Dodaj do ulubionych

Boska koalicja PO-PiS

IP: 212.180.160.* 18.07.07, 23:08
Czy naprawdę nie ma innych problemów w tym mieście?

---
izune.pl
Obserwuj wątek
    • radoslawdobry Niektórzy tak sie modlili, że nie pracowali 18.07.07, 23:14
      Praca była zbyt uciążliwa dla członków pisu, że przemodlili całą kadencję 2002-
      2006. Oby to samo nie spotkało HGW.
      • vontrompka Re: Niektórzy tak sie modlili, że nie pracowali 18.07.07, 23:17
        pozostaje polecić Richarda Dawkinsa.
        ale masz rację, są tak zajęci modlitwą, że nie przeczytają. o pracy nie wspominając.
        • login.gazeta1 Proponuje odwołanie się do Swarożyca oraz Bazylisz 19.07.07, 08:19
          ka...To postacie rodzime i swojskie. Jak dla Krakusów Smok.
          • Gość: borow4 a do ilu bożków pani prezydent chce sie odwolac? IP: *.chello.pl 19.07.07, 08:22
            n
            • logoin Palma odbiła 19.07.07, 08:26
              tak sie dzieje z nawiedzonymi katolami kiedy dostają za wysoki stołek.
              • poszczeklu Lekaaaarzaaaaa! 19.07.07, 08:33
                • Gość: ann Czemu Boga nie Bogów ? IP: 213.25.153.* 19.07.07, 08:49
                  Demokracja (rzady większości) nie dają prawa do dyskryminacji, niektórzy woleliby określenie Bogów. Pani Hania powinna to uwzględnić :)
                  • almagus Re: Czemu Boga nie Bogów ? Wiara posowiecka. 19.07.07, 09:08
                    Wiara posowiecka.

Wykrętny powstań ludu ziemi.
                    Przekręty to naszej wadzy miód.
                    TiVi Trwam natchnie promiennymi.
                    “Dziś wiedzie nas na bój, na trud. ...”
                    Smród swojski, do Boga jak ćmy.
                    Choć marność, jutro wszystkim my.

LiS i PiS wznosi wspólny śpiew.
                    Wtórują nam kościelne dzwony.
                    Niosą pieniędzy grom, wiele dziew.
                    Ojciec Rydzyk woła siew, siew, siew.
                    Prawicy kolor jest czerwony.
                    A wrogom wadza upuści krew!

Trwam, czekam na światło z Jasnej Góry,
                    domy z tektury, domy z tektury,
                    na przedmieściach Paryża, Madrytu, Londynu,
                    Nie trzy miliony, a może pięć.
                    To jedno z naszych osiągnięć!
                    • Gość: mzb A myślałem, że LiD jest mądrzejszy IP: *.crowley.pl 19.07.07, 09:15
                      Co im Bóg tam przeszkadza? Szczególnie w takim lajtowym sformułowaniu
                      • Gość: dzbq Re: A myślałem, że LiD jest mądrzejszy IP: 195.8.190.* 19.07.07, 09:28
                        bo tylko ludzie małej wiary muszą sobie napisać co nimi kieruje
                        • Gość: pol Powołać Pana Jezusa na Króla Polski! Potem już IP: *.eranet.pl 19.07.07, 09:31
                          samo pójdzie.Ogłosi się przymus świętości i wstępowania do nieba.
                          • konread Re: Powołać Pana Jezusa na Króla Polski! Potem ju 19.07.07, 09:58
                            "Preambuły broni Lech Jaworski, który w komisji statutowej reprezentuje PO.
                            Przekonuje, że podniesie rangę dokumentu." - i to jest coś, taki wstęp powinien
                            być przy każdej ustawie która jest bublem, pomimo tego podniesie jej rangę, a
                            jeśli taką ustawę będzie chciała zaatakować opozycja, wtedy się powie że to
                            zamach na kościół!
                            • krasnov A mówiłem, że i PO i PiS ta ta sama po.. klika 19.07.07, 10:06
                              Mało co się od siebie różnią. Pora zwiewać z tego kraju.
                              • Gość: tata PO i PiS - jeden Li IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 10:23
                                • Gość: Zenek Zalali by nas muzulmanie, Oni maja innego Boga? IP: *.240-136-217.adsl-static.isp.belgacom.be 20.07.07, 15:34
                                  Wypowiedz demaskuje kulture autora: Zydzi, Chrzescijanie i Muzulmanie, modla
                                  sie do tego samego Boga.
                                  Prawda ze ciut inaczej, ale jednak do tego samego.

Pozdrowienia dla zydozercow, i terrorystow przepelnionych religia milosci.
                                  • Gość: ateista Ateizm w formie szczątkowej?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 16:18
                                    pokażmy im, że tak nie jest. wpiszmy się na lista.racjonalista.pl
                                    • Gość: Miś Heretycy na forum GW IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 20.07.07, 21:17
                                      Co złego z Bogiem w preambule? Popatrzyłem na banknot dolarowy. Jest na nim
                                      napisane "In God we trust". Stracił on wprawdzie 40% wartości w stosunku do
                                      euro czy złotówki przez ostatnie 6 lat, ale to "zasługa" prezydenta Busha jr i
                                      jego rządu tworzącego rekordowy deficyt poprzez obniżenie podatków dla swoich
                                      bogatych przyjaciół.

Wracając do Boga - pomaga on tym, którzy w niego wierzą. Nie rozumiem jaką
                                      szkodę on robi dla ateistów, którzy wierzą, że Boga nie ma? Na mój zdrowy
                                      rozsądek - jeśłi czegoś lub kogoś nie ma, to nie może zrobić szkody czy krzywdy.
                                      • Gość: . Re: Heretycy na forum GW IP: *.acn.waw.pl 20.07.07, 21:41
                                        > Na mój zdrowy rozsądek - jeśłi czegoś lub kogoś nie ma, to nie może zrobić
                                        > szkody czy krzywdy
                                        mnóstwo ludzi cierpiało w imię czegoś czego nie ma... inkwizycja, dżihad,
                                        krucjaty...
                                        nie twierdzę że teraz,w warszawie, nam to grozi nie mniej jednak mamy rozdział
                                        kościoła od panstwa i powinno się tego przestrzegać.
                              • Gość: Viornisko Re: A mówiłem, że i PO i PiS ta ta sama po.. klik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 11:10
                                Zwiewaj i nie wracaj, jednego półgłówka mniej...
                                • Gość: der Re: A mówiłem, że i PO i PiS ta ta sama po.. klik IP: *.aster.pl 20.07.07, 11:40
                                  lepszy polglowek niz bezmozgowiec, baranku.
                                  • Gość: Przekolo Re: A mówiłem, że i PO i PiS ta ta sama po.. klik IP: 195.136.143.* 20.07.07, 18:31
                                    Chyba jednak lepszy bezmózgowiec. Więc zwiewaj i nie wracaj
                              • california07 Re: A mówiłem, że i PO i PiS ta ta sama po.. klik 20.07.07, 18:28
                                krasnov napisał:

> Mało co się od siebie różnią. Pora zwiewać z tego kraju.
                                Masz racje.Gdzie jest Konkordat i rozdzial panstwa od kosciola??Ale radze nie
                                wyjezdzaj-zostan i walcz!!Ja wyjechalem 26 lat temu,powiodlo mi sie ale zaluje
                                tesknie za KRAJEM ale jak bardzo nienawidze tej obecnej atmosfery w Kraju!!!
                                Wiec radze zostan,walcz i oczyszczaj z wszelkiego g...-tak z praewe jak i lewej
                                strony
                            • Gość: Lili Re: Powołać Pana Jezusa na Króla Polski! Potem ju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 10:07
                              POLECAM WSZYSTKIM UCZNIOM: WPISYWAĆ PRZED KAŻDYM WYPRACOANIEM Z POLSKIEGO
                              PREAMBUŁĘ O BOGU. NO NIECH KTÓRYŚ BELFER POSTAWI WTEDY WAM PAŁĘ!
                              • Gość: komandor_gruzeł Re: Powołać Pana Jezusa na Króla Polski! Potem ju IP: 193.120.255.* 20.07.07, 11:58
                                Kupiłem ostatnio pralkę. Chciałem przeczytać w instrukcji o pierwszym
                                uruchomieniu. Patrzę, a tam odwołanie do boga.

Ja nie wiem, ale dyskusja z niektórymi jest jak rozmowa z pralką właśnie. Zero
                                płaszczyzny porozumienia. Gadasz do niej, a ona pierze...
                          • Gość: warsz Jako nadęty warszawiak inwokację mam w dupie. Mogą IP: *.eranet.pl 19.07.07, 10:04
                            sobie wzywać kogo chcą, żeby tylko dziury w jezdniach łatali. Rydzykowi i tak
                            Hanka dobrze nie zrobi.
                            • tewie60 Świątynia zamiast stadionu na Euro 2012 19.07.07, 13:29
                              Jak widać, każdy kto trafia do PO musi w penym momencie zdurnieć. Obiecała
                              stadion, ale zanosi się raczej na Licheń bis. Jak będzie w środku dużo miejsca,
                              to może da się zorganizować halowe mistrzostwa ministrantów/kleryków/zakonników
                              (do wyboru) w machaniu kadzidłem i zliczaniu tacy.

No i jest jeszcze problem z godłem stolicy. Toż to nie po katolicku, żeby
                              baba-ryba topless panoszyła się bezwstydnie. Ukrzyżować tramwaje i autobusy, a
                              pomnikowi obciąć dół, ubrać w habit i posadzić na wózku inwalidzkim. Wtedy
                              będzie po bożemu. Do roboty Pani Prezydent, bo się bozia obrazi, że takie
                              bezeceństwa bogobojne duszyczki oglądać muszą.
                              • Gość: Przekolo Re: Świątynia zamiast stadionu na Euro 2012 IP: 195.136.143.* 20.07.07, 18:33
                                Twoja apokaliptyczna wizja jest mocno przesadzona.
                          • japolak Re: Powołać na patrona Warszawy... 19.07.07, 20:16
                            Matka Boska Trybunalska patronuje Cyrkowi na Wiejskiej,
                            Częstochowska całemu nieszczęsnemu krajowi
                            Aktor, który w Pasji grał Jezusa ma awansować na reżysera gdańskiego prałata,
                            z honorarium wypłacanym w butelkach Monsignore
                            Nie mój braciszek z Torunia z ratowania stoczni uskładał na parę biznesowych
                            inwestycji
                            Kto nadaje się na patrona naszej Warszawy "Stolicznoj"?
                            Święty Judasz ??
                            Czy ten, no...
                            Święty Juda, od spraw beznadziejnych ???
                            • Gość: Przekolo Re: Powołać na patrona Warszawy... IP: 195.136.143.* 20.07.07, 18:39
                              "..Częstochowska całemu nieszczęsnemu krajowi.."
                              Nasz kraj wcale nie jest taki nieszczęsny jakby Ci się wydawało. Mieszkam w
                              miasteczku gdzie poziom życia jest podobny do tego z Niemiec. Tak więc na moim
                              podwórku jest ok. A patrząc po ulicach innych miast i widząc te coraz droższe
                              samochody (bynajmniej nie na zagranicznych numerach) śmiem twierdzić że Polacy
                              lubią po prostu narzekać. Jak jest niski zrost gospodarczy, to społeczeństwo
                              gani rzad za fatalne wyniki. Jak jest wysoki jak teraz, to się wmawia ludziom
                              że rząd nie miał na to wpływu (ale jakby coś schrzanił, to oczywiście - byłaby
                              to jego wina), itp, itd. radio Maryja , Rydzyk, Leper, i przez pryzmat takich
                              głupot społeczeństwo ocenia ekipe kaczyńskich. A ta - okazała się najlepszą od
                              89 roku. Oczywiście dużo jest takich którzy nie chcą o tym słyszeć - będą
                              dyskredytować ekipę - nawet na arenie międzynarodowej, zeby tylko zaszkodzić
                              ekipie (i krajowi) a zyskac coś tam dla siebie (np Geremek i inni socjaliści).
                      • centrolew Wpisujcie się na listę! Stop urojeniu! 19.07.07, 09:30
                        Zachęcam wszystkich, pokażmy tym manipulatorom katolickim, ludzi niezależnie
                        myślących jest więcej!

lista.racjonalista.pl/
                        A swoją drogą dziwię się, co to za cioty są na lewicy, że nie potrafią wprost
                        powiedzieć - w dokumentach państwowych nie ma miejsca na jakieś urojone byty! Po
                        tych tzw. kompromisach robi się niedobrze...
                        • adam81w Re: Wpisujcie się na listę! Stop urojeniu! 19.07.07, 10:44
                          centrolew napisał:

> Zachęcam wszystkich, pokażmy tym manipulatorom katolickim, ludzi niezależnie
                          > myślących jest więcej!
                          >
                          > lista.racjonalista.pl/
                          > A swoją drogą dziwię się, co to za cioty są na lewicy, że nie potrafią wprost
                          > powiedzieć - w dokumentach państwowych nie ma miejsca na jakieś urojone byty!

dokladnie.
                          • Gość: Przekolo Re: Wpisujcie się na listę! Stop urojeniu! IP: 195.136.143.* 20.07.07, 18:45
                            Urojonym bytem jest również twoja świadomość. Jest tylko wtedy kiedy jest. A
                            Bóg..? - narzuca pewne wymagania, ktorych owoce już nie są urojone.
                            Uprzejmość, dobroć, sprawiedliwość, uczciwośc. Dużu ludzi tak postępuje ze
                            względu na wiarę w Boga. I zapis o tym że Bóg jest dla dużej liczby ludzi
                            inspiracją do lepszego postępowania jest zgodny z prawdą. Niezależnie od tego
                            czy uważasz owego Boga za byt urojony czy też realny. Ludzie wierzący uważają
                            za realny. Ludzie wierzący w nie-istnienie (też mi racjonaliści - ROTFL) Boga
                            uważają za urojony.
                            • pommernknecht Re: Wpisujcie się na listę! Stop urojeniu! 20.07.07, 21:15
                              Na stos innowiercòw i heretykòw!!!Jezus kròlem Polski.A kto bedzie Ayatolahem?
                              "Nie ma Boga? Natychmiast trzeba go wymyslec,bo kto te holote utrzyma w ryzach"?
                              -parafraza Jana Jakuba Rousseau.Oskurantyzm i koltuñstwo-ot co!!!Emigrant.
                      • Gość: ateista Re: A myślałem, że LiD jest mądrzejszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 09:48
                        > Co im Bóg tam przeszkadza? Szczególnie w takim lajtowym sformułowaniu

Prywatne sprawy radnych powinny zostać prywatne. A skoro już jedni radni chcą
                        umieszczać swoje prywatne inspiracje w oficjalnym dokumencie, to inni też mają
                        prawo do podobnej wzmianki. Gdybym był radnym, to w takiej sytuacji domagałbym
                        się umieszczenia uprawiania sportu jako źródła mojej siły i wytrwałości w pracy.
                        Mógłbym też zrobić przetarg na sponsoring - np. "... a źródłem siły i
                        wytrwałości radnego Praptaka są pyszne bułeczki z piekarni Grubcio i S-ka".
                        • Gość: w pis-du z nimi zgadza się! paranoja jakaś ogarnęła tych osłów... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 10:52
                          wszędzie boga chcą wpieprzyć...na kiblu w ratuszu niech powieszą tabliczkę->>
                          alleluja i do przodu, już jak widzę te rozmodlone ( fałszywe gęby-lisa i pisa )
                          to aż rzygać się chce.
                          • japolak potrzebne egzorcyzmy 19.07.07, 20:27
                            Czy ty aby ten szatan (nie kaczor), który ostatnio jednemu z Kaczyńskich się
                            objawił?
                            Bo chyba nie diabeł Rokita...
                            Ja od razu widzę, iż taki statut Warszawie diabli nadali !
                            Potrzebny jakiś "młot na czarownice" i egzorcyzmy - radne utonie w Wisle,
                            znaczy ze niewinne, jesli wypłynie, pomiot diabła lub Harry Potter...
                    • arsen44 Re: Czemu Boga nie Bogów ? Wiara posowiecka. 19.07.07, 11:38
                      Powinno się cenzurować grafomanów.
                  • Gość: korada Re: Czemu Boga nie Bogów ? IP: *.ipt.aol.com 19.07.07, 10:26
                    bogow, bogow, bo sluza Bogu i Mamonie
                  • Gość: nielubiekaczek Re: Czemu Boga nie Bogów ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 10:59
                    a co jesteś starożytną Rzymianką, czy Greczynką ;P
              • Gość: shithead Re: Palma odbiła IP: *.ipt.aol.com 19.07.07, 08:47
                Glupota wystartowala w wyscigach!!!
                Proponuje ustanowic polska ksiege glupich rekordow- "Polish Idiots' Book of
                Records".
              • aegis_of_heart Bufetowej już kompletnie się we łbie pomieszało. 19.07.07, 13:30
                Oni na tych stołkach są już kompletnie oderwani od rzeczywistości.

Katolicy na pokaz, żałosne miernoty. Może jeszcze nazwać ten statut imienia Jana
                Pawła II (zawsze jakieś punkty, a ci ohydni protestanci niech się tak nie
                panoszą), potępić Konferederację Warszawską, wnieść maryjne woty, a całość
                zadedykować abpowi Głodziowi (dlaczego nie, jak podliz, to podliz).

Słów brak, ale już wiem, na kogo nie zagłosuję w przyszłych wyborach.
                Papa PO.
              • Gość: Viornisko Re: Palma odbiła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 11:13
                Tak to jest, jak paru bezbożników dorwie sie do netu...
            • Gość: nomesis Re: a do ilu bożków pani prezydent chce sie odwol IP: *.chello.pl 19.07.07, 09:46
              Już dość krzywd spotkało ludzkość przez nadgorliwców.Niech zostawią tego Boga w
              spokoju , bo gdy się słyszy w ustach takich owieczek jak rydzyk ,lepper itp.
              jawnogrzeszników to ręce opadają . Wiara /prawdziwa/ nie wymaga od nikogo
              teatralnych gestów, jest cicha spokojna i osobista dla każdego normalnego
              CZŁOWIEKA!!!!!!!!!!
          • Gość: www Re: Proponuje odwołanie się do Swarożyca oraz Baz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 11:01
            tak jeszcze dodaj Szatana ;P
          • critto Jako Rodziomowierca jestem przeciw 20.07.07, 14:23
            dobrze, ze przypominasz o Swarozycu, ale stawianie Go obok Bazyliszka to jednak
            pewien nietakt - to troche jakby postawic Jezusa obok Nosferatu - nie wypada.
            Natomiast jako Rodzimowierca slowianski nie chcialbym, aby politycy wycierali
            sobie geby moją Wiarą. Jestem zwolennikiem rozdzialu religii od panstwa. A poza
            tym statut miejski to dokument zbyt malej rangi, aby czynic tam takie inwokacje
            - slusznie ktos powiedzial, ze moze niedlugo regulamin przewozu osob i bagazy
            pojazdami ZTM bedzie sie zaczynal od Invocatio Dei... Wyglada to jak autoparodia
            religii... Taka nie-Boska Komedia:)) Dziwie sie niektorym Katolikom, np. pani
            prezydent HGW (ktora w ogole bardzo szanuje i caly czas bronilem i bronie przed
            atakami ze strony PiS-u), ze sie na to godza, a wrecz pochwalaja. Ludzie, nie
            osmieszajcie swojej wiary!! Ja szanuje Wasza religie, choc jej nie wyznaje.
            Slawa!!
      • Gość: aaaDam separacja religii i panstwa, podstawa zasada IP: *.dhcp.insightbb.com 19.07.07, 07:05
        demokracji, no coz my jeszcze nie doroslismy
        • Gość: fefwfew Ranga dokumentu IP: *.pools.arcor-ip.net 19.07.07, 07:07
          W jaki sposob odwolanie do boga ma podniesc range dokumentu?

pokopalo ich kompletnie.
          • Gość: Jonas Nie interesują mnie prywatne przekonania Hani. IP: *.aster.pl 19.07.07, 08:17
            Ani Jaworskiego, ani PiSu. Ich ekshibicjonistyczna potrzeba obnoszenia się ze
            swoimi przekonaniami zasługują na uwagę psychiatry, NIKu i TK.

Lepiej niech Hania i jej owieczki zabiorą się do roboty, bo na razie ich wyniki
            są równie mierne jak wyniki Kaczystów.
            • Gość: Viornisko Re: Nie interesują mnie prywatne przekonania Hani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 11:16
              A mnie interesuje. Osoba wierzaca (nie chodzi tylko o katolików) jest dla mnie
              bardziej przekonująca niż ateista. Uszanuj decyzję większości - to przecież
              zasada demokracji, nieprawdaż?
        • sumienie.lk Hania... czy Ci na głowę padło? 19.07.07, 08:01
          Tobie, Hania, Statut pomylił się z deklaracją...
          • sumienie.lk Co zrobisz jak Bóg nie będzie chciał przestrzegać 19.07.07, 08:02
            tego Statutu?
          • Gość: maura4 Re: Hania... czy Ci na głowę padło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 08:17
            Myslalam,ze pani prezydent minelo to dewostyczne zaciecie ,kiedy opowiadala jak
            to modli sie do Ducha Sw..Nie po to popieralam pania,aby teraz klerykalizowala
            pani miasto.Pani miala zajac sie dobrym rzadzeniem,bez ideologii.Gdyby pani
            opowiadala o religii w kampanii wyborczej,na pewno nie dostalaby pani, nie
            tylko mojego poparcia.
            • poszczeklu Neofitom to zacięcie nie przechodzi nigdy. 19.07.07, 08:34
              • no.655321 Re: Neofitom to zacięcie nie przechodzi nigdy. 19.07.07, 10:08
                coś o tym wiesz, poszczeklu?
                • japolak nie przechodzi 19.07.07, 20:42
                  Właśnie na AXN ogladam odcinek amerykańskiego seialu kryminalego
                  O zabiegach trangenicznych, ze szczurami, którym rosną ludzkie uszy do
                  przeszczepów, kozą zamiast mleka dającą pajęczą nić silniejsza od stali,
                  kaczych jajach z których wyrastają kartofle...

Myslę, iż jest szansa na PO-PiS, jeśli takie ekstrawagancje zostaną słusznie w
                  radzie miasta i parlamencie, wpisane do statutu i konstytucji

No bo jak tak?
                  Jajo o jajo?
                  Kartofel z kartoflem?
                  Maryja z Duchem Świętym?

Widzę ciemność...
            • Gość: no name Re: Hania... czy Ci na głowę padło? IP: *.4web.pl 19.07.07, 08:35
              Skąd wiadomo, jak to twierdzi jedna z osób wypowiadających się w artykule, że
              ATEIZM występuje w Polsce w formie szczątkowej? Dlaczego nikt do cholery nie
              zweryfikuje wreszcie tych danych? Mozna to zrobić przez podatek na kościół,
              można bylo to zrobić choćby w pytaniach spisu powszechnego sprzed kilku lat. W
              takiej formie ciągle slysze, ze w Polsce jest 98% katolików, znam około 50
              ludzi - do kośioła chodza dwie;/ Jakoś nei chce mi się uwierztyć, ze tylko ja
              mam takich ateistycznych znajomych;/
              • Gość: no name Re: Hania... czy Ci na głowę padło? IP: *.4web.pl 19.07.07, 08:40
                Aha i wreszcie wykreślcie z konstytucji ten fragment, że Polska jest krajem o
                rozdziale państwa od kościoła, bo nie jest.
              • leszlong Re: Hania... czy Ci na głowę padło? 19.07.07, 09:04
                No bo jak ochrzczony to dla księży wierzący. A te bzdury co mówił niejaki Makuch
                z PiS-u to nawet nie warto komentować. Wypocinami umysłowymi i fantasmagoriami
                się nie zajmuje, bo na to tylko szkoda czasu.
              • Gość: maura4 Re: Hania... czy Ci na głowę padło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 09:06
                No i slusznie,ze nie wierzysz.Ja znam co prawda wiecej niz dwie osoby
                regularnie uczęszczajace do kosciola,ale to sa ludzie starsi.Wsrod moich
                bliskich mlodych znajomych, zdecydowana wiekszość nie bywa.
            • Gość: baba-jaga Re: Hania... czy Ci na głowę padło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 09:39
              Wasza Hania to członkini katolickiej masonerii OPUS DEI, lewica jest
              beznadziejnie głupia ,będzie się bawić wyszukiwaniem bardziej strawnych
              sformuowań, a PO to takie popłuczyny w sedesie ,nic swojego,same zapożyczenia.
        • Gość: aga Re: separacja religii i panstwa, podstawa zasada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 09:38
          Dokładnie o to chodzi. Im bardziej dojrzałe państwo tym bardziej potrafi
          oddzielić te kwestie. A każdy obywatel sobie z wiarą i czerpaniem sił do pracy
          poradzi sam.
          "Problem ateizmu w Polsce jest szczątkowy" - dlaczego niektórzy uważają, że
          ateistów/ agnostyków/ niewierzących w Polsce nie ma? Ci ludzie są, i są pomijani
          i lekceważeni za każdym razem kiedy w kontekście państwa podnosi się kwestie
          religijne. Zawsze pada argument, że przecież ponad 90% społeczeństwa to
          katolicy. A ile w tym prawdy? Kogo liczy się w takich statystykach? Wszystkich
          ochrzczonych. Gdyby Kościół chciał być konsekwentny powinien policzyć tylko
          bierzmowanych, bo ci dopiero potwierdzili świadomie to, co za nich inni na ich
          chrzcie przyrzekali. A i wśród nich będzie wielu takich, którzy podeszli do
          bierzmowania z rozpędu i bez refleksji - jednak byłby to krok w odfałszowaniu
          statystyk.
          Wniosek: nie można lekceważyć mniejszości. I choć do tej mniejszości nie należę,
          to będę tego stanowiska bronić. Państwo - sobie, Kościół - sobie, w tę stronę
          trzeba iść. Łączenie tych dwóch spraw to regres.
          • Gość: bazyliszek Re: separacja religii i panstwa, podstawa zasada IP: *.aster.pl 19.07.07, 10:39
            > Gdyby Kościół chciał być konsekwentny powinien policzyć tylko
            > bierzmowanych, bo ci dopiero potwierdzili świadomie to, co za nich inni na ich
            > chrzcie przyrzekali.

Zważywszy, że do bierzmowania przystępuje się w wieku 14-15 lat - trzeba wziąć
            pod uwagę, że wielu przystąpiło doń pod presją rodziców. Np. ja. Wtedy jeszcze
            nie miałam odwagi się sprzeciwić.
            • Gość: paul Re: separacja religii i panstwa, podstawa zasada IP: 62.218.146.* 19.07.07, 11:43
              to prawda...
            • Gość: mm Re: separacja religii i panstwa, podstawa zasada IP: *.crowley.pl 20.07.07, 11:17
              och, pewnie im tego nigdy nie wybaczyłeś, komformizm w wieku nastoletnim boli
        • watashi79 chyba komuś upały zaszkodziły... 19.07.07, 13:00
          to może jeszcze odwołanie do smoka wawelskiego?
          litości... jeśli dla kogoś jedynym impulsem do rządzenia ma być wzmianka do
          jakiegoś boga, to nie powinien się pchać do władzy, bo potem będzie tymi wizjami
          uzasadniał swoje chore decyzje. podstawowa zasada: trzeba umieć podejmować
          samodzielne decyzje, a nie wysługiwać się facetami w czerni i ich pseudomoralnością.
      • Gość: bo już tylko Bóg Re: Niektórzy tak sie modlili, że nie pracowali IP: *.gl.digi.pl 19.07.07, 09:00
        im może pomóc?Kiedy politycy skończą "używać imenia Pana Boga nadaremnie " ?
      • r135 Re: Niektórzy tak sie modlili, że nie pracowali 20.07.07, 16:23
        radoslawdobry napisał:

> Praca była zbyt uciążliwa dla członków pisu, że przemodlili całą kadencję 2002-
        > 2006. Oby to samo nie spotkało HGW.
        Pieniądze nie śmier..Postawić Hankę z krzyżem w kiblu,tam jej miejsce
    • jaroslaw_nieomylny [...] 18.07.07, 23:25
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • trasat Re: czy te ku*** nie maja czym sie zajomowac? Bra 18.07.07, 23:32
        Wiara w Boga wcale nie przeszkadza w korupcji, pijaństwie, chamstwie, które
        cychuje nasz katolicki naród w stopniu większym, niż narody mniej wierzące.
        • emigrancik PO = PiS 19.07.07, 07:15
          Jak widac na zalaczonym obrazku.

Niech sobie posadza swiete drzewo w ratuszu, bedzie lepiej zaslanialo ich
          przekrety. I mozna walic poklony do duchow w cieniu. Moze to uchroni ich glowy
          przed przegrzaniem.
          • Gość: katon a LiD = NiC -----------------------------zero "0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 10:51
      • Gość: Wierzący normalnie Pani Prezydent, było to mówić przed wyborami. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 06:58
        Teraz wiem skąd u mnie ten dystans do pani był, po prostu jest pani nieszczera,
        ma spojrzenie jak politycy koalicji.
    • Gość: wyborca z dworca Re: No i co, wykształciuchy? IP: *.MAN.atcom.net.pl 18.07.07, 23:36
      Nasza Pani Prezydent was przerasta intelektualnie!
      Dlatego na nią głosowaliście.
      Cóż, wpływ inteligencji na nieiteligentnych, działa jak magnes na opiłki
      • Gość: Zara A..... o co ci chodzi? IP: *.aster.pl 19.07.07, 08:19
        A tak w ogóle, to nie denerwuj się i oddychaj głęboko. Na pewno przejdzie.
    • Gość: warszawiak Re: Boska koalicja PO-PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 23:40
      Niech radni z prezydentową idą się modlić do kościoła, a statut i boga zostawią
      w spokoju. I najlepiej, aby statut był bez boga, a bóg - bez statutu.
      Będziemy bliżej Europy, a nie Iranu!
      Brawo SdPl.
      • Gość: wyborca z dworca Re: No ico, wykszałciuchy? IP: *.MAN.atcom.net.pl 18.07.07, 23:55
        SldPl poparła Naszą Panią Prezydent w wyborach, a M. Borowski wsparł ja własna
        kieszenia, sercem i szarlotka własnoręcznie upieczoną.
        Teraz dalej sie kocha w NPP, ale że wielu konkurentów, więc stroi fochy.
        Wsród zakochanych tak bywa. Ale podąsają się, podąsają, a noc rozwiąże problemy
        • Gość: Cube Syf, niewykształciuchu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 07:37
          I inne nieszczęścia to żaden powód do radości! Mamy katoland i to jeszcze potrwa.
      • Gość: Poznaniak Re: Boska koalicja PO-PiS IP: *.upc.chello.be 18.07.07, 23:57
        ja pier....W jakim kraju przyszlo niektorym zyc...Warszawa faktycznie ma pecha
        do prezydentow i radnych...Wspolczuje...
        • Gość: ateista Re: Boska koalicja PO-PiS IP: *.acn.waw.pl 19.07.07, 00:10
          no niestety, pani HGW myśli, ze tylko w Wawie sami katolicy mieszkają, strzeliła
          focha, niedługo może będą do każdej uchwały miejskiej walić religijne motywy, w
          końcu chyba niedługo wybory, trzeba sie podlizać czarnym... Niestety Warszawa
          nie ma szczęścia do włodarzy, tu zawsze liczy się bardziej polityka ogólnopolska
          niż interes lokalny...Wszyscy dotychczasowi traktowali to jako odskocznia do
          posad rządowych to i HGW idzie w ślady...
        • ode6 Re: Boska koalicja PO-PiS 19.07.07, 08:46
          ŁÓDŻ też ma pech wodzem jest pan z ZCHN i teraz najważniejsze jest dla rady
          miasta zmiana nazw ulic na ulice świętych
      • Gość: xx Re: Boska koalicja PO-PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 16:37
        nie obrażaj iranu
    • Gość: archi nie mia lbym nic przeciwko gdyby IP: *.aster.pl 19.07.07, 00:12
      faktycznie działalność publiczna, zwłaszcza PiS-uarów miała cokolwiek wspólnego
      z Bożym Natchnieniem. Niestety na to nie wygląda. Więc niech politycy Panem
      Bogiem sobie gęby nie wycierają tylko niech najpierw pokażą że go mają w sercu.
    • Gość: Zniesmaczony A może odwołanie do Mistrza Yody? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 01:46
      A może pierd.olnąć odwołanie do Mistrza Yody? On też jest natchnieniem wielu. O
      kr... czy te palanty na prawdę nie mają innych problemów? W zasyfiały i
      śmierdzący m mieście nie da się żyć a on się piep.rzą z jakimiś bożkami.
    • Gość: Jahwe Boska koalicja PO-PiS IP: 212.2.101.* 19.07.07, 02:14
      Nie czepiajcie się baby, to Ja jej kazałem to wpisać w preambułę.

Bóg
      • Gość: ppp Re: Boska koalicja PO-PiS IP: 62.218.146.* 19.07.07, 11:45
        niezgorsze :)
      • Gość: rafvonthorn Re: Boska koalicja PO-PiS IP: *.petrus.com.pl 20.07.07, 16:22
        Nie obchodzą mnie jej prywatne znajomości. Jest prezydentem stolicy państwa, w
        konstytucji którego jest zapisany rozdział państwa od kościoła.

A poza tym jeśli w ten sposób chcesz rozwijać swój kult, to jesteś niezłym
        idiotą...
    • dobroslawa2 Jak się jest nieudolnym to się chowa za Boga 19.07.07, 04:32
      Kiedy doczekamy się drugich jezdni Wołoskiej, Wilanowskiej, przebudowy
      skrzyżowania Żwirki i Wigury z Banacha / Rostafińskich, udrożnienia
      Marynarskiej, poszerzenia Łopuszańskiej przy Grójeckiej (domy zachodzą na
      jezdnię).
      Kiedy zacznie się budowa nowych linii tramwajowych - w pierwszej kolejności do
      Białołęki wzdłuż Modlińskiej i miasteczka Wilanów wzdłuż Sobieskiego.
    • Gość: haen Re: Boska koalicja PO-PiS IP: *.chello.pl 19.07.07, 05:40
      Jeszcze trochę rządów dewotów i instrukcja obsługi polewaczki miejskiej będzie
      się zaczynać od preambuły " W imię...
      • Gość: K0pytko Do roboty nieroby! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 06:05
        Kogo obchodzi preambuła do statutu????

Budować mosty, obwodnice, nowe linie metra, szybką kolej itd., a nie zajmować
        się pierdołami.
    • sceptyk31 Boska koalicja PO-PiS 19.07.07, 06:15
      Ot zwyczajna burza w szklance wody. Niemacie tam powazniejszych problemow ?
    • Gość: 321 Re: Boska koalicja PO-PiS IP: 217.17.47.* 19.07.07, 06:28
      przecież już w wyborach na prezydenta RP ja "duch święty" nawiedził :)
    • augustus_germanicus_caligula O Panie! Ta ci.. zupelnie zwariowala! 19.07.07, 06:45
      W imie boga najwyzszego i sprawiedliwego prosimy o kolejna nitke metra.
      • wanda43 Re: O Panie! Ta ci.. zupelnie zwariowala! 19.07.07, 06:51
        Zarazila sie od tych pozal sie Boze kualicjantw, czy co?
        Nie dosc, ze kler sie miesza do polityki, to teraz Rada Wawy chce wmieszac w nią jeszcze Boga. Tacy niby religijni, a zapominają o naukach Jezusa.
    • Gość: nie mogę Re: Boska koalicja PO-PiS IP: *.aster.pl 19.07.07, 06:48
      popierzyło już wszystkich!?
    • Gość: obywatel Myślę że HGW ma rację. IP: *.colc.cable.ntl.com 19.07.07, 06:51
      Tylko Bóg, obojętnie jaki, jest w stanie pomóc temu choremu miastu i tym chorym
      ludziom. Oni, radninieporadni, nie są w stanie pomóc ani miastu ani sobie. To
      przerasta ich możliwości: intelektualne, poznawcze, fizyczne - wszystkie.
      A lekarze strajkują... czy może znalazłby się jeden psychiatra dla nich?
      • Gość: Bolek Re: Myślę że HGW ma rację. IP: 58.173.232.* 19.07.07, 06:57
        Na kogo Bóg bedzie głosował?
        Ja też będe do Boga pisał petycję,
        proszę o Jego adres.
        Może być E-mail.
        • Gość: Normalny i katolik Róznica między Bogiem a politykiem fanatykiem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 07:04
          Bóg jest nieograniczenie miłosierny, wysłucha i przytuli kazdego, polityk jest
          niemiłosiernie ograniczony, mówi zawsze i do kazdego głupoty bez umiaru. Pani
          prezydent, objeła pani urzad swiecki i rozpoczęła słuzbe publiczną, jesli pani
          chce sie poświęcic służbie Bogu to nie ta instytucja. Mozna pracowac myslac o
          Bogu, ale niekoniecznie narzucac wiare innym, to nie jest postawa
          chrzescijańska, raczej fanatyzm lub cos sie pani wskutek stresu zwyczajnie
          pomieszało.Niech pani nie robi farsy i z urzedu i z wiary, starczy tej głupoty
          na pare wieków.
          • Gość: samara Re: Róznica między Bogiem a politykiem fanatykiem IP: 212.244.186.* 19.07.07, 08:27
            Bardzo bardzo trafne popieram w 100 %
          • aegis_of_heart Brawo. 19.07.07, 13:40
            Każdy prawdziwie wierzący powinien współczuć Hani i jej pomagierom lizusostwa i
            Dulszczyzny.
          • Gość: rafvonthorn Re: Róznica między Bogiem a politykiem fanatykiem IP: *.petrus.com.pl 20.07.07, 16:26
            Czy oprócz wycierania sobie gęby Bogiem przez polityków jest większe naruszenie
            przykazania "nie będziesz wzywał jego imienia nadaremno"?
        • Gość: psrt Adres IP: *.gdynia.mm.pl 19.07.07, 07:57
          Bardzo proszę: bog@niebo.pl

• Gość: psrt Re: Adres IP: *.gdynia.mm.pl 19.07.07, 08:04
            Za chwilę poszukam jeszcze numeru Jego faksu.
      • augustus_germanicus_caligula Bog - jesli jest, opuscil i to miasto i ten kraj 19.07.07, 07:01
    • mark.parker Nieboska komedyjka 19.07.07, 06:52
      Nie rozumiem, dlaczego ja mam być zawsze tolerancyjna powiada nawiedzona, która
      sekundę wcześniej zaznacza, że zapis o Bogu będzie: - Możemy dyskutować jedynie
      o samym sformułowaniu.
      To jest taka sama tolerancja, jak pisuarczyków, głupia babo.
      • Gość: Bolek Re: Nieboska komedyjka IP: 58.173.232.* 19.07.07, 07:00
        Bóg będzie teraz wszędzie- nawet babcią klozetową.
      • aegis_of_heart Fakt. Ciemnota tych wypowiedzi powala. 19.07.07, 13:38
        Człowiek obudził się w pieprzonym talibanie.

Tego nie wolno, tamtego nie wolno, a jakichś paru misiów bełkocze, że tolerancja
        to przeżytek.

A zaczęło się niewinnie: krzyż w Sejmie, religia w szkołach. Teraz mamy
        preambuły, opłacanych z państwowej kasy katechetów (niezły element, zapraszam do
        szkół) i przekupywanie uczniów łatwą oceną z religii na maturze.

Daj palec, zeżrą rękę. Co będzie następne?
    • kruder76 A Most Północny... 19.07.07, 06:58
      A druga i trzecia linia metra, a obwodnice????

Do roboty nieroby jedne!
    • galan12 [...] 19.07.07, 07:00
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • hoki_yamoki A ja na nią głosowałem - baaardzo przepraszam :( 19.07.07, 07:01

• Gość: lego mowilem ci osle IP: *.MAN.atcom.net.pl 19.07.07, 07:39
        ze na borowika trzeba, tos pyskowal :-(

(ty, czy tam ktos taki, ale taki jak ty)
        • hoki_yamoki Re: mowilem ci osle 19.07.07, 10:28
          I w pierwszej turze głosowałem na Borowskiego. Ale w drugiej na kogo miałem...
          Marcinkiewicza, Wierzejskiego ?
          Nosz q..wa jeszcze raz przepraszam.
      • Gość: lego napiszmy do hani IP: *.MAN.atcom.net.pl 19.07.07, 07:41
        biuroprezydenta@warszawa.um.gov.pl
      • Gość: lego moze bysmy poszli pod hani gabinet? IP: *.MAN.atcom.net.pl 19.07.07, 07:53
        moze bysmy poszli pod hani gabinet? i pohalasowali troche? moze panienka zrozumie, ze dostala od nas ZADANIE a nie PRZYZWOLENIE?

Co? Ludkowie? Jakaś zadyma nieprzyjemna w piątek o 16:30?
    • Gość: ep Re: Boska koalicja PO-PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 07:02
      po czy pis co za roznica jednej wody oszolomy
      • Gość: kruk Re: Boska koalicja PO-PiS IP: *.bmwgroup.com 20.07.07, 13:37
        glosowalem i bede glosowac na PO
        w zyciu na PIS, na LID tez ani mi sie sni
        ale w tym przypadku musze stwierdzic ze smutkiem:
        no przeciez poj.balo ich zupelnie a Bufetowa szczegolnie
    • Gość: Jerek Liczmy na siebie .....bóg jest z madrymi i silnymi IP: *.48.24.6.lasnet.pl 19.07.07, 07:03
      Od 400 lat jesteśmy pod opieka matki boskiej. i te 4 wieki to ustawiczne
      branie w d..... od sasiadów.... okupacje zniewolenie itd, no a na koniec
      jeszcze te kaczory /przekleństwo jakieś czy co????/
    • Gość: warszawiak Boska koalicja PO-PiS IP: *.tktelekom.pl 19.07.07, 07:08
      NAWIEDZONA W DUCHU ŚWIĘTYM HANKA!!!!A JA MYŚLAŁEM ,ŻE BŻDZIĄGWA ZMĄDRZAŁA.
    • e-4l Boska koalicja PO-PiS 19.07.07, 07:08
      Ciemnogród gorszy niż myślałem, tylko krok od poziomu ojca sromotnika.
    • Gość: c Boska koalicja PO-PiS IP: *.chello.pl 19.07.07, 07:09
      no to beda krasc, przekrecac i robic machloje w imie ojca... normalka
    • Gość: też wrasiawiak Boska koalicja PO-PiS IP: *.tktelekom.pl 19.07.07, 07:13
      biuroprezydenta@warszawa.um.gov.pl a może tak szanowni forumowicze wyślecie
      e-maila do Hanki z opinią co o tym myślicie? Ja to zrobiłem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka