Dodaj do ulubionych

Kiedy policja wezmie sie za chołotę w ....

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 22:36
ciezarowkach??
Pora tych bydlakow karac najwyzszymi mandatami a za kombinacje z tachografami
po prostu konfiskowac samochody jako narzedzia przestepstwa.
Obserwuj wątek
    • Gość: iwona Re: Kiedy policja wezmie sie za chołotę w .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 03:24
      A coś ty taka cięta, droga pani z błędami ortograficznymi, na kierowców
      cieżarówek? Plątałaś się i cię strąbili? Widziałaś w życiu tachograf?
      Skąd tyle agresji w jednej krowie?
      • Gość: olo Re: Kiedy policja wezmie sie za chołotę w .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 11:50
        Koleżanko Iwonko, może ja jestem stary i głuchy, ale nie ślepy i nijak nie mogę
        się dopatrzeć błędów ortograficznych w tym inicjującym, jakże ciekawy, wątek
        poście. Może i koleżanka Lidka nie widziała tachografu, ale wie, jak i my
        wszyscy, że kombinacje z wykresami były na porządku dziennym - czy są nadal nie
        wiem. Nie dziwię się emocjom, wątek chamstwa wśród kierowców ciężarówek był
        podnoszony niejednokrotnie. I niestety sporo wśród naszych "cięższych braci w
        wierze" jest idiotów, chamów i innychnaktórychbraksłów i to właśnie oni psują
        opinię tej pozostałej, uczciwej części. Cóż poradzić, że gdy wyprzedzam
        ciężarówkę to mam dreszcze wywołane obawą, że pan kierowca tzw TIRa, za chwilę
        też zacznie wyprzedzanie - najczęściej wolniej jadącej przed nim ciężarówki,
        pod górę nie przekraczając prędkości 60 km/h przez 4 km drogi. Ostatnio zmroził
        mnie widok takiej maszyny, której kierowca za wszelką ceną chciał być przede
        mną przed zwężeniem drogi (nie przyspieszałem, ale i nie zwalniałem). Czy inny
        który ... i tak można by długo i ciekawie. Mam prawo podejrzewać, że twój mąż
        pędzi gdzieś teraz jakąś dziurawą krajoofkom (wytkinij sobie błąd na
        orzeźwienie)a ty jak ta głupia krowa siedzisz samotnie przy klawiaturze. I tak
        na koniec. Kiedy jeździmy po niemieckich, austriackich czy włoskich
        autostradach naszą ulubioną zabawą jest odgadywanie kraju z którego pochodzi
        TIR wysuwający się z całego konwoju jadących prawym pasem i zabierający się za
        wyprzedzanie pozostałych, blokując w ten sposób skutecznie ruch. Jak myslisz
        kto prowadzi w tej mało zaszczytnej konkurencji?
        • Gość: iwona [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 12:04
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: olo Re: Kiedy policja wezmie sie za chołotę w .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 13:06
            Odpowiedz mi kierowniczko na moje ostatnie pytanie i ustosunkuj się do treści
            mojego postu. Jest z ciebie kawał chama, czy jak wolisz chamicy, co z treści
            wynika, ale wieżę, że potrafisz podjąć rzeczową dyskusję. Przeczytałem pod
            spodem jeszcze raz co napisałaś i nie wierzę.
            • Gość: iwona Re: Kiedy policja wezmie sie za chołotę w .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 13:30
              Dobrze. Odpowiedź na ostatnie pytanie poprzedniego postu:
              chodzi o kierowców tureckich.
              Druga sprawa: w co nie wierzysz?
              Trzecia: jak to się czyta pod spodem, bo nie bardzo wiem
              Czwarta: chamica - to za palanta - dobrze, niech będzie, przecież nie możesz
              mnie tak bezkarnie obrażać:))
              Piąta: jako, że nie masz nic wspolnego z ciężkim transportem, a reprezentujesz
              interesy tych malutkich, to ja przepraszam - ale się nie dogadamy.
              Konflikt interesow po prostu. Znow wyjdzie krowi post na sto parę wpisow,
              atmosfera gęsta, pyskowka, wulgaryzmy, te sprawy - po co to wałkować?
              Niniejszym zakończę te moje pisanie, bo uważam, że nie ma to sensu.
              • Gość: olo Re: Kiedy policja wezmie sie za chołotę w .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 14:35
                Droga Iwonko, dałaś taki popis wulgarności jakiej na tym forum się nie spotyka.
                Mylisz się, nie chodzi mi o kierowców tureckich i dobrze o tym wiesz. Prym
                wiodą kierowcy polscy i w dalszej kolejności rumuńscy i pribałtyccy. A z
                cięzkim transportem mam o tyle wspólnego że muszę z nim dzielić drogi.
                Niestety - muszę. Sama przyznasz że dzielenie drogi z transportem ciężkim za
                jakąkolwiek granicą zachodnią to bez porównania dużo przyjmniejsze przeżycie.
                A co do traumy. Nie było jej, ale byc spychanym na barierę odgradzające jezdnie
                to żadna przyjemność. "Odstrzelić" takiego szoferak to byłaby rozkosz Tak jak i
                tych kretynów którzy kilkudziesięciotonową ciężarówką wyprzdzają na olkuskiej
                drodze spychając osobowe auta na pobocze. To nie konflikt interesów, nic nie
                usprawiedliwia takiego zachowania na drodze, nie masz argumentów. Jedyne czym
                potrafisz żonglować to obelgami. Zapewne taka sam jesteś na drodze, współczuję.
                A w co nie wierzę? Że potrafisz używać siły argumentów, a nie argumentów siły
                • Gość: iwona Re: Kiedy policja wezmie sie za chołotę w .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 14:54
                  No tak, olo, ale to nie ja cię wpychałam na jakieś tam barierki,
                  wiedziałam też, że dalsza dyskusja nie będzie potrzebna.
                  Ty czujesz się pokrzywdzony, a mnie.....to lotto.
                  Szoferak z duzej cieżarówki też chciałby cię odstrzelić, jeżeli jedziesz
                  równolegle z nim, zbliża się zwęzenie, ty jedziesz, powiedzmy 90, to za wolno,
                  żeby jechać za tobą, a jednocześnie za szybko, żeby się raz - dwa rozpędzić
                  i cię wyprzedzić.Wszystko zależy od punktu widzenia, olo.
                  A za granicą są trochę szersze drogi - i co najważniejsze, nie ma takich olo.
                  Poczekaj na autorkę postu, razem sobie pobiadolicie, zjednoczeni przeciwko
                  tym dużym, niedobrym panom i jeszcze gorszej pani.
                  • Gość: olo Re: Kiedy policja wezmie sie za chołotę w .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 16:09
                    > Szoferak z duzej cieżarówki też chciałby cię odstrzelić, jeżeli jedziesz
                    równolegle z nim, zbliża się zwęzenie, ty jedziesz, powiedzmy 90, to za wolno,
                    żeby jechać za tobą, a jednocześnie za szybko, żeby się raz - dwa rozpędzić i
                    cię wyprzedzić<
                    Jechałem prawym pasem, a szoferak zabrał się za wyprzedzanie ~ 200 m przed
                    zwężeniem które było na ...lewym pasie. On wiedział co robi, liczył że zmusi
                    mnie do wyhamowania i wjedzie przede mną. To samo zrobił z cinkusiem trochę
                    wcześniej. Zmusił go do zjechania na pobocze Tyle że w moim przypadku się
                    przeliczył. Masz coś do powiedzenia o punkcie widzenia. I nie picuj
                    znerwicowana panienko o szerszych drogach za granicą. Za mało dostajecie w dupę
                    od policji. O szerszych drogach i malkontentach możesz bredzić tym, którzy
                    nigdy nie poza własną wieś nie wyjechali. Gdyby w Niemczech kierowca ciężarówki
                    wykręcił mi taki numer, po pięciu kilometrach byłby zatrzymany przez policję
                    autostradową. Dlaczego tam potraficie jeździć na wąskich i szerokich drogach a
                    w Polsce nie? Na jednojezdniowych austriackich drogach ekspresowych, jadąc za
                    TIRem z góry wiem z jaką prędkością pojadę za nim. Wystarczy spojrzeć ile ma na
                    nalepce napisane. I ani kilometra więcej. A jak to jest u ciebie? Jeszcze raz
                    powtórzę, bewzględnie wykorzystujecie panujacą na polskich drogach bezkarność.
                    Takich "olo" za granicą, jeżdżących zgodnie z przepisami, którzy uczyli się
                    jeździć na zachodnich autstradach a sztukę pokonywania zatłoczonych miast
                    zgłebiali w miastach Niemiec i południa Europy jest znakomita większość.
                    Natomiast Was - mniejszość. To tyle, szoferze w spódnicy. I pamiętaj o
                    argumentach.
                • Gość: Lidka olo przeciez iwona to jakas "dostawczyni" z żuka.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 22:10
                  dowozaca warzywka handlarzom na targ wiec co mozesz sie po niej spodziewac
                  bazarowki
              • pawro2001 Re: Kiedy policja wezmie sie za chołotę w .... 27.06.05, 10:22
                jaki konflikt interesów o czym ty piszesz? Gdy tir wyprzedza na ciągłej w
                terenie zabudowanym tylko dlatego, że kierowcy nie podoba się że jade 50/h to
                jest to zwykłe chamstwo, ryzykowanie życia innych i pogarda dla prawa.
          • Gość: Lidka iwonka jałówka ma chyba skonczona zawodówkę.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 22:06
            bo ciele nie wie jak prawidlowo pisze sie cholota, ale sie zblamowala
            ciężarówiara jedna
            • Gość: ass Re: iwonka jałówka ma chyba skonczona zawodówkę.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 22:32
              Niestety nie masz racji Lidka nie tylko z pisownią.
              venus.ci.uw.edu.pl/~milek/slowniki/ortografia.htm
          • Gość: "nieciężarna" Re: Kiedy policja wezmie sie za chołotę w .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 01:00
            Koleżanko szosowa - agresja nie jest przyjacielem kierowcy, a z Ciebie ona aż
            ocieka...
            Po 300.000 km za kółkiem te "odmienne stany świadomości" powinny Ci minąć,
            chyba, że wcześniej się dokładnie rozbijesz, albo kogoś zabijesz i trafisz za
            kratki.
      • Gość: Lidka iwona ty glupia jałówko cieliczko.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 22:03
        nie czytalas o wypadku eurodeputowanego, nie pamietasz jak w Lomainakach
        szoferak jadac TIR-em "nie zauwazyl" ze stoi sznur samochodow pod swiatlami i
        sprasowal trzy osobowe??
        skoro napisalas taki post to masz cilecy mozg jałóweczko
      • Gość: ludmil Re: Kiedy policja wezmie sie za chołotę w .... IP: *.crowley.pl 21.06.05, 22:58
        Gość Iwona to musi być jakiś gruboskórny burak. Tak nie może się wyrażać żadna
        kobieta. Inaczej straciłbym wiarę w to, że koniety zachowują się inaczej,
        łagodniej... Takiej chamskiej i agresywnej wypowiedzi na forum dawno nie
        czytałem. Jeśli to baba, to pewnie nasterydowana
        • Gość: Lidka Pisalam juz ze to jakas buraczara z Żuka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 07:07
          dowozaca warzywka na bazar handlarzom albo sama jest straganiarą
          • Gość: "nieciężarna" Re:uraz do żuków czy ćwikły? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 01:08
            Lidusiu - zanim napiszesz kolejny raz "buraczara z Żuka", to przeglądnij się w
            lusterku i przeczytaj co tu nawypisywałaś.
      • Gość: Fan ZDM Re: Kiedy policja wezmie sie za chołotę w .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 22:42
        > Skąd tyle agresji w jednej krowie?

Pisząc to patrzyłaś w lustro?
    • u-boot_88 Re: Kiedy policja wezmie sie za Hołotę w .... 21.06.05, 10:56
      A jeśli kierowca jest tylko pracownikiem to co? Dlaczego właściciel ma tracic
      pojazd?
      • Gość: olo Re: Kiedy policja wezmie sie za Hołotę w .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 05:51
        A dlaczego kierownik, sztygar etc. traci premię a nieraz i etat za wypadek
        pracownika, nawet jeśli był podczas wypadku nieobecny w pracy?
        • Gość: Lidka olo - sluszna uwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 07:08
      • Gość: Lidka A dlatego ze wlasciciele prywaciarze zmuszaja ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 07:06
        czesto kierowcow do takiej jazdy bez odpoczynku
    • Gość: Roberto Re: Kiedy policja wezmie sie za chołotę w .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 10:52
      Obawiam sie, ze daleko niebezbiecznijszymi kierowcami sa kierowcy aut osobowych.
      • Gość: olo Re: Kiedy policja wezmie sie za chołotę w .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 11:44
        no jasne, kolejna wypowiedź poparta rzeczowymi argumentami.
      • Gość: Fan ZDM Re: Kiedy policja wezmie sie za chołotę w .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 22:44
        Gość portalu: Roberto napisał(a):

> Obawiam sie, ze daleko niebezbiecznijszymi kierowcami sa kierowcy aut osobowych

Tutaj oczywiście masz na myśli siebie:

"Re: TGB....zabójca w maluchu !!!
        Autor: Gość: Roberto IP: *.internetdsl.tpnet.pl
        Data: 20.06.2005 11:52
        + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz
        Ta zasada jest idiotyczna gdyz jadac głowna droga bez pobocza z predkoscia 130-
        140 km/h i mijalem sie z inna strzala to wowczas panowala inna
        zasada...bezgranicznego zaufania."
    • Gość: ... Re: Kiedy policja wezmie sie za chołotę w .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 17:34
      to daj tym kierowcom inną pracę, tak by nie musieli sie `bawić` tacho, tak by
      nie bali sie, że jeśli nie dojedzie na czas to straci prace.. a poza tym
      kierowcy TIRów to jedni z lepszych kierowców... i powodują mały procent
      wypadków... a ty mały człowieczku popracuj nad sobą..
      • Gość: olo Re: Kiedy policja wezmie sie za chołotę w .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 19:46
        "Mały człowieczku"? Dlaczego mnie obrażasz, czy zrobiłem ci krzywdę? Gó.. mnie
        obchodzi co straci przygłup za kierownicą wykonujący opisywany przeze mnie
        manewr. Przeczytaj i ustosunkuj się do moich argumentów - jeśli potrafisz. Jak
        zareagujesz kiedy napiszę, że ukradł Ci radio nie złodziej, ale biedny
        człowiek, który potrzebował parę groszy na życie. Usprawiedliwiasz bandyctwo na
        drodze? Dla mnie to było jak próba zabójstwa, bo jak potraktować pojedynek 25
        000 kg kontra 900 kg. Masz jakiś pomysł? Nad czym mam popracować? Nad
        przygłupami za kierownicą ciężarówek? Nad takini IWONKAMI? Myśl, bo to nie
        boli. Jak do tej pory nikt z was, obrońców kszoferów TIR-ów nie ustosunkował
        się do moich argumentów. Pieprzycie trzy po trzy, zamiast odpowiadać rzeczowo.
        Ale jak tu rzeczowo odpowiadać kiedy to ja mam rację ???
        • Gość: iwona Re: Kiedy policja wezmie sie za chołotę w .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 20:59
          Przecież nie masz racji, olo, tylko pleciesz w kółko jedno i to samo,
          nie nazywaj mnie przyglupem, bo na miano takiego ty zaslużyłes.

Jakie ty masz argumenty, przecież to w ogole nie twoj post, tylko lidzi,
          kobiety, ktora trzech zdań do kupy sklecić nie potrafi, zdaje się, że i tak
          wspięla się na wyżyny swego intelektu, wyszczekując z siebie krótki, urywany
          belkot, bez znaczenia zupelnie, plotąc coś o jakichś jalowkach i żukach, żenada.

Tobie za to wodą na mlyn to było, podpiąleś się pod niczego nie rozumiejącą
          lidkę i jedziesz, jak w łysą kobylę, płacząc, że chcieli cię zabić.
          Nawet jeśli - to nie wolno ci uogolniać. To nie WSZYSCY ludzie prowadzący duże
          samochody są winni tragedii, jaka zdarzyla ci się przy barierkach,
          przestań się ośmieszać. Dlaczego od razu po fakcie nie zatrzymaleś tego
          kierowcy i nie powiedzialeś mu, co sądzisz o nim, o jego matce i jego poczęciu?
          Ile jeszcze wpisow tu dolożysz, o ty biedny, pokrzywdzony?
          To się przydarzy jeszcze nie raz, nie łudź się, że twoje wypociny i bezsilna
          zlość coś zmienią. Już pisalam - boisz się - to zostań w domu. Nie wyjeżdżaj.
          To najprostsze rozwiązanie. Gryziesz ze strachu, jak przydepnięty szczur,
          powtarzasz się. Nie pisz więcej, oszczędź już sobie fatygi.
          • Gość: olo Re: Kiedy policja wezmie sie za chołotę w .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 21:09
            I znów musze zacytować Foresta Gumpa. Iwonka - masz prawo być debilem, ale nie
            rób z siebie głupka. Odnieś się do argumentów, albo nie odzywaj się wcale.
            Czytaj matole ze zrozumieniem a doczytasz, że nie uogólniam. Dałem dwa jaskrawe
            przykłady, do jednego się odniosłaś, a do drugiego z wymuszaniem na zwężeniu to
            nie łaska? Odpocznij chwilę bo jutro trza znów marchewki rozwozić. Zacznij
            odpowiadać na pytania "krowo"
            • Gość: iwona Re: Kiedy policja wezmie sie za chołotę w .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 22:14
              Proponuję na priv, bo szkoda ludzi, ktorzy to czytają.
              Żałuję, że nie mogę na ciebie napluć.
              Proszę adres: iwona@aljazeera.net
            • Gość: Lidka olo czy myslisz ze cos dotrze do krówska??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 22:50
              ktore myslalo ze cholota pisze sie przez samo h???
              • Gość: ass Re: lidka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 22:57
                Nie skorzystałaś z linka, ktory ci podalem?
                To jeszcze raz
                venus.ci.uw.edu.pl/~milek/slowniki/ortografia.htm
                tam wpisz to slowo i zapamietaj pisownie raz na zawsze samo h
            • Gość: Lidka olo - ciekawe jakby takiej "lali" zajechal droge.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 22:53
              to nie tylko by oplula ale zobaczylbys jaka wiache bluzgow by puscila w
              slinotoku
          • Gość: X Re: Kiedy policja wezmie sie za chołotę w .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 22:49
            " Gość: iwona 21.06.2005 13:30 + odpowiedz

Niniejszym zakończę te moje pisanie, bo uważam, że nie ma to sensu."

I wielka szkoda, że jednak zabrakło konsekwencji.
        • Gość: Lidka Olo czego sie masz spodziewac po brudnym szoferaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 22:48
        • Gość: ... do olo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 12:06
          to zauważ jaki procent wypadków powodują TIRy czy inne auta ciężarowe a ile
          pojazdy osobowe - nie mi sie czytać tych wszystkich twoich wypocin... Wiesz,
          tak sie składa,że na drogach dość dużo czasu spędzam, i `wspólpracuje` mi sie
          lepiej z cięzarowymi niż osobowymi... Oni widzieli dużo więcej w swoim życiu i
          wiedzą więcej o kulturze...
          Dlaczego piszesz, ze nie obchodzi cie,że stracą prace - świadczy to jedynie o
          twoim niskim poziomie (chyba we wszystkich kategoriach)... Oni chcą żyć, chcą
          mieć co jeść, utrzymać rodzine i nie żebrać, nie kraść... A zabawy z tacho to
          powoli robi sie przeszłość... Na międzynarodowych trasach sporadyczne są
          przypadki kombinowania... A w ogóle to jakie ty masz pojęcie o jeździe, o ruchu
          drogowym, o transporcie??? Tyle, że zdałeś prawko tydzień temu i nie umiesz
          wyprzedzić ciężarówki?? Bo w twoich postach widoczny jest jedynie bełkot...
          • Gość: olo Re: do olo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 15:07
            Gość portalu: ... napisał(a):
            > Dlaczego piszesz, ze nie obchodzi cie,że stracą prace - świadczy to jedynie o
            > twoim niskim poziomie (chyba we wszystkich kategoriach)...
            Mógłbyś wielokropku poprzeć to co napisałeś cytatem?
            A jeżeli chodzi o to ,czy kierowca stwarzający zagrożenie na drogach,
            niezależnie od tego jaki pojazd prowadzi, powinien stracić pracę - odpowiadam.
            Jeżeli robi to systematyczne - TAK, musi stracić pracę.
            > nie umiesz wyprzedzić ciężarówki<
            Dzięki temu że umiem wyprzedzać ciężarówki nie zginąłem na barierze. Czytaj ze
            zrozumieniem.
            >A w ogóle to jakie ty masz pojęcie o jeździe, o ruchu drogowym, o
            transporcie??? <
            Możesz wyjaśnić, skąd się wzięły twoje wątpliwości co do mojego pojęcia o
            jeździe, nie przypominam sobie żebyś mi towarzyszył w podróżach, i możesz mi
            powiedzieć po co mi wiedza o transporcie? Już pisałem i nie będę się powtarzał
            gdzie uczyłem się jeździć i gdzie jazda sprawia mi przyjemność, więc nie dziw
            się, że zdziczenie na polskich drogach jest mi najzupełniej obce i przeszkadza.
            I na koniec PEREŁKA
            > Na międzynarodowych trasach sporadyczne są
            > przypadki kombinowania<
            A na polskich są też sporadyczne, czy raczej nie? - odpowiesz, czy napiszesz
            coś o moim bełkocie w postach. He, he robaczku.
          • Gość: olo Re: do olo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 23:58
            Z Onetu > Ciężarowy man jadący ze Słubic do Kozienic, na skrzyżowaniu przed
            wiaduktem łączącym trasę nr 7 z drogą nr 50 nagle zjechał na lewy pas ruchu i
            zderzył się z toyotą avensis <
            Procentowo wypadków mniej, ale efekt jest niezmiernie większy.
            Zakończyłeś dyskusję, kłamczuszku?
            Chcesz kolejnego kwiatka? Na trasie w Wielkopolskiem wyprzedziłem jedną lorę i
            znalazłem się pomiędzy kolegami - obie z tej samej firmy. Za jakiś czas było
            skrzyżowanie, gdzieś w okolicach Klobucka (?) Dojeżdżałem powoli za ciężarówką,
            ktora mając wolną drogę wjechała na skrzyżowanie. Zacząłem się rozglądać na
            boki czy aby coś się nie posuwa zbyt szybko (np. motocykl) i nagle patrzę a tu
            kolega "transportowca" wjeżdża na trójkąt zieleni, omija mnie i tnie przez
            krzyżówkę. Uwierz mi obrońco uciśnionych, to był szok. Tu zapewne było tak samo.
            Masz coś do powiedzenia? Zadałem Ci kilka pytań.
            • Gość: Andrew Re: do olo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 07:50
              Nie rozdziela się konwoju z tej samej firmy. Są dwa samochody obok siebie - są -
              i tak ma zostać. Jeżeli sam to zauważyleś, to po co wjechaleś między nich?
              To jest elementarna zasada niepisanego kodeksu drogowego.
              Nie zorientowałeś się wcześniej, że im przeszkadzasz?
              Jadąc - przewiduj, wtedy nie będziesz zaskoczony dziwnymi manewrami ludzi,
              ktorzy są zmuszani do nich przez ciebie.
              Co do mana - tam jeszcze nic nie wiadomo. W tym samym czasie bylo też więcej
              wypadków z udzialem samochodow osobowych, jednakże nie trąbili o nich,
              ponieważ ludzie, ktorzy w nich zginęli, byli zwyklymi szarakami, nie adwentami.
              • Gość: olo Re: do olo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 11:03
                Gość portalu: Andrew napisał(a):
                > Nie zorientowałeś się wcześniej, że im przeszkadzasz?

W czym?

Pleciesz brednie człowieku. Facet przejechał 20 tonową ciężarówką przez klomb a
                ty mi chcesz wmówić, że to przeze mnie. Czy to też była jedna z elementarnych
                zasad niepisanego kodeksu drogowego? Mam przewidzieć, że facet rozjedzie klomb
                jak trafię między dwie ciężarówki tej samej firmy? Czy może rozjedzie mnie? Czy
                jak zauważę że wyprzedziłem ciężarówkę, to mam podjechać pod kabinkę tej
                następnej żeby zorientować czy to aby nie ta sama firma, a jeśli tak to jechać
                dalej i dalej sprawdzać? Przemyśl te zasady Endrju, z tą ci nie wyszło.
                • Gość: .... beznadziejne te przykłady... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 11:16
                  wiec tak, ja nie siedze w necie i na siłe nie szukam info o wypadkach z
                  udzialem pojazdów ciężarowych... a tak na marginesie - w moich okolicach przez
                  ostatnie dwa tygodnie bylo kilka wypadków z udziałem samochodów osobowych w tym
                  chyba 5 osób nie żyje, i ciężarówki tam żadnej nie było... a teraz sam sobie
                  odpowiedz - kierowcy ciężarówek przejeżdżają pewnie jakieś 80tyś km rocznie
                  (myśle,ze duzo sie nie myle) i poważne wypadki są sporadyczne w porównaniu do
                  kierowcy, który jeździ 1tyś km rocznie... - kto powoduje wiecej wypadków?? Jak
                  dla mnie gorsi są pijani w osobowych niż bawiący sie z tacho w ciężarowych... A
                  wypadek może zdarzyć sie każdemu, człowiek jest po to by sie mylić... niestety,
                  nie jesteśmy robotami i każdy kiedyś sie pomyli... akurat ci z ciężarowych mylą
                  sie rzadko...
                  • Gość: olo Re: beznadziejne te przykłady... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 11:34
                    Zanim zaczniesz mi zadawać kolejne pytania, odpowiedz najpierw na te, które ja
                    Ci zadałem. To są elementarne zasady każdej dyskusji.
                    • Gość: .... hmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 20:09
                      sorka wielka ale nie chce mi sie kopać znowu w tych postach bo jak przy kazdym
                      temacie mialbym wszystko czytać to nie miałbym czasu wstać od kompa... Jak
                      będziesz łaskaw to powtorz najwazniejsze pytania
                      • Gość: olo Re: hmm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 22:05
                        Chcesz wielokropkowy [...] brać udział w dyskusji to racz czytać wszystkie
                        posty, a nie tylko ostatni, i przede wszystkim swoje. Miałeś czas siąść do
                        kompa żeby pieprzyć trzy po trzy to miej czas żeby odpowiedzieć.
                        • Gość: .... Re: hmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 18:37
                          pozwól, że to ja bede decydował na co będę poświęcał swój czas... Przeczytałem
                          tylko posty, w których przeczytałem, że piszesz pierdoły dlatego nie będę
                          męczył swoich oczu...! A twój apel odnoście ciężarówek wciąż uważam za
                          conajmniej dziwny
                          • Gość: olo Re: hmm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 09:49
                            Przeczytałeś również moje posty matołku tylko zbrakło Ci argumentów, żeby na
                            nie odpowiedzieć. A skoro nie czytałeś moich postów, to o jakim moim dziwnym
                            apelu mówisz? Zamotałeś się ośle.
                            • Gość: Andrew** Re: do olo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 11:28
                              zrytą psychę masz czlowieczku spod olkusza. To nie brak argumentow a niechec do
                              polemiki z toba powoduje ze pewnym momencie dialog sie urywa.
                              Potem jest tylko twoj monolog i twoje przeswiadczenie o tym ze masz racje.
                              Nikt juz nie chce z toba gadac bo i nie ma o czym. Jakas druga idiotka z wiochy
                              napisala te bzdety a ty sie tym niezdrowo podniecasz.
                              • Gość: olo Re: do olo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 18:27
                                Gość portalu: Andrew** napisał(a):
                                Potem jest tylko twoj monolog i twoje przeswiadczenie o tym ze masz racje.

Skoro mam rację to mam i przeświadczenie. Toż to logiczne. A tak na
                                marginesie, tak ślicznie się złościcie, że nie mogę sobie odmówić
                                dalszych "monologów". Wkrótce wyjeżdżam podreperować sobie "zrytą psychę" na
                                zachodnioeuropejskich drogach. Pociesza mnie fakt, że myśląc Waszymi
                                kategoriami - czyli tymi którymi myśli polactwo - będę jeszcze gorszym
                                kierowcą, he, he.
                                • Gość: ... Re: do olo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 20:06
                                  juz współczuje tym, którzy bedą jechac w twoich oklicach
                                  • Gość: olo Re: do olo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 23:32
                                    Nie współczuj, jak Cię stać, wybierz się ze mną. Zobaczysz jak się jeździ w
                                    normalnym świecie. Tylko zadaj sobie jedno pytanie, czy potrafisz pozbyć się
                                    swego polactwa na drogach innych niż polskie? A co z moim ostatnim pytaniem?
                                    Intrygujący jest ten Twój brak logiki w dyskusji [...] wielokropku.
                                    • Gość: Andrew** Re: do olo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 09:42
                                      Olo - do olo? Tobie się dziadu już wszystko pomylilo, piszesz, sam se
                                      odpisujesz, ale to dobrze, przynajmniej ze sobą się dogadasz.
                                      Jak cię stać? Teraz to juz nie te czasy, że kogoś nie stać na wyjazd do Wloch,
                                      ale tym określeniem zdradzileś, że wyjazd u ciebie jest kosztem wielu wyrzeczeń.
                                      Renciny ci zbraknie, potem będziesz glodowal, ale na forum napiszesz, że ciebie
                                      to stać! A wielokropka nie. Ruskiego TIRa z przeciwka życzę i obyś nigdy tu nie
                                      wrocil. Polactwo. Twoj ulubiony zwrot. Ty też jesteś polactwo, kwintesencja
                                      tegoż. Tfu!!!
                                      • Gość: olo Re: do olo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 10:27
                                        Nie mówiłem, śliczna pasja, szkoda tylko że tę pianę na ustach mogę widzieć
                                        jedynie oczami wyobraźni. Endrju napisz coś jeszcze żeby mi wrażeń na długo
                                        starczyło. A co do ruskiego TIRa, masz zapewne na mysli kowbojów z
                                        SOVTRANSAVTO. Fajne chłopaki, nasi niewiele im ustępują. Tymczasem pa, idę na
                                        śmietnik zrobić zapasy na drogę, ale tu jeszcze wrócę, będę twoim koszmarem
                                        Endrju, Takie pajace, jak ty czy [...] dostarczają mi ekstatycznych wrażeń,
                                        więc nie myślisz, chyba, że szybko zrezygnuję. Profil psychologiczny Ci się nie
                                        udał, pracuj dalej.
                                        • Gość: ... Re: do olo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 22:19
                                          piany w ustach powiadasz... wyobraźnie też masz bujną bo ja tam nieźle sie
                                          bawie... już sie nie dziwie, że na drodze są niezłe i bardzo wkurzające
                                          oryginały, które wiedzą wszystko najlepiej ! - a tacy kierowcy są najgorsi... z
                                          przeświadczeniem, że wiedzą wsio ! Tyle co miałem do napisania, możesz olo nie
                                          odpisywać bo nie masz już co, teraz jesli odpiszesz to bedziesz po prostu
                                          trolem... pozdrawiam kolege Andrew, który również poznał w olo kosmite
                                          drogowego :) bez odbioru!
                                          to bylem ja - wielokropek <lol>
                                        • Gość: rees Re: do olo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 23:15
                                          Ty olo onanista jesteś? Zakamuflowany homoseksualista? do jakiegoś kolegi
                                          pisałeś wcześniej <kłamczuszku>, teraz ekstaza przy czytaniu, ślinotok?
                                          Fajne chlopaki z southtransauto? Lubisz ty prawdziwych mężczyzn, co?
                                          • Gość: olo Re: do olo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 00:14
                                            "Fajne chlopaki z southtransauto".
                                            Nie wcinaj się, albo naucz się czytać, głupku.
                                            www.sovtransavto.com.pl/sarosyjski.html
                                            SOUTH to nie to samo co SOV-trans-avto. Aleś zabłysnął matołku.
                                          • Gość: rees Re: do olo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 08:19
                                            No i widzisz olo - czy można bylo popelnić aż taką pomyłkę, przecież
                                            southtransauto to amerykańska nazwa tego spedytora, ograniczone możliwości
                                            intelektualne nie pozwalają ci na swobodną transkrypcję nazw.
                                            A jak tam złe sklonności? Chcesz linka do gejowo.pl?
                                            Taki russkij driver po tygodniu jazdy bez prysznica to sam mniod, akurat tak
                                            jak lubisz najbardziej. Samoje gławnoje.
                                            • Gość: olo Re: do olo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 10:06
                                              To oni w Ameryce też rozjeżdżają drogi. O tym nie wiedzialem. Zamiast do
                                              gejowa - bo już mam - możesz dać linka na to, jak piszesz, SOUTHtransavto w
                                              Ameryce, mam pytanie wjeżdżają przez Alaskę, czy latają aeroplanami.
                                              Transkrypcja językowa ma ustalone międzynarodowe reguły, i posługuj się nimi,
                                              żebyś kiedyś nie popełnił takiej gafy jak w tym wątku.
                                              • Gość: beer Re: do olo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 14:52
                                                Alaskę to ty zrób koledze.
                                                • Gość: olo Re: do olo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 15:14
                                                  dobre he he.
                                                  • Gość: pimpoch Re: do olo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 14:38
                                                    OLO do kasacji!!! Kup se czopki w sprayu!!!
                • Gość: Andrew Re: do olo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 11:31
                  Tak. Mogleś przewidzieć, że te cięzarowki chcą być razem, cokolwiek to mialoby
                  znaczyć. Jechaleś międy nimi zbyt dlugo, nie byleś mile widziany.
                  Taktowny czlowiek ulotnilby się w mgnieniu oka. Ty oczywiście nie.
                  Brak taktu, czy intelektu? Chyba i jednego i drugiego, poczytaj te swoje
                  wypowiedzi. Gbur, pieniacz, może to już andropauza*

* skorzystaj ze slownika wyrazow obcych
                  ** dla ciebie to pan Andrew.
    • Gość: klemens Re: Takiego magla jeszcze nie widziałem IP: *.man.bydgoszcz.pl 22.06.05, 21:59
      bydlak
      chołota
      głupia krowa
      głuchy
      stary
      ślepy
      idiota
      cham
      stary palant
      gruboskórny burak
      przygłup
      głupia krowa
      nasterydowana baba
      chamica
      kretyni
      straganiara
      bazarówka
      ciężarówiara
      mały człowieczek
      łysa kobyła
      przydepnięty szczur
      debil
      głupek
      matoł

ten zestaw o was świadczy - bez komentarza
      • Gość: Lidka Klemensie - racz zauwazyc kto zaczal szczekac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 23:01
        ja fakt uzylam jednego inwektywu "cholota" bo do czarnej rozpaczy moze
        doprowadzic chamstwo, arogancja i bezkarnosc szoferow ciezarowek i TIR-ow, ile
        niewinnych ludzi zginelo i jeszcze zginie bo "doswiadczony" szoferak przysnal
        za kierownica lub jechal niesprawnym technicznie skladem ciezarowym, przypomnij
        sobie juz pisalam parszywego morderce z TIR-a w Lomiankach ktory "nie zauwazyl"
        stojacego sznura samochodow pod swiatlami i sprasowal chyba ze trzy czy ostatni
        wypadek eurodeputowanego (nienawidze LPR-u ale to byli ludzie), podobna masakra
        na trasie poznanskiej w kier. do Wawy chyba rok czy dwa lata temu a "Iwonka"
        odrazu z morda i od krow wymysla.Przeciez mozna bylo zadac mi pytanie o
        przyczyny wazburzenia i ostrego postu ale po co jak mozna odrazu z ryjem ale to
        juz sprawa jej i tego co wyniosla z "wiejskiej zagrody" "z calym szacunkiem dla
        wiejskich ludzi bo wielu tam jest bardzo uczciwych i naprawde na poziomie) atu
        dorwala sie taka do netu i odrazu morda od ucha do ucha.
        • Gość: ass Re: Klemensie - racz zauwazyc kto zaczal szczekac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 23:03
          Hołota pisze się jednak przez samo H.
          Na wstępie Lidka uzylaś zwrotu bydlaki i chyba to zdenerwowalo Iwonę.
        • Gość: gołota - hołota Re: Klemensie - racz zauwazyc kto zaczal szczekac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 01:20
          Lidka - słownika nie było w Twojej "wiejskiej zagrodzie" ?

Mam jedno skromne pytanko - czy ten "niezauważony" na końcu miał włączone
          awaryjne, by zasygnalizować zatrzymanie?
          Nie pamiętam już,czy ta zasada wynika wprost z kodeksu drogowego,czy
          ze "zdrowego rozsądku", ale jeśli ktoś zatrzymuje się jak ta krowa, na środku
          jezdni i istnieje ryzyko, że inni mu mogą wjechać w zad, myląc się w ocenie
          sytuacji, to zdrowy rozsądek wymaga włączenia awaryjnych do czasu, aż
          nadjeżdżający z tyłu pojazd zatrzyma się za nim.
    • ad_26 Re: Kiedy policja wezmie sie za chołotę w .... 25.06.05, 11:26
      Autorka postu chyba została skrzywdzona przez kierowcę ciężarówki ale to nie oznacza iż może wyzywać wszystkich od bydlaków Mój dziadek mawiał "w każdym narodzie znajdzie się kó-wa znajdzie się złodziej" i tak znajdzie się jeden bydlak za sterem cieżarówki a znajdzie się 10 za kierownicą małych samochodów na to nie ma reguły bycie kierowcą ciężarówki nie oznacza iż z normalnego człowieka robi się bydlak Osobiście jestem kierowcą samochodu osobowego którym pokonuję 400 km dziennie po naszych polskich pięknych drogach i naoglądałem się sporo bydlaczego zachowania ale zaufajcie mi że 80% to koledzy z pojazdów osobowych ja nazywam to brakiem wyobraźni A jeśli chodzi o pojazdy cięzarowe faktem jest iż część jeździ przeładowanych i z rasowanymi tacho i to rzeczywiściscie może być przyczyną większej ilości wypadków z udziałem dużych pojazdów
    • Gość: przejazdem Re: Kiedy policja wezmie sie za chołotę w .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 13:08
      Wot folklor. Dawno się tak nie ubawilem. Lidka rządzi!!!
      Rasowy z niej przyklad typowej polskiej chłopki, tępej, ale upartej.
      Podejrzewam, że ona nawet nie wie, po co stworzyla ten temat.
      '....kiedy policja wezmie sie za CHOŁOTE w ciężarowkach...
      Pora tych bydlakow karac najwyzszymi mandatami a za kombinacje z tachografami
      po prostu konfiskowac samochody jako narzedzia przestepstwa....'
      Ludzie, toż to zabrzmialo jak pierdnięcie w towarzystwie!
      No rownie dobrze moglaby iść na forum 'zdrowie' i tam wyznać, że wszystkie
      pielęgniarki to suki.
      Internet pod strzechy!!!!!!!!!!!!!

• Gość: tachograf Ja cię kręcę, ale wątek! n.txt IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.06.05, 22:26
    • Gość: klemens Re: Kiedy policja wezmie sie za chołotę w .... IP: *.man.bydgoszcz.pl 26.06.05, 13:24
      Wątki na auto-moto pokazują jak kierowcy pojmują kulturę jazdy, wyobraźnię na
      drodze czy ulicy. Wnioski z analizy postów są tragiczne.
      - mam dobrą fure i tylko to się liczy,
      - jadę zdezelowanym żukiem i trzymam sie samego środka szosy bo takie jest moje
      prawo,
      - każdy kierowca, który wjeżdża na skrzyżzowanie pasem kończącym się za
      skrzyżowaniem jest cwaniakiem,
      - mam prawo jechać lewym pasem 50-tką bo więcej w mieście nie można,
      - używanie w dzień świateł mijania szkodzi zdrowiu (oczy) innym kierowcom,
      - parkowanie tyłem przed blokiem jest podobno bardziej bezpieczne, co tam
      spaliny wchodzące do mieszkan,
      - parkowanie w odstępach dwumetrowych, inni niech sobie radzą,
      - zasypianie na światłach i ruszanie po kilku sekundach, co tam ja przejechałem,
      - mniemanie, że każdy kierowca jest mistrzem świata formuły jeden i nie ma
      prawa do jakiegokolwiek błędu czy innej oceny sytuiacji niż ja,

itd. itp. zgroza.

Optymistycznym jest to, że widać stopniową ale jednak poprawę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka