Gość: zeus No cóz... jak bardzo chcą... IP: *.bardo-slaskie.sdi.tpnet.pl 13.12.03, 16:28 dla mnie to historia, mozna sie o tym uczyc.. nic ponad to... wprowadzili bo taka była potrzeba i koniecznośc.. ofiar było i tak niewiele jak na taką operację.. Odpowiedz Link Zgłoś
mietek001 Re: No cóz... jak bardzo chcą... 13.12.03, 16:52 Panie Zeus, czytajac panska wypowiedz wydaje mi sie, ze jakby zomo spalowalo panska matke obijajac jej smiertelnie nerki, lamiac kregoslup i gruchocac czaszke pan tez pewnie by powiedzial, ze taka byla potrzeba. Niestety coraz wiecej jest ludzi panskiego pokroju i dlatego jest taka bieda w narodzie, bo ludzie zyja bez sensu i celu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeus o mój cel i sens to niech sie pan nie martwi.. IP: *.bardo-slaskie.sdi.tpnet.pl 14.12.03, 09:47 jest jasny i realizowany.. i biedy nie ma.. własnie dlatego ze tak mysle.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m... Re: NIE BYLO ZADNEJ POTRZEBY.... IP: *.proxy.aol.com 13.12.03, 16:42 ...rosja nie miala zamiaru wchodzic do polski (to fakt historyczny) bo mila afganistan i wzburzona opinie swiatowa...caly manewr jaruzelskiego polegal na zniszczeniu solidarnosci i utrzymaniu wladzy przez czerwonych bandytow... to sie im udalo...czerwoni bandyci wszedzie w europie zostali rozliczeni oprocz polski i rosji...i dzieki nim mamy ten obecny dobrobyt ...bo dzisiaj oni kapitalisci dzialajacy jak zawsze zreszta w mafii...garna jak zwykle tylko do siebie nie dbajac o kraj tylko o wlasne d...py...tu sie ciemnota podnieca ,ze to byla koniecznosc i nie bylo tak zle...to wiec jak moze byc dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MR Re: Manifestacja w rocznicę stanu wojennego IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 13.12.03, 16:50 Widzę na forum wiele opinii wychwalających Jaruzelskiego za stan wojenny, że niby miał uratować Polskę od inwazji rusko- enerdowskiej. Trudno jest osądzić, czy Kreml umoczony w Afganistan zdecydowałby się na ten krok, moim zdaniem - nie. Ale załóżmy, że wprowadzenie stanu wojennego uratowało nas przed najgorszym. A czy pamiętacie, co było po 13 grudnia 1981? Co było po 13 grudnia 1982? Ile wtedy było nienawiści władzy generała do nas, Polaków? Ile było kłamstwa i obłudy? Jakie były represje za działalność nawet sprzed 13 XII? Ilu było politycznych w więzieniach? Czy wtedy też Armia Czerwona stała na granicach Polski i byliśmy zagrożeni? Nie, to krwawy generał i jego siepacze brali odwet za te 15 niespokojnych miesięcy i nie robili tego z miłości do Polaków. Dlatego za sposób rządzenia w okresie stanu wojennego wrzeszczę teraz teraz w stronę tej uliczki na Mokotowie: Jaruzelski, ty bandyto!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ERN Re: Manifestacja w rocznicę stanu wojennego IP: 212.21.228.* 13.12.03, 17:02 Dziekuje panie generale, za uratowanie Polski i socjalizmu, choc przeciez na jedno wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internowany To ten bandyta jeszcze zyje i jest na wolnisci? to ska IP: scully:* 13.12.03, 17:51 To ten bandyta jeszcze zyje i jest na wolnisci? to skandal! to hanba !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porthos Re: Manifestacja w rocznicę stanu wojennego IP: *.torun.dialup.inetia.pl 13.12.03, 18:14 Chciał ratować Polskę dla "socjalizmu". Ci,którzy nie znają ukrytych zamiarów generała, niech nie zabierają głosu. Od tego są historycy, którzy mają dostęp do dokumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m... Re: A TO POLSKA WLASNIE.... IP: *.proxy.aol.com 13.12.03, 18:28 ...dwie manifestacje jedna za... druga przeciw...to jeszcze tego nie wiadomo w polsce , tow jaruzelski to zwykly zdrajca czlowiek bylej moskwy..., jego karzda mysl i dzialanie bylo podporzadkowanie poleceniom moskwy...sam z wlasnej woli nic nie mogl zrobic bo nigdy nic nie robil z wlasnej woli i jak nastal stan wojenny gdy moskwa odmowila bratniej pomocy wpad w panike...tylko dzieki demokracji zachodniej lacznie z papiezem udalo mu sie wyjsc z tej hanby z twarza przy pomocy redaktora i wyborczej rowniez ...ale to wcale nie znaczy , ze jest nie- winny polskiej krwi, tortur i wiezien...w imie czego ...zbrodniczego systemu komunizmu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m... Re: GDYBY ROSJA CHCIALA WEJSC... IP: *.proxy.aol.com 13.12.03, 18:56 ...czy myslicie ,ze gdyby rosja chciala wejsc do polski i stlumic solidarnosc ...to w polsce byla taka sila ,ktora mogla to powsztrzymac...udostepnione archiwa w rosji mowia wyraznie ...rosja do polski sie nie wybierala... czy wam to sie podaba lub nie...a wiec znow zrobiono was w konia ...nie pierwszy i ostatni raz z reszta...a reszta to tylko propaganda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Spod willi Jaruzelskiego do Korei Pln -czyli kto p IP: *.asm.bellsouth.net 13.12.03, 19:02 Uspokojlem sie troche,gdy obejrzalem zdjecia z demonstracji popierajacej Jaruzelskiego. Na tych zdjeciach widac twarze ludzi,ktore nic wspolnego nie maja z inteligencja, to typwe twarze "dresiarzy" czyli "szumowiny spolecznej",ktora przecietnie sprytna osoba moze sterowac. Czyli sa to ludzie, ktorzy latwo uwierzom Urbanowi i Gadzinowskiemu, Jaruzelskiemu i innym Goebelsom, co oni wypisywali o stanie wojennym, jezeli oni im wierzom, to musza tez uwierzyc w ich twierdzenie(Urban, Gadzinowski),ze Rosjanie mieli prawo moralne wymordowania przeszlo 14 tys.polskich oficerow w Katyniu. Historia byla zaklamywana wiele razy i zabierze wiele czasu,ze Jaruzelski bedzie powszechnie uznany za zwyklego zdrajcem,ktory wykonywal polecenia komunistow rosyjskich,wrogow polskiej niepodleglosci (ja przypuszczamze robil to glownie ze strachu, do odwaznych to on nie nalezy, "trzesace spodnie przed papiezem")) Proponujem wyslac tych demonstrantow do Korei Pln. to jest model panstwa, o ktory walczyl Jaruzelski, Mgr.Golen, slusarz Miller, recydywista Gadzinowski, polakozerca Urban i inna czerwona zaraza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Sentymenty IP: *.dip.t-dialin.net 13.12.03, 20:35 bylem wtedy blisko warszawy, w domu rodzinnym. nocowalem w domu u sp. Mamy. wieczor 12-go byl piekny. Jak zwykle w domu. Wstalem o 5.30 w niedziele 13-go. Mielismy jechac taksowka, ze znajomym Rysiem do Ciechanowa na Przysiege mojego brata. Zaczelo sie..... Nie mam sily i ochoty pisac, co dalej bylo, tzn. w niedziele, ale i w nastepne dni........ Moze napisze kiedys wspomnienia. Mlodzi! Nie wypowiadajcie sie ZBYT pochopnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 ...tępota umysłowa mlodej "lewicy" 13.12.03, 20:54 W Moskwie nieraz odbywają się manifestacje z portretami Stalina. Neofaszyści też pewnie czczą pamięć Adolfa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natka Ligo Dziękuję!!! IP: *.artcom.pl 13.12.03, 21:06 Podziękowania dla Ligii Republikańskiej. Ja też Pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abi Młodzi socjaldemokraci - dziękuję! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.03, 21:48 Gratuluję Wam odwagi! Ja też pamiętam, tak jak większość Polaków! Normalnych Polaków, nie zaczadzonych bakcylem tępej nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natka Re: Młodzi socjaldemokraci - dziękuję! IP: *.artcom.pl 13.12.03, 23:21 Nienawiści? To chyba ty kogoś nienawidzisz bo sam o tym mówisz i obrazasz innych. Ja Pamiętam Prawdę, życzę ci byś ją kiedyś poznał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ultraprawicowiec Dzieki p. Jaruzelskiemu mamy wolna Polske! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.12.03, 00:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MI Re: WOLNA POLSKA 20% BEZROBOCIA IP: *.ne.client2.attbi.com 14.12.03, 00:47 A w niektorch miejscowosciach to 40% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Bestia czerwona IP: *.client.attbi.com 14.12.03, 03:15 Ja wyjechalem z polski na dwa tygodnie przed stanem wojennym. Potem to czerwone bydlo cenzurowalo rozmowy telefoniczne z zagranicy, Kiedy mowilem jestem w obo..przerywali rozmowe idioci. A bylem w Austrii w obozie dla uchodzcow zeby wyemigrowac do USA. Szkoda ze wiekszosc polakow uwaza czerwone bydlo za bohaterow, i zadnego z tych bydlakow jeszcze nie rozstrzelo, a wrecz odwrotnie, oddali im wladze. Polacy to idioci, nie zal mi was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MI Re: Bestia czerwona IP: *.ne.client2.attbi.com 14.12.03, 04:50 powiec prawde zdrajco narodu polskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roberto [...] IP: *.spa.sc.charter.com 14.12.03, 10:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś