Dodaj do ulubionych

Horror w Warszawie!!!

28.12.05, 16:57
To co dzieje się teraz na ulicach Warszawy to totalna porażka służb
miejskich. Drobny śnieżek padał sobie od 2 godzin, nawiało go z 10 cm. Nic
nie odśnieżone, zero pługów i piaskarek. Co chwila ktoś "tańczy", ruch odbywa
się z prędkością poniżej 20 km/h. Żwirki stoją. Miałem po żonę jechać, ale
zawróciłem...
Obserwuj wątek
    • b-beagle Re: Horror w Warszawie!!! 28.12.05, 17:07
      Normalka (((((
      Śnieg to żywioł który zawsze zaskakuje służby porządkowe
      • Gość: olo Re: Horror w Warszawie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.05, 18:19
        A pozwoliłeś jej skorzystać z taksówki?. Dobra bez żartów, odśnieżałem dziś auto
        cztery razy, a piaskarki przez moją wioskę nie przejechały ani razu. ALe służby
        miejskie porozsyłały do domów mapę mojej wioski z oznaczeniem kolejności
        odśnieżania. Nic się nie zgadza. Albo mi wioskę przeniosło, albo mapa nie ta. a
        ty masz pretensje do władz stolicy, kiedy tam walka o pryncypia wrze...
    • arvelli Re: Horror w Warszawie!!! 28.12.05, 20:14
      Zwolnić Kaczyńskiego....wszelaka władsza poszła bawić sie w rzadzenie państwem...wybierzmy godnego nastepce..najlepiej z PO...
      • cynick1 Re: Horror w Warszawie!!! 28.12.05, 20:29
        pozdrawiam warszawe
        u mnie dosypalo ok 30 cm
        ale mam do chatynki 400m dojazdu po dziczy rogatej
        wiec rylem na maksa w sniegu az wyrwalem rure tlumika z katalizatora
        poza tym spox:)

pzdr.
    • Gość: Luk Re: Horror w Warszawie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 00:57
      Wkurza mnie, że kierowcy zawsze winią służby miejskie za warunki jakie są na
      drodze. Należałoby pomyśleć jaki samemu ma się udział w tym co się dzieje na
      ulicach. Ostrożna jazda na zimowych oponach na pewno by usprawniła ruch. PS:
      Pługi też stoją w korkach.
      • okrutny_mariuszek Re: Horror w Warszawie!!! 29.12.05, 01:23
        jasne, zimowe opony usprawiedliwiają brak myślenia i sprawiają, że auto samo
        się prowadzi.. są wogole cudowne i z każdego miernego kierowcy zrobią min.
        Colina.

większośc utrudnien w ruchu to nie wina źle dobranych opon, ale idiotów za
        kierownicami
        • zgryzliwy1 Re: Horror w Warszawie!!! 29.12.05, 02:22
          okrutny_mariuszek napisał:

LUK napisal tak :
          "Ostrożna jazda na zimowych oponach na pewno by usprawniła ruch."

a Ty tak :
          > jasne, zimowe opony usprawiedliwiają brak myślenia i sprawiają, że auto samo
          > się prowadzi.. są wogole cudowne i z każdego miernego kierowcy zrobią min.
          > Colina.

bez sensu i wyraznie widac ,ze nie masz pojecia na co odpisujesz :-(
          • okrutny_mariuszek Re: Horror w Warszawie!!! 29.12.05, 02:29
            cóż... napisałem tylko że wiara w zimowe opony jest trochę przesadzona

nic innego,

ostrożna jazda na każdych oponach i używanie głowy nie tylko do układani na
            niej fryzur usprawniła by ruch
            tylko tyle chciałem napisać i tyle napisałem - taka prawda oczywista jak że
            woda jest mokra
            nic więcej
            • Gość: pijaczyna już sie lepiej nie tłumacz.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 10:28
              być może chciałeś dobrze ale wyszło jak zwykle.
              • okrutny_mariuszek Re: już sie lepiej nie tłumacz.... 29.12.05, 15:35
                wyszło jak zwykle bo jak zawsze zakładam, że nie pisze do osób
                myślących "inaczej"
            • pocieszne Re: Horror w Warszawie!!! 30.12.05, 04:42
              okrutny_mariuszek napisał:

> taka prawda oczywista jak że woda jest mokra nic więcej

skoro oczywista to po co pisac ?
    • micra pępek świata 29.12.05, 06:04
      Polacy opanowali do perfekcji marudzenie. A już marudzenie na służby
      odśnieżające to 99% społeczeństwa ma wyryte w mózgu jak potrzebę oddychania i
      jedzenia.

1. Jesteśmy w takiej a nie innej strefie klimatycznej. Czarne i suche jezdnie w
      zimie to nie u nas.

2. By zdjąć śnieg z jezdni (zsunąć go) tego śniegu musi jednak trochę leżeć.
      Chyba że będziemy rwali z asfaltem. To oznacza także wypełnienie kolein.

3. Zanim nastąpi zdjęcie śniegu z jezdni ludzie widząc śnieg na jezdni znacznie
      zwalaniają, czasami aż za bardzo. Tworzą się pierwsze korki.

4. Pług z piaskarką (solą/solanką) owszem, będzie jechał, ale nie szybciej niż
      korek.

5. Zawsze pozostanie na jezdni trochę śniegu, a to co pozostanie nie stopi się
      od razu, bo takie życzenie mają ludzie - tu konkretnie jeżdżący po Warszawie.

6. W tym momencie dopada trochę śniegu.

7. W Warszawie dróg, które trzeba odśnieżyć jest bardzo dużo. Może są jednak
      jakieś punkty krytyczne, których utrzymanie jest priorytetowe i stąd też "nikt
      nie widzi pługów". Dookoła Warszawy też jest dużo dróg do odśnieżenia.

Wkurza mnie podejście roszczeniowe oraz brak umiejętności jeżdżenia w ciut
      trudniejszych warunkach. Większość społeczeństwa jak widzi śnieg na jezdni to
      jest przygotowana na najgorsze i zaczyna narzekać. Nie słyszałem chyba jeszcze
      żadnego pozytywnego komentarza lub chociaż wyrażającego zrozumienie dlaczego na
      drogach jest tak ciężko - bo pada i nie ma cudów.
      • Gość: gniewko_syn_ryba Re: pępek świata IP: *.autocom.pl 29.12.05, 18:24
        micra napisał:

> Polacy opanowali do perfekcji marudzenie. A już marudzenie na służby
        > odśnieżające to 99% społeczeństwa ma wyryte w mózgu jak potrzebę oddychania i
        > jedzenia.
        >
        > 1. Jesteśmy w takiej a nie innej strefie klimatycznej. Czarne i suche jezdnie w
        > zimie to nie u nas.

?????????????????????? A jeszcze kilka tygodni temu forumowi mądrzy pisali,
        że w naszej strefie klimatycznej śnieg leży najwyżej parę dni w ciągu roku... ;)))
        • micra Re: pępek świata 29.12.05, 20:28
          Często czytam to forum, rzadko zabieram głos - więc to nie ja ;) (nie żebym był
          głupi)
    • emes-nju Re: Horror w Warszawie!!! 29.12.05, 10:45
      sr710 napisał:

> To co dzieje się teraz na ulicach Warszawy to totalna porażka służb
      > miejskich. Drobny śnieżek padał sobie od 2 godzin, nawiało go z 10 cm.

Masz racje co do ilosci sniegu, ale nie masz racji co do porazki sluzb miejskich.

Po pierwsze nie da sie odsniezyc od razu calego miasta, szczegolnie przy tak intensywnym opadzie. Po drugie snieg zaczal sypac ok. 15.00 (nocny opad rano byl juz calkowicie uprzatniety) czyli w okolicach godzin szczytu. Co prawda ok. 1 mln "warszawiakow" wyjechalo do domow na swieta, ale ruch i tak jest spory. W gestym ruchu da sie snieg posolic, ale nie bardzo jest jak go uprzatnac bo do tego potrzebne sa lancuchy kilku plugow. W gestym ruchu plugi nie sa wstanie utrzymywac szyku (chocby dlatego, ze zawsze komus sie spieszy i wpycha sie pomiedzy nie - co za idiotyzm! A potem narzekaja, ze snieg na drodze lezy), a tym samym skutecznie usuwac snieg.

Tez sie slizgalem (na moich swietnych tanich zimowkach), ale do domu dojechalem. Droga (ok. 25 km) zajela mi mniej wiecej tyle samo czasu co w normalnych warunkach. W sumie najwiekszy korek zaliczylem na Trasie Siekierkowskiej. Powodem nie byl snieg tylko zepsuty na lewym pasie samochod.
    • mejson.e Fajna jazda! 29.12.05, 11:58
      Ten tytuł to tak dla otrzeźwienia Marudących-Zawsze-i-Na-Wszystko.

Był śnieg to było ślisko ale przejechałem popołudniem 60 km pod w i za Warszawą
      i nigdzie nie utknąłem na dobre.

Najdłużej postałem na Trasie Siekierkowskiej (na czarnej jezdni).

Za to spokojnie jechali nawet ci, którzy ścigają sie zawsze z własnym cieniem,
      nawet tworzonym przez latarnie.

Biało, cicho, przytulnie - prawie słyszałem świąteczne dzwoneczki...

Pozdrawiam,
      Mejson
      --
      Automobil
      Forum pozytywnie zakręconych automaniaków.
      • w357 Czy to jest już OPATENTOWANE ? 29.12.05, 13:28
        Czy jest już opatentowane "Narzekanie Na Wszystko" ???

Jeżeli nie , to należy to zrobić jak najszybciej !!!

Toć przeca chiiiba nie ma lepszych ludzi w narzekaniu jak POLACY :-)
      • tiges_wiz Re: Fajna jazda! 29.12.05, 18:00
        Ja tez nie narzekalem :). Auto RWD :P
        A po za tym .. przejechalem sie ojca peugeotm ktory ma letnie Klebery Dynaxery
        HP2. Dlaczego ruszalem lepiej niz ci na zimowkach? A ... juz wiem. Posiadam
        wiedze tajemna, ktora mowi o tym ze w takich warunkach lepiej ruszac z 2 a nawet
        z 3 biegu, a nie mielic bezproduktywnie kolami.
        • Gość: tom Re: Fajna jazda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 18:11
          Do tego i pierwszy bieg jest dobry, ino mniej gazu... ale to się do tego samego sprowadza - do mniej dynamicznego ruszania.
          • tiges_wiz Re: Fajna jazda! 29.12.05, 18:20
            Wiesz, ale na 2 jest po prostu mniejszy moment obrotowy na kolach i latwiej nad
            nim zapanowac ;). Po za tym wiekszosc ma te TD, ktore od razu daja duzy moment i
            sie chlopaki gubia ;)
    • iberia29 i jak żona wróci do domu?n/t 29.12.05, 15:20
    • Gość: kontroler Re: Horror w Warszawie!!! IP: *.chello.pl 29.12.05, 18:07
      hej wczoraj pozna noca odwozilam brata na Wole. Zapodal mi skrot do swojego
      mieszkania, kazac skrecic w taka waziutka ulice w prawo, tyle ze najpierw w ta
      uliczke skrecil plug, za nim nastepny plug, pozniej ja, a za mna kolejny plug.
      I tak sobie wolniutko jechalismy ze sto metrow,niczym maly pociag, nie moglam
      ich wyprzedzic bo starsznie wasko bylo. Pan z pierwszego plugu pod koniec
      uliczki wysiadl, po czym zaczal sie wydzierac na kolegow ze za nim jezdza i
      zeby sobie inne ulice znalezli. I tak sobie stalismy w mini korku przez
      nastepne 5 minut. Zastanawiam sie tylko czy na tej uliczce nie mieszkal jakis
      prominet i prikaz byl z gory ze ma byc super odsniezone...
    • verdiprati Re: Jest zima! 07.01.06, 16:34
      Tak się składa, że akurat późnym popołudniem dojechałem do Warszawy - pierwszy
      raz samochodem. Rzeczywiście było sporo śniegu, wolno się jechało, ale nie wiem
      czego można oczekiwać w czasie zimy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka