Dodaj do ulubionych

Polskie drogi

IP: *.leon.com.pl 17.04.05, 19:49
Różne tematy przewijają się na forum Auto Moto ale dawno nikt nie wspomniał
że bezpieczeństwo na drodze zależy także (a być może przede wszystkim) od
nawierzchni po której jeżdżą nasze cacka. Moim zdaniem nawierzchnie dróg są
skrajnie fatalne i to bez względu na ich kategorię. Postawiłbym nawet tezę iż
są w gorszym niż w Rumunii.

POZDR
Obserwuj wątek
    • Gość: trebor_d Re: Polskie drogi IP: 193.27.5.* 20.04.05, 09:34
      No i się nie mylisz. Gdzieś ostatnio wyczytałem, że obok Łotwy i jeszcze
      jakiegoś państwa Polska ma najgorsze drogi w Europie.
      • Gość: olo Re: Polskie drogi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 09:44
        Kiedyś usłyszałem w TV określenie "żenujący stan dróg" To oddaje wszystkie
        opinie.
        • robertek Mają w tym interes 20.04.05, 10:09
          Mają w tym interes wszelkie firmy budujące drogi i służby drogowe. A
          wystarczyłoby wprowadzićlepszą kontrolę jakości wykonania prac drogowych/budowy
          dróg i wprowadzić długi okres gwarancji, a przestałoby im się to opłacać. Od
          razu wprowadziliby technologię, dzięki której nawierzchnie nie niszczyłyby się
          tak szybko.
          • ruter30 Re: Mają w tym interes 20.04.05, 11:45
            sa w fatalnym stanie, szczegolnie te w miastach a Warszawa wiedzie chyba prym

• Gość: grzesiek Re: Mają w tym interes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 13:46
              oj nie narzekajcie :P juz po zimie połatali co nie co hehehe ;d;d
              no niestety, drogi są do niczego, najgorsze fałdy na których sie hamuje, mialem
              juz tak kilka razy przed skrzyzowaniem, dojezdzam wlacza sie zolte to po
              hamulcach i ABS na tych fałdach glupieje i prawie wcale nie hamuje... ;/
              a na sląsku to juz cos pieknego...
              kiedys czytalem ze ktos jezdzil w polsce jakims VW chyba golfem albo passatem i
              po roku oddali go do Niemiec, zeby tam go przejrzeli, a tambylce powiedzieli,
              ze to jest nie mozliwe zeby tak zajezdzic samochod i tak zniszyc zawieszenie
              itp.. ;/
              • tomaszek193 Gorsze od Rumunii 20.04.05, 21:38
                Zdecydowanie gorsze, bo ja zacząłem zazdrościć dróg jakie są właśnie w RO
    • zencol Re: Polskie drogi 20.04.05, 22:55
      No i co z tego? Nasi decydenci-pomazańcy-popaprańcy i "waadza" mundurowa mają na taki stan dróg jedyny sposób, znaki: A-11a, T-12, T-13 i B-33. Jeśli składowymi bezpieczeństwa na drogach są: pojazd, kierujący i stan drogi, to dlaczego za to ostatnie nikt z zarządów dróg nie dostał po du..e? Wszystko zostało sprowadzone do wspólnego mianownika: odpowiedzialny jest uczestnik ruchu (kierujący). Przypomina mi to "Paragraf 22".
    • callafior Re: Polskie drogi 21.04.05, 22:08
      Fakt, drogi są ekstremalnie fatalne, czy gorsze niż w Rumunii - nie byłem w tym
      "kraju" (całe szczęście:) ale wcale bym się nie zdziwił. Dodałbym jeszcze
      masakryczne oznakowanie poziome na drogach - nierzadko mniej doświadczony
      kierowca (w dodatku nocą) nieświadowmie zajmuje dwa pasy ruchu, albo przekracza
      "ciągłą" "linię", której po prostu nie ma. Wszystko jest zdarte, a drogowcy to
      olewają. Inną sprawą jest jednak to, że niektórzy traktują stan dróg jako
      wymówkę co do łamania przepisów - np. wyprzedzają na przejściu, bo są dziury w
      jezdni, wymuszają pierwszeństwo, bo nie ma asfaltu.
      ---------
      Co masz zrobić dziś, zrób pojutrze, będziesz mieć dwa dni wolnego...
      • jaro_ss Re: Polskie drogi 22.04.05, 13:06
        To się wyprowadźcie z byłego zaboru rosyjskiego do byłego niemieckiego, lub
        austryjackiego...

Ja tu często używam bocznych dróg, o dość dobrej nawierzchni, aby uniknąć tłoku
        i "suszarek"....

Górny Śląsk, , to osobna sprawa, ale nie jest tak źle tam, gdzie nie ma
        kopalń....

Autostrad oczywiście brak jest wszędzie w Polszcze.... a szkoda....
      • Gość: czestmir Re: Polskie drogi IP: *.aster.pl 24.04.05, 20:14
        czesto keirowca musi wybierac: albo wpieprzyc sie dziure wilkosci kratera
        wulkanu, albo ja ominac wjezdzajac na granice swojego pasa i "strasząc" kolegę
        na sąsiednim. Straszny, tragiczny wybór. Pierwszy przykład z brzegu z miasta
        Warszawy: Dolinka słuzewiecka zaraz za skrzyzowaniem z Rosoła, Zresztą znacie
        takich miejsc tysiące.
        • callafior Re: Polskie drogi 24.04.05, 22:13
          polecam Wrocław, "ulica" klecińska. MASAKRA - wąska, dziurawa i zatłoczona.
          ---------
          Co masz zrobić dziś, zrób pojutrze, będziesz mieć dwa dni wolnego...
          • Gość: milan Re: Polskie drogi IP: *.aster.pl 24.04.05, 22:27
            Tak sobie wyobrazam co muszą myśleć niezorientowani cudzoziemcy z zachodu jak
            wpadną dziurę, jadąc jedną z najważniejszych ulic stolicy. Z daleka droga
            wygląda OK, a tu nagle dół. Ponieważ u siebie z czymś takim się nie spotkali,
            nie wiedzą czy jeszcze mają cały amortyzator,... A najdziewniejsze jest to, że
            u nas panowie od dróg miejskich wiedzą o dziurach i dołach ale mają to w du..ie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka