jessi_a 14.03.10, 21:54 orly Gorskiego Fiat 126 P wycieczki handlowe Pewexy to dla mnie hiciory PRL-u Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbyfauch Re: Hity PRL-u 14.03.10, 22:08 Program sympatyczny aczkolwiek państwo zachowują się nieco nienaturalnie. Piłkę kopaną z powodów oczywistych pominę milczeniem wzgardliwem a dodam propagandę. Prymitywną piktograficzno-łopatologiczną, ordynarną propagandę. Taką, którą od ponad lat dwojga tysięcy Kościół Przenajwiętszy czadzi. Odpowiedz Link
jessi_a Re: Hity PRL-u 14.03.10, 22:10 A mnie zastanawia dlaczego Olbryski odmienial Czeslawa Niemna. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Hity PRL-u 14.03.10, 22:32 Niemen ma podobno przepłynąć do Egiptu i nazwać się Jordan. (by Niedzielski) Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Hity PRL-u 14.03.10, 22:10 Chodzi mi oczywiście nie o treść propagandy, tej i tak nikt normalny nie dostrzega, a o styl, o frazeologię. Katobełkot nie różni się niczym od komuchobełkotu. Odpowiedz Link
koelscher Re: Hity PRL-u 14.03.10, 23:16 Czasem mi sie wydaje, ze byles jednoosobowa opozycja wewnetrzna wobec WSZYSTKIEGO... k-r Odpowiedz Link
drugiich bezpłatna oświata, 14.03.10, 23:16 dzięki temu wielu chamów stało się "wykształconymi inteligentami", co im nie przeszkadza w narzekaniu na PRL. Odpowiedz Link
koelscher Re: bezpłatna oświata, 14.03.10, 23:20 Ba ! - Nie tylko sie stali, ale jeszcze o tym mowia... k-r Odpowiedz Link