the-great-inuk 01.01.15, 08:43 Całą noc to śpiewałem... Jestem Szkotofilem! Ma może ktoś coś na przeciwko? Mój adwokat jest specjalistą od ksenofobii... To tak na marginesie... Ot, co... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
the-great-inuk Re: Auld Lang Syne... 01.01.15, 09:01 maria421 napisała: > Szczesliwego Nowego Roku, Chief ================================ Serdecznie dziękuję i nawzajem... Chciałem tylko jeszcze zaznaczyć, że moim ulubionym instrumentem jest bęben... Wejdzie tu do akcji dopiero w drugiej części... Pierwszą część trza jakoś przetrwać... Ot, co... Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: Auld Lang Syne... 01.01.15, 09:25 Marycha pisze: Niech Wam sie wiedzie jak najlepiej Do rychłego spotkania z rodakami w Ojczyźnie.... Najskrytsze marzenie każdego rodaka, których spotkałem na wygnaniu... Nigdy nie spotkałem tu żadnego rodaka, który by takich marzeń nie miał! Wszyscy, bez wyjątku, mają łzy wzruszenia w oczach, gdy ciepło wspominają Ojczyznę... I także rodaków z każdego obwodu gospodarczo-ekonomicznego Ojczyzny... Niezależnie, czy to z Ojczyzny "A", czy z Ojczyzny "B"... W następnym roku spotkamy się wszyscy w Warszawie... Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: Auld Lang Syne... 01.01.15, 10:01 Litwo! Ojczyzno moja, ty jesteś jak zdrowie/Ile cię trzeba cenić, ten tylko się dowie,/Kto cię stracił... Odpowiedz Link
vermieter dla ciebie jest chiefem, ten wybraniec 01.01.15, 10:06 glupiutki. forum.gazeta.pl/forum/w,51283,156063643,156063643,_62_62_Szampanska_zabawa_60_60_.html Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: dla ciebie jest chiefem, ten wybraniec 01.01.15, 10:47 A tu możesz z Marychą osobiście pogadać. marycha skończyła filologię angielską i romańską... Za wysokie progi dla Ciebie? Kucharz z St.Pauli, Hamburg, nie ma żadnych kompleksów !!! A Tobie się portki trzęsą? Weź się chłopie w garść! Przecie co najmniej 5 sensownych zdań jesteś wstanie sklecić? Jeśli nie w Twoim języku Ojczystym, to przynajmniej w języku Twojej Wahlheimat. Jesteś przecie po filologi niemieckiej! Zapomniałeś? Odpowiedz Link
maria421 Re: dla ciebie jest chiefem, ten wybraniec 01.01.15, 11:43 the-great-inuk napisała: > A tu możesz z Marychą osobiście pogadać. > > marycha skończyła filologię angielską i romańską... Tylko angielska, gwoli scislosci. Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: dla ciebie jest chiefem, ten wybraniec 01.01.15, 12:21 maria421 napisała: > > Tylko angielska, gwoli scislosci. ============================== Nu, nie rozumiem... Nu, to w jaki sposób czytasz wszystkie moje donosy na forach francuskich i włoskich? Odpowiedz Link
maria421 Re: dla ciebie jest chiefem, ten wybraniec 01.01.15, 12:23 the-great-inuk napisała: > Nu, to w jaki sposób czytasz wszystkie moje donosy na forach francuskich i włos > kich? Nie trzeba studiowac filologii zeby sie nauczyc jezykow Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: dla ciebie jest chiefem, ten wybraniec 01.01.15, 12:26 maria421 napisała: > the-great-inuk napisała: > > > Nu, to w jaki sposób czytasz wszystkie moje donosy na forach francuskich > i włoskich? > > Nie trzeba studiowac filologii zeby sie nauczyc jezykow ========================================= Nu, u nas na MIT-cie to były fachy obowiązkowe... Odpowiedz Link
maria421 Re: Extra Vergine.. 01.01.15, 11:46 the-great-inuk napisała: > > Mój żłopie tylko oliwę z oliwek... > ] Mam jeszcze bozonarodzeniowe skojarzenia. "Extra Vergine" czytam jako "Ex Maria virgine", "zlopie" mi sie ze "zlobkiem" kojarzy... Jutro rozbiore choinke í przejde na normalny modus Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: Extra Vergine.. 01.01.15, 12:39 maria421 napisała: > Mam jeszcze bozonarodzeniowe skojarzenia. > > "Extra Vergine" czytam jako "Ex Maria virgine", "zlopie" mi sie ze "zlobkiem" > kojarzy... > > Jutro rozbiore choinke í przejde na normalny modus ===================================== To skutki tej 0.5 lampki wina sylwestrowego... Bądź ostrożna! Nie jesteśmy tu sami. Ktoś doniesie i pozbędziesz się prawa jazdy, jak ta niemiaszkowa ewangelicka biskupica... A swoją drogą, takie skojarzenie nie jest już blasfemią? Insynuujesz może pokalane poczęcie? Ot, co... Odpowiedz Link
maria421 Re: Extra Vergine.. 01.01.15, 14:01 the-great-inuk napisała: > To skutki tej 0.5 lampki wina sylwestrowego... > Bądź ostrożna! > Nie jesteśmy tu sami. > Ktoś doniesie i pozbędziesz się prawa jazdy, jak ta niemiaszkowa ewangelicka bi > skupica... Za pozno... Poza tym, pol kieliszka szampana nie podnosi poziomu alkoholu powyzej dopuszczalnej granicy 0,5 promila. > A swoją drogą, takie skojarzenie nie jest już blasfemią? Podswiadomosc nie moze byc blasfemiczna. > Insynuujesz może pokalane poczęcie? Pewno Was tego ma mitycznym MIT-cie nie uczyli, ale dogmat Niepokalanego Poczecia nie dotyczy dziewictwa Maryi w czasie Zwiastowania. > Ot, co... Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: Extra Vergine.. 01.01.15, 14:29 Marycha napisała: Pewno Was tego ma mitycznym MIT-cie nie uczyli, ale dogmat Niepokalanego Poczec > ia nie dotyczy dziewictwa Maryi w czasie Zwiastowania. ============= Aby tą wypowiedź zrozumieć, trza kilka lat teologię studiować... W Toruniu... A po za tym boję się Twego zazdrosnego pupilka... Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: Auld Lang Syne... 01.01.15, 13:15 Nie mam zwyczaju mieszać się w wewnętrzne sprawy forów ościennych... Bardzo by mnie natomiast interesowało, co sądzisz o stanie duchowym Pani Barbary Lerner-Spectre? Zbliża się pomału do wieku emerytalnego, jak nasz ukochany Ichu? Twój pupilek skutecznie pomógł naszemu Casperkowi w powrocie do Reala... Lepianowi także... Może ma zamiar także na tobie odprawić sakrament egzorcyzmu... ? Wiadomo? Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: Auld Lang Syne... 01.01.15, 13:24 Nu patrz Pan Panie! Twój pupilek jest zazdrosny... Pozwala Ci bez burki wychodzić z domu? Odpowiedz Link
the-great-inuk Euphemismus po Dojcz! 01.01.15, 14:19 Słowo >>wymiociny<< Twego pupilka to nic innego, jak miłe opisanie, eufemizm mojej krytyki odnośnie postawy moralno-etycznej Januszka w stosunku do jego całej myszpołki: Ślubnej, ich nienarodzonego wspólnego dziecka, jego mamy, jego taty, któremu Niemce "zabrali młodość..." Całą swą myszpokę rzucił na pożarcie funkcjonariuszy UB. To UB-owce miesiącami przesłuchiwali ich wszystkich we swoich norach dlaczego Januszek uciekł był do odwiecznego wroga za Łabę? Co Tata Januszowy poopowiadał swemu synalkowi, że synalek św.Ojczyznę razem z myszpoką swą porzucił? Oto, co Twój pupilek rozumie pod słowem >>Wymiociny<< Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: Euphemismus po Dojcz! 02.01.15, 06:09 Po tej awanturze ze swoim Pupilkiem, Marycha się już chyba nie odważy samodzielnie odwiedzać Diasporę. Pupilek sobie tego nie życzy! Koniec dyskusji! Ot, co... Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: Euphemismus po Dojcz! 02.01.15, 06:48 A bratnią >>Polonię w Niemczech,<< Marycha wcale nie odwiedza. Orientuje się może kto, dlaczego? Pupilek zakazał? Albo inne powody? Jakie konkretnie? Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: Euphemismus po Dojcz! 02.01.15, 07:58 Dzicz Niemiecka wychodzi na ulice! Następny Poniedziałek już za kilka dni... Marycha "spegidziała" - jak twierdzi jej kochany pupilek... Ale Marycha uwielbia takie pieszczotliwe słowotwórstwo ... To takie ciepłe, nasze, słowiańskie... Podobnie jak wódz Pegidy, także pupilek Marychy, oboje dwoje wywodzą się z branży żywnościowej... Oboje dwoje są "Kleinkriminelle" Januszek nielegalnie opuścił PRL (Nie powrócił do Polski po upływie ważności paszportu) Januszek nielegalnie zyskał zezwolenie na pobyt u Niemców... Pracował na "czarno" Jak tam jest z regularną płatnością alimentów na dziecko i żonę? Orientuje się może kto? Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: Euphemismus po Dojcz! 02.01.15, 08:24 Ukraince wychodzą na ulicę... Przy okazji wspomnę jeno, że ulubieniec Marychy, Januszek, Krzysiek, Christian, porzucił był polską małżonkę 3 miesiące po ślubie i ożenił się z Ukrainką... Małżonka była w 3 miesiącu ciąży, gdy małżonek spierdalał na "Zachód"... "Tak się fajnie złożyło..." mawia Januszek... Niosą pochodnie! W roku 1933 także niektórzy nieśli pochodnie... Januszek uwielbia marsze z pochodniami... Chyba pakują z żoną walizki i wracają na Ukrainę... Tak im dopomóż Bóg! Tak im dopomóż Bóg! Pomóc w pakowaniu walizek? Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: Euphemismus po Dojcz! 02.01.15, 08:42 Orientuje się może kto dlaczego po niektórych artykułach rezygnuje się z tradycyjnej dyskusji szerokich mas czytelników, zarówno w DER SPIEGEL jak i w GW... ? Nu, w DER SPIEGEL sprawa jest jasna. Niemce jeszcze nie dojrzały całkowicie do własnej opinii... A fachowej kadry z Kaszubów brak... Kilku specjalistów na Polskich Forach nie daje rady... I skutki są, jakie som! Same "wymiociny" - jak mawia Januszek, pupilek Marychy... Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: Euphemismus po Dojcz! 02.01.15, 09:21 >>Same sobie na to zarobiły<< Ja z pewnością po nich nie uronię łzy ... Jak mawia Januszek, Pupilek Marychy, znany w Gdyni jako Krzysiek,(Specjalista od nagłaśniania sal i wielkich festynów ludowych) na St.Pauli, Hamburg, jako Chrystian. (Specjalista od gastronomii oraz mile widziany dyskutant na Forum Maryjnym) (W dzisiejszych czasach trza być flexibel) Odpowiedz Link
maria421 Re: Euphemismus po Dojcz! 02.01.15, 09:36 the-great-inuk napisała: > Po tej awanturze ze swoim Pupilkiem, Marycha się już chyba nie odważy samodziel > nie odwiedzać Diasporę. > > Pupilek sobie tego nie życzy! Jak chcesz, zebym odwiedzala Diaspore to pisz cos ciekawszego niz ciagle te same plotki o Januszu. Odpowiedz Link
the-great-inuk ciagle te same plotki o Januszu... 02.01.15, 10:12 maria421 napisała: > the-great-inuk napisała: > > > Po tej awanturze ze swoim Pupilkiem, Marycha się już chyba nie odważy sam > odzielnie odwiedzać Diasporę. > > > > Pupilek sobie tego nie życzy! > > Jak chcesz, zebym odwiedzala Diaspore to pisz cos ciekawszego niz ciagle te same plotki o Januszu. =============================> > Dla mnie niema niczego bardziej fascynującego, aniżeli biografia Januszka. Dla mnie będzie i po tysiącznym powtórzeniu ciekawa i inspirująca... W życiu trza mieć jakieś niedoścignione wzory, modele, przywódców, zbawicieli, autorytetów, drogowskazów... Januszek jest dla mnie takim IDOLEM... Nic na to nie poradzę... Ja kocham was obu i zapraszam na Diasporę na ploteczki... Następny temat: Dla kogo Januszek kupuje drogie perfumy i pyta się na forach o obecnie panujący trend wśród młodych dziewczątek. Przy czym cena nie odgrywa roli. ??? Ot, co... Postscriptum Całe życie składa się z powtórek... Następne Boże Narodzenie już za mniej, aniżeli 12 miesięcy... Szalenie się cieszę! Aby do wiosny... Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: ciagle te same plotki o Januszu... 02.01.15, 10:22 Marycha pyta się: Co z tym zrobić ? Januszek z pewnością znajdzie zaraz pasującą odpowiedz ... A ja już podpowiem: Żaden człowiek (imigrant) nie jest "nielegalny" Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: ciagle te same plotki o Januszu... 02.01.15, 15:01 Nigogo to nie interesuje... Z wyjątkiem nas dwóch/dwoje ... Postscriptum Szkoda, że moda na Conrada Josepha już minęła. W dzisiejszych czasach Pan Korzeniowski nie znalazł by żadnego wydawcy... Kto dziś czyta książki? Z wyjątkiem nas dwóch/dwoje ... Januszek to kryształowy charakter. Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Przy okazji to rozwinę... Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: ciagle te same plotki o Januszu... 02.01.15, 15:16 Dzicz Niemiecka... Się na nowo sortuje... Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: ciagle te same plotki o Januszu... 02.01.15, 17:58 the-great-inuk napisała: > Dzicz Niemiecka... > > Się na nowo sortuje... ============================= Wzmocnić warty u wszystkich bram! Ot, co... Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: ciagle te same plotki o Januszu... 02.01.15, 15:40 Kto szyje Niemcom buty? Orientuje się może kto? Odpowiedz Link
maria421 Re: ciagle te same plotki o Januszu... 02.01.15, 16:07 the-great-inuk napisała: > Kto szyje Niemcom buty? > > Orientuje się może kto? Bangladesh. Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: ciagle te same plotki o Januszu... 02.01.15, 17:39 maria421 napisała: > the-great-inuk napisała: > > > Kto szyje Niemcom buty? > > > > Orientuje się może kto? > > Bangladesh. ==================> Serdeczne dzięki za odwiedziny ... Właściwa odpowiedz: Januszek kochany... Ot, co... Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: ciagle te same plotki o Januszu... 03.01.15, 10:51 Wer flickt den Deutschen am Zeug? Orientuje się może kto? Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: ciagle te same plotki o Januszu... 03.01.15, 15:19 Gdyby Marycha była konsekwentna, wystąpiła by z KK i oszczędzony podatek kościelny przeznaczyła na wsparcie Pegidy Ot, co... Odpowiedz Link
maria421 Re: ciagle te same plotki o Januszu... 03.01.15, 16:59 Chief, nie mam zamiaru przyczyniac sie do spadku liczby katolikow w Niemczech. Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: ciagle te same plotki o Januszu... 03.01.15, 18:58 maria421 napisała: > Chief, nie mam zamiaru przyczyniac sie do spadku liczby katolikow w Niemczech. > ============================== KK w Niemczech składa się w 99% z Karteileichen ... Tak trzymać... Odpowiedz Link