Dodaj do ulubionych

Nu PD, potrzebna mądra rada absolwenta MIT-u

09.03.12, 17:11
Zuerst przeczytaj:
www.haaretz.com/weekend/anglo-file/obama-tax-plan-could-cost-israel-over-12-million-1.417446
Dann beantworte pytanie:
Jeśli to prawda, to jak oni zrekompensują sobie tę wołającą o pomstę do nieba krzywdę?

Kacperek
Obserwuj wątek
    • pierwszy-donosiciel I'll take care oof it! No problem at all... 09.03.12, 18:04
      zawszekacperek napisał: Zuerst przeczytaj:

Wstępna ocena po przeczytaniu pierwszych trzech linijek:

Obama jest brunatną gnidą i antysemitą i rasistą i zgrzybiałem starcem i faszystą.

Za rekompensatę weżniemy Niemiaszków za doopę.

I'll take care of it! No problem at all...

Zaraz wysmażę maila do Merkelowej.

First things first.

Ot co...
      • zawszekacperek Re: I'll take care oof it! No problem at all... 09.03.12, 18:18
        Nu PD, nie bądź świnia. Podaruj Angeli. smile
        Obama nie ma szans na reelekcję jeżeli będzie drażnić lwy. Lwa Rosencwajga i Lwa Grinberga.smile

Kacperek
        • pierwszy-donosiciel Re: I'll take care of it! No problem at all... 09.03.12, 18:34
          Ja mam takie lekkie wrażenie, jakby ten Obama nie zdawał sobie sprawy z kim ma do czynienia.

Na Kubie znaleziono już kilku snajperów, przeszkolonych w ZSRR i mających coś z głową...

Nie wierz pogłoskom, że to MOSSAD za tym stoi! Wredna fałszywka...

Autorstwa IPN...

I Rzepy...

Ot, co...
          • zawszekacperek Re: I'll take care of it! No problem at all... 09.03.12, 19:07
            Sugerujesz, że Obama jest nieobliczalny i coś mu strzeli do łba?
            Hmmmm. Ciekawe. W rzeczy samej.

Kacperek
            • pierwszy-donosiciel Re: I'll take care of it! No problem at all... 09.03.12, 19:26
              zawszekacperek napisał:

> Sugerujesz, że Obama jest nieobliczalny i coś mu strzeli do łba?
              > Hmmmm. Ciekawe. W rzeczy samej.
              -------------------------------------------------------------
              • zawszekacperek Re: I'll take care of it! No problem at all... 09.03.12, 19:52
                Na naukę nigdy nie jest za późno. Zacznij od jidisz. Później przeskoczymy na hebrajski.
                Tu masz gratis podręcznik: smile
                www.cyf-kr.edu.pl/~ufsitarz/magda/podrecznik.pdfKacperek

pierwszy-donosiciel napisała:

> zawszekacperek napisał:
                >
                > > Sugerujesz, że Obama jest nieobliczalny i coś mu strzeli do łba?
                > > Hmmmm. Ciekawe. W rzeczy samej.
                > -------------------------------------------------------------
                • pierwszy-donosiciel Re: I'll take care of it! No problem at all... 10.03.12, 08:52
                  zawszekacperek napisał: Tu masz gratis podręcznik: smile

Bardzo ciekawe! Przerobiłem!

zay gezunt!

To najważniejsze..

Ot, co...
                  • zawszekacperek Re: Lesson 1 10.03.12, 18:24
                    Nu PD, skoro zacząłeś sie uczyć jidisz to Kacperek zapisał Ciebie na Uni Tel-Aviw na naukę hebrajskiego. Pierwszą lekcję opłaciłem.
                    Tu masz materiały:
                    www.youtube.com/watch?v=2jJMG-o_isg&feature=related
                    Zay gesunt!

Kacperek

PD napisała:

> zawszekacperek napisał: Tu masz gratis podręcznik: smile
                    >
                    > Bardzo ciekawe! Przerobiłem!
                    >
                    > zay gezunt!
                    >
                    > To najważniejsze..
                    >
                    > Ot, co...
                    • zawszekacperek Re: Lesson 2 10.03.12, 18:35
                      Ucz się pilnie Lesson 1. Opłaca się.Weźmiesz do ręki ichnią gazetę i czytasz ze zrozumieniem. Zobacz:
                      tinyurl.com/7jg7a8f
                      Fajne, nie?
                      Kacperek
                      • pierwszy-donosiciel Re: Lesson 2 10.03.12, 20:07
                        израильские новости <--------------------------= Co to za k(...) Dlaczego GW nie uznaje cyrylicy podglądzie?
                        10 Марта 2012 В Иерусалиме 20:48:45
                        16 Адара I 5772 г.
                        --------------------------------------------------------
                        • zawszekacperek Re: Lesson 2 10.03.12, 21:58
                          Qrfa, PD! Mówię Tobie poważnie. Zwyczajnie zwaliło mnie z nóg, jak wygóglałem spis prasy izraelskiej. Z ciekawości zajrzałem do kilku tytułów w wersji angielskiej i rosyjskiej. Mówię Ci- miodzio. Masz tu linka do spisu tytułów:
                          tinyurl.com/7df6z3k
                          Mówię Tobie, że Karajan miał chuj nie orkiestrę w porównaniu z tą izraelską orkiestrą medialną.

Kacperek

> израильские &
                          > #1085;овости <-----------------
                          > ---------= Co to za k(...) Dlaczego GW nie uznaje cyrylicy podglądzie?
                          > 10 Марта 2012 В Иеру
                          > ;салиме 20:48:45
                          > 16 Адара I 5772 г.
                          > --------------------------------------------------------
                        • zawszekacperek Re: Lesson 2 10.03.12, 22:04
                          Z tymi Ruskimi w Izraelu to jeszcze nie tak do końca wszystko jasne.
                          Dzielą się na dwie grupy. I . obrzezani, II nieobrzezani. Ci z gr. II nie są jeszcze pewni, czy zostaną w Izraelu. Część przyjedzie na pewno do Westbank of Oder River- tak jak Lunatyki i Gadupa.smile

Kacperek

>
                          > Tylko nasuwa się pytanie? Na co to wszystko? Przecie Ruski tam już są większośc
                          > ią. Niech się tubylcy integrują do większości. W niemieckich Gminach (...) Rusk
                          > i już dawno zdominowali tubylców.
                          .
                          >
                          > Ot, co...
                          • pierwszy-donosiciel Re: Lesson 2 10.03.12, 22:24
                            zawszekacperek napisał:
                            Część przyjedzie na pewno do Westbank of Oder River- tak jak Lunatyki i Gadupa.smile

Gość w dom, Bóg w dom!

Niemiaszki uwielbiają mieć gości...

Są znani ze swej gościnności..

Ot, co...
    • zawszekacperek Re: Nu PD, potrzebna mądra rada absolwenta MIT-u 10.03.12, 18:13
      Nu, to teraz z innej beczki PD. Potrzebne są fotoradary na hitlerowskich autobanach czy nie. Pytam, Bo Pan Baron głosi, że nie, gdyż służą tylko do nabijania kasy a nie do zmniejszenia liczby wypadków. Pytanie ma głęboki sens, bo Pan Baron mówi o problemie fotoradarów z takim znawstwem jak niejaki Dawkins o The God Delusion. (Uściślenie: Pan Baron osobiście nie prowadzi auta. Od tego jest Sigi.)

Kacperek
      • pierwszy-donosiciel Re: Nu PD, potrzebna mądra rada absolwenta MIT-u 10.03.12, 20:24
        Dwóch specjalistów od Maybachów się znalazło. Januszek z braku lepszego interlocutora musi się pogodzić z Panem Baronem.

U Pana Barona pamięć coraz bardziej szwankuje. Niedawno przedstawiał swego zarządcę jako absolwenta ekonomii. Teraz jest byłym Firmenfahrer od Mercedesa.

Te wpisy Pana Barona stają się coraz podobne do wpisów Ojca Lunatyka...
        Tylko jeszcze bardziej żenujące...

Ot, co...
        • koelscher Re: Nu PD, potrzebna mądra rada absolwenta MIT-u 10.03.12, 21:27
          Przyjrzyj sie lepiej wlasnej sklerozie, sraczu ustawiczny. Poza tym, wydaje ci sie zapewne, ze kariera musi sie ograniczac do bycia (do 89?) profesorem po w zasadniczej szkole zawodowej o specjalizacji "hodowla burakow pospolitych" w Grubnie Mniejszym?
          k-r

> Dwóch specjalistów od Maybachów się znalazło. Januszek z braku lepszego interl
          > ocutora musi się pogodzić z Panem Baronem.
          >
          > U Pana Barona pamięć coraz bardziej szwankuje. Niedawno przedstawiał swego zarz
          > ądcę jako absolwenta ekonomii. Teraz jest byłym Firmenfahrer od Mercedesa.
          >
          > Te wpisy Pana Barona stają się coraz podobne do wpisów Ojca Lunatyka...
          > Tylko jeszcze bardziej żenujące...
          >
          > Ot, co...
          • pierwszy-donosiciel Re: Nu PD, potrzebna mądra rada absolwenta MIT-u 10.03.12, 21:48
            koelscher napisał:
            Przyjrzyj sie lepiej wlasnej sklerozie, sraczu ustawiczny. Poza tym, wydaje ci sie zapewne, ze kariera musi sie ograniczac do bycia (do 89?) profesorem po w zasadniczej szkole zawodowej o specjalizacji "hodowla burakow pospolitych" w Grubnie Mniejszym?

Ojcze Lunatyku!

Ty jesteś wybitnym specjalistą od czytanie ze zrozumieniem.

Pomóż mi zrozumieć ten tekst!

Z góry dziękuję...

Ot, co...
          • zawszekacperek Re: Sprostowanie 10.03.12, 21:50
            Panie Baronie nasz kochany. "Buraki pospolite" uprawia się.
            Panie Baronie nasz kochany, hoduje się np. trzodę chlewną albo bydło.
            Panie Baronie nasz kochany czyżby Waści elokwencja i wygadanie poszły się je...ć?

Kacperek
            • pierwszy-donosiciel Odnośnie szwankującej pamięci... 10.03.12, 22:18
              przypominają mi się dwa żenujące wystąpienia tego pana...

W jednej Talk Show ten Pan opowiadał o ciekawym zwyczaju Żydów w Diasporze: Otóż taka osoba powinna po śmierci koniecznie być pogrzebana w Izraelu. W innym przypadku dusza takiej osoby jest turlana poprzez świat aż do Ziemi Świętej ... Aż do przyjścia Mesjasza..

Kilka lat później ten sam Pan w innej Talk Show opowiadał, że ze względu na wzrastający antysemityzm w Niemczech nie chciałby w żadnym przypadku być pogrzebany w Niemczech.
              I właśnie ze względu na ten wredny niemiecki antysemityzm zarządził w swoim testamencie, aby po jego śmierci koniecznie go pogrzebać w Ziemi Świętej...

Ot, co...

PS

>>16 stycznia 1945 uwolniony przez Armię Czerwoną wyjechał do Niemiec Zachodnich.<<

Bez komentarza...
              • koelscher Re: Odnośnie szwankującej pamięci... 10.03.12, 23:19
                Ja ja: "Der Müll, die Stadt und der Tod".
                No i ch. ?
                k-r

> przypominają mi się dwa żenujące
                > wystąpienia tego pana...

>
                > W jednej Talk Show ten Pan opowiadał o ciekawym zwyczaju Żydów w Diasporze: Otó
                > ż taka osoba powinna po śmierci koniecznie być pogrzebana w Izraelu. W innym pr
                > zypadku dusza takiej osoby jest turlana poprzez świat aż do Ziemi Świętej ... A
                > ż do przyjścia Mesjasza..
                >
                > Kilka lat później ten sam Pan w innej Talk Show opowiadał, że ze względu na wzr
                > astający antysemityzm w Niemczech nie chciałby w żadnym przypadku być pogrzeban
                > y w Niemczech.
                > I właśnie ze względu na ten wredny niemiecki antysemityzm zarządził w swoim tes
                > tamencie, aby po jego śmierci koniecznie go pogrzebać w Ziemi Świętej...
                >
                > Ot, co...
                >
                > PS
                >
                > >>16 stycznia 1945 uwolniony przez Armię Czerwoną wyjechał do Niemi
                > ec Zachodnich.<<

>
                > Bez komentarza...
                • pierwszy-donosiciel Re: Odnośnie szwankującej pamięci... 11.03.12, 08:15
                  koelscher napisał:
                  No i ch. ?
                  k-r

-------------------------------------------------
                • pierwszy-donosiciel Re: Odnośnie szwankującej pamięci... 11.03.12, 08:43
                  koelscher napisał:
                  No i ch. ?
                  k-r

Nu, brakuje nam po prostu mocy przerobowej do walki z niemieckim faszyzmem, a naczelny bojownik z niemieckim faszyzmem jeszcze się nie zwlókł ze swego barłogu spleśniałego...

Olewa swoją misję!

Ot, co...
                  • zawszekacperek Re: Odnośnie szwankującej pamięci... 11.03.12, 09:37
                    Nu niby masz rację a jednak nie masz. Naczelny bojownik z niemieckim faszyzmem nie jest chrześcijańskim Jahwe w trzech osobach i choćby się dwoił i troił to zwyczajnie nie nadąża.
                    Dlatego zrozum go, zwłaszcza kiedy Maria jest na Pilgerfahrt swojego życia a Pan Baron molestuje go ustawicznie w sprawie radarów na niemieckich autobanach. BTW, kiedyś na Diasporze był już temat o hitlerowskich autobanach. O co był wtedy Streit? Pamiętasz?
                    A poza tym
                    Zay gesunt!

Kacperek
                    • ja.nusz Re: Odnośnie szwankującej pamięci... 11.03.12, 09:45
                      Mam dla ciebie propozycję, która zaoszczędzi ci nieco cennego czasu.
                      Kiedy zwracasz się do tego starego iditoy per "Nu PD" - pisz po prostu w skrócie NPD.

I jeszcze jedna rada - pierdolnij mokówą o ścianę - może się obudzisz.
                      • pierwszy-donosiciel Re: Odnośnie szwankującej pamięci... 11.03.12, 10:26
                        ja.nusz napisał:

I jeszcze jedna rada - pierdolnij mokówą o ścianę - może się obudzisz.

Fundamenty Januszkowej ideologii...Kto się odważy nas krytykować, jest antysemitą...

Namawianie, nakłanianie kogoś do samobójstwa jest w cywilizowanych krajach karalne...

Ot, co...
                      • pierwszy-donosiciel Re: Odnośnie szwankującej pamięci... 11.03.12, 11:22
                        ja.nusz napisał:

> Mam dla ciebie propozycję, która zaoszczędzi ci nieco cennego czasu.
                        > Kiedy zwracasz się do tego starego iditoy per "Nu PD" - pisz po prostu w skróci
                        > e NPD.
                        -------------------------------------------------------------
                    • pierwszy-donosiciel Re: Odnośnie szwankującej pamięci... 11.03.12, 10:07
                      zawszekacperek napisał:

BTW, kiedyś na Diasporze był już temat o hitlerowskich autobanach. O co był wtedy Streit? Pamiętasz?

Po prostu chodziło o to, czy je zburzyć, albo je dalej wykorzystywać...

Morgentau chciał w Niemiaszkowie wszystkie pamiątki po hitlerowcach wyburzyć i w całych Niemczech rzodkiewki posadzić.

Nie posłuchali go. I teraz apologeci tej nieszczęsnej doktryny światopoglądowej robią codziennie pielgrzymki do tych Reich Ałtobanów...

Nu, i dlatego ten codzienny chaos...

Ot, co...
                • pierwszy-donosiciel Re: Odnośnie szwankującej pamięci... 11.03.12, 09:32
                  koelscher napisał:

> Ja ja: "Der Müll, die Stadt und der Tod".
                  > No i ch. ?
                  > k-r

---------------------------------------------------------------------------------
                  • zawszekacperek Re: Odnośnie szwankującej pamięci... 11.03.12, 09:50
                    Też za nim nie przepadam. Dlatego w niedzielę rano czytam takie kawałki:
                    translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=pl&langpair=en|pl&rurl=translate.google.pl&u=http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/149718&usg=ALkJrhhk4ci66PSRUbpBWR0LP13wRlSDgA#.T1xk7XkZTKQ
                    Specjalnie zlinkowałem w tłumaczeniu, żeby i Ojciec Lunatyk i Gadupa mogli przeczytać. Ty możesz sobie przełączyć na j. angielski. Poza tym w tym samym newspaper jest też ciekawy artykuł o jerzyku (ptak albo ptok, żeby Śląsk też zrozumiał). Otóż ten jerzyk corocznie przylatuje z Afryki na Kotel (Ściana Płaczu). Tylko chuj wie po co - jeszcze nie doczytałem.
                    Poza tym
                    Zay gesunt!

Kacperek

> koelscher napisał:
                    >
                    > > Ja ja: "Der Müll, die Stadt und der Tod".
                    > > No i ch. ?
                    > > k-r
                    >
                    > -------------------------------------------------------------------------------
                    > --
                    • pierwszy-donosiciel Re: Odnośnie szwankującej pamięci... 11.03.12, 10:46
                      zawszekacperek napisał:
                      Dlatego w niedzielę rano czytam takie kawałki:

Fajna historyjka o tej jaskółce. Szkoda, że doba ma tylko 24 godziny...

Czym się różni jerzyk od jaskółki?
                      • pierwszy-donosiciel Re: Odnośnie szwankującej pamięci... 11.03.12, 11:10

> Dlatego w niedzielę rano czytam takie kawałki:
                        >
                        > Fajna historyjka o tej jaskółce. Szkoda, że doba ma tylko 24 godziny...
                        >
                        > Czym się różni jerzyk od jaskółki?
                        >
                        --------------------------------------------------------->

Także w Polsce zdarzają się wzruszające historie...

Orientuje się może kto, jak reszta bocianów przeżyła ostatnie mrozy obecnej zimy 2011/2012 w Polsce?

A morał z powyższej historyjki jest taki: Nie należy lekceważyć odwiecznych tradycji przodków...

Ot, co...
                        • zawszekacperek Re: Odnośnie szwankującej pamięci... 11.03.12, 12:12
                          Jaki jerzyk? Jaki jaskółka? Ja się Ciebie zapytowywuję PD. Ornitolog Ty, czy co? Na chuj Ci ta różnica albo te ptaszki? Ty lepiej czytaj i zrozum to albo proś Ojca Lunatyka o egzegezę.
                          tinyurl.com/7a92y9c
                          Bo ja z tego nic nie rozumiem a Maria jest u nich i nie mamy fachowca z drugiego frontu pod ręką.

Kacperek
                          P.S. Nu i zobacz jak jidisz się przydaje. Nawet nie trzeba być absolwentem MIT-u i można alles fersztejn. Dla takiego Lepiana z numerem seryjnym 4 ta jidisz to jak manna z nieba. Może sobie poczytać i sporo będzie fersztejn. Nu mówię Tobie PD ta jidisz to dobry wynalazek.
                          • pierwszy-donosiciel Re: Odnośnie szwankującej pamięci... 11.03.12, 12:30
                            zawszekacperek napisał:
                            Ty lepiej czytaj i zrozum to

Nu, ja także popieram, ale niech jeszcze chwileczkę poczekają, aż nasza Maryja powróci...

Ot, co...

Orientuje się może kto, jakie zadanie przeznaczono tym razem Bundeswehrze.. ?
                            Mamy w Teheranie wystarczającą ilość obserwatorów?
                            W strategicznych punktach?
                            • gadupa Mamy polskich pijusow w londku. hehe 12.03.12, 12:44
                              Po tobie widac.

buahahahaha
            • koelscher Re: Sprostowanie 10.03.12, 23:15
              Nie pierdol.
              www.google.de/#hl=de&gs_nf=1&cp=15&gs_id=1m&xhr=t&q=hodowla+burakow&pf=p&sclient=psy-ab&oq=hodowla+burakow&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=&gs_upl=&gs_l=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=a081d981fcc55eef&biw=1041&bih=480
              k-r
              zawszekacperek napisał:

> Panie Baronie nasz kochany. "Buraki pospolite" uprawia się.
              > Panie Baronie nasz kochany, hoduje się np. trzodę chlewną albo bydło.
              > Panie Baronie nasz kochany czyżby Waści elokwencja i wygadanie poszły s
              > ię je...ć?
              >
              > Kacperek
              • jecki.p Re: Sprostowanie 17.03.12, 19:28
                Piknie, ze przestales pierdolic, kacprze. Lepiej byloby, gdybys przyznal sie do wlasnej glupoty...
                k-r

koelscher napisał:

> Nie pierdol.
                > www.google.de/#hl=de&gs_nf=1&cp=15&gs_id=1m&xhr=t&q=hodowla+burakow&pf=p&sclient=psy-ab&oq=hodowla+burakow&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=&gs_upl=&gs_l=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=a081d981fcc55eef&biw=1041&bih=480
                > k-r
                >
                > > Panie Baronie nasz kochany. "Buraki pospolite" uprawia się.
                > > Panie Baronie nasz kochany, hoduje się np. trzodę chlewną albo byd
                > ło.
                > > Panie Baronie nasz kochany czyżby Waści elokwencja i wygadanie po
                > szły s
                > > ię je...ć?
                > >
                > > Kacperek
                >
                >
                • zawszekacperek Re: Sprostowanie 17.03.12, 20:23
                  Panie Baronie, z uporem godnym osła, trwasz Waść w błędzie.
                  Otóż "buraki pospolite" są uprawiane. Natomiast "hodowla buraka" to już wyższa szkoła jazdy.
                  Sprawdź Waść na przykładzie buraków pastewnych lub cukrowych jaka jest różnica pomiędzy ich "uprawą" a "hodowlą" smile
                  Dlaczego Pan Baron w tak oczywistej kwestii nie wierzy doświadczonemu w tej materii vir rusticus=wieśniakowi.smile

Kacperek
                  • koelscher Re: Sprostowanie 17.03.12, 22:32
                    Nie sadze, zebys akurat ty wiedzial, czy Grubno Mniejsze uczy uprawy, czy hodowli, zatem i tego piarda mogles sobie darowac.
                    k-r

zawszekacperek napisał:

> Panie Baronie, z uporem godnym osła, trwasz Waść w błędzie.
                    > Otóż "buraki pospolite" są uprawiane. Natomiast "hodowla buraka" to już wyższa
                    > szkoła jazdy.
                    > Sprawdź Waść na przykładzie buraków pastewnych lub cukrowych jaka jest różnica
                    > pomiędzy ich "uprawą" a "hodowlą" smile
                    > Dlaczego Pan Baron w tak oczywistej kwestii nie wierzy doświadczonemu w tej mat
                    > erii vir rusticus=wieśniakowi.smile
                    >
                    > Kacperek
    • fan.club Co wy tak ciągle z tym MITem? 11.03.12, 11:28
      Mamy przecież w rajchu własny KIT!

www.kit.edu/index.php
      • zawszekacperek Re: Co wy tak ciągle z tym MITem? 11.03.12, 14:11
        Szanowny Kolego,
        sprawa jet tylko pozornie prosta. PD jest absolwentem MIT-u. Pan Baron jest Prezydentem i Kanclerzem KIT-u (parallelnie i równolegle najwybitniejszym znawcą fotoradarów i nawigacji samochodowej). Mamy jeszcze AIT. Poniżej namiary:
        www.ait.ac.th/
        Jeżeli Szanowny Kolega reflektuje na tę synekurę, to nic nie stoi na przeszkodzie. Zwłaszcza, że Szanownemu Koledze przysługuje prawo autorskie z racji nadania Panu Baronowi po jego wiekopomnej publikacji na Diasporze pt. Furz tytułu Confurzius. A to oznacza,że problematyka azjatycka Szanownemu Koledze nie jest obca.

Kacperek
    • pierwszy-donosiciel Body Language 11.03.12, 12:17
      zawszekacperek napisał:

> Zuerst przeczytaj:
      > www.haaretz.com/weekend/anglo-file/obama-tax-plan-could-cost-israel-over-12-million-1.417446
      > Dann beantworte pytanie:
      > Jeśli to prawda, to jak oni zrekompensują sobie tę wołającą o pomstę do nieba k
      > rzywdę?
      >
      > Kacperek
      ----------------------------------------------------------------------
      • zawszekacperek Re: PD, Ty nie jesteś Kolumb 11.03.12, 14:20
        Ty PD nie odkrył Ameryka. Czytaj:

tinyurl.com/7b93hw3
        Zay gesunt!

Kacperek

>
        > > Zuerst przeczytaj:
        > > www.haaretz.com/weekend/anglo-file/obama-tax-plan-could-cost-israel-over-12-million-1.417446
        > > Dann beantworte pytanie:
        > > Jeśli to prawda, to jak oni zrekompensują sobie tę wołającą o pomstę do n
        > ieba k
        > > rzywdę?
        > >
        > > Kacperek
        > ----------------------------------------------------------------------
        • pierwszy-donosiciel Re: PD, Ty nie jesteś Kolumb 11.03.12, 14:43
          zawszekacperek napisał:
          Ty PD nie odkrył Ameryka. Czytaj:

tinyurl.com/7b93hw3
          Zay gesunt!

Nu, to właśnie P.D. skierował Cię swą siłą telepatyczną na ten właśnie artykuł.
          Ja go już dzisiaj rano czytał...

A teraz poszukam oryginału na Waszyngtońskiej Poczcie...
          • pierwszy-donosiciel Re: PD, Ty nie jesteś Kolumb 11.03.12, 15:15

> A teraz poszukam oryginału na Waszyngtońskiej Poczcie...

Sprawa przedstawia się następująco:
            Ten Charles Krauthammer jest takim małym amerykańskim Januszkiem od siedmiu boleści...

(1) Januszek walczy bohatersko z niemieckim faszyzmem...

(2) Charles Krauthammer walczy bohatersko z amerykańskim faszyzmem...

(3) Ale ten Charles Krauthammer nie wnosi nic nowego w ocenie Obamy, nasza Maryja zaraz pierwszego dnia po wyborach, orzekła, że ten Obama to niewypał... (nie dosłownie, ale domyślnie) Identyczną opinię miały wszystkie forumowiczki na Polonia 2 oraz dyskutanci na Portalu Groß Izrael...
            • zawszekacperek Re: PD, Ty nie jesteś Kolumb 11.03.12, 16:22
              Nu widzisz. Po nitce do kłębka. Szkoda tylko Lepiana z numerem seryjnym 4. Teraz będzie musiał walczyć na dwa fronty. Niemiecki i amerykański.
              Ot, co!
              Zay gesunt!
              Kacperek
              • pierwszy-donosiciel Re: PD, Ty nie jesteś Kolumb 11.03.12, 16:41
                zawszekacperek napisał:
                > Nu widzisz. Po nitce do kłębka.

A tu jeden z kilku tysięcy komentarzy:

Simple. If you don't agree, they can accuse you of being antisemitic(...)
                (Widocznie jakiś Folksdojcz komentował...)
                • pierwszy-donosiciel Re: PD, Ty nie jesteś Kolumb 11.03.12, 17:17

> > Nu widzisz. Po nitce do kłębka.
                  >
                  > A tu jeden z kilku tysięcy komentarzy:
                  >
                  > Simple. If you don't agree, they can accuse you of being antisemitic(...)
                  > (Widocznie jakiś Folksdojcz komentował...)
                  =====================================

Przestałem te komentarze czytać!

Same brunatne gnidy komentują!

Ot, co...
                • zawszekacperek Re: PD, Ty nie jesteś Kolumb 11.03.12, 17:24
                  Nu widzisz PD, takich to czasów dożyliśmy. Co nie powiesz albo napiszesz to jesteś antysemitą.
                  Powiesz : "Guten Morgen, Herr Hosenduft" zamiast "Shalom, Herr Hosenduft" i już jesteś antysemitą. Dasz datek na chleb i wodę dla Palestyńczyka w Strefie Gazy i już jesteś antysemitą.
                  Twój ryj nie spodoba się izraelskiemu tancerzowi i już jesteś antysemitą. I takich przykładow można podać tysiące.
                  Jak z tym żyć, PD?

Kacperek

> > Nu widzisz. Po nitce do kłębka.
                  >
                  > A tu jeden z kilku tysięcy komentarzy:
                  >
                  > Simple. If you don't agree, they can accuse you of being antisemitic(...)
                  > (Widocznie jakiś Folksdojcz komentował...)
                  • pierwszy-donosiciel Re: PD, Ty nie jesteś Kolumb 11.03.12, 17:34
                    zawszekacperek napisał:

i już jesteś antysemitą.

=============================

I'm sure you are one!

Ot, co...
                    • zawszekacperek Re: PD, śpisz czy co!!! 11.03.12, 18:50
                      Czy Ty wiesz co to jest lojalność, PD? Qrfa! Dlaczego nie ostrzegłeś!
                      Czytaj!:
                      tinyurl.com/6sbblw5
                      Co to ma QJM! znaczyć? Czekam na wyjaśnienia!
                      Członkowie Parlamentu wziąć się za ręce do walki z antysemityzmem.
                      Ni chuja z tego nie fersztejn!
                      Kacperek

>
                      > i już jesteś antysemitą.
                      >
                      > =============================
                      >
                      > I'm sure you are one!
                      >
                      > Ot, co...
                      • pierwszy-donosiciel Re: PD, śpisz czy co!!! 12.03.12, 09:44
                        zawszekacperek napisał:

> Czy Ty wiesz co to jest lojalność, PD? Qrfa! Dlaczego nie ostrzegłeś!
                        > Czytaj!:
                        > tinyurl.com/6sbblw5

-------------------------------------------------------
                        • pierwszy-donosiciel Re: PD, śpisz czy co!!! 12.03.12, 11:12
                          Po długich, żmudnych i męczących poszukiwaniach znalazłem wreszcie wajchę do przełączania na oryginał.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                          >>Anti-Semitism is not a Jewish issue. Today it's a European issue,<< said Rubinfeld. >>We are speaking about the very basic values of European democracy, so we have to fight, together, against this plague.<<

Pierwszy Donosiciel popiera z całego serca swego i duszy swej nieśmiertelnej powyższy statement.

To jest myśl przewodnia Świętej Misji Pierwszego Donosiciela na Polskich Forach...

Ot, co...

PS

Ale wrogowie Izraela ciągle torpedują Świętą Misję Pierwszego Donosiciela na Polskich Forach...
                          Bądźmy czujni i demaskujmy fałszywych przyjaciół Izraela...

Na każdym kroku...

Szczególnie niebezpieczni są konwertyci którzy twierdzą, że są przyjaciółmi Izraela...
                      • pierwszy-donosiciel Re: PD, śpisz czy co!!! 12.03.12, 12:32
                        zawszekacperek napisał:

Członkowie Parlamentu wziąć się za ręce do walki z antysemityzmem.
                        Ni chuja z tego nie fersztejn!
                        > Kacperek
                        ======================================================

The Diaspora Polska w Niemczech members join hands to fight anti-Semitism!

A teraz rozumiesz?
                        • gadupa pierdupierdu nasza ciociu. 12.03.12, 12:35
                          Nie da sie niezauwazyc, ze to te 2/3 twojej wyimaginowanej inteligencji stoja ci na drodze.

hehe
                        • zawszekacperek Re: PD, śpisz czy co!!! 12.03.12, 13:02
                          Nu, teraz to Kacperek jest w domu. Teraz wszystko fersztejn.
                          Wyklęty powstań ludu ziemi!
                          www.youtube.com/watch?v=P7JJj7vk9TM
                          Zay gesunt!

Kacperek
                          P.S.
                          Nie zapomnij być dzisiaj miłym dla Ojca Lunatyka. Trochę żal mi go. Nikt się z nim ostatnio nie chce komunikować. Nawet nasza elokwentna i wygadana gadupa.
                          • pierwszy-donosiciel Re: PD, śpisz czy co!!! 12.03.12, 13:12

zawszekacperek napisał:

> Nu, teraz to Kacperek jest w domu.
                            ----------------------------------------------------------------
                          • pierwszy-donosiciel Re: PD, śpisz czy co!!! 12.03.12, 13:20
                            Kacperek
                            P.S.
                            Nie zapomnij być dzisiaj miłym dla Ojca Lunatyka. Trochę żal mi go. Nikt się z nim ostatnio nie chce komunikować. Nawet nasza elokwentna i wygadana gadupa.
                            ------------------------------------------------------
                          • pierwszy-donosiciel Re: PD, śpisz czy co!!! 12.03.12, 13:34
                            zawszekacperek zachęcał do lektury poniższego artykułu:

Today's anti-Semitism in Europe, according to Rubinfeld, is mainly anti-Semitism perpetrated by Muslims. He added that the anti-Semitic acts in Europe are essentially an importation of the Arab-Israeli conflict to the streets of Europe.

Dzięki Bogu na naszym forum nie mamy moslemów, więc ta problematyka raczej nas nie tanguje... zbytnio...

PS

Jestem nieco smutny, że Januszkowa teściowa nie wypuściła go dzisiaj na polskie fora...

Ot, co...
                      • pierwszy-donosiciel Re: PD, śpisz czy co!!! 12.03.12, 13:54
                        zawszekacperek zachęcał do lektury poniższego artykułu:
                        ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                        The role of the EJP, he said, is to promote Jewish values and to take care of some of the concerns of European Jews such as anti-Semitism and the growing delegitimization of Israel in Europe.
                        ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Najwyższy czas, że ktoś się tym wreszcie zainteresował.

Dotychczas ta problematyka leżała całkowicie odłogiem...

Bardzo popieram...

Ot, co...
                        • pierwszy-donosiciel Re: PD, śpisz czy co!!! 12.03.12, 14:06

> zawszekacperek zachęcał do lektury poniższego artykułu:
                          > ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                          > The role of the EJP, he said, is to promote Jewish values and to take care of s
                          > ome of the concerns of European Jews such as anti-Semitism and the growing dele
                          > gitimization of Israel in Europe.
                          > ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                          >
                          > Najwyższy czas, że ktoś się tym wreszcie zainteresował.
                          >
                          > Dotychczas ta problematyka leżała całkowicie odłogiem...
                          >
                          > Bardzo popieram...
                          >
                          > Ot, co...
                          ===============================================

Tak na marginesie!

Orientuje się może kto, czy taki Europejski Parlament mają także europejscy Romowie i Cyntowie?

A jeśli nie, to dlaczego nie?

Ot, co...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka