Gość: michalroman IP: 212.180.160.* 18.07.07, 23:08 Czy naprawdę nie ma innych problemów w tym mieście? --- izune.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
radoslawdobry Niektórzy tak sie modlili, że nie pracowali 18.07.07, 23:14 Praca była zbyt uciążliwa dla członków pisu, że przemodlili całą kadencję 2002- 2006. Oby to samo nie spotkało HGW. Odpowiedz Link Zgłoś
vontrompka Re: Niektórzy tak sie modlili, że nie pracowali 18.07.07, 23:17 pozostaje polecić Richarda Dawkinsa. ale masz rację, są tak zajęci modlitwą, że nie przeczytają. o pracy nie wspominając. Odpowiedz Link Zgłoś
login.gazeta1 Proponuje odwołanie się do Swarożyca oraz Bazylisz 19.07.07, 08:19 ka...To postacie rodzime i swojskie. Jak dla Krakusów Smok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borow4 a do ilu bożków pani prezydent chce sie odwolac? IP: *.chello.pl 19.07.07, 08:22 n Odpowiedz Link Zgłoś
logoin Palma odbiła 19.07.07, 08:26 tak sie dzieje z nawiedzonymi katolami kiedy dostają za wysoki stołek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Czemu Boga nie Bogów ? IP: 213.25.153.* 19.07.07, 08:49 Demokracja (rzady większości) nie dają prawa do dyskryminacji, niektórzy woleliby określenie Bogów. Pani Hania powinna to uwzględnić :) Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Czemu Boga nie Bogów ? Wiara posowiecka. 19.07.07, 09:08 Wiara posowiecka. Wykrętny powstań ludu ziemi. Przekręty to naszej wadzy miód. TiVi Trwam natchnie promiennymi. “Dziś wiedzie nas na bój, na trud. ...” Smród swojski, do Boga jak ćmy. Choć marność, jutro wszystkim my. LiS i PiS wznosi wspólny śpiew. Wtórują nam kościelne dzwony. Niosą pieniędzy grom, wiele dziew. Ojciec Rydzyk woła siew, siew, siew. Prawicy kolor jest czerwony. A wrogom wadza upuści krew! Trwam, czekam na światło z Jasnej Góry, domy z tektury, domy z tektury, na przedmieściach Paryża, Madrytu, Londynu, Nie trzy miliony, a może pięć. To jedno z naszych osiągnięć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzb A myślałem, że LiD jest mądrzejszy IP: *.crowley.pl 19.07.07, 09:15 Co im Bóg tam przeszkadza? Szczególnie w takim lajtowym sformułowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzbq Re: A myślałem, że LiD jest mądrzejszy IP: 195.8.190.* 19.07.07, 09:28 bo tylko ludzie małej wiary muszą sobie napisać co nimi kieruje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Powołać Pana Jezusa na Króla Polski! Potem już IP: *.eranet.pl 19.07.07, 09:31 samo pójdzie.Ogłosi się przymus świętości i wstępowania do nieba. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Powołać Pana Jezusa na Króla Polski! Potem ju 19.07.07, 09:58 "Preambuły broni Lech Jaworski, który w komisji statutowej reprezentuje PO. Przekonuje, że podniesie rangę dokumentu." - i to jest coś, taki wstęp powinien być przy każdej ustawie która jest bublem, pomimo tego podniesie jej rangę, a jeśli taką ustawę będzie chciała zaatakować opozycja, wtedy się powie że to zamach na kościół! Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov A mówiłem, że i PO i PiS ta ta sama po.. klika 19.07.07, 10:06 Mało co się od siebie różnią. Pora zwiewać z tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Zalali by nas muzulmanie, Oni maja innego Boga? IP: *.240-136-217.adsl-static.isp.belgacom.be 20.07.07, 15:34 Wypowiedz demaskuje kulture autora: Zydzi, Chrzescijanie i Muzulmanie, modla sie do tego samego Boga. Prawda ze ciut inaczej, ale jednak do tego samego. Pozdrowienia dla zydozercow, i terrorystow przepelnionych religia milosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Ateizm w formie szczątkowej?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 16:18 pokażmy im, że tak nie jest. wpiszmy się na lista.racjonalista.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Heretycy na forum GW IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 20.07.07, 21:17 Co złego z Bogiem w preambule? Popatrzyłem na banknot dolarowy. Jest na nim napisane "In God we trust". Stracił on wprawdzie 40% wartości w stosunku do euro czy złotówki przez ostatnie 6 lat, ale to "zasługa" prezydenta Busha jr i jego rządu tworzącego rekordowy deficyt poprzez obniżenie podatków dla swoich bogatych przyjaciół. Wracając do Boga - pomaga on tym, którzy w niego wierzą. Nie rozumiem jaką szkodę on robi dla ateistów, którzy wierzą, że Boga nie ma? Na mój zdrowy rozsądek - jeśłi czegoś lub kogoś nie ma, to nie może zrobić szkody czy krzywdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Heretycy na forum GW IP: *.acn.waw.pl 20.07.07, 21:41 > Na mój zdrowy rozsądek - jeśłi czegoś lub kogoś nie ma, to nie może zrobić > szkody czy krzywdy mnóstwo ludzi cierpiało w imię czegoś czego nie ma... inkwizycja, dżihad, krucjaty... nie twierdzę że teraz,w warszawie, nam to grozi nie mniej jednak mamy rozdział kościoła od panstwa i powinno się tego przestrzegać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viornisko Re: A mówiłem, że i PO i PiS ta ta sama po.. klik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 11:10 Zwiewaj i nie wracaj, jednego półgłówka mniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: der Re: A mówiłem, że i PO i PiS ta ta sama po.. klik IP: *.aster.pl 20.07.07, 11:40 lepszy polglowek niz bezmozgowiec, baranku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przekolo Re: A mówiłem, że i PO i PiS ta ta sama po.. klik IP: 195.136.143.* 20.07.07, 18:31 Chyba jednak lepszy bezmózgowiec. Więc zwiewaj i nie wracaj Odpowiedz Link Zgłoś
california07 Re: A mówiłem, że i PO i PiS ta ta sama po.. klik 20.07.07, 18:28 krasnov napisał: > Mało co się od siebie różnią. Pora zwiewać z tego kraju. Masz racje.Gdzie jest Konkordat i rozdzial panstwa od kosciola??Ale radze nie wyjezdzaj-zostan i walcz!!Ja wyjechalem 26 lat temu,powiodlo mi sie ale zaluje tesknie za KRAJEM ale jak bardzo nienawidze tej obecnej atmosfery w Kraju!!! Wiec radze zostan,walcz i oczyszczaj z wszelkiego g...-tak z praewe jak i lewej strony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: Powołać Pana Jezusa na Króla Polski! Potem ju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 10:07 POLECAM WSZYSTKIM UCZNIOM: WPISYWAĆ PRZED KAŻDYM WYPRACOANIEM Z POLSKIEGO PREAMBUŁĘ O BOGU. NO NIECH KTÓRYŚ BELFER POSTAWI WTEDY WAM PAŁĘ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komandor_gruzeł Re: Powołać Pana Jezusa na Króla Polski! Potem ju IP: 193.120.255.* 20.07.07, 11:58 Kupiłem ostatnio pralkę. Chciałem przeczytać w instrukcji o pierwszym uruchomieniu. Patrzę, a tam odwołanie do boga. Ja nie wiem, ale dyskusja z niektórymi jest jak rozmowa z pralką właśnie. Zero płaszczyzny porozumienia. Gadasz do niej, a ona pierze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warsz Jako nadęty warszawiak inwokację mam w dupie. Mogą IP: *.eranet.pl 19.07.07, 10:04 sobie wzywać kogo chcą, żeby tylko dziury w jezdniach łatali. Rydzykowi i tak Hanka dobrze nie zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
tewie60 Świątynia zamiast stadionu na Euro 2012 19.07.07, 13:29 Jak widać, każdy kto trafia do PO musi w penym momencie zdurnieć. Obiecała stadion, ale zanosi się raczej na Licheń bis. Jak będzie w środku dużo miejsca, to może da się zorganizować halowe mistrzostwa ministrantów/kleryków/zakonników (do wyboru) w machaniu kadzidłem i zliczaniu tacy. No i jest jeszcze problem z godłem stolicy. Toż to nie po katolicku, żeby baba-ryba topless panoszyła się bezwstydnie. Ukrzyżować tramwaje i autobusy, a pomnikowi obciąć dół, ubrać w habit i posadzić na wózku inwalidzkim. Wtedy będzie po bożemu. Do roboty Pani Prezydent, bo się bozia obrazi, że takie bezeceństwa bogobojne duszyczki oglądać muszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przekolo Re: Świątynia zamiast stadionu na Euro 2012 IP: 195.136.143.* 20.07.07, 18:33 Twoja apokaliptyczna wizja jest mocno przesadzona. Odpowiedz Link Zgłoś
japolak Re: Powołać na patrona Warszawy... 19.07.07, 20:16 Matka Boska Trybunalska patronuje Cyrkowi na Wiejskiej, Częstochowska całemu nieszczęsnemu krajowi Aktor, który w Pasji grał Jezusa ma awansować na reżysera gdańskiego prałata, z honorarium wypłacanym w butelkach Monsignore Nie mój braciszek z Torunia z ratowania stoczni uskładał na parę biznesowych inwestycji Kto nadaje się na patrona naszej Warszawy "Stolicznoj"? Święty Judasz ?? Czy ten, no... Święty Juda, od spraw beznadziejnych ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przekolo Re: Powołać na patrona Warszawy... IP: 195.136.143.* 20.07.07, 18:39 "..Częstochowska całemu nieszczęsnemu krajowi.." Nasz kraj wcale nie jest taki nieszczęsny jakby Ci się wydawało. Mieszkam w miasteczku gdzie poziom życia jest podobny do tego z Niemiec. Tak więc na moim podwórku jest ok. A patrząc po ulicach innych miast i widząc te coraz droższe samochody (bynajmniej nie na zagranicznych numerach) śmiem twierdzić że Polacy lubią po prostu narzekać. Jak jest niski zrost gospodarczy, to społeczeństwo gani rzad za fatalne wyniki. Jak jest wysoki jak teraz, to się wmawia ludziom że rząd nie miał na to wpływu (ale jakby coś schrzanił, to oczywiście - byłaby to jego wina), itp, itd. radio Maryja , Rydzyk, Leper, i przez pryzmat takich głupot społeczeństwo ocenia ekipe kaczyńskich. A ta - okazała się najlepszą od 89 roku. Oczywiście dużo jest takich którzy nie chcą o tym słyszeć - będą dyskredytować ekipę - nawet na arenie międzynarodowej, zeby tylko zaszkodzić ekipie (i krajowi) a zyskac coś tam dla siebie (np Geremek i inni socjaliści). Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Wpisujcie się na listę! Stop urojeniu! 19.07.07, 09:30 Zachęcam wszystkich, pokażmy tym manipulatorom katolickim, ludzi niezależnie myślących jest więcej! lista.racjonalista.pl/ A swoją drogą dziwię się, co to za cioty są na lewicy, że nie potrafią wprost powiedzieć - w dokumentach państwowych nie ma miejsca na jakieś urojone byty! Po tych tzw. kompromisach robi się niedobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: Wpisujcie się na listę! Stop urojeniu! 19.07.07, 10:44 centrolew napisał: > Zachęcam wszystkich, pokażmy tym manipulatorom katolickim, ludzi niezależnie > myślących jest więcej! > > lista.racjonalista.pl/ > A swoją drogą dziwię się, co to za cioty są na lewicy, że nie potrafią wprost > powiedzieć - w dokumentach państwowych nie ma miejsca na jakieś urojone byty! dokladnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przekolo Re: Wpisujcie się na listę! Stop urojeniu! IP: 195.136.143.* 20.07.07, 18:45 Urojonym bytem jest również twoja świadomość. Jest tylko wtedy kiedy jest. A Bóg..? - narzuca pewne wymagania, ktorych owoce już nie są urojone. Uprzejmość, dobroć, sprawiedliwość, uczciwośc. Dużu ludzi tak postępuje ze względu na wiarę w Boga. I zapis o tym że Bóg jest dla dużej liczby ludzi inspiracją do lepszego postępowania jest zgodny z prawdą. Niezależnie od tego czy uważasz owego Boga za byt urojony czy też realny. Ludzie wierzący uważają za realny. Ludzie wierzący w nie-istnienie (też mi racjonaliści - ROTFL) Boga uważają za urojony. Odpowiedz Link Zgłoś
pommernknecht Re: Wpisujcie się na listę! Stop urojeniu! 20.07.07, 21:15 Na stos innowiercòw i heretykòw!!!Jezus kròlem Polski.A kto bedzie Ayatolahem? "Nie ma Boga? Natychmiast trzeba go wymyslec,bo kto te holote utrzyma w ryzach"? -parafraza Jana Jakuba Rousseau.Oskurantyzm i koltuñstwo-ot co!!!Emigrant. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Re: A myślałem, że LiD jest mądrzejszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 09:48 > Co im Bóg tam przeszkadza? Szczególnie w takim lajtowym sformułowaniu Prywatne sprawy radnych powinny zostać prywatne. A skoro już jedni radni chcą umieszczać swoje prywatne inspiracje w oficjalnym dokumencie, to inni też mają prawo do podobnej wzmianki. Gdybym był radnym, to w takiej sytuacji domagałbym się umieszczenia uprawiania sportu jako źródła mojej siły i wytrwałości w pracy. Mógłbym też zrobić przetarg na sponsoring - np. "... a źródłem siły i wytrwałości radnego Praptaka są pyszne bułeczki z piekarni Grubcio i S-ka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w pis-du z nimi zgadza się! paranoja jakaś ogarnęła tych osłów... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 10:52 wszędzie boga chcą wpieprzyć...na kiblu w ratuszu niech powieszą tabliczkę->> alleluja i do przodu, już jak widzę te rozmodlone ( fałszywe gęby-lisa i pisa ) to aż rzygać się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
japolak potrzebne egzorcyzmy 19.07.07, 20:27 Czy ty aby ten szatan (nie kaczor), który ostatnio jednemu z Kaczyńskich się objawił? Bo chyba nie diabeł Rokita... Ja od razu widzę, iż taki statut Warszawie diabli nadali ! Potrzebny jakiś "młot na czarownice" i egzorcyzmy - radne utonie w Wisle, znaczy ze niewinne, jesli wypłynie, pomiot diabła lub Harry Potter... Odpowiedz Link Zgłoś
arsen44 Re: Czemu Boga nie Bogów ? Wiara posowiecka. 19.07.07, 11:38 Powinno się cenzurować grafomanów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korada Re: Czemu Boga nie Bogów ? IP: *.ipt.aol.com 19.07.07, 10:26 bogow, bogow, bo sluza Bogu i Mamonie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nielubiekaczek Re: Czemu Boga nie Bogów ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 10:59 a co jesteś starożytną Rzymianką, czy Greczynką ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shithead Re: Palma odbiła IP: *.ipt.aol.com 19.07.07, 08:47 Glupota wystartowala w wyscigach!!! Proponuje ustanowic polska ksiege glupich rekordow- "Polish Idiots' Book of Records". Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Bufetowej już kompletnie się we łbie pomieszało. 19.07.07, 13:30 Oni na tych stołkach są już kompletnie oderwani od rzeczywistości. Katolicy na pokaz, żałosne miernoty. Może jeszcze nazwać ten statut imienia Jana Pawła II (zawsze jakieś punkty, a ci ohydni protestanci niech się tak nie panoszą), potępić Konferederację Warszawską, wnieść maryjne woty, a całość zadedykować abpowi Głodziowi (dlaczego nie, jak podliz, to podliz). Słów brak, ale już wiem, na kogo nie zagłosuję w przyszłych wyborach. Papa PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viornisko Re: Palma odbiła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 11:13 Tak to jest, jak paru bezbożników dorwie sie do netu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nomesis Re: a do ilu bożków pani prezydent chce sie odwol IP: *.chello.pl 19.07.07, 09:46 Już dość krzywd spotkało ludzkość przez nadgorliwców.Niech zostawią tego Boga w spokoju , bo gdy się słyszy w ustach takich owieczek jak rydzyk ,lepper itp. jawnogrzeszników to ręce opadają . Wiara /prawdziwa/ nie wymaga od nikogo teatralnych gestów, jest cicha spokojna i osobista dla każdego normalnego CZŁOWIEKA!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Proponuje odwołanie się do Swarożyca oraz Baz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 11:01 tak jeszcze dodaj Szatana ;P Odpowiedz Link Zgłoś
critto Jako Rodziomowierca jestem przeciw 20.07.07, 14:23 dobrze, ze przypominasz o Swarozycu, ale stawianie Go obok Bazyliszka to jednak pewien nietakt - to troche jakby postawic Jezusa obok Nosferatu - nie wypada. Natomiast jako Rodzimowierca slowianski nie chcialbym, aby politycy wycierali sobie geby moją Wiarą. Jestem zwolennikiem rozdzialu religii od panstwa. A poza tym statut miejski to dokument zbyt malej rangi, aby czynic tam takie inwokacje - slusznie ktos powiedzial, ze moze niedlugo regulamin przewozu osob i bagazy pojazdami ZTM bedzie sie zaczynal od Invocatio Dei... Wyglada to jak autoparodia religii... Taka nie-Boska Komedia:)) Dziwie sie niektorym Katolikom, np. pani prezydent HGW (ktora w ogole bardzo szanuje i caly czas bronilem i bronie przed atakami ze strony PiS-u), ze sie na to godza, a wrecz pochwalaja. Ludzie, nie osmieszajcie swojej wiary!! Ja szanuje Wasza religie, choc jej nie wyznaje. Slawa!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaDam separacja religii i panstwa, podstawa zasada IP: *.dhcp.insightbb.com 19.07.07, 07:05 demokracji, no coz my jeszcze nie doroslismy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fefwfew Ranga dokumentu IP: *.pools.arcor-ip.net 19.07.07, 07:07 W jaki sposob odwolanie do boga ma podniesc range dokumentu? pokopalo ich kompletnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonas Nie interesują mnie prywatne przekonania Hani. IP: *.aster.pl 19.07.07, 08:17 Ani Jaworskiego, ani PiSu. Ich ekshibicjonistyczna potrzeba obnoszenia się ze swoimi przekonaniami zasługują na uwagę psychiatry, NIKu i TK. Lepiej niech Hania i jej owieczki zabiorą się do roboty, bo na razie ich wyniki są równie mierne jak wyniki Kaczystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viornisko Re: Nie interesują mnie prywatne przekonania Hani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 11:16 A mnie interesuje. Osoba wierzaca (nie chodzi tylko o katolików) jest dla mnie bardziej przekonująca niż ateista. Uszanuj decyzję większości - to przecież zasada demokracji, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Hania... czy Ci na głowę padło? 19.07.07, 08:01 Tobie, Hania, Statut pomylił się z deklaracją... Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Co zrobisz jak Bóg nie będzie chciał przestrzegać 19.07.07, 08:02 tego Statutu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maura4 Re: Hania... czy Ci na głowę padło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 08:17 Myslalam,ze pani prezydent minelo to dewostyczne zaciecie ,kiedy opowiadala jak to modli sie do Ducha Sw..Nie po to popieralam pania,aby teraz klerykalizowala pani miasto.Pani miala zajac sie dobrym rzadzeniem,bez ideologii.Gdyby pani opowiadala o religii w kampanii wyborczej,na pewno nie dostalaby pani, nie tylko mojego poparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
no.655321 Re: Neofitom to zacięcie nie przechodzi nigdy. 19.07.07, 10:08 coś o tym wiesz, poszczeklu? Odpowiedz Link Zgłoś
japolak nie przechodzi 19.07.07, 20:42 Właśnie na AXN ogladam odcinek amerykańskiego seialu kryminalego O zabiegach trangenicznych, ze szczurami, którym rosną ludzkie uszy do przeszczepów, kozą zamiast mleka dającą pajęczą nić silniejsza od stali, kaczych jajach z których wyrastają kartofle... Myslę, iż jest szansa na PO-PiS, jeśli takie ekstrawagancje zostaną słusznie w radzie miasta i parlamencie, wpisane do statutu i konstytucji No bo jak tak? Jajo o jajo? Kartofel z kartoflem? Maryja z Duchem Świętym? Widzę ciemność... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: Hania... czy Ci na głowę padło? IP: *.4web.pl 19.07.07, 08:35 Skąd wiadomo, jak to twierdzi jedna z osób wypowiadających się w artykule, że ATEIZM występuje w Polsce w formie szczątkowej? Dlaczego nikt do cholery nie zweryfikuje wreszcie tych danych? Mozna to zrobić przez podatek na kościół, można bylo to zrobić choćby w pytaniach spisu powszechnego sprzed kilku lat. W takiej formie ciągle slysze, ze w Polsce jest 98% katolików, znam około 50 ludzi - do kośioła chodza dwie;/ Jakoś nei chce mi się uwierztyć, ze tylko ja mam takich ateistycznych znajomych;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: Hania... czy Ci na głowę padło? IP: *.4web.pl 19.07.07, 08:40 Aha i wreszcie wykreślcie z konstytucji ten fragment, że Polska jest krajem o rozdziale państwa od kościoła, bo nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Hania... czy Ci na głowę padło? 19.07.07, 09:04 No bo jak ochrzczony to dla księży wierzący. A te bzdury co mówił niejaki Makuch z PiS-u to nawet nie warto komentować. Wypocinami umysłowymi i fantasmagoriami się nie zajmuje, bo na to tylko szkoda czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maura4 Re: Hania... czy Ci na głowę padło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 09:06 No i slusznie,ze nie wierzysz.Ja znam co prawda wiecej niz dwie osoby regularnie uczęszczajace do kosciola,ale to sa ludzie starsi.Wsrod moich bliskich mlodych znajomych, zdecydowana wiekszość nie bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba-jaga Re: Hania... czy Ci na głowę padło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 09:39 Wasza Hania to członkini katolickiej masonerii OPUS DEI, lewica jest beznadziejnie głupia ,będzie się bawić wyszukiwaniem bardziej strawnych sformuowań, a PO to takie popłuczyny w sedesie ,nic swojego,same zapożyczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: separacja religii i panstwa, podstawa zasada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 09:38 Dokładnie o to chodzi. Im bardziej dojrzałe państwo tym bardziej potrafi oddzielić te kwestie. A każdy obywatel sobie z wiarą i czerpaniem sił do pracy poradzi sam. "Problem ateizmu w Polsce jest szczątkowy" - dlaczego niektórzy uważają, że ateistów/ agnostyków/ niewierzących w Polsce nie ma? Ci ludzie są, i są pomijani i lekceważeni za każdym razem kiedy w kontekście państwa podnosi się kwestie religijne. Zawsze pada argument, że przecież ponad 90% społeczeństwa to katolicy. A ile w tym prawdy? Kogo liczy się w takich statystykach? Wszystkich ochrzczonych. Gdyby Kościół chciał być konsekwentny powinien policzyć tylko bierzmowanych, bo ci dopiero potwierdzili świadomie to, co za nich inni na ich chrzcie przyrzekali. A i wśród nich będzie wielu takich, którzy podeszli do bierzmowania z rozpędu i bez refleksji - jednak byłby to krok w odfałszowaniu statystyk. Wniosek: nie można lekceważyć mniejszości. I choć do tej mniejszości nie należę, to będę tego stanowiska bronić. Państwo - sobie, Kościół - sobie, w tę stronę trzeba iść. Łączenie tych dwóch spraw to regres. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazyliszek Re: separacja religii i panstwa, podstawa zasada IP: *.aster.pl 19.07.07, 10:39 > Gdyby Kościół chciał być konsekwentny powinien policzyć tylko > bierzmowanych, bo ci dopiero potwierdzili świadomie to, co za nich inni na ich > chrzcie przyrzekali. Zważywszy, że do bierzmowania przystępuje się w wieku 14-15 lat - trzeba wziąć pod uwagę, że wielu przystąpiło doń pod presją rodziców. Np. ja. Wtedy jeszcze nie miałam odwagi się sprzeciwić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: separacja religii i panstwa, podstawa zasada IP: 62.218.146.* 19.07.07, 11:43 to prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: separacja religii i panstwa, podstawa zasada IP: *.crowley.pl 20.07.07, 11:17 och, pewnie im tego nigdy nie wybaczyłeś, komformizm w wieku nastoletnim boli Odpowiedz Link Zgłoś
watashi79 chyba komuś upały zaszkodziły... 19.07.07, 13:00 to może jeszcze odwołanie do smoka wawelskiego? litości... jeśli dla kogoś jedynym impulsem do rządzenia ma być wzmianka do jakiegoś boga, to nie powinien się pchać do władzy, bo potem będzie tymi wizjami uzasadniał swoje chore decyzje. podstawowa zasada: trzeba umieć podejmować samodzielne decyzje, a nie wysługiwać się facetami w czerni i ich pseudomoralnością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo już tylko Bóg Re: Niektórzy tak sie modlili, że nie pracowali IP: *.gl.digi.pl 19.07.07, 09:00 im może pomóc?Kiedy politycy skończą "używać imenia Pana Boga nadaremnie " ? Odpowiedz Link Zgłoś
r135 Re: Niektórzy tak sie modlili, że nie pracowali 20.07.07, 16:23 radoslawdobry napisał: > Praca była zbyt uciążliwa dla członków pisu, że przemodlili całą kadencję 2002- > 2006. Oby to samo nie spotkało HGW. Pieniądze nie śmier..Postawić Hankę z krzyżem w kiblu,tam jej miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
jaroslaw_nieomylny [...] 18.07.07, 23:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
trasat Re: czy te ku*** nie maja czym sie zajomowac? Bra 18.07.07, 23:32 Wiara w Boga wcale nie przeszkadza w korupcji, pijaństwie, chamstwie, które cychuje nasz katolicki naród w stopniu większym, niż narody mniej wierzące. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik PO = PiS 19.07.07, 07:15 Jak widac na zalaczonym obrazku. Niech sobie posadza swiete drzewo w ratuszu, bedzie lepiej zaslanialo ich przekrety. I mozna walic poklony do duchow w cieniu. Moze to uchroni ich glowy przed przegrzaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katon a LiD = NiC -----------------------------zero "0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 10:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wierzący normalnie Pani Prezydent, było to mówić przed wyborami. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 06:58 Teraz wiem skąd u mnie ten dystans do pani był, po prostu jest pani nieszczera, ma spojrzenie jak politycy koalicji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca z dworca Re: No i co, wykształciuchy? IP: *.MAN.atcom.net.pl 18.07.07, 23:36 Nasza Pani Prezydent was przerasta intelektualnie! Dlatego na nią głosowaliście. Cóż, wpływ inteligencji na nieiteligentnych, działa jak magnes na opiłki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zara A..... o co ci chodzi? IP: *.aster.pl 19.07.07, 08:19 A tak w ogóle, to nie denerwuj się i oddychaj głęboko. Na pewno przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: Boska koalicja PO-PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 23:40 Niech radni z prezydentową idą się modlić do kościoła, a statut i boga zostawią w spokoju. I najlepiej, aby statut był bez boga, a bóg - bez statutu. Będziemy bliżej Europy, a nie Iranu! Brawo SdPl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca z dworca Re: No ico, wykszałciuchy? IP: *.MAN.atcom.net.pl 18.07.07, 23:55 SldPl poparła Naszą Panią Prezydent w wyborach, a M. Borowski wsparł ja własna kieszenia, sercem i szarlotka własnoręcznie upieczoną. Teraz dalej sie kocha w NPP, ale że wielu konkurentów, więc stroi fochy. Wsród zakochanych tak bywa. Ale podąsają się, podąsają, a noc rozwiąże problemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cube Syf, niewykształciuchu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 07:37 I inne nieszczęścia to żaden powód do radości! Mamy katoland i to jeszcze potrwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Re: Boska koalicja PO-PiS IP: *.upc.chello.be 18.07.07, 23:57 ja pier....W jakim kraju przyszlo niektorym zyc...Warszawa faktycznie ma pecha do prezydentow i radnych...Wspolczuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Re: Boska koalicja PO-PiS IP: *.acn.waw.pl 19.07.07, 00:10 no niestety, pani HGW myśli, ze tylko w Wawie sami katolicy mieszkają, strzeliła focha, niedługo może będą do każdej uchwały miejskiej walić religijne motywy, w końcu chyba niedługo wybory, trzeba sie podlizać czarnym... Niestety Warszawa nie ma szczęścia do włodarzy, tu zawsze liczy się bardziej polityka ogólnopolska niż interes lokalny...Wszyscy dotychczasowi traktowali to jako odskocznia do posad rządowych to i HGW idzie w ślady... Odpowiedz Link Zgłoś
ode6 Re: Boska koalicja PO-PiS 19.07.07, 08:46 ŁÓDŻ też ma pech wodzem jest pan z ZCHN i teraz najważniejsze jest dla rady miasta zmiana nazw ulic na ulice świętych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Boska koalicja PO-PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 16:37 nie obrażaj iranu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archi nie mia lbym nic przeciwko gdyby IP: *.aster.pl 19.07.07, 00:12 faktycznie działalność publiczna, zwłaszcza PiS-uarów miała cokolwiek wspólnego z Bożym Natchnieniem. Niestety na to nie wygląda. Więc niech politycy Panem Bogiem sobie gęby nie wycierają tylko niech najpierw pokażą że go mają w sercu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zniesmaczony A może odwołanie do Mistrza Yody? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 01:46 A może pierd.olnąć odwołanie do Mistrza Yody? On też jest natchnieniem wielu. O kr... czy te palanty na prawdę nie mają innych problemów? W zasyfiały i śmierdzący m mieście nie da się żyć a on się piep.rzą z jakimiś bożkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jahwe Boska koalicja PO-PiS IP: 212.2.101.* 19.07.07, 02:14 Nie czepiajcie się baby, to Ja jej kazałem to wpisać w preambułę. Bóg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Boska koalicja PO-PiS IP: 62.218.146.* 19.07.07, 11:45 niezgorsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafvonthorn Re: Boska koalicja PO-PiS IP: *.petrus.com.pl 20.07.07, 16:22 Nie obchodzą mnie jej prywatne znajomości. Jest prezydentem stolicy państwa, w konstytucji którego jest zapisany rozdział państwa od kościoła. A poza tym jeśli w ten sposób chcesz rozwijać swój kult, to jesteś niezłym idiotą... Odpowiedz Link Zgłoś
dobroslawa2 Jak się jest nieudolnym to się chowa za Boga 19.07.07, 04:32 Kiedy doczekamy się drugich jezdni Wołoskiej, Wilanowskiej, przebudowy skrzyżowania Żwirki i Wigury z Banacha / Rostafińskich, udrożnienia Marynarskiej, poszerzenia Łopuszańskiej przy Grójeckiej (domy zachodzą na jezdnię). Kiedy zacznie się budowa nowych linii tramwajowych - w pierwszej kolejności do Białołęki wzdłuż Modlińskiej i miasteczka Wilanów wzdłuż Sobieskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haen Re: Boska koalicja PO-PiS IP: *.chello.pl 19.07.07, 05:40 Jeszcze trochę rządów dewotów i instrukcja obsługi polewaczki miejskiej będzie się zaczynać od preambuły " W imię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K0pytko Do roboty nieroby! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 06:05 Kogo obchodzi preambuła do statutu???? Budować mosty, obwodnice, nowe linie metra, szybką kolej itd., a nie zajmować się pierdołami. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Boska koalicja PO-PiS 19.07.07, 06:15 Ot zwyczajna burza w szklance wody. Niemacie tam powazniejszych problemow ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 321 Re: Boska koalicja PO-PiS IP: 217.17.47.* 19.07.07, 06:28 przecież już w wyborach na prezydenta RP ja "duch święty" nawiedził :) Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula O Panie! Ta ci.. zupelnie zwariowala! 19.07.07, 06:45 W imie boga najwyzszego i sprawiedliwego prosimy o kolejna nitke metra. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: O Panie! Ta ci.. zupelnie zwariowala! 19.07.07, 06:51 Zarazila sie od tych pozal sie Boze kualicjantw, czy co? Nie dosc, ze kler sie miesza do polityki, to teraz Rada Wawy chce wmieszac w nią jeszcze Boga. Tacy niby religijni, a zapominają o naukach Jezusa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie mogę Re: Boska koalicja PO-PiS IP: *.aster.pl 19.07.07, 06:48 popierzyło już wszystkich!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Myślę że HGW ma rację. IP: *.colc.cable.ntl.com 19.07.07, 06:51 Tylko Bóg, obojętnie jaki, jest w stanie pomóc temu choremu miastu i tym chorym ludziom. Oni, radninieporadni, nie są w stanie pomóc ani miastu ani sobie. To przerasta ich możliwości: intelektualne, poznawcze, fizyczne - wszystkie. A lekarze strajkują... czy może znalazłby się jeden psychiatra dla nich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Myślę że HGW ma rację. IP: 58.173.232.* 19.07.07, 06:57 Na kogo Bóg bedzie głosował? Ja też będe do Boga pisał petycję, proszę o Jego adres. Może być E-mail. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalny i katolik Róznica między Bogiem a politykiem fanatykiem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 07:04 Bóg jest nieograniczenie miłosierny, wysłucha i przytuli kazdego, polityk jest niemiłosiernie ograniczony, mówi zawsze i do kazdego głupoty bez umiaru. Pani prezydent, objeła pani urzad swiecki i rozpoczęła słuzbe publiczną, jesli pani chce sie poświęcic służbie Bogu to nie ta instytucja. Mozna pracowac myslac o Bogu, ale niekoniecznie narzucac wiare innym, to nie jest postawa chrzescijańska, raczej fanatyzm lub cos sie pani wskutek stresu zwyczajnie pomieszało.Niech pani nie robi farsy i z urzedu i z wiary, starczy tej głupoty na pare wieków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samara Re: Róznica między Bogiem a politykiem fanatykiem IP: 212.244.186.* 19.07.07, 08:27 Bardzo bardzo trafne popieram w 100 % Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Brawo. 19.07.07, 13:40 Każdy prawdziwie wierzący powinien współczuć Hani i jej pomagierom lizusostwa i Dulszczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafvonthorn Re: Róznica między Bogiem a politykiem fanatykiem IP: *.petrus.com.pl 20.07.07, 16:26 Czy oprócz wycierania sobie gęby Bogiem przez polityków jest większe naruszenie przykazania "nie będziesz wzywał jego imienia nadaremno"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psrt Adres IP: *.gdynia.mm.pl 19.07.07, 07:57 Bardzo proszę: bog@niebo.pl ___________________________________ "Buk jest miłością" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psrt Re: Adres IP: *.gdynia.mm.pl 19.07.07, 08:04 Za chwilę poszukam jeszcze numeru Jego faksu. Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula Bog - jesli jest, opuscil i to miasto i ten kraj 19.07.07, 07:01 Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Nieboska komedyjka 19.07.07, 06:52 Nie rozumiem, dlaczego ja mam być zawsze tolerancyjna powiada nawiedzona, która sekundę wcześniej zaznacza, że zapis o Bogu będzie: - Możemy dyskutować jedynie o samym sformułowaniu. To jest taka sama tolerancja, jak pisuarczyków, głupia babo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Nieboska komedyjka IP: 58.173.232.* 19.07.07, 07:00 Bóg będzie teraz wszędzie- nawet babcią klozetową. Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Fakt. Ciemnota tych wypowiedzi powala. 19.07.07, 13:38 Człowiek obudził się w pieprzonym talibanie. Tego nie wolno, tamtego nie wolno, a jakichś paru misiów bełkocze, że tolerancja to przeżytek. A zaczęło się niewinnie: krzyż w Sejmie, religia w szkołach. Teraz mamy preambuły, opłacanych z państwowej kasy katechetów (niezły element, zapraszam do szkół) i przekupywanie uczniów łatwą oceną z religii na maturze. Daj palec, zeżrą rękę. Co będzie następne? Odpowiedz Link Zgłoś
kruder76 A Most Północny... 19.07.07, 06:58 A druga i trzecia linia metra, a obwodnice???? Do roboty nieroby jedne! Odpowiedz Link Zgłoś
galan12 [...] 19.07.07, 07:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lego mowilem ci osle IP: *.MAN.atcom.net.pl 19.07.07, 07:39 ze na borowika trzeba, tos pyskowal :-( (ty, czy tam ktos taki, ale taki jak ty) Odpowiedz Link Zgłoś
hoki_yamoki Re: mowilem ci osle 19.07.07, 10:28 I w pierwszej turze głosowałem na Borowskiego. Ale w drugiej na kogo miałem... Marcinkiewicza, Wierzejskiego ? Nosz q..wa jeszcze raz przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lego napiszmy do hani IP: *.MAN.atcom.net.pl 19.07.07, 07:41 biuroprezydenta@warszawa.um.gov.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lego moze bysmy poszli pod hani gabinet? IP: *.MAN.atcom.net.pl 19.07.07, 07:53 moze bysmy poszli pod hani gabinet? i pohalasowali troche? moze panienka zrozumie, ze dostala od nas ZADANIE a nie PRZYZWOLENIE? Co? Ludkowie? Jakaś zadyma nieprzyjemna w piątek o 16:30? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ep Re: Boska koalicja PO-PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 07:02 po czy pis co za roznica jednej wody oszolomy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk Re: Boska koalicja PO-PiS IP: *.bmwgroup.com 20.07.07, 13:37 glosowalem i bede glosowac na PO w zyciu na PIS, na LID tez ani mi sie sni ale w tym przypadku musze stwierdzic ze smutkiem: no przeciez poj.balo ich zupelnie a Bufetowa szczegolnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerek Liczmy na siebie .....bóg jest z madrymi i silnymi IP: *.48.24.6.lasnet.pl 19.07.07, 07:03 Od 400 lat jesteśmy pod opieka matki boskiej. i te 4 wieki to ustawiczne branie w d..... od sasiadów.... okupacje zniewolenie itd, no a na koniec jeszcze te kaczory /przekleństwo jakieś czy co????/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Boska koalicja PO-PiS IP: *.tktelekom.pl 19.07.07, 07:08 NAWIEDZONA W DUCHU ŚWIĘTYM HANKA!!!!A JA MYŚLAŁEM ,ŻE BŻDZIĄGWA ZMĄDRZAŁA. Odpowiedz Link Zgłoś
e-4l Boska koalicja PO-PiS 19.07.07, 07:08 Ciemnogród gorszy niż myślałem, tylko krok od poziomu ojca sromotnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Boska koalicja PO-PiS IP: *.chello.pl 19.07.07, 07:09 no to beda krasc, przekrecac i robic machloje w imie ojca... normalka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też wrasiawiak Boska koalicja PO-PiS IP: *.tktelekom.pl 19.07.07, 07:13 biuroprezydenta@warszawa.um.gov.pl a może tak szanowni forumowicze wyślecie e-maila do Hanki z opinią co o tym myślicie? Ja to zrobiłem Odpowiedz Link Zgłoś