rapaporek
05.01.10, 12:01
Myślę że wiosna zrealizuje wyjazd do Anglii bowiem jestem w trakcie załatwiania tam pracy przez agencje.
To moje pierwsze kroki chociaż sam wyjeżdżałem często do prac sezonowych za granicą na dorobek.
Od 10 lat wychowuje dzieciaka o imieniu pięknym Wiktoria i jest już na tyle duża że postanowiłem emigrować razem z córka.
Wiktoria chodzi do 4 klasy a ponadto do 2 klasy szkoły muzycznej i właśnie chciałbym się dowiedzieć jak w Anglii z tymi sprawami bo właściwie ta szkoła jest jeszcze jedyną kotwicą która mnie w Polsce zahacza.
W Anglii jest kilka osób z mojej rodziny jednak z nimi to tak jak z tym zdjęciem gdy się dobrze wychodzi a jedyne co udało mi się uzyskać to adres wiarygodnej agencji która załatwia prace dla osób ze słabą znajomością języka.
Nie martwi mnie to że będzie to najgorsza robota bo wiem że potem będzie lepsza.
Zwracam się do mam bo wiem że tylko od takich osób mogę uzyskać wiadomości wiarygodne.Na rodzinę jak mówiłem liczyć nie mogę.
Zakładam że agencja załatwi mi pracę a warunkują umowy na okres od minimum 12 miesięcy w a najlepiej na czas nieokreślony.
Zakładam również iż podejmę prace od wiosny czyli kwiecień a nowy rok szkolny rozpoczyna się we wrześniu wiec na załatwienie spraw będę miał cztery miesiące.
Moje założenia są oczywiście proste do realizacji tylko trudność pojawia się z chwilą gdy pojawia się dziecko i pewno moja trudność dla wielu Pań będzie zrozumiała ponieważ samotny tato spotyka te same trudności i odrzucenie co samotna mama.
Pozdrawiam i oczekuję wiadomości