jessi_a 28.12.09, 19:27 wyborcza.pl/pacewicz/12,102277,7397307,Pociag_osobowy___rozmowa_Piotra_Pacewicza_z_Michaelem.html Podoba mi sie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
donnerbalken szyny kolejowe jeszcze skręcane śrubami? 01.01.10, 11:38 jessi_a napisała: Cytat > > wyborcza.pl/pacewicz/12,102277,7397307,Pociag_osobowy___rozmowa_Piotra_Pacewicza_z_Michaelem.html > > Podoba mi sie > Bardzo interesujące... Oglądnąłem kilka razy... Nie ma w Polsce odpowiedniej kadry na takie stanowisko? Władającym poprawnie językiem polskim? Musimy importować rabinów z Nowego Yorku? PS Dlaczego w Polsce szyny kolejowe są jeszcze skręcane śrubami, a nie spawane? Odpowiedz Link
jureek Re: szyny kolejowe jeszcze skręcane śrubami? 01.01.10, 14:00 donnerbalken napisała: > Musimy importować rabinów z Nowego Yorku? Liczby mnogiej użyłeś. My, czyli kto? Jura Odpowiedz Link
donnerbalken Re: szyny kolejowe jeszcze skręcane śrubami? 01.01.10, 14:07 jureek napisał: Cytat > donnerbalken napisała: > > > Musimy importować rabinów z Nowego Yorku? > > Liczby mnogiej użyłeś. My, czyli kto? > Jura A więc to jedna osoba zarządziła? Która? Odpowiedz Link
jureek Re: szyny kolejowe jeszcze skręcane śrubami? 01.01.10, 14:23 donnerbalken napisała: > A więc to jedna osoba zarządziła? Byłeś wśród tych osób? Użyłeś pierwszej osoby liczby mnogiej. Powtórzę pytanie - my, czyli kto? Jura Odpowiedz Link
zielona_mina Re: szyny kolejowe jeszcze skręcane śrubami? 01.01.10, 14:50 Jak to kto? Rada Naszej Gminy! Odpowiedz Link
ja.nusz Re: szyny kolejowe jeszcze skręcane śrubami? 01.01.10, 15:11 To tak podobnie jak u Niemców - niby mają dosyć swoich idiotów a jeszcze sobie Asieka zaimportowali. Odpowiedz Link
lepian4 Re: szyny kolejowe jeszcze skręcane śrubami? 05.01.10, 04:45 No co ty! Asiek mial cywilizowac jaruzelskie ofiary. Czyni to nadal z calym zangazowaniem Odpowiedz Link
lepian4 Niezla jazda!!!! 05.01.10, 05:07 "Jak sardynki? Tez nieprawda. Cos, ktory jest zwiazane z jedzenie noralnie to jest jedzenie, jezeli ty chcesz jesc, wtedy nie ma problemu. jezeli chcesz otworzyc dlaczego ty chcesz nowy puszka, to bedzie zakazany Szaba dzisiaj w naszym czasie wieku XXI ma wiecej sens i wiecej potrzeby jakie mysmy wiek wczesniejszy Poniewaz my stracimy sens czasu. Szabat daje dla nas z powrotem jeden siodmy na zycie. Pierwszy, jezeli wszystko dekoracja naprawde byl duchowny i wszystko Chopin naprawde byl duchowny ja byl pierwszy czlowiek szczesliwy Ten to jest wszystko komercyjny nie wszystko za duzo to jest komercyjny i to jest szkoda." I jeszcze dygresja na temat Holocaustu: "Bolesne to jest gdzie byl Bog? A tez musi pytac, gdzie byl czlowiek?" Czy mozna to pytanie zadac w odniesieniu do Palestyny? Nie wypada? Pierwszy, jezeli wszystko dekoracja naprawde byl duchowny i wszystko Chopin naprawde byl duchowny ja byl pierwszy czlowiek ktory nie ma z tym pytania problemu Odpowiedz Link