Dodaj do ulubionych

PiSyzacja dyskusji

14.01.13, 11:22
Sorry, za kolejne polityczne skojarzenia, ale to silniejsze ode mnie. Dlaczego?

Otoz, gdy sedzia Tuleya raczej nie przychylnie wypowiadal sie o metodach pracy CBA tak po stronie politykow zywotnie zainteresowanych, jak i po stronie ich pretorian dalo sie zlyszec glosy, ze kto jest im przeciwny, ten popiera lapowkarstwo.

Wezmy zatem fotoradary. Tu rowniez dyskusja zeszla na tem sam, niziutki poziom, sprowadzajacy sie do tego, ze jesli ktokolwiek ma watpliwosci co do jakiegos aspektu fotoradaryzacji drog, raczej czesto od adwersarza czyta odpowiedzi na poziomie "merytorycznego" wytkniecia, ze popiera piracja jazde, zapewne sam tak jezdzi i do tego popiera smierc na drogach.

Pat bez konkretow. Tak demagogiczne stwierdzenia sa szalenie trudne do polemiki. Czy wlasnie o to chodzi?
Obserwuj wątek
    • emes-nju Nic, ze droga wyboista... 14.01.13, 11:26
      ... ważne, ze kierunek słuszny :P
    • nazimno Tak to wlasnie w Polsce wyglada. 14.01.13, 11:29
      To identycznie przebiega jak dawno temu dyskusje zwolennikow Depeche Mode
      ze zwolennikami Modern Talking.

Nic sie nie zmienilo.

• edek40 Re: Tak to wlasnie w Polsce wyglada. 14.01.13, 11:31
        > To identycznie przebiega jak dawno temu dyskusje zwolennikow Depeche Mode
        > ze zwolennikami Modern Talking.

Pink Floyd.

Gusta muzyczne nie podlegaja zadnej standaryzacji.

Sposoby dzialan wladz, w panstwa, ktore same z siebie chca uchodzic za cywilizowane, owszem.
        • bimota Re: Tak to wlasnie w Polsce wyglada. 14.01.13, 11:37
          Z GUSTAMI TO NIE MA WIELE WSPOLNEGO. CALA POLSKA SLUCHALA MODERNOW POKI NIE POSZLA FAMA, ZE TO PROSTA MUZYKA. TO SAMO BYLO NP. Z ICH TROJE... WIEKSZOSC NIE MA ANI WLASNEGO GUSTU, ANI ZDANIA...
        • nazimno Sugerujac to skojarzenie mialem na mysli 14.01.13, 11:42
          tanioche.

• bimota Re: Tak to wlasnie w Polsce wyglada. 14.01.13, 11:34
        PRZYPOMNIALA MI SIE NIEDAWNA WYPOWIEDZ RADIOWCA ZAPYTANEGO DLACZEGO NIE PUSZCZAJA "A ONA DLA MNIE TANCZY". STWIERDZIL, ZE ZA SLABA WARTOSC ARTYSTYCZNA... RACJA, BO PRZY TYCH FLINTACH I INNYCH WYNALAZKACH, KTORE PUSZCZAJA CALY CZAS, TO BACH Z CHOPINEM RAZEM WZIECI WYSIADAJA... :)
    • bimota Re: PiSyzacja dyskusji 14.01.13, 11:38
      GDZIE I KTO CIE POSADZIL O POPIERANIE LAPOWKARSTWA ?
      • edek40 Re: PiSyzacja dyskusji 14.01.13, 11:53
        > GDZIE I KTO CIE POSADZIL O POPIERANIE LAPOWKARSTWA ?

Mnie nie. W telewizorze slyszalem jak mowili.
    • klemens1 Re: PiSyzacja dyskusji 14.01.13, 12:09
      > Otoz, gdy sedzia Tuleya raczej nie przychylnie wypowiadal sie o metodach pracy
      > CBA tak po stronie politykow zywotnie zainteresowanych, jak i po stronie ich pr
      > etorian dalo sie zlyszec glosy, ze kto jest im przeciwny, ten popiera lapowkars
      > two.

Większość na tę tanią demagogię się łapie. Skoro to działa, czemu tego nie stosować?
      Jesteś przeciwny durnemu ograniczeniu od 30 na Wisłostradzie? Jeżeli tak, to znaczy że zapie...sz 220 i będziesz zdziwiony gdy cię zatrzymają.
      Do tej pory się zastanawiam czy ktoś jest aż tak głupi, czy to po prostu zwykła prowokacja.
    • jureek Re: PiSyzacja dyskusji 14.01.13, 12:19
      edek40 napisał:

> Wezmy zatem fotoradary. Tu rowniez dyskusja zeszla na tem sam, niziutki poziom,
      > sprowadzajacy sie do tego, ze jesli ktokolwiek ma watpliwosci co do jakiegos a
      > spektu fotoradaryzacji drog, raczej czesto od adwersarza czyta odpowiedzi na po
      > ziomie "merytorycznego" wytkniecia, ze popiera piracja jazde, zapewne sam tak j
      > ezdzi i do tego popiera smierc na drogach.

Nieraz wyrażałem wątpliwości co do wielu aspektów systemu fotoradarowów (zbyt długi czas na opracowanie i przysłanie mandatu, nieprzysyłanie zdjęć na żądanie, możliwość wykpienia się od punktów za opłatą, obowiązek oznaczania fotoradarów), nikt jednak nigdy mi nie napisał, że popieram piracką jazdę, albo, że sam piracę.
      Jura
      • nazimno Inaczej jest w polityce. 14.01.13, 12:37
        Ciesz sie, ze nie musisz w tym bagnie sie poruszac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka