Gość: gosc IP: *.fastres.net 10.01.08, 22:23 Jak ktoś sobie chce wierzyć w te bzdury zwane religią to jego problem, ale nie rozumiem dlaczego ludzie się tak z tym swoim zabobonem lubią obnosić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pos3gacz Re: Stołeczni radni pod opieką bożą 10.01.08, 22:36 Gość portalu: gosc napisał(a): > Jak ktoś sobie chce wierzyć w te bzdury zwane religią to jego problem, ale nie > rozumiem dlaczego ludzie się tak z tym swoim zabobonem lubią obnosić. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Wyznają zasadę -=- co ludzie powiedzą.??? Jak nie będzie odniesienia do boga, to będą czuli się gorsi, od tych niewierzących, którym wystarczy wiara w siebie. Wiesz , dlaczego ludzie chodzą do teatru lub do cyrku??? Ano, żeby zobaczyć artystów w teatrze, a tresowane zwierzęta w cyrku. Ci katolicy, co tak się ze swoim katolicyzmem obnoszą, są jak owe tresowane zwierzęta. Z tą różnicą, że ludzie mają rozum i wolną wolę, tylko, czy aby napewno wolną wolę??? Natomiast zwierzęta posiadają tylko instynkt,instynkt,który kieruje postępowaniem tych zwierząt. A może jest wszystko odwrotnie i ja już zaczynam się w tym wszystkim gubić. No i bądź tu mądry i pisz wiersze. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk A czy łapówki też w imię Boże brać będą? 11.01.08, 09:05 Wniosek jednak jest odmienny - jeśli nie jesteś katolikiem, to Warszawa nie jest twoim miastem. Odpowiedz Link Zgłoś
mnbvcx Re: A czy łapówki też w imię Boże brać będą? 11.01.08, 09:45 Oczywiscie ze nie beda brali. Przywilej pobierania łapówek w imię Boże jest juz przyznany innym i nie radze z nimi konkurowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: A czy łapówki też w imię Boże brać będą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 16:17 Katolik nie obnosi się z wiarą w Boga.Wierzy i tyle,nie musi mieć napisane na czole.WSTYD!!!!!!Ciemnogród!A ci radni to aż musieli sobie napisać,bo inaczej nie działaliby w imię Boże?Jak można mieszać Boga do wszystkich bezeceństw!Leczcie się usilnie rajcowie-kto was wybrał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewiemcopisze Re: A czy łapówki też w imię Boże brać będą? IP: *.escom.net.pl 12.01.08, 18:28 ale w tym dokumencie nie ma żadnego odniesienia do katolicyzmu, jest odniesienie do Boga, to chyba nie jest jednoznaczne. Mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krall Re: A czy łapówki też w imię Boże brać będą? IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.08, 20:26 Pisze sie /po polsku/! - "mnie sie podoba", nie "mi sie podoba". Boze - kto Cie uczyl i po co???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gramatyk Re: A czy łapówki też w imię Boże brać będą? IP: *.chello.pl 13.01.08, 03:19 Obie formy są poprawne - dla przypomnienia: M.[Mianownik](kto? co?) ja D.[Dopełniacz](kogo? czego?) mnie C.[Celownik](komu? czemu?) mnie, mi B.[Biernik](kogo? co?) mnie, mię (!) N.[Narzędnik](z kim? z czym?) mną Ms.[Miejscownik](o kim? o czym?) mnie W. [Wołacz](o ty mój/moja/moje) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc ogni s Re: A czy łapówki też w imię Boże brać będą? IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.08, 20:24 moga,moga bo sa DZIKO ZAKLAMANI!!! Z bufetowa na czele. I np ze Stowarzyszeniem psychiatrow i psychologow chrzescijanskich. To jest dopiero jazada. Licza na to, ze TYLKO chrzescijanscy sa O.K. Tymczasem na ogol bywa ..ODWROTNIE! Ta nachalna informacja - jest jak haczyk na ...kretynow!!! I dobrze. Ja sie nie nabieram. A Wy? prosze bardzo. Wirzcie, ze deklaracja rowna sie ..przyzwoitosci. Psychopaci tam sa i udaja. Od zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SZERSZEŃ Re: Stołeczni radni pod opieką bożą IP: 80.54.108.* 11.01.08, 09:28 Sądząc po tym, co widać w metropolii, ale i nie tylko, mozna z całą pewnością stwierdzić, że radni są w opiece boskiej. Nie tylko radni. Równiez parlamentarzyści z bożej łaski, co z kolei widać po wglądzie domów, ulic, dróg i szos oraz po ich czystości. Wiele uroku dodaje las wież kościelnych. Wystarczy przejechać granicę i juz sie wie, gdzie się jest. Ale do prawdziwego lasu lepiej sie nie zapuszczać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Król Maciuś Re: Stołeczni radni pod opieką bożą IP: 80.54.108.* 11.01.08, 09:32 A ta "opieka boża" to "5 x be": bogata, bezwzględna, bezkarna, bezideowa, bezduszna czyli taka, jak cały Krk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: Stołeczni radni pod opieką bożą IP: 80.54.108.* 11.01.08, 09:36 Po co komu taki bóg, który nie chroni tych, co go czczą! Na diabła taka opieka!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lolektyrmand Re: Stołeczni radni pod opieką bożą 10.01.08, 22:39 Są dwie możliwości: 1. Bluźnisz, bo chcesz się popisać. 2. Bluźnisz, bo brak Ci rozumu. Żadna z nich chwały Ci nie przynosi. Mam nadzieję, że kiedyś otworzysz się na wiarę. P.S. Tylko brak szacunku postępowców w GW spowodował, że napisali "bożą", a nie "Bożą". Szkoda, że są tacy nowocześni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Stołeczni radni pod opieką bożą IP: *.fastres.net 10.01.08, 23:36 > Są dwie możliwości: > 1. Bluźnisz, bo chcesz się popisać. > 2. Bluźnisz, bo brak Ci rozumu. > Żadna z nich chwały Ci nie przynosi. Mam nadzieję, że kiedyś > otworzysz się na wiarę. Polecam: richarddawkins.net/ > > P.S. > Tylko brak szacunku postępowców w GW spowodował, że napisali "bożą", > a nie "Bożą". Szkoda, że są tacy nowocześni. głupiś. przymiotniki po polsku piszemy małą literą. Starczyło czasu na modlitwy, a nie na naukę ortografii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdp Re: Stołeczni radni pod opieką bożą IP: 80.54.108.* 11.01.08, 12:00 Ty do szkoły chodziłeś, a jeśli tak do do jakiej? Słowo "boży" jest przymiotnikiem, jaki więc powód, aby go pisac przez "B"??? Zaczadzenie i tumaństwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ritzy zaban. Gazeta Wyborcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 23:05 > Warszawa jest jedynym polskim miastem, którego radni oficjalnie oddają się bożej opiece. GW jest jedynym polskim dziennikiem opiniotworczym, ktorego redaktor naczelny za przyjaciol i "ludzi honoru" ma bandytow komunistycznych Jaruzelskiego i Kiszczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "G...oPrawda" Co fakt to fakt. IP: *.chello.pl 10.01.08, 23:37 A-aaa-daś uwielbia komuszków. Odpowiedz Link Zgłoś
opin Re: Gazeta Wyborcza 11.01.08, 11:28 Gość portalu: ritzy zaban. napisał(a): > > Warszawa jest jedynym polskim miastem, którego radni oficjalnie > oddają się bożej opiece. > > GW jest jedynym polskim dziennikiem opiniotworczym, ktorego redaktor > naczelny za przyjaciol i "ludzi honoru" ma bandytow komunistycznych > Jaruzelskiego i Kiszczaka. Uff! Już myślałem, że jest jedynym polskim dziennikiem w ogóle, a jego czytanie jest obowiązkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL to jedno a drugie to to IP: 82.177.10.* 11.01.08, 11:31 , że w swoim oficjalnym życiorysie podkreśla fakt pochodzenia z żydowskiej rodziny o pogladach lewicowych, czyli to co moj Sp. dziadek nazywał po imeniu żydo-komuna świnia(świnia akurat o Urbanie) czyli "żydokomuna clasick" i wszystko jasne ad rem w czym taki problem?,ja tam dewotem czy moherem nie jestem, ale jak najwiecej spraw,porazek, sukcesów staram sie "dedykować" i dziekować za nie Bogu...czy wyście juz poszaleli??? co to niby złego polecać sie Bożej opiece? kto tam widzi jakiś akcent katolicki?? gdzie to jest napisane?. Państwo świeckie nie musi byc laickie np USA wolnośc wyznania a na banktontach mają "IN GOD WE TRUST" a wcale nikomu nie przeszkadza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Zapomniałem napisac IP: 82.177.10.* 11.01.08, 11:34 w pierwesz części mojej wypowiedzi chodzi o red naczelnego Adaśia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: to jedno a drugie to to IP: 84.77.245.* 11.01.08, 12:40 "czyli to co moj Sp. dziadek nazywał po imeniu żydo-komuna świnia" To, że Twój dziadek miał Bardzo Ciasny Rozumek, to niekoniecznie powód do dumy i publicznego obnoszenia się z tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL o niego się nie martw życzliwcze IP: 82.177.10.* 11.01.08, 13:03 żołnierz wrzesnia 39, AK-owiec, więzień majdanka, a po wojnie pilot LOt-u, po za tym wielki patriota i uczciwy człowiek,biegły rewident (wykształcenie prawnicze), tak ze zyczyl bym tobie takiej wiedzy o zyciu świecie i tak "bardzo ciasnego rozumka" O bolszewii mowił, że to największa plaga XX wieku, czyli to co kazdy wykształcony światły człowiek wie(tyle, że dziś) i nie dał sie zwieść ani kupić jak rózne "autorytety moralne" typu Kuronie Michniki, Geremki, Szymborskie, Miłosze i cała reszta tak zwanej powojennej "światłej elity", których dłuuuugo by wymieniac jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieźyczliwa Re: o niego się nie martw życzliwcze IP: *.adsl.wanadoo.nl 11.01.08, 14:03 Żadna z tych fukcji społecznych, po prostu umiejętności nie czyni nikogo mądrym człowiekiem. Człowiek z wielką wiedzą i umiejętnościami też może być pełnym jadu frustratem tylko zazwyczaj maskuje to wydumanymi nazwami i pokretną filozofią, a maniery nie pozwalają mu na wycie - żydzi do gazu. Zołnierz AK - to tak jak mój wujek, bohater i 100% dziwkarz, zaraził ciotkę syfilisem - straciła dziecko więzień Majdanka - sorry ale więzienia słyną z niszczenia ludzi, raczej trudno wyjśc z mamra,zwłaszcza w takiej sytuacji bez poważnych zaburzeń emocjonalnych, pilot lot-u - a dlaczego nie w pierdlu jak mój wujek - bohater za działalność w AK? biegły rewident - sorry mój mąż jest takowym - fajny jest fecet ale zapewniam cie że bycie biegłym w niczym na jego charakter nie wpływa wielki patriota - zazwyczaj przechodzą mnie dreszcze gdy ktoś kocha idęę (ojczyznę) bardziej od ludzi - dla mnie taka odmiana komunizmu - i pewnie dlatego tak się patrioci z komunistami nie znoszą wykształcenie prawnicze- no taaak to jest dopiero dowód na moralność - jak to mówi mój kumpel po prawie - z prawnikami jest jak z plemnikami - z jednego na milion - człowiek uczciwy może i był ale co z tego - taki Robesspierre też był uczciwy i nieprzekupny Wydoroślej chłopczyku i zacznij mysleć zamiast skandować hasełka, choć podejrzewam że świat jest zbyt skomplikowany na twoje możliwosci Swoją drogą to taki infantylizm pod tytułem mój tatuś, mój dziadziuś to i tamto a moja mamusia to to, częściej prezentują faceci - kobity jakoś trzeżwiejsze są i bardziej widzą rzeczy takimi jakimi są Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Niezyczliwa IP: 82.177.10.* 11.01.08, 15:42 Nie wiem czy polemika z tobą ma jakiś głebszy sens, typowe wycieczki pesonalne i trochę banałow, ale gwoli ścisłości czuje sie w obowizaku zwolniony z lotu b.szybko i siedział jak najbardziej (nie wspomniałem o tym) co do prawników zgoda, tylko on zadnym prawnikiem nie był, miał wykształcenie prawnicze a to róznica czytaj ze zrozumieniem. Wiem, że wspomniane przezemnie a "uwypuklone" przez ciebie cechy nie robia z człowieka kogoś wybitnego ale z duża doza prawdopodobieństwa świadczą o tym, ze nie był człowiekiem o "waskim rozumku" co próbował imputować mój adwersarz Zyczliwy. Jeszcze jedno nie rozpedzaj, sie tak z tym chłopaczkiem bo mogło by sie okazac żem starszy od ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieżyczliwa Re: Niezyczliwa IP: *.adsl.wanadoo.nl 11.01.08, 19:53 O nie bardzo przepraszam - to ty wyjechałes z banałem do kwadratu sugerując że wymienione przez ciebie cechy mają jakikolwiek zwiazek z "dużym rozumkiem". To nie są też żadne wycieczki osobiste , po prostu jest dość zabawne czytać tego typu uzasadnienia - typowe dla romantycznego licealisty z ambicjami. A co do wieku - to naprawdę nie ma znaczenia - mój ojciec w wieku 50 lat był małym chłopczykiem, a mój kumpel w wieku 18 - dorosłym mężczyzną. moj Sp. dziadek nazywał po imeniu żydo-komuna świnia(świnia akurat o Urbanie) czyli "żydokomuna clasick" i wszystko jasne Pięknie dziadek nazywał, wszystko było jasne - i oto chodzi. To typowy przykład człowieka z "klasą" - nawet jak kogoś zbluzga to zawsze jest to jasne i oczywiste , że on sam z siebie by tak nigdy, tylko mu słów z klasą po prostu zabrakło - podwójna wina tego zbluzganego łajdaka. A co do polecania Bogu - moje ulubione - wojna francusko - hiszpańska i dwie procesje w Madrycie i w Paryżu - obie oczywiście polecajace. Trochę dystansu zwłaszcza do rzeczy "jasnych" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asasello Re: Niezyczliwa IP: *.chello.pl 11.01.08, 21:18 Choc z Ciebie taka niezyczliwa , uzeczony , smutek zes zamezna na mnie splywa . Wybacz ! Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Fantazję, to Ty "gościu XXL" masz do N-tej potęgi. 12.01.08, 14:28 Gość portalu: XXL napisał(a): > żołnierz wrzesnia 39, AK-owiec, więzień majdanka, a po wojnie pilot > LOt-u, po za tym wielki patriota i uczciwy człowiek,biegły rewident > (wykształcenie prawnicze), tak ze zyczyl bym tobie > takiej wiedzy o zyciu świecie i tak "bardzo ciasnego rozumka" > O bolszewii mowił, że to największa plaga XX wieku, czyli to co > kazdy wykształcony światły człowiek wie(tyle, że dziś) i nie dał sie > zwieść ani kupić jak rózne "autorytety moralne" typu Kuronie > Michniki, Geremki, Szymborskie, Miłosze i cała reszta tak zwanej > powojennej "światłej elity", których dłuuuugo by wymieniac jeszcze xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Punktuję -=- 1.żołnierz września -=- mógł być 2.akowiec ???????????? 3.więzień Majdanka ???????????? Wybieraj pomiędzy 2 a 3 -=-to też wątpliwe. 4.pilot LOT-u ???????????? 5.wielki patriota ???????????? 6.uczciwy człowiek mógł być 7.biegły rewident ???????????? Z tego jasno wynika, że dziadek Waści nie posiadał zadnego wykształcenia [proste wyliczenie wskazuje, że na uzyskanie powyższych zawodów,ów dziadek nawet teoretycznie nie miałby czasu ani sposobności]. Mój wniosek wypływa stąd, że Waść również nie posiada wyższego wykształcenia ponad zawodowe i to jest jeszcze sprawa dość problematyczna. Jeżeli już chcesz tak bardzo kłamać, to rób to w sposób inteligentny, a w Twoim przypadku zawiodła Cię matematyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxx LLLLLLL Re: o niego się nie martw życzliwcze IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.08, 20:36 Tobie piszemy przez duze "T". Dwa - nie dla sie kupic? Praca w LOT za komuny???? Kto? Ludz sie biedaku. Masz braki w nauce, mimo Dzaidaka! Bo dziadek mimo A.K. prawdopodobnie - ulegl byl PRL, bo nie stac Go bylo na dalszy protest. Na ktory stac bylo A.Michnika, Kuronia, Romaszewskiego, ale juz nie Borowskiego,Celinskiego i tych pajacow : Jaruzela, Kiszczaka, aktorow niektorych typu : Filipski, ...a szkoda czsu. Nadal mysl, ze miales Dziadka - bohatera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Re: Gazeta Wyborcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 16:19 Weź ty się utop.Chciałoby się być tak wspaniałym i mądrym człowiekiem jak Adam Michnik,co?Ale Bozia nie dała rozumku oj,nie dała! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jezus_umarł Re: Stołeczni radni pod opieką bożą IP: *.centertel.pl 10.01.08, 23:37 katoprawicowe ścierwo z PO zawsze ich za takich uważałem ale to i tak lepsze nisz prokaolickie SLD z czerwonymi książeczkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asasello_krakow Re: Stołeczni radni pod opieką bożą IP: *.ghnet.pl 10.01.08, 23:51 niech który Warszawiak powie jeszcze, że Kraków jest "moherowy", a Warszawa wielce "postępowa". gdyby to u nas się zdarzyło, to publiczność pękłaby chyba ze śmiechu:-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bóg Re: Stołeczni radni pod opieką bożą IP: *.ci.uw.edu.pl 11.01.08, 00:14 Nie życzę sobie, aby tacy złodzieje wycierali sobie mna mordy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XionżęCiemności Re: Stołeczni radni pod opieką bożą IP: *.aster.pl 11.01.08, 01:50 a mi to rybka! że to właśnie oni... :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asyt Uff... IP: *.aster.pl 11.01.08, 00:57 Jak im to pomoże w pracy to mogą tam sobie jeszcze wpisać inne kretyńskie odnośniki (pieniądze, sex, buddyzm, kolorowe kredki itd..) Ja jednak stoję w przekonaniu iż konstytucja Warszawy powinna odnosić się do opinii oraz potrzeb mieszkańców. Najlepszego źródła inspiracji. Jak się radcy nie sprawia to właśnie my zrezygnujemy z nich, a ich przewodnik nie będzie miał w tej sprawie nic do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teraa Re: Uff... IP: *.aster.pl 11.01.08, 22:08 nie dziwie sie, ze komus kto stawia na rowni buddyzm z umilowaniem pieniadza, sexu i kolorowymi kredkami jest wszytko rybka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klonnnyyyy Re: Uff... IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.08, 20:44 A Ty - no NIC nie rozumiesz!!! Boze - po co w ogole piszesz? Ten ktos od kredek cos rozumie - Ty zas - nul! Ile Was - bogobojnych, niewyksztalconych za to CWANYCH do bolu? Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a Wiadomo Hiena rzadzi i Duch Swiety musi pomagac 11.01.08, 02:10 by miasto nie zabankrutowalo. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.zywiecki Stołeczni radni pod opieką bożą 11.01.08, 07:43 To już im Świątynia Opatrzności Bożej nie wystarcza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alabama Re: Stołeczni radni pod opieką bożą IP: 193.201.167.* 11.01.08, 08:20 W takim raie mogą spokojnie zrezygowac z ochroniarzy. A włściwie powinni to zrobic żeby pokazac że traktują całą sprawę poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qavtan Stołeczni radni w misji dla mieszkańców IP: *.chello.pl 11.01.08, 08:17 Przykro mi, że doszło do tego. Czytałem o tym już wcześniej i pytałem nawet dyrektor regionalnej, dlaczego tak jest, że PO do tego dąży, a Ona zdaje się, że nie chciała brać odpowiedzialności za ludzi z Warszawy i odwołała się do woli każdego radnego, który może jeśli chce. Obyśmy jednak dożyli laickiego państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej48 Stołeczni radni pod opieką bożą IP: *.171.73.55.crowley.pl 11.01.08, 10:02 Zamiast wszynac kolejną religijną wojenkę / widzę tu samycwierzacych ateistów w akcji/ może by Panowie dziennikusy poinformowali mnie jak ten Statut zmienia relacje między Ratuszem, a dzielnicami, jak zmieniają się kompetemcje miejskich wladz i CO z tego dla Nas mieszkańców Warszawy wynika ? A wy tu w wielkim wrzaskiem zaczynacie kolejną rozróbę w temacie zastępczym ,, brrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asasello Stołeczni radni pod opieką bożą IP: *.chello.pl 11.01.08, 10:03 To wszystko to przemyslana polityka Ministra Obrony Narodowej ! Stopien z religii na swiadectwie maturalnym , finansowanie budowli sakralnych z budzetu panstwa , odwolywanie sie do Boga jako zrodla natchnienia i sily dla miejskich radnych w urzedowym dokumencie , to wszystko tylko i wylacznie po to by zminimalizowac szok kulturowy naszych zolnierzy wyjezdzajacych do Afganistanu . Taki trening przystosowawczy . Slowa Hanny Gronkiewicz-Waltz : "ostrzegła : - Żeby Pan Bóg się od nas nie odwrócił, jeśli tak się go chcemy pozbyć. Córka amerykańskiego baptysty Billy'ego Grahama, tego, który miał kazanie po tragedii w WTC, powiedziała: "Nie chcieliście Boga w modlitwie, szkole, to się przestał wami interesować, zbieracie tego owoce"." Moj dobry kumpel , gdy ksiadz po koledzie oznajmil jemu i jego rodzinie ze tsunami w Azji to kara za grzechy , poganstwo i zycie w rozpuscie wyrzucil kleche za drzwi na tzw. zbity pysk . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Stołeczni radni pod opieką bożą IP: 78.133.162.* 11.01.08, 10:42 Dawni WOP-iści na miarce pisali: :chroń granicę Panie Boże bo rezerwa już nie może" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b. ministrant Re: Stołeczni radni pod opieką bożą IP: 80.54.108.* 11.01.08, 11:54 Skoro w "preambule" wymienia się na 1. miejscu iż, dla wielu radnych właśnie "wiara w Boga jest źródłem siły i wytrwałości", jest oczywistą oczywistością, że ta wiara i wszystko, co się z nią wiąże ma i bedzie miało priorytet. I to, jak narazie, powszechnie widać i słychać. Na marginesie zaś warto zaznaczyć, że w Polsce prawda jest taka, iż z wiarą (czyt. klerem katolickim) jeszcze nikt dotąd nie wygrał, a juz na pewno nie wyszedł na dobre!!!!!!!!! Kościół na plebanię, PRECZ Z ŻYCIA PUBLICZNEGO W JEGO WSZYSTKICH PRZEJAWACH!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Stołeczni radni pod opieką bożą IP: *.chello.pl 11.01.08, 12:15 Znów jakiś żyd na forum. A no sie obnosi, bo gdybys ciołku historię świata chociaż przeczytał, to wiara dużo dobrego (rowniez i złego, ale dobrego w konsolidacji narodów więcej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Stołeczni radni pod opieką bożą IP: 83.238.13.* 11.01.08, 12:23 a nie lepiej , bezpośrednio pod opiekę psychiatrom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wa-wa 44 Stołeczni radni pod opieką IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.01.08, 13:32 Chyba będą mieli swojego boga, albo opiekę mafii, beszczelność nie zna granic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW WT To wiele wyjaśnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 15:53 "Nie chcieliście Boga w modlitwie, szkole, to się przestał wami interesować, zbieracie tego owoce" Nareszcie wiem dlaczego ta cała informacja pasażerska nie może ruszyć - trza było postawić kapliczki na przystankach zamiast ekranów ciekłokrystalicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Stołeczni radni pod opieką bożą 11.01.08, 17:16 ">>Konstytucja<< stolicy zaczyna się tak: "My, radni miasta stołecznego Warszawy (...), ufni, że w pracy dla naszego miasta nie zabraknie nam siły i wytrwałości, których źródłem dla wielu z nas jest wiara w Boga, a dla wszystkich wiara w głęboki sens służby publicznej (...)." Ja nie moge, co za klechistan sie porobil w stolycy... Przypominam, ze w Amazonii zyje plemie Wari - jego czlonkowie dziela rzeczowniki (co za tym idzie ludzi) na 2 kategorie: jadalne i niejadalne (niejadalni sa tylko czlonkowie wlasnego plemienia). Stad proponuje przeredagowac tekst, by nie dyskryminowac sympatykow plemienia Wari w naszym kraju, bedzie to brzmialo rownie absurdalnie: "My, radni miasta stołecznego Warszawy (...), ufni, że w pracy dla naszego miasta nie zabraknie nam siły i wytrwałości, których źródłem dla wielu z nas jest to, że są niejadalni, a dla wszystkich wiara w głęboki sens służby publicznej (...)." Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Radni PO-PiS pod opiekę psychiatry.!!! 11.01.08, 19:22 Faktycznie, nawiedzona, jak za czasów Średniowiecza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka Stołeczni radni pod opieką bożą IP: *.aster.pl 11.01.08, 20:52 Znowu obciach. Praca w Ratuszu: rano spowiedź i modlitwa, a następnie można grzeszyć, robić wszystko do następnej spowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok Klęczniki robi się z drewna ale lewacy przynieśli, IP: *.acn.waw.pl 12.01.08, 01:54 jak to gołodupcy, z tektury. Odpowiedz Link Zgłoś
j.an Re: Klęczniki robi się z drewna ale lewacy przyni 12.01.08, 15:44 Klęczniki są już zamówione do nowej kaplicy w Ratuszu tylko potrzeba trochę funduszu na poświęcenie tego przybytku , bo wielebny za darmo nie będzie zdzierał zelówek w swoich kamaszach.Potem się pomodlimy jak ominąć przepis ziemski aby dać na Wilanów,albo doprowadzić wyasfaltowane drogi, aby nasza bogobojna mogła się oddawać marzeniom boskim,a reszta jak Bóg da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Praha_CZ Jak dobrze, ze 1000 lat temu oddalismy wam katolic IP: *.strcechy.adsl-llu.static.bluetone.cz 12.01.08, 07:56 Jak to dobrze, ze ponad 1000 lat temu My - Czesi oddalismy wam ten caly katolicyzm resp. chrzescjanstwo- Teraz mamy spokoj a w Pollandii dzieja sie jaja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Markus Stołeczni radni pod opieką bożą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.08, 15:06 ja bym jeszcze ich polecił opiece psychiatrycznej... Odpowiedz Link Zgłoś