jessi_a 12.04.08, 22:20 ja uwielbiam. A moze macie jakies sekretne przepisy ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bo4630 tradycyjne, polane troche maselkiem, 12.04.08, 22:52 do tego mlode ziemniaki, moze byc maly stek z indyka. Odpowiedz Link
pianazludzen Re: tradycyjne, polane troche maselkiem, 12.04.08, 23:37 albo sosem hollandaise (przepis prosty: kupic gotowy w sklepie i podgrzac ), z ziemniakami i hinterschinken. Ja ogolnie lubie szparagi, ale moglabym tez bez nich zyc. Odpowiedz Link
pianazludzen Re: tradycyjne, polane troche maselkiem, 12.04.08, 23:39 Aaaa, a jesli chodzi o przepisy, to polecam Jamie Oliver "Besser Kochen", on cos tam mial fajnego ze szparagami, w ogole ma chlopak fajne pomysly. Odpowiedz Link
fan.club Masełkiem polewamy wyłącznie... 13.04.08, 08:59 szaparagunie - do szparagów bierze się masło! Odpowiedz Link
konrad-walenrod Bo mi się to kojarzy z wyzyskiem... 12.04.08, 23:01 jessi_a napisała: > > ja uwielbiam. A moze macie jakies sekretne przepisy ? --------------------------- Odpowiedz Link
maria421 Re: Czy lubicie szparagi ? 12.04.08, 23:05 Lubie, ale bardziej te zielonie niz biale. Odpowiedz Link
jureek Re: nie lubię 12.04.08, 23:44 Nie kojarzą mi się ideologicznie, ale po prostu nie smakują mi. Ani w zupie, ani z masełkiem, ani z sosem holenderskim. Jura Odpowiedz Link
konrad-walenrod Rezept - Sauce Polonaise 12.04.08, 23:58 Rezept - Sauce Polonaise (Zur gedenken der ausgebeuteter polnischer Saisonarbeiter) Das Wasser zusammen mit dem Weißwein und den Schalottenwürfeln in einem Topf auf ein Drittel der Menge einkochen und abkühlen lassen. Diese Reduktion mit den Eigelben verrühren und im Wasserbad bis zu einer Temperatur von ca. 65°C cremig schlagen. Die Butter zerlassen und etwas abkühlen lassen. Die warme (nicht heiße) Butter zuerst tröpfchenweise, dann etwas schneller unterschlagen. Dabei auf jeden Fall ununterbrochen Rühren, damit eine klumpenfreie homogene Sauce Polonaise entsteht. Mit Salz, Pfeffer und Zitronensaft abschmecken. Jetzt noch ein wenig zarten Spargel zubereiten und das Festessen kann losgehen! Odpowiedz Link
info-tw Re: Czy lubicie szparagi ? 13.04.08, 11:41 Bardzo lubię, z masełkiem lub sosem holenderskim do tego młode ziemniaczki z koperkiem, ewentualnie rumpsteak. Też może być dobre: www.mamas-rezepte.de/index1.htm?rezepte2/gemuese/spargelueberbacken.htm~unten Odpowiedz Link
bo4630 biseksualne? z wygladu meskie (troche cienkie), 13.04.08, 19:33 z nazwy zenskie (szpara-gi) Odpowiedz Link