to niby z kim te szwindle robił? Z
        lewicowcem piskorskim? czy marcinkiewiczem? Też z lewicy?
    • Gość: to proste Przekłamanie w tekście, nie pierwszy raz w GW. IP: *.chello.pl 22.02.07, 07:16
      • Gość: G Re: Przekłamanie w tekście, nie pierwszy raz w GW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 08:04
        Az taki się ważny czujesz, że dwa razy się pod tekstem podpisujesz z dwoma
        różnymi nickami? Na normalnym forum byś wyleciał za klonowanie profilu.
    • Gość: w-wiak Też mi sensacja IP: *.aster.pl 22.02.07, 07:39
      A ile płaci ITI za dzierżawę całego stadionu Legii, na modernizacje którego
      dodatkowo miasto ma wylożyć chyba z 200 mln.? Jak juz cos piszemy to opiszmy
      wszystkich dzierżawców ile miesiecznie płacą za obiekty. Chętnie bym te dane
      poznał.
    • arawicz Jak PiS spłacał polityczne długi 22.02.07, 07:54
      a mówią, ze PiS nie zna się na gospodarce i ze niezaradny ;D
    • Gość: G Re: Jak PiS spłacał polityczne długi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 08:05
      Co ciekawe, w Wyborczej nic o politycznych nominacja w Radach Nadzorczych
      miejskich spółek nie piszą...
      • Gość: olo A co z Prezesem Polonii Kozakiem (PO)? IP: *.pgi.waw.pl 22.02.07, 08:12
        jakos o tym Wybiórcza nie pisze, ze jak przestał być przezydentem Warszawy
        szybko wskoczył na przezesa Polonii
        • Gość: G Re: A co z Prezesem Polonii Kozakiem (PO)? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 11:06
          Wręcz przeciwnie - o tym akurat pisali.
        • Gość: Rychu Re: A co z Prezesem Polonii Kozakiem (PO)? IP: *.spray.net.pl 22.02.07, 18:37
          Ten od 'spieprzaj pan' go na ten stolek wsadzil
    • Gość: wyborca Bufetowa spłaca powyborcze długi IP: *.acn.waw.pl 22.02.07, 09:22
      rzeczpospolita.pl/dodatki/warszawa_070221/warszawa_a_3.html
      "Będą zmiany. Podpiszę odpowiednie dokumenty dotyczące rad nadzorczych miejskich
      spółek w najbliższych dniach. To chyba normalne, że chcę mieć zaufanie do osób,
      które reprezentują miasto i nadzorują jego majątek - przyznaje "Rz" prezydent
      Warszawy Hanna Gronkiewicz-Waltz.

Zmiany będą dotyczyć niemal wszystkich firm, których jednoosobowym właścicielem
      jest miasto. Jest ich ok. 30. Wszystkich spółek, w których ratusz jest także
      współudziałowcem, jest 54. Do obsadzenia jest więc co najmniej 100 posad.

Tym razem wymiana odbędzie się "hurtowo". W ciągu trzech dni ma być podpisany
      komplet kadrowych dokumentów.

Prezydent jako jednoosobowe zgromadzenie wspólników poszczególnych spółek ma
      prawo wytypować do rad po dwie, trzy lub cztery osoby. I - jak zwykle - znajdzie
      się tam wiele osób z politycznego klucza, np. kilku byłych i obecnych
      burmistrzów z Platformy Obywatelskiej oraz urzędników z ratusza.

Polityczne zmiany w miejskich spółkach związane są też z zobowiązaniami
      koalicyjnymi na szczeblu samorządu wojewódzkiego. Platforma współrządzi tam z
      PSL. Znalazło się więc miejsce dla zaprzyjaźnionych z ratuszem działaczy
      sejmikowych. I na odwrót."

A miała być "nowa jakość":

"GW: A prywatyzacja, czyli ponad pięćdziesiąt miejskich spółek?

HGW: - Zamówiłam raport, ale mogę powiedzieć już dziś, że nie potrzebujemy aż
      tylu spółek. Przy mieście powinny zostać spółki użyteczności publicznej.
      Tymczasem jesteśmy udziałowcem firm komercyjnych, np. prowadzących działalność
      deweloperską. W innych mamy 00,5 proc. Po co nam to?"

I program HGW ze zlikwidowanej już strony gronkiewicz.pl (ale jak ktoś sprytny,
      to sobie przekopiował:)):

"Dziś miasto jest jedynym właścicielem 34 spółek i współudziałowcem kolejnych 22
      spółek. Charakter działalności pozostałych spółek miejskich jest bardzo
      zróżnicowany. W większości przypadków utrzymywanie ich jest efektem
      wieloletnich, sięgających lat siedemdziesiątych i osiemdziesiątych przyjętych
      struktur organizacyjnych miasta.

Są one swoistą nagrodą dla lojalnych partyjnych funkcjonariuszy rządzącej
      partii, którzy obejmują w nich dobrze płatne posady prezesów, członków zarządów
      i rad nadzorczych.

Dokonamy analizy celowości ich dalszego funkcjonowania i doprowadzimy do
      likwidacji tych spółek, których działalność nie leży w interesie miasta."

I Komentarz Semki z Rzepy:
      "Wszystko to po kampanii wyborczej, w której liderzy PO oburzali się na
      kolesiowskie desanty na spółki miejskie przeprowadzane za rządów PiS. Po
      wyrzekaniach działaczy Platformy, że do rad nadzorczych trafiają politycy
      zamiast fachowców. Nagle okazało się, że wysokich standardów wymaganych od
      innych platformersi nie zamierzają stosować wobec siebie.

Jest jeszcze sprawa obietnic Hanny Gronkiewicz-Waltz, która w kampanii
      zapowiadała wyprzedaż licznych spółek miejskich. Ale czy wpływowi politycy
      warszawskiej PO, umieściwszy swe szlachetne osoby w fotelach rad spółek, będą
      teraz gotowi na takie decyzje?

Rozdawnictwo politycznych konfitur pewnie nadal będzie potępiane tylko w czasie
      kampanii wyborczych. Bo później, po wygranej, trzeba kolegów jakoś wynagrodzić.
      Ale w takim razie po co było aż tyle hipokryzji w przedwyborczych deklaracjach."
      • Gość: he he he Re: Bufetowa spłaca powyborcze długi IP: *.icm.edu.pl 22.02.07, 09:36
        rzeczpospolita.pl/dodatki/warszawa_070221/warszawa_a_3.html
        "Będą zmiany. Podpiszę odpowiednie dokumenty dotyczące rad nadzorczych miejskich
        spółek w najbliższych dniach. To chyba normalne, że chcę mieć zaufanie do osób,
        które reprezentują miasto i nadzorują jego majątek - przyznaje "Rz" prezydent
        Warszawy Hanna Gronkiewicz-Waltz.

duże sprzątanie po tej bałaganierze się szykuje,
        oj będzie miał komisarz robote....
        • Gość: prażanin Re: Bufetowa spłaca powyborcze długi IP: *.171.65.178.crowley.pl 22.02.07, 13:41
          U nas każdy, jak tylko wygra wybory, to obcych zastępuje swoimi. W sumie nie
          mam nic przeciw temu, o ile ci swoi znają się na rzeczy. W wielu przypadkach
          jest zapisane, jakie wymagania musi spełniać dyrektor przedsiębiorstwa czy
          placówki ( ustawy, statuty itp.), a zdarza się, że jest p.o. dyrektora, bo nie
          ma wymaganego wyższego wykształcenia....
    • gajane4 Jak PiS spłacał polityczne długi 22.02.07, 10:44
      O co chodzi? Przecież to jest zgodnie z zasadami Prawa i Sprawiedliwości
      widzianymi przez Kargulową. Gdyby im przyszedł do głowy, to z całą pewnością
      takiego argumentu gotowi byliby użyć Kaczory. Czy to co wyprawiali synowie nie
      dobiło ich Ojca - miałem Go za przyzwoitego Człowieka.
    • haen1950 PiS to wysypisko 22.02.07, 12:16
      Wszystkie śmieci w końcu tam trafiają.
      • kaczywet Re: PiS to wysypisko 22.02.07, 14:42
        " • zagrywki kolesi z PO (Bemowo) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
        Przeczytaj komentowany artykuł »
        Gość: vipek 22.02.07, 14:37 + odpowiedz

Za takie zagrywki jakie stosuje Pan Burmistrz Bemowa z Jarosław Dąbrowski PO
        (były kierowca HGW)to ja dziękuję już Platformie. Brak kompetencji kolesiostwo
        oraz niszczenie pracowników którzy dobrze wykonują swoją pracę ale kojarzeni są
        z poprzednim zarządem za wszystko bardzo dziękuję. Od wielu lat byłem
        zwolennikiem Donalda Tuska jeszcze kiedy powstawało KLD ale teraz brak kadry
        kierowniczej tej partii prowadzi do tego co mamy na Bemowie. Chłopaczki którzy
        nie mają pojęcia o samorządzie sprawują władzę w taki sposób jak porusza się
        dziecko w mgle. Zero działań merytorycznych szukanie wszędzie podstępu to
        raczej zakrawa na paranoję niż na normalne funkcjonowanie Urzędu Dzielnicy.
        Tak więc młode wilki PO to banda wyrostków którzy nie dość że potrafią się
        zachować tak jak wymaga piastowany urząd to jeszcze psują co do tej pory dobrze
        działało.

Wielkie Dzięki Panie Dąbrowski

"
        cytat
        • Gość: Robert Re: PiS to wysypisko IP: *.acn.waw.pl 22.02.07, 15:00
          Nie wiem jak jest na Bemowie więc tego nie ocenię, ale dlaczego w cytacie przez
          ciebie przytoczonym nie ma ani jednego konkretu? Jak napisze że HGW jest
          nieudacznikiem, to guzik to będzie warte jeśli nie dam jakiś przykładów. Jak
          napisze że Kaczyńscy są beznadziejni, to tez niewiele mówi. I tak samo w cytacie
          powyżej, tam nie ma ani jednego na temat cóż takie zrobili, albo cóż takiego
          zaniechali.
    • nowytor4 Radni PO do prokuratury jeszcze nie zgłosili przes 22.02.07, 12:19
      przestępstwa?
      Czy oni nie wiedzą, że nie zgłaszając przestępstwa do prokuratury, jako radni,
      sami mogą zostać oskarżeni o przestępstwo?
      Czekam z niecierpliwością na wniosek w prokuraturze. Ale pewnie się nie
      doczekam, bo se Gazownia pobazgroliła i tajemnicą dziennikarską będzie się
      zasłaniać.
      • Gość: U-Bootwaffe Bo takowych na PiS nie ma - co najwyżej będzie na IP: *.chello.pl 22.02.07, 13:13
        Lipca i Piłkę - ale oni nigdy w PiS nie byli.
        NIE NALEŻY MYLIĆ ADMINISTRACJI Z CZŁONKOSTWEM W PARTII.
    • Gość: Pedro Jak PiS spłacał polityczne długi IP: *.migutmedia.pl 22.02.07, 14:08
      PISiorki jak zawsze bez winy buehehe. Wyslac wszystkich na roboty na sybir i
      bedzie swiety spokuj!
    • zegrz Hertel, ty buduj sobie co chcesz, 22.02.07, 14:43
      ale za własne pieniądze!
    • Gość: Robert Re: Jak PiS spłacał polityczne długi IP: *.acn.waw.pl 22.02.07, 15:05
      Od dawna wiadomo że w sprawie kortów tenisowych nie wszystko jest ok, i mam
      nadzieję że da się coś zrobić aby panowie aferzyści nie dostawali więcej takich
      pieniędzy.

A co do Legii i jej warunków, to jest pewna różnica między klubem sportowym, a
      ludźmi którzy są podejrzewani (zamieszani) w największe afery naszego miasta
      ostatnich wielu lat. Tu nie chodzi o to że klub sportowy dostał dobre warunki,
      ale o to kto jest "szefem" tego klubu i takie osoby nawet jeśli prowadzą
      szczytne instytucje/kluby nie powinny być dotowane przez miasto.
    • Gość: ala Jak PiS spłacał polityczne długi IP: *.aster.pl 22.02.07, 15:16
      Nasi politycy powinni iść pracować w Policji. Jeżeli ich praca polega na
      szukaniu winnych, to nie ma co się dziwić, że nic w kraju się nie robi. Jak
      długo to potrwa. Zabronić politykom występowania w mediach, niech się wezmą za
      robotę, bo ja mama serdecznie już dosyć słuchać i patrzeć na te kłamiące buzie.
      • Gość: Der Untergang HGW A czy PO i SLD zrobiły coś przez te 3 miesiące IP: *.chello.pl 22.02.07, 15:31
        wspólnych rządów w Warszawie?
        Jakoś efektów nie widać.
        • Gość: Robert Re: A czy PO i SLD zrobiły coś przez te 3 miesiąc IP: *.acn.waw.pl 22.02.07, 16:01
          A jakie efekty chciałbyś widzieć po niecałych 3miesiacach? Bo inwestycji nijak w
          takim czasie nie da się przeprowadzić, co wg ciebie dało by się zrobić w tak
          krótkim czasie?
          • Gość: POtwory i Sp. SLD. Bobbie, daj sobie luz, nikt tego nie czyta POza IP: *.chello.pl 22.02.07, 16:53
            tobą i mną.
            • Gość: Robert Re: Bobbie, daj sobie luz, nikt tego nie czyta PO IP: *.acn.waw.pl 22.02.07, 17:36
              No i wreszcie coś z czym spokojnie mogę się zgodzić :)
              • Gość: to proste Ja piszę, żeby napsuć innym krwi, taka tam IP: *.chello.pl 22.02.07, 20:02
                rozrywka.
                • Gość: Robert Re: Ja piszę, żeby napsuć innym krwi, taka tam IP: *.acn.waw.pl 22.02.07, 21:42
                  I też dlatego, ja nie mam w zwyczaju się przejmować tylko Ja naiwny wierze że
                  każdego da się nawrócić i nadal będę próbował ;)
        • Gość: Rychu Re: A czy PO i SLD zrobiły coś przez te 3 miesiąc IP: *.spray.net.pl 22.02.07, 18:38
          Wiecej w opracowywaniu dokumentacji na nowe inwestycje niz PiS przez 4 lata
        • Gość: warszawiak Re: A czy PO i SLD zrobiły coś przez te 3 miesiąc IP: *.acn.waw.pl 22.02.07, 19:22
          > wspólnych rządów w Warszawie?

Czystki w miejskich spółkach. Ale o tym nie przeczytasz w Wyborczej Szmacie,
          musisz przejść na stronę Rzepy.
          • Gość: PC Re: A czy PO i SLD zrobiły coś przez te 3 miesiąc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 22:06
            Jakie czystki... czystki to były za Lecha jak wyrzucił kilkuset urzędników, tak
            zdolnie że większość wygrała sprawy w sądzie pracy :) To co robi HGW to zwykła
            amartoszczyzna wobec tego co było!
            • Gość: warszawiak Re: A czy PO i SLD zrobiły coś przez te 3 miesiąc IP: *.acn.waw.pl 23.02.07, 10:53
              Gość portalu: PC napisał(a):

> Jakie czystki... czystki to były za Lecha jak wyrzucił kilkuset urzędników, tak
              > zdolnie że większość wygrała sprawy w sądzie pracy :) To co robi HGW to zwykła
              > amartoszczyzna wobec tego co było!

Taa? Bo Szmata Wyborcza nie napisała? Ale Rzepa napisała:

Zwracam uwagę na słowo "hurtowe".

"- Będą zmiany. Podpiszę odpowiednie dokumenty dotyczące rad nadzorczych
              miejskich spółek w najbliższych dniach. To chyba normalne, że chcę mieć zaufanie
              do osób, które reprezentują miasto i nadzorują jego majątek - przyznaje "Rz"
              prezydent Warszawy Hanna Gronkiewicz-Waltz.

Zmiany będą dotyczyć niemal wszystkich firm, których jednoosobowym właścicielem
              jest miasto. Jest ich ok. 30. Wszystkich spółek, w których ratusz jest także
              współudziałowcem, jest 54. Do obsadzenia jest więc co najmniej 100 posad.

Tym razem wymiana odbędzie się "hurtowo". W ciągu trzech dni ma być podpisany
              komplet kadrowych dokumentów.

Prezydent jako jednoosobowe zgromadzenie wspólników poszczególnych spółek ma
              prawo wytypować do rad po dwie, trzy lub cztery osoby. I - jak zwykle - znajdzie
              się tam wiele osób z politycznego klucza, np. kilku byłych i obecnych
              burmistrzów z Platformy Obywatelskiej oraz urzędników z ratusza.

Polityczne zmiany w miejskich spółkach związane są też z zobowiązaniami
              koalicyjnymi na szczeblu samorządu wojewódzkiego. Platforma współrządzi tam z
              PSL. Znalazło się więc miejsce dla zaprzyjaźnionych z ratuszem działaczy
              sejmikowych. I na odwrót."

I komentarz Semki:

"Prezenty Gronkiewicz-Waltz

Hanna Gronkiewicz-Waltz szczodrą ręką rozdaje miejsca w radach nadzorczych
              miejskich spółek Warszawy. Adam Struzik z PSL będzie nadzorował Tramwaje
              Warszawskie. Współtwórca kampanii wyborczej pani prezydent Andrzej Halicki trafi
              do rady fundacji spółki Warszawianka - Park Wodny. Tomasz Siemoniak - weteran
              medialnych układów liberałów z SLD - będzie nadzorował spółkę Warexpo.

Lech Jaworski zyska satysfakcję nie tylko z przewodzenia Radzie Warszawy, ale
              też z członkostwa w Zarządzie Agencji Rozwoju Mazowsza. Spotka tam Marcina
              Rosoła, byłego asystenta Donalda Tuska.

Wszystko to po kampanii wyborczej, w której liderzy PO oburzali się na
              kolesiowskie desanty na spółki miejskie przeprowadzane za rządów PiS. Po
              wyrzekaniach działaczy Platformy, że do rad nadzorczych trafiają politycy
              zamiast fachowców. Nagle okazało się, że wysokich standardów wymaganych od
              innych platformersi nie zamierzają stosować wobec siebie.

Jest jeszcze sprawa obietnic Hanny Gronkiewicz-Waltz, która w kampanii
              zapowiadała wyprzedaż licznych spółek miejskich. Ale czy wpływowi politycy
              warszawskiej PO, umieściwszy swe szlachetne osoby w fotelach rad spółek, będą
              teraz gotowi na takie decyzje?

Kolejny problem: ostra wojna propagandowa między PO a PiS powoduje, że Platforma
              gotowa jest idealizować wszystkich swoich sojuszników. Stąd głośne zaklęcia, że
              PSL stało się już nowoczesną partią liberalno-chłopską, i próba zapomnienia, że
              politycy tacy jak Adam Struzik byli specjalistami głównie w zakresie docierania
              do politycznych konfitur. Czy teraz ktoś zada szydercze pytania - jak bywało za
              rządów PiS w Warszawie - jakie tramwajarskie doświadczenia ma Struzik i co o
              kąpieliskach miejskich ma do powiedzenia Halicki?

Rozdawnictwo politycznych konfitur pewnie nadal będzie potępiane tylko w czasie
              kampanii wyborczych. Bo później, po wygranej, trzeba kolegów jakoś wynagrodzić.
              Ale w takim razie po co było aż tyle hipokryzji w przedwyborczych deklaracjach"
    • enak Jak PiS spłacał polityczne długi 22.02.07, 22:03
      PO spłaca polityczne długi.Przeczytajcie artykuł w Rzepie Piotra Semki-
      www.rzeczpospolita.pl/dodatki/druga_strona_070222/druga_strona_a_2.html.Hipokryzja

ze strony PO
    • enak Jak PiS spłacał polityczne długi 22.02.07, 22:06
      PO spłaca polityczne długi.Przeczytajcie artykuł w Rzepie Piotra Semki-
      www.rzeczpospolita.pl/dodatki/druga_strona_070222/druga_strona_a_2.html.
      Hipokryzja ze strony PO
    • uomonuovo HGW i Prawi Okazjonalnie rozdaja hurtowo synekurki 22.02.07, 22:17
      zeby nie byc gorszymi? Jak zwykle PO sie potyka o rzeczywistosc w ktorej
      znajduja sie jej czolowe "gwiazdy" i wychodzi ich dualizm. Jest wszystko dobrze
      jak klika ma dobrze.
      Pretorian trzeba dobrze oplacac bo inaczej moga sie odwrocic a wolontariuszami
      napewno nie mysla byc
      www.rzeczpospolita.pl/dodatki/druga_strona_070222/druga_strona_a_2.html
      Od dluzszego czasu cala polityka i moralnosc PO jest podszyta wiatrem. Jak
      napina ich zagiel Poszarpanej Obiektywnosci, bez ich jakiejkolwiek pracy to
      jest wszystko OK a jak nie to kalusznie i pretensje do wszystkich i wszystkiego
      tylko nie do siebie.
      • Gość: bufetowa.bloog.pl Bufetowa i POronione POkemony się PiSze. IP: *.chello.pl 25.02.07, 07:13
    • kunce Re: Jak PiS spłacał polityczne długi 23.02.07, 14:32
      A zatem kupowanie (z pieniędzy miasta) przez PiS głosów radnych, dająch Lechowi
      Kaczyńskiemu niezbędną większość - pan z PiS nazywa lobbingiem?
      pan mówiący te słowa jest prawnikiem
      może zapoznać się z ustawa o lobbingu

ukryta łapówka NIE jest lobbowaniem tylko korumpowaniem
    • Gość: bono Re: Jak PiS spłacał polityczne długi IP: *.chello.pl 24.02.07, 10:49
      czas skończyć z pisowska korupcją - nigdy aparat urzedniczy nie był tak
      zdemoralizowany jak w czasach pisu, gdy 4/5 urzędników to matki, zony, kochanki
      (tu płci obojga)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka