drugi_redemptorysta 20.11.09, 13:45 podczas gdy w Bochum będzie wolny wstęp do Muzeum. Wydaje mi się, że to dlatego, że w Wuppertalu wszyscy mieszkańcy już raz w życiu byli w teatrze, podczas gdy w Bochum trzeba mieszkańców zachęcić do odwiedzenia Muzeum Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lepian4 Re: w Wuppertalu zlikwidują teatr, 20.11.09, 14:18 Ten teatr jest juz od dawna zamkniety. Nie ma pieniedzy na Sanierung. Jakis okres dyrekcja teatru dostawala pieniadze za frajer. Odkad zostala juz oficjalnie zwolniona z pelnionej fukcji- obijania sie- steka sie publicznie, bo zabraklo pieniedzy na kulture. Nic z tego nie rozumiem Odpowiedz Link
zawszekacperek Re: w Wuppertalu zlikwidują teatr, 20.11.09, 19:30 Lepian4, a co było grane w tym teatrze przed zamknięciem? Znasz może repertuar? Jak likwidacja tego ogniska kultury wpłynie na świadomość i rozwój cywilizacyjny miasta? Czy istnieje realne niebezpieczeństwo zamieszek z powodu zamknięcia teatru. Czy zatrudniony tam personel ma prawo do Harz IV? Czy w sprawie zamknięcia teatru Sara Wagenknecht złoży interpelację w Bundestagu? - No wiesz chodzi mi o kochankę Asieka. Lepian , proszę Cię bardzo - potraktuj te wszystkie pytania poważnie i odpowiedz na nie. Moim zdaniem należy się wszystkim forumowiczom (insgesamt 6)rzetelna informacja o tym bulwersującym fakcie. Your poor kacperle P.S. Ich hoffe, jecki's Bude mit Pommes frites funktioniert trotz der schlechten Konjunktur fantastisch und bringt fuer den stolzen Inhaber nur Gewinn. Odpowiedz Link
lepian4 Re: w Wuppertalu zlikwidują teatr, 20.11.09, 20:55 Ktory fakt jest tak bulwersujacy? Teatr byl juz wczesniej zamkniety- nie bylo zadnego repartuaru. Dzis wiadomo, ze nie bedzie pieniedzy na sanierung, wiec nie bedzie ponownego otwarcia. Bynajmniej w ciagu najblizszych kilku lat. Wagenknecht ma to wszystko w dupie. Oscar jest przeciez chory!!! Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Zamknięty? 20.11.09, 22:03 lepian4 napisał: > Ten teatr jest juz od dawna zamkniety. Czy o ten teatr chodzi? www.rundschau-online.de/html/artikel/1257858513764.shtml Odpowiedz Link
lepian4 Re: Zamknięty? 21.11.09, 04:27 "Das weltbekannte Tanztheater der im Juni gestorbenen Choreographin Pina Bausch ist laut Stadt von den Sparplänen nicht betroffen, da dies als eine eigene GmbH organisiert sei." Moze zaczalbys wreszcie czytac, co wklejasz? Wuppertal, to nie jest Hamburg i moze miec mehrehre Bühnen Odpowiedz Link
drugi_redemptorysta Barany, Spielverderber! :) 21.11.09, 10:20 Założyłem wątek o wyższości kulturalnej Bochum nad Wuppertalem, a tu qrwa wątek polityczny i personalny zrobili. Odpowiedz Link
jessi_a Re: Barany, Spielverderber! :) 21.11.09, 10:23 czekaj no, naladuje tylko mojego patriota, moge pomylic tylko pietra... tak piznie Odpowiedz Link
lepian4 Re: Barany, Spielverderber! :) 21.11.09, 17:04 A gdzie zlozyles ten watek? Beide Städte sind Tief im Westen Wo die Sonne verstaubt Das sind keine Schönheit en Vor Arbeit ganz grau Ihr liebt eusch ohne Schminke Seid 'ne ehrliche Haut Leider total verbaut Aber grade das macht euch aus Ihr habt 'n Pulsschlag aus Stahl Man hört ihn laut in der Nacht Ihr seid einfach zu bescheiden Euer Grubengold Hat uns wieder hochgeholt Ihr Blumen im Revier Glück auf, Bochum Du bist keine Weltstadt Auf deiner Königsallee Finden keine Modenschaun statt Hier, wo das Herz noch zählt Nicht das große Geld Wer wohnt schon in Düsseldorf oder Hamburg Glück auf, Bochum Odpowiedz Link
artur666 kasa poszla na banki 22.11.09, 10:49 sa poszla na bankiw Stuttgarcie tez planuje sie zamkniecie popularnego Theaterhaus. Dwa dni temu byla nawet wielka Demo. Tylko czy cos to pomoze?.... Odpowiedz Link
lepian4 Re: kasa poszla na banki 22.11.09, 15:43 Bo to trzeba isc z duchem czasu. W Kolonii Emilia Galotti jest juz tureckim dramatem o Familienehre. Zabijaja sie nozami, wyzywaja sie od najgorszych... Publicznosci wcale nie przylylo, ale na tekie cos nie brakuje pieniedzy. Odpowiedz Link