Dodaj do ulubionych

Wybierz najlepszy kebab w Warszawie

IP: *.acn.waw.pl 18.05.09, 18:16
najlepszy kebab, kebab egipski jest na tylach Novotela!
Obserwuj wątek
    • Gość: sród.płn Re: Wybierz najlepszy kebab w Warszawie IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.09, 18:34
      Egipt jest spoko, trzeba tylko prosić o kebaba z fileta z kurczaka:)
      Odradzam zato ALKEBAB na ul. Przeskok. Kiedyś tam jadłem cały czas, ale jak przyuważyłem jak gościowi wpadła moneta 5zł do suruwki to juz tam nie jem...
      • Gość: o_O Re: Wybierz najlepszy kebab w Warszawie IP: *.chello.pl 18.05.09, 18:58
        najlepszy jest kebab al bari na ken 20 :)
        • Gość: kosmosiki Najlepsze sandwitche zdecydowanie Samira IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 20:22
          Samira na tyłach Biblioteki Narodowej (Pole Mokotowskie)... nie ma lepszych w
          Warszawie.

www.samira.pl/
          www.samira.pl/galeria.php
      • Gość: sami Re asado najlepszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 02:52
        W Asado na Kredytowej jest super.Smacznie i czysto .Lokal jakich
        niewiele.
    • Gość: bemowiak A ja polecam kebab z Very w Carrefourze Bemowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 19:20
      Kebab z kurczaka - bardzo smaczny, bez żadnych oszustw i - co ważne - robiony w
      higienicznych warunkach! Inna osoba przyjmuje pieniądze, a inna robi kebab. Do
      tego pyszny airan!
      A jeśli ktoś lubi kebab z baraniny - to tylko Sapko na Jana Pawła II przy Nowolipiu.
      • Gość: kotek Re: A ja polecam kebab z Very w Carrefourze Bemow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 20:03

najlepszy kebab jest w pawilonach na nowym swiecie obok suszi
    • Gość: roman Wybierz najlepszy kebab w Warszawie IP: *.centertel.pl 18.05.09, 20:24
      ja tam wolę habibi
    • Gość: hng Wybierz najlepszy kebab w Warszawie IP: *.aster.pl 18.05.09, 20:28
      Sahara tutaj to jakiś dżołk chyba. Zwykle stołuję się obok, w Troy. Kiedyś była tam taka kolejka, że postanowiłem spróbować u konkurencji. Zaszedłem do Sahary, wziąłem z baraniną na cienkim z sosem ostrym (czyli taki jak zawsze w tych okolicach) i po 2 gryzach wyrzuciłem do kosza. Najgorszy kawał ściery od baaardzo dawna.

A jeśli chodzi o kebaby najlepsze, to najlepszy jest oczywiście Efes. Kebab w bułce z sosem ostrym - malina! :)
    • anika1983 Wybierz najlepszy kebab w Warszawie 18.05.09, 20:38
      brakuje Efesa przy Niepodległości przy Ogródku Jordanowskim!
      • Gość: K0pytko Pasibrzuch na Książkowej IP: 195.22.119.* 18.05.09, 20:43
        Prawdziwy turecki kebab z baraniny ze znakomitym pikantnym sosem. Lepszego
        kebaba w Polsce nigdzie nie jadłem.
      • Gość: lawasz Re: Wybierz najlepszy kebab w Warszawie IP: *.189.72.18.e-plan.pl 18.05.09, 20:50
        Zgadza się, brakuje Efesa na Niepodległości!!!
        Dlaczego wybór jest tylko z tych kilku barów, skoro istnieją dziesiątki innych?
        • Gość: Załamany Ludzie czy wy nie umiecie czytać ze zrozumieniem? IP: *.aster.pl 19.05.09, 19:39
          Czy wy ludzie nie potraficie czytać? Czy tez niekoniecznie ze zrozumieniem? Albo
          nie śledzicie akcji gazety i potem narzekacie.
          Gazeta najpierw przez dwa tygodnie zbierała głosy kto na jaki kebab glosuje, że
          jest najlepszy. Potem z tych które im wskazali, pewnie to te co są w wskazane,
          zrobili sondaż i teraz można głosować.
          Czytajcie ze zrozumieniem, bo chyba w ogóle tego nie robicie :/
          Ja zagłosowałem na Efes :)
    • Gość: modoc Wybierz najlepszy kebab w Warszawie IP: *.acn.waw.pl 18.05.09, 20:43
      RAHMA na Skarbka z gór. Jedyny prawdziwy i zawsze świeży kebab. Jeżdżę tam mimo
      nawet tego że go przenieśli z Tarchomina. POLECAM
      • mg_gm Re: Wybierz najlepszy kebab w Warszawie 15.07.09, 05:42
        Sorry ale ten kebab jest chyba dla dziecka, bardzo male te kebaby.
        • Gość: gość z sąsiedztwa Re: Wybierz najlepszy kebab w Warszawie IP: *.acn.waw.pl 29.09.10, 21:12
          Kebab z Rahmy - nie dość że są małe porcje, mięsa jak na lekarstwo to jeszcze popsuł się ich smak nie mówiąc o tym że po ich zjedzeniu ma się nieprzyjemne sensacje żołądkowe. Co do czystości i obsługi też mam wiele do zarzucenia - kebab przygotowuje jakaś babka co na zapleczu pali papierochy a potem tymi rękoma (bez umycia) nakłada kebab i liczy pieniądze. W lecie przy stolikach na zewnątrz zbiera się "nieciekawa szumowina" i do późnych godzin popija piwko zostawiając wokół syf i brud, a dodatkowo zaczepianie ludzi traktują jako rozrywkę. Ani właściciel ani obsługa pracująca tam, nic nie sprząta - kiła i mogiła i mam nadzieję że w końcu ktoś się dobierze do "skóry" właścicielowi i zamkną ten chlew.
          • Gość: gosciu Re: Wybierz najlepszy kebab w Warszawie IP: 193.30.160.* 20.12.10, 11:44
            Co racja to racja - i jeszcze nie daja paragonów fiskalnych
    • cynke Wybierz najlepszy kebab w Warszawie 18.05.09, 21:49
      A Sapko na Jana Pawła II ?
      A Asado na Kredytowej ?

Przeciez to doskonale i znane kebaby. Kebaby przy bajce juz dawno smakowo i
      jakosciowo nie dorastaja im do pięt!

pozdrawiam,
      c.
    • Gość: ja Wybierz najlepszy kebab w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 22:11
      no to chyba nie byiscie na pks-ie marymont u sasiada...najlepszy kebab jaki
      jadlem. sami sie przekonajcie....
      • Gość: ciekawy_świata Re: Wybierz najlepszy kebab w Warszawie IP: 213.61.29.* 19.05.09, 13:21
        u sasiada!!?? no to chyba żart!!!! jak mozna bylo w ogole
        wymienic ten pierd**nik!! z kebabem to ma tyle wspolnego co mazurska
        smazalnia ryb z sushi!!! oprocz "kebsa" serwuja tam rowniez
        specjały - typu zapiekanka kebab, kebabburger itp... zarcie dobre
        dla pomocy drogowej i taksiarzy, ktorzy wala je na rowni z jakimis
        pierogami...

z drugiej strony to chybe jedyne miejsce w wawie gdzie widziałem
        takie oldschoolowe oranzadki w minibuteleczkach :D

nie rozumiem takze czemu zglaszane sa takie przybytki jak sahara i
        kebaby przy bajce. w pierwszym syf totalny - wystarczy przyjsc
        wieczorem -> wszystko az klei sie od brudu! bajka dobra byla moze w
        2003 kiedy kebabownie dopiero raczkowaly... od tego czasu wiele sie
        zmienilo a te lokale nadal stoja w miejscu.

dobre i schludne kebsy to efes, kebab przy merkurym i lokal na
        tyłach nowego światu.
    • jaqbek2 Wybierz najlepszy kebab w Warszawie 18.05.09, 22:33
      Dla mnie najlepszy to grillowany kebab z kurczaka, na cienkim cieście, przy
      Marszałkowskiej, blisko skrzyżowania z Hożą.
      • Gość: Yga Re: Wybierz najlepszy kebab w Warszawie IP: *.acn.waw.pl 19.05.09, 13:37
        ups, ja uważam że to jedno z gorszych miejsc, chyba że się
        poprawiło - ostatnio jadłam tam z pół roku temu i kebab był nie do
        zjedzenia... za to ceny mają za wysokie zdecydowanie
    • Gość: smakosz Wybierz najlepszy kebab w Warszawie IP: *.acn.waw.pl 19.05.09, 01:16
      Brakuje Kebaba czynnego całą dobę który za przyzwoitą cenę serwuje naprawde
      wypasione dla prawdziwych głodomorów. Kebab się mieści na Pradze Południe, na
      ulicy Zamienieckiej. Zlokalizowany jest przy przystanku autobusowym
      ZAMIENIECKA 04 kierunek pl. Szembeka. W pobliżu jest skrzyżowanie z Ostrobramską.
    • sekwana2005 najlepszy kebab 19.05.09, 05:26
      Najlepszy kebab jadłem w Stambule. Zapijałem go rewelacyjnym
      tamtejszym jogurtem (żołądek nie eksplodował). W Warszawie jeśli
      już - wolę najbardziej ruchliwe miejsca. Nawet najlepiej
      przygotowany, gdy mały ruch, po paru dniach robi się trujący, jak
      każde inne danie - z wyjątkiem bigosu.
      A w Gdańsku naprawdę się wkurzyłem, gdy się okazało iż na jedną
      smażalnię ryb 200 miejsc z kebabami przypada.
      Miłe zaskoczenie w zeszłym roku na restauracyjnej barce poniżej
      Zamku Królewskiego. Zerkając w menu poprosiłem o flądrę z pieczywem.
      Miła kelnerka po chwili wróciła, że poleca z ziemniakami gotowanymi
      lub frytkami. Dostałem DWA wielkie talerze. Na jednym frytki z
      dodatkami, na drugim dwie spore ryby, cytrynka, znowu dodatki.
      Skandal ! Chyba ze 12 zł zapłaciłem !!! Parę godzin wcześniej 8 zł
      za małą kawę na Krakowskim Przedmieściu...
      A może następna akcja GW na temat pierogów? Ja już się ślinię, że
      niedługo będą z jagodami...
      Jest taki mały sklepik na Bemowie, który oferuje "domowe" pierogi.
      Cholera - może ja rasistą jednak jestem???
      Albo łakomczuchem?
    • Gość: fdg polecam przy szpitalu na solcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 07:51
      nigdy się nie zawiodłem, zawsze dużo świeżych warzyw i natka
      pietruszki!
    • przewoz_pw Wybierz najlepszy kebab w Warszawie 19.05.09, 09:01
      Z tych, co Gazeta wytypowała to wygrywa jak dla mnie Amira. Sahara prawie na końcu. Taki sredni ten kebab, nie wiem co ludzie w nim widzą.

Natomiast dobry jest też na Francuskiej, ale nie w Efesie, tylko mniej więcej w połowie drogi do Ronda Waszyngtona, pierwszy od strony Ronda (jest jeszcze jeden dalej, ale nie jadłem). Gdzieś w okolicy Obrońców/Walecznych w każdym razie. Taki mały punkt. Kebabik robią na prawdę dobry.
      Na pradze na Grochowskiej przy Kickiego powstał niedawno "Uno". Baraninka spoko, naleśnik smakuje nawet miło. Ciekawe, jak dalej im będzie szło.
      • przewoz_pw Re: Wybierz najlepszy kebab w Warszawie 19.05.09, 21:26
        przewoz_pw napisał:

> Natomiast dobry jest też na Francuskiej, ale nie w Efesie, tylko mniej więcej w
        > połowie drogi do Ronda Waszyngtona, pierwszy od strony Ronda (jest jeszcze jede
        > en dalej, ale nie jadłem).

Już znalazłem: to Kebab Fenicja, w środku dają jeszcze libańską pizzę. kiedyś chyba spróbuję.
    • Gość: Basfalt Wybierz najlepszy kebab w Warszawie IP: *.ibib.waw.pl 19.05.09, 09:59
      Dla mnie najlepszy kebab jest u Pana Henia na Nowostarej. Pan Henio
      jako jedyny nie robi kotletow z jamnikow.

I z niecierpliwościa czekam na konkurs na najlepsza bude z hotdogami.
    • Gość: lidson Wybierz najlepszy kebab w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 10:09
      dla mnie najlepszy kebab chilli w ursusie przy pkp.oraz na rogu marszałkowskie
      i królewskiej
    • radi242 Re: Wybierz najlepszy kebab w Warszawie 19.05.09, 11:26
      A ja napiszę że jestem przeciwny tego typu rankingom. A to dlatego, że
      poprzednia edycja przyczyniła się do spaprania się dwóch przyzwoitych kebabów.
      Spadła jakość, ceny też raczej przewróciły się na głowę. Oczywiście że to efekt
      tłumów ale sama sodówka potrafi nieźle zaszkodzić. A dumnie wywieszona, mocno
      wypłowiała strona "stołecznej" z wynikami rankingu wisiała tam przez lata nawet
      gdy klienci po zjedzeniu mówili "to już nie to". Szkoda by było, gdyby trafiło
      podobnie na jakąś kolejną przyzwoitą jadłodajnię. Dobre kebaby zawsze obronią
      się same i zareklamują szemranym marketingiem, a konsument zagłosuje nogami.
    • Gość: Yga Wybierz najlepszy kebab w Warszawie IP: *.acn.waw.pl 19.05.09, 13:38
      dzięki temu rankingowi (bez sensu, że trzeba głosować na taką małą
      ilość kebabów, to trochę bez sensu biorąc pod uwagę ilość dobrych
      miejsc w Wawie do zjedzenia tego dania - może redakcja rozszerzy
      listę?) dowiedziałam się, ile w stolicy mamy fajnych,
      rekomendowanych przez jedzących miejsc! planuję zrobić sobie małą
      traskę po kebabach, o których piszecie. w końcu najlepsza reko to
      reko zadowolonego klienta!
    • Gość: sas Czy wy nie macie lepszych pomysłów niż kopiować te IP: *.aster.pl 19.05.09, 15:05
      Czy wy nie macie lepszych pomysłów niż kopiować tematy z tvnwarszawa?
      • Gość: Alek Re: Czy wy nie macie lepszych pomysłów niż kopiow IP: *.aster.pl 19.05.09, 19:46
        Czy ja wiem czy to kopiowanie? Tu mają przynajmniej swój serwis w którym te
        lokale kebabowe mozna ocenić czyli Szuki.pl i pewnie
        chcieli ten serwis promować.
        TVN zaś mam telewizję i z kamera latał po tych kebabach by zapchać ramówkę, bo
        już pomysłów nie mają jak urozmaicić te nudnawa telewizję.
        Ja tam uważam to za normalne a nie odtwórcze.
        Choć ciekawe, że wygrywa ten sam kebab. Coś w tym musi być.
    • Gość: kojek10 Wybierz najlepszy kebab w Warszawie IP: *.chello.pl 19.05.09, 20:37
      Amrit Kebab na Bródnie (Kondratowicza), ilośc osób świadczy o jakośći ;-)
    • Gość: aciaracia a gdzie jest najlepszy Kebap? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.09, 06:52
      no gdzie, gdzie, gdzie jest Kebap najsmaczniejszy? :]
    • Gość: zioom Wybierz najlepszy kebab w Warszawie IP: 188.33.73.* 20.05.09, 09:51
      nie ma TROYA przy saskim w pasazu sexshopow a to on jest najlepszy !!!
      • uzman Nie tak głośno! 20.05.09, 12:44
        Bo zaraz tam będą kolejki i punkt się zepsuje tak jak kebab przy
        Bajce, który jest teraz niejadalny.
    • Gość: kebabolog Wybierz najlepszy kebab w Warszawie IP: *.datacom.pl 21.05.09, 10:17
      Najlepszy kebab dają w Sułtanie (Starościńska przy Rakowieckiej). Mięso jest
      fantastyczne. Baranina. No i Pan który tam pracuje jest bardzo sympatyczny.
    • Gość: KW Nie glosujcie - wygrany kebab zaraz sie popsuje :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 14:27
      Ludzie, nie glosujcie!
      6 lat temu, tuż po tym, jak wygrał ten koło d. kina Bajka, jakość kebaba
      spadła drastycznie - wszyscy się tam rzucili i obsługa musiała się za bardzo
      spieszyc
      • przewoz_pw Re: Nie glosujcie - wygrany kebab zaraz sie popsu 21.05.09, 15:40
        Gość portalu: KW napisał(a):

> Ludzie, nie glosujcie!
        > 6 lat temu, tuż po tym, jak wygrał ten koło d. kina Bajka, jakość kebaba
        > spadła drastycznie - wszyscy się tam rzucili i obsługa musiała się za bardzo
        > spieszyc

Moim zdaniem sam smak i jakość wiele się nie zmieniła... Tylko tak sobie pomyślałem, że wielu tam rpzychodziło prawie codziennie... taki smak się prędzej czy później znudzi, człowiek szuka czegoś lepszego. Na szczęście w okolicy wybór jest spory i to całkiem niezłych Kebabów.
    • Gość: ji Wybierz najlepszy kebab w Warszawie IP: *.wardynski.com.pl 21.05.09, 18:23
      Popeiram Asado na kredytowej najlepszy kebab i rewelacyjny lokal. Świetna i miła
      obsługa, która poczeka z zamknięciem by obsłużyć spóźnialskich klientów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka