Dodaj do ulubionych

wczesna ciaza

04.11.02, 10:02
w 35 dniu cyklu test ciazowy jest dodatni, jakie badania powinnam wykonac
najwczesniej... boje sie, poniewaz czekalam na ten moment ponad 7 lat.
Obserwuj wątek
    • beemka1 Re: wczesna ciaza 04.11.02, 11:04
      Witam
      Nasze zarodki sa prawie w tym samym wiekusmile Ja wlasnie zaczelam 4 tydzien od
      poczecia. W zasadzie USG powinno sie zrobic dopiero w 5-6. tygodniu ciazy
      (liczac od momentu zaplodnienia), bo dopiero wtedy wynik jest na 100% pewny,
      ale ja zrobilam od razu - mialam duze problemy zoladkowe i nie chcialam
      potencjalnego dzidziusia szpikowac niepotrzebnie lekami. I dobrze zrobilam -
      macice mialam juz troszke powiekszona, a USG pokazalo malenki pecherzyk
      ciazowy. Generalnie lepiej jest poczekac, ale ja nie mialam cierpliwosci.
      Pozdrawiam serdecznie
      Beemka.
      • bubu33 Re: wczesna ciaza 04.11.02, 11:10
        beemko, w ktorym dniu cyklu bylas robiac usg...
        • beemka1 Re: wczesna ciaza 04.11.02, 11:37
          Liczac od dnia ostatniej miesiaczki byl to dzien 30.
    • beemka1 Re: wczesna ciaza 04.11.02, 11:57
      To jeszcze raz ja,
      Jestesmy w podobnej sytuacji i ja zrobilam USG bardzo wczesnie. Nie zaluje,
      chociaz ostrzegano mnie przed tym, bo moj ewentualny okres opoznial sie tylko 2
      dni. Moze byc tak, ze kobieta jest w ciazy, ale roni samoistnie podczas
      pierwszej miesiaczki, ktora moze pojawic sie z opoznieniem. Minelo juz jednak 8
      dni, nie mam krwawienia i chyba juz nie bede miala. Z tego co sie orientuje, to
      Ty masz jakos podobnie... Skoro masz sie niepotrzebnie denerwowac, to lepiej
      idz do ginekologa. Niestety, to duzo kosztuje, ale jakos wygrzebalismy z mezem
      zaskorniaki na wizyte. Polecam tez ciekawe strony: bajbus.pl albo babyboom.pl.
      Moje info czerpalam albo z tych ston, albo od swojego ginekologa. Jesli masz
      zaufanego lekarza to zadzwon do niego, moze on Cie uspokoi.
      • celt Re: wczesna ciaza 04.11.02, 14:08
        Witam, ja jestem w 33 dniu cyklu i juz zaczęłam się cieszyć ( to 5 dni
        opóźnienia). Przeraziła mnie informacja o możliwości poronienia z opóźnionym
        okresem. Czy to się często zdarza i po jakim czasie można juz być spokojną?
        • beemka1 Re: wczesna ciaza 04.11.02, 15:20
          celt napisał:

> Witam, ja jestem w 33 dniu cyklu i juz zaczęłam się cieszyć ( to 5 dni
          > opóźnienia). Przeraziła mnie informacja o możliwości poronienia z opóźnionym
          > okresem. Czy to się często zdarza i po jakim czasie można juz być spokojną?

Okolo 25% kobiet dostaje okresu, czasami z opoznieniem 6-7 dniowym, z czego
          polowa roni. W sumie to chyba niewiele...Ale jesli dobrze sie czujesz, to
          lepiej z USG poczekac, tym bardziej, ze moze nic nie wykryc, nawet jesli jestes
          w ciazy, a slono zaplacisz. Pozdrawiam
          Beemka.
          • ayelet Re: wczesna ciaza 04.11.02, 15:34
            Ja w zeszłym tygodniu zrobiłam usg i przypadkowo się dowiedziałam, że jestem w
            ciąży. To był 4 tydzień ciąży (II od zapłodnienia). Mi lekarz powiedział, że na
            jego oko to ciąża, bo w macicy jest (jeszcze malutki) pęcherzyk ciążowy, a
            endometrium jest "ciążowe", lekarz nawet jak nie widać jeszcze pęcherzyka po
            innych znamionach może chyba określić możliwość zaistnienia ciąży. Inna sprawa,
            że lepiej poczekać jak radzą dziewczyny, ja zrobiłam usg z zupełnie innego
            powodu i z powodu ciąży tak szybko bym nie robiła, bo po co, lepiej poczekać,
            zrób test, progesteron, hcg a z usg zaczekaj jakiś tydzień smile))) życzę ci
            powodzenia.
    • bubu33 Re: wczesna ciaza 04.11.02, 15:35
      dzieki beemko, umowilam sie do lekarza na srode, to bedzie 37 dc, i 26-25 od
      zaplodnienia, tak mi sie wydaje. tyle potencjalnych zagrozen przed nami, ze
      wole sie oswajac od poczatku, lepiej wiedziec, nawet jezeli cos bedzie nie tak,
      to moj pierwszy w zyciu dodatni test, a mam juz 34 lata...
      • agat1 do BUbu 04.11.02, 15:55
        Trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo, na pewno Wam się uda, nie zamartwiaj się

AgaT + 11.tygodniowa Helenka(?)
      • beemka1 Re: wczesna ciaza 04.11.02, 18:33
        bubu33 napisała:

> dzieki beemko, umowilam sie do lekarza na srode, to bedzie 37 dc, i 26-25 od
        > zaplodnienia, tak mi sie wydaje. tyle potencjalnych zagrozen przed nami, ze
        > wole sie oswajac od poczatku, lepiej wiedziec, nawet jezeli cos bedzie nie
        tak,
        >
        > to moj pierwszy w zyciu dodatni test, a mam juz 34 lata...

Nie ma za cosmile
        A testy 'sikane' daja ponoc 99% pewnosci...
        U mnie sie sprawdzilo.
        Daj znac jak poszlosmile
        Pozdrawiam Ciebie i wszystkie ciezarne
        Beemka.
    • ariana_ Re: wczesna ciaza 04.11.02, 20:01
      Gratulacje , chociaż cię nie znam, ale wywołało to we mnie miłe wspomnienia,
      ponieważ sama miałam dodatni test w 35 dniu cyklu i też nie mogłam uwierzyć w
      swoje szczęście, bo też czekałam na ciążę , co prawda nie parę lat,ale parę m-
      cy. Dla pewności zrobiłam natychmiast test krwi , który daje pewność na 100% i
      zaraz po nim poleciałam do ginekologa.Natomiast USG zrobiłam dopiero w 12 tyg.(
      pierwsze).Zatem polecam ci test krwi. Powodzenia!
    • monika.antepowicz Re: wczesna ciaza 09.11.02, 19:29
      Można skontrolowac poziom progesteronu w surowicy krwi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka