Gość: kierowca IP: *.isp.tvkg.net 30.04.05, 21:23 Witam.Jak to jest z tymi kamizelkami odblaskowymi?Podobno od 1.V.br obowiązują też w Austii?Może ktoś wie gdzie można je nabyć? Pozdrawiam. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: telewidz amator Na kazdej stacji benzynowej !!!!!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.05, 21:42 Odpowiedz Link Zgłoś
deadeasy Re: Kamizelka odblaskowa 30.04.05, 23:11 obowiazkowa *tez* w Austrii? "tez"? - to w PL obowiazywac beda jakies kamizelki? W samochodzie czy jak? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Kamizelka odblaskowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 14:26 Dobre pytanie, słyszałem że one obowiązują od 1 maja, ale chciałby wiedzieć czy jest to prawdą. W telewizji mówili tylko o starych prawach jazdy nic o konieczności posiadania takiej kamizelki. PS. Czy apteczka jest wyposażeniem obowiązkowym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Kamizelka odblaskowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 15:20 We Włoszech obowiązują od ponad roku. Dlatego "też" Odpowiedz Link Zgłoś
deadeasy Re: Kamizelka odblaskowa 01.05.05, 15:56 Przepraszam, ze sie tak glupio pytam ale po co one maja byc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Kamizelka odblaskowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 19:19 Zajrzyj na forum turystyka - Włochy tam jest ten wątek dokładnie rozwinięty. Odpowiedz Link Zgłoś
deadeasy Re: Kamizelka odblaskowa 01.05.05, 22:32 Dziekuje, przeczyatlam, przekaze znajomym. W UK nic "nie bylo slychac" o jakichkolwiek kamizelkach. Znajomy jezdzi "na vanie" na kontynent - zaraz mu "doniose". :) Odpowiedz Link Zgłoś
rost11 Re: Kamizelka odblaskowa 08.05.05, 20:53 Kamizelki sa w Austrii obowiązkowe i mająsłużyć bezpieczenstwu podczas np zmiany koła na poboczy. W polsce na allegro.pl kupisz takie po 9 pln. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonzo Re: Kamizelka odblaskowa IP: *.16.202.62.fix.bluewin.ch 10.05.05, 02:18 Kamizelki sa obowiazkowe obecnie we Wloszech, Hiszpanii i Austrii. Wazne! Kamizelka musi sie znajdowac w przedziale paszerskim. A sluzy nie do zmieniania kola a tylko obecnosci pieszego na autostradzie (np. aby dojsc do telefonu alarmowego) Kola na poboczu i gdziekolwiek indziej na autostradzie nie polecam zmieniac - policja przywali mandat i wezwie za nas pomoc drogowa. Zjechac na parking i tam sie bawic ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Kamizelka odblaskowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 06:35 Na włoskich autostradach służą temu zatoki parkingowe. Są co 500 m. Odpowiedz Link Zgłoś
rekrut1 Re: Kamizelka odblaskowa 12.05.05, 22:24 Czemu zaraz chcecie coś w niej zminiać?Wiecie jak ładnie się w niej wygląda? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czubek Re: Kamizelka odblaskowa IP: *.range217-43.btcentralplus.com 15.05.05, 02:05 Czy trzeba miec tyle kamizelek w pojezdzie ile osob w nim jedzie? To znaczy, czy jak wszyscu opuszcza pojazd to wszyscy musza miec kamizelki na sobie czy jedna osoba wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swan Ganz Re: Kamizelka odblaskowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 10:06 Oczywiście, że wszyscy. A Ty dodatkowo jeszcze musisz mieć gacie odblaskowe. Prawo tak stanowi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czubek Re: Kamizelka odblaskowa IP: *.range217-43.btcentralplus.com 15.05.05, 10:40 ha-ha ale smieszne, nie Z kad ja mam na przyklad wiedziec? he? "smart arse" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
staruch5 Re: Kamizelka odblaskowa 15.05.05, 16:45 wczosraj kupilem w Krakowie kamnizelke z norma E-471 za 11.59 zl. polecam. Precz ze zdziercami! Zagraniczne (u nas) widywalem nawet po 46 zl (Leroy Merlin) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tina Re: Kamizelka odblaskowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 14:13 Jaki ma być kolor kamizelki odblaskowej? Pomarańczowy, czy jaskrawo żółty ??? Pilne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ruter30 Re: Kamizelka odblaskowa 23.05.05, 14:19 zolty, pomaranczowy lub czerwony z dwoma odblaskowymi pasami musi byc naszywka z norma UE E-471 Odpowiedz Link Zgłoś
rost11 Re: Kamizelka odblaskowa 24.05.05, 00:09 Ja mam po 9pln, austriackie z atestem! Zapraszam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 00Mariusz00 Re: Kamizelka odblaskowa KUP!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 23:54 Witam wszystkich zainteresowanych kamizelkami odblaskowymi. Moja cena za 1 szt. to 8,50 (kamizelki posiadają certyfikat EN 471 wymagany w krajach UE). Polecam i zapraszam na Allegro, mam najniższe ceny. Kontakt: gmdcar@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś