bimota
14.08.13, 11:31
Tak sobie dzis obserwowalem przejscia...
Na mojej ulicy ich nie ma, sa tylko garby. Jade pod prad, bo uczynili ja jednokierunkowa po tym jak zabrali ludziom czesc dzialek, by ulice poszerzyc... Na nastepnej ulicy przejscia sa miedzy garbami. Dalej takie cos:
goo.gl/maps/N4lWU
Dojscie do przejscia zasloniete krzakami, dosc czesto sa korki, wiec dodatkowo pieszych zaslaniaja auta. Droga tranzytowa. Pisalem o tym do ZDM z sugestia by skasowac krzaki i dorobic przejazd dla rowerzystow, bo sporo ich tam przejezdza. Dorobili czerwone obwodki do znakow i chyba jakies swiatelka... Wbrew napisowi na jezdni - szkoly tam nie ma...
Nastepne oznakowane standardowo, kolejne znow wsrod krzakow:
goo.gl/maps/8If4r
Nastepne 2 przejscia ze swiatlami, wiec znak pionowy uznano za zbedny.
Dalej jest takie fajne przejscie, na ktorym sygnalizacja jest tylko dla pieszych:
goo.gl/maps/aUvfp
Po zmianie przepisow kierowca bedzie mial obowiazek czekac razem z pieszymi na zielone...
Potem takie:
goo.gl/maps/qb8ON
Pozostawiam ocene oznakowania...
Potem znow swiatla, bez znaku, a dalej skupilem sie na wypatrywaniu czychajacych policjantow...
Najlepiej oznakowane sa przejscia w "strefie 30", slusznie, bo predkosci osiaga sie tam zawrotne, a kawalek za, gdzie wolno 50, sa te przejscia pozaslaniane autami, o ktorych juz wspominalem...
No moze jeszcze jedno, idealne miejsce na przejscie, zza smietnika:
goo.gl/maps/GmJYR
Nie wiem czy najpierw bylo przejscie, czy smietnik...