Gość: sojuz Re: Czy Warszawa może być wizytówką Polski IP: *.lan / 192.168.0.* 13.07.03, 15:08 Wrocław i Gdańsk to miasta zbudowane przez Niemców więc niby z jakiej paki miałyby być wizytówką Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
klaryska Re: Czy Warszawa może być wizytówką Polski 14.07.03, 22:14 Gość portalu: sojuz napisał(a): > Wrocław i Gdańsk to miasta zbudowane przez Niemców więc niby z > jakiej paki miałyby być wizytówką Polski? a Warszawa odbudowana prze Rosjan hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
corzano Czy Gdańsk może być wizytówką Polski 15.07.03, 11:30 Gość portalu: sojuz napisał(a): > Wrocław i Gdańsk to miasta zbudowane przez Niemców więc niby z > jakiej paki miałyby być wizytówką Polski? Jeśli chodzi o Gdańsk, to jego budowniczowie pochodzili z krajów Hanzy, w tym i Niemiec. Gdańsk może być wizytówką Polski - można je pokazywac jako miasto otwarte na Europę i świat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam81 Re: Czy Warszawa może być wizytówką Polski IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.03, 05:22 Warszawa, jak chyba każde miasto, ma swoje maszkarki i piękne miejsca - nie umniejszając piękna niektórych fragmentów Gdańska, Krakowa czy Wrocławia mogę tylko stwierdzić, że problemem wielu prowincjuszy, którzy wypowiadają się niepochlebnie o moim mieście na niniejszym forum jest to, że oni nie znają prawdziwej pięknej Warszawy, która jest dostępna jedynie dla wtajemniczonych (np. Mariensztat - turyści tam nie zaglądają a i Warszawiacy z rzadka); sam ciągle odkrywam (od dwudziestukilku lat) stolicę i ciągle znajduję ukryte piękno tego miasta Odpowiedz Link Zgłoś
wpszemek Krótka piłka! 16.07.03, 08:45 W krótkich żołnierskich słowach: Odpieprzmy się wszyscy od Warszawy! 1. Warszawa jest wizytówką Polski, czy się to komuś podoba czy nie.Jest stolicą, miastem najczęściej odwiedzanym przez obcokrajowców - siłą rzeczy patrzą oni na Polskę przez pryzmat stolicy. 2. Brzydka? - Warszawa jest taka jak cała Polska, a nawet trochę lepsza. 3. Porównywanie Warszawy z miastami wybudowanymi przez Niemców jest nieporozumieniem. Pochwalcie się lepiej własnymi osiągnięciami.Czego udało się dokonać w minionych dziesięcioleciach w Waszych miastach? 4. Centralizm Warszawski to osobny temat, zgadzam się że trzeba z nim walczyć! 5. Stolica musi mieć metro - to miasto na prawdę go potrzebuje! Pozdrawiam z Poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
corzano Re: Krótka piłka! 16.07.03, 10:24 wpszemek napisał: > 3. Porównywanie Warszawy z miastami wybudowanymi przez Niemców jest > nieporozumieniem. Pochwalcie się lepiej własnymi osiągnięciami.Czego udało się > dokonać w minionych dziesięcioleciach w Waszych miastach? Nie wiem o jakich miastach zbudowanych przez Niemców piszesz, ale w Gdańsku po wojnie odbudowana została Starówka (zniszczona prawie w 100%) i nie zrobili tego Niemcy. Poza tym nawet gdyby to oni byli jej autorami, to w tym złego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justysia Re: Czy Warszawa może być wizytówką Polski IP: 213.17.228.* 16.07.03, 10:06 Ja mieszkam w Warszawie od urodzenia i wierzcie mi, kocham to miasto mimo wielu niedociągnięć wszelkiej maści. Warszawa ma w sobie coś co trzeba odkryć, nie rzuca na kolana od razu (tak jak mnie Budapeszt). Ja odebrałam ten tekst jako satyrę - może nasze władzuchny miejskie przeczytają, zastanowią się i przestaną pakować kaskę do swoich kieszonek. Wiem, po Warszawie jeździ się koszmarnie (dziury, korki, częsty brak kultury), metro też jest zatłoczone, bo pokasowali kilka linii autobusowych, chodzimy po nierównych chodnikach itp. ALE JA WIDZĘ W-WĘ piękną, bogatą godną. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jean-baptiste Warszawa jest wizytówką Polski 16.07.03, 11:24 I prędko się tego nie zmieni. Mit o braku kultury u Warszawian jest jak mit. Rośnie z każdym dniem. Chamstwo jest wszędzie jednakowe, sfrustrowani ludzie narzekają na wszystko. Ich problem rozwiąże odciecie sie od "Warszawki". W zrzędzeniu górują Poznaniacy. Zamiast wziąć się do roboty tylko narzekają. Posprzątajcie swoje miasto, a potem oceniajcie innych! A "Warszawka" to spadochroniarze z całej Polski. W dodatku mają taki sam stosunek do mojego miasta jak i sfrustrowani ujadacze obrażający się na Warszawę, jako siedzibę wszelkiego zła. Trochę samokrytycyzmu rodacy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek01g troche fotek z Warszawy - ocence sami IP: 62.233.167.* 16.07.03, 14:13 Najlepiej roztrzygnac ten spor ogladajac fotki magnatrade.republika.pl/fot/wawa1.jpg www.sky.s64.pl/home/war_p.htm www.skyscrapercity.com/showthread.php?s=&threadid=47743 community.webshots.com/user/clerykucjo pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek01g troche fotek z Warszawy - poprawki!!! IP: 62.233.167.* 16.07.03, 14:33 Najlepiej roztrzygnac ten spor ogladajac fotki magnatrade.republika.pl/fot/wawa1.jpg www.sky.s64.pl/home/war_p.htm www.skyscrapercity.com/showthread.php?s=&threadid=47743 community.webshots.com/user/clerykucjo pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
skin4 Re: Czy Warszawa może być wizytówką Polski 19.07.03, 18:12 Jak zrobi u siebie porządek z żydami to jak najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś