voyager747 16.09.07, 13:56 Czy u Was kaloryfery są już ciepłe? U mnie jeszcze nie, mieszkam na Mokotowie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wadera3 Re: Kaloryfery 16.09.07, 14:22 to zależy od administracji budynku, u mnie ciepłe Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Kaloryfery 16.09.07, 15:27 Właśnie czytałem wcześniej o innych miastach Poznań, Kielce itp. i tam też ludzie pisali,że grzeją. Odpowiedz Link Zgłoś
wsamrazek Re: Kaloryfery 16.09.07, 15:47 U mnie spółdzielnia zapowiedziała że będą grzali od poniedziałku. Kabaty. Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Kaloryfery 16.09.07, 15:55 Na osiedlu Górczewska zimno! Może ktoś z Was wie kiedy kaloryfery będą ciepłe na Jelonkach? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piani Re: Kaloryfery IP: *.acn.waw.pl 16.09.07, 17:16 U mnie jeszcze nie grzeja, ale w mieszkaniu jest 21-22°C, wiec idealnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemamsilywalczyć Re: Kaloryfery IP: *.aster.pl 16.09.07, 18:58 U mnie pan prezes NSM nie wyraził zgody na włączenie ogrzewania. Nocą i wieczorem w mieszkaniu jest zimno, moje dziecko zachorowało. A najlepsze jest to, że od poniedziałku mamy zapowiedziany remont węzła ciepłowniczego, tak jakby mało czasu było od maja. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Kaloryfery 17.09.07, 14:17 Nie pomyslałaś, żeby ubrać dziecko cieplej? Odpowiedz Link Zgłoś
pawell_o Re: Kaloryfery 17.09.07, 21:23 Na Ochocie nie grzeją. Ale w mieszkaniu 20-22 stopnie Celsiusza:) Odpowiedz Link Zgłoś
weekenda Re: Kaloryfery 17.09.07, 09:30 przecież jest ciepło... (???) jest jeszcze bardzo ciepło... ponadto teraz kilka dni bardzo ciepłych... czy ktoś z Was ma wszystkie okna pozamykane? nie szkoda kasy na to przedwczesne ogrzewanie kosmosu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: Kaloryfery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 14:09 Niedawno było 4 stopnie w nocy a w dzień 12, to jest ciepło? Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Kaloryfery 18.09.07, 10:07 Teraz się ociepliło i nie jest źle, ale w środę ma być ponoć 12 stopni w dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
weekenda Re: Kaloryfery 18.09.07, 11:36 a gdzie były te 4 stopnie? W budkach IMiGW na jakimś wygwizdowie? Proszę Cię... przecież w mieście jest ciepło... tym bardziej w murach. Wystarczy popatrzeć po oknach: wszędzie pouchylane lub wręcz pootwierane. Po kiego grzyba kosmos ogrzewać... Wszyscy się tacy delikatni porobili... a pohartować się troszkę! od razu gryp i katarów nie będzie! baj de łej: dzisiaj lalę w szaliku widziałam... słońce na niebie, jakieś 18 stopni, ja w krótkim rękawku a ta w wełnianym szalu okutana jak w lutym przy zadymie!!! przecież to chore! ona zaraz będzie miała grypę! Szybko wymrzemy... bardzo szybko. Jako gatunek. Byle wiaterek robi z nas niedołęgi. eee tam, do bani z takim społeczeństwem :/ Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Kaloryfery 18.09.07, 12:40 Wiesz ja widziałem gościa w styczniu w krótkich spodniach, a teraz jak jest 15 stopni na dworze to jedni chodzą w skórach a inni w krótkich spodniach, więc o niczym to nie świadczy. Kilka razy we wrześniu było w nocy ok.4 stopni, mam termometr który mierzy i zapamiętuje temperaturę. Jeśli chcesz to hartuj się sama.Dodatkowo w bloku mamy urządzenie, które mierzy temperaturę i dostosowuje do tego ogrzewanie, czyli jak jest ciepło nie grzeje, a jak jest zimno grzeje, proste nie? Odpowiedz Link Zgłoś
weekenda Re: Kaloryfery 18.09.07, 12:46 pewnie, że się hartuję! dbam o siebie. Ciało człowieka lubi jak się o nie dba własnie w ten sposób. Spróbuj spać przez całą zimę przy otwartym oknie a gwarantuję Tobie, że nie będziesz wiedział co to katar! Uważam, że włączanie ogrzewania w lecie to głupota. Nawet jeśli chwilowo temperatura spadnie do 4 stopni. Wystarczy w nocy przykryć sie dodatkowym kocykiem i już. Szkoda zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Kaloryfery 18.09.07, 14:18 E..tam, ja lubię jak jest ciepełko.Chciałem sobie założyć klimatyzację w mieszkaniu, ale moja administracja napisała,że nie mogę, bo nie, bez uzasadnienia.Wtedy mógłbym grzać i chłodzić kiedy chcę. Odpowiedz Link Zgłoś