Dodaj do ulubionych

Türkisch für Anfänger

05.05.09, 08:20
Kogo to kurwa obchodzi? Nie ma juz wazniejszych informacji nad Renem?

Tekst linka
Obserwuj wątek
    • ja.nusz Re: Türkisch für Anfänger 05.05.09, 09:06
      lepian4 napisał:

> Kogo to kurwa obchodzi? Nie ma juz wazniejszych informacji nad Renem?

Kogo? Najwyraźniej ciebie, skoro uznałeś za stosowne wspomnieć o fakcie, który
      pojawia się od wczoraj we wszystkich wiadomościach.
      Tym wątkiem chciałeś poraz kolejny podkreślić swoją turkofobię, która ma
      oczywiście zwykłe podłoże rasistowskie - biedny idiota.
      • mieux Re: Türkisch für Anfänger 05.05.09, 10:43
        Nie dziwię się odczuciom Lepiana.

Chodzi o Niemców w Turcji czy Turków w Niemczech? W tej drugiej sytuacji powinno
        być Duetsch für Anfänger, oczywiście po turecku. To nie ma nic wspólnego z
        rasizmem, tylko dobrymi obyczajami.
        Kiedy jest się u kogoś, należy się dostosować do niego.
        Poprzedni papież wchodząc do świątyni innego wyznania ściągnął buty, bo w
        zwyczaju tej religii było ściąganie butów przed wejściem. Czy było to zachowanie
        niewłaściwe, bo w swojej świątyni nie ściągał?

Lepian oczekuje umiejętności zachowania się. Czy to ma jakiś związek z rasizmem,
        faszyzmem, nacjonalizmem? Bez przesady. Niedługo o rasizm będzie się oskarżać za
        zjedzenie makaronu zamiast rodzimych ziemniaków.
        • ja.nusz Re: Türkisch für Anfänger 05.05.09, 11:34
          mieux napisała:

> Nie dziwię się odczuciom Lepiana.

Nie dziwię się, że nie dziwisz się odczuciom lepiana - na początek wypadałoby
          przeczytać co on napisał.

W którym miejscu lepian komentował wydarzenie samo w sobie? Może zacytujesz?
          Chyba masz coś z oczami.

Jego problemem jest jedynie to, że niemieckie media wogóle śmiały donieść o tym
          co stało się w Turcji - "Kogo to kurwa obchodzi?"
          Czy kogoś to interesuje czy nie jest jego prywatną sprawą.
          Reakcja lepiana była taka a nie inna wyłącznie z tego powodu, że dotyczyła Turków.
          Media codziennie trąbią o jakichś wypadkach, katastrofach czy morderstwach,
          które wydarzyły się tysiące kilometrów od Berlina czy Kolonii - idąc za tokiem
          myślenia lepiana codziennie musielibyśmy się pytać "kogo kurwa to obchodzi?"
          • maria421 Re: Türkisch für Anfänger 05.05.09, 11:40
            Januszku, a Ciebie ta wiadomosc obchodzi czy nie? I dlaczego?
            • ja.nusz Re: Türkisch für Anfänger 05.05.09, 11:57
              maria421 napisała:

> Januszku, a Ciebie ta wiadomosc obchodzi czy nie? I dlaczego?

Mario, odpowiem ci na pytanie, pomimo, że uważam je za głupawe.

Informacje tego typu przyjmuję do wiadomości i podchodzę do tematu bez
              specjalnych emocji. Tak reaguje prawie każdy ze względu na to, że to coś złego
              wydarzyło się daleko od nas.
              Kiedy donoszono o tragedii w Kamieniu Pomorskim reagowałem na to trochę inaczej
              z powodów, chyba nawet dla ciebie Mario, zrozumiałych.
              Wyjaśnij mi proszę dlaczego lepian nie zadał swojego mądrego pytania "kogo to
              kurwa obchodzi", kiedy wszystkie media trąbiły o zamachu na holenderską rodzinę
              królewską?
              • maria421 Re: Türkisch für Anfänger 05.05.09, 12:40
                Januszku, Twoje pytanie do mnie o rozne reakcje Lepiana na rozne wydarzenia jest
                glupawe.
                Ja Ci na nie nie odpowiem, bo nie jestem Lepianem.
                • ja.nusz Re: Mario nie rżnij głupa 05.05.09, 12:46
                  maria421 napisała:

> Ja Ci na nie nie odpowiem, bo nie jestem Lepianem.

To ja ci odpowiem Mario, pomimo że (Jezu, na szczęcie) też nie jestem lepianem.
                  On zadał to pytanie wyłącznie dlatego, że wydarzenie dotyczyło Turcji. Dotarło?
                  • maria421 Re: Mario nie rżnij głupa 05.05.09, 12:55
                    ja.nusz napisał:

> To ja ci odpowiem Mario, pomimo że (Jezu, na szczęcie) też nie jestem lepianem.
                    > On zadał to pytanie wyłącznie dlatego, że wydarzenie dotyczyło Turcji. Dotarło?

To po sie mnie pytasz o to co Lepian mial na mysli jezeli wiesz lepiej od niego?
          • mieux Re: Türkisch für Anfänger 05.05.09, 19:03
            > Nie dziwię się, że nie dziwisz się odczuciom lepiana - na początek wypadałoby
            przeczytać co on napisał.

Lepian jest cierpliwym i wytrwałym mężczyzną, przeczytał tekst o Turkach.
            Sorry, rzeczywiście nawet nie czytałam linka, bo mnie burdy tureckie zupełnie
            nie interesują. Brak zainteresowania takimi zdarzeniami to nie jest rasizm,
            nazizm ani faszyzm. Twoje oskarżenia Lepiana były więc bezpodstawne.

Jeśli Ciebie nie interesują stochastyczne równania różniczkowe to znaczy, że
            jesteś ignorantem? Nie. Czy ja Ci z tego powodu złośliwie odpowiadam i
            przyczepiam łatki?
            Nie dyktuj, kogo co ma interesować, co może drażnić a co nie.
            • gadupa nie interesują stochastyczne równania różniczkowe 05.05.09, 19:14
              Lepian to nudziarz i maruda.
              • mieux filary 05.05.09, 19:19
                Forum ma kilka filarów, a Lepian jest jednym z nich.
                Ma też liczne ozdobniki.
                To wspólna piękna łajba, Gadupo.
              • lepian4 Re: nie interesują stochastyczne równania różnicz 06.05.09, 03:10
                A gadupa to dupa. Powtorze sie, kogo kurwa to obchodzi?
                • gadupa Re: nie interesują stochastyczne równania różnicz 07.05.09, 14:21
                  Gadupa cie poprostu olewa, ciezko to ci przelknac, ale musisz. Im szybciej tym
                  lepiej dla twoich nerwow.
                  hehehe, ale kogo to wogole obchodzi?
            • ja.nusz Re: Türkisch für Anfänger 05.05.09, 19:17
              lepian4 napisał:

> Kogo to kurwa obchodzi? Nie ma juz wazniejszych informacji nad Renem?

mieux napisała:
              > Lepian jest cierpliwym i wytrwałym mężczyzną, przeczytał tekst o Turkach.
              Proponuję więc abyście się umówili i ta wytrwała mężczyzna da ci po pierogu -
              uważajcie, bo w trakcie aktu mogą wpaść przeciwnicy tego procerderu i
              rozpierdolą was granatami - ale kogo to kurwa będzie obchodziło - ot taka sobie
              masakra wśród pojebów rodem z Polski.
              • shabbat.shalom Prawdziwa szarańcza... 05.05.09, 19:32

ja.nusz napisał:
                Cytat...ot taka sobie masakra wśród pojebów rodem z Polski.

××××××××××××××××××

Coraz więcej ich.

Prawdziwa szarańcza...
              • mieux fiksacja medialna 05.05.09, 19:33
                Sam widzisz, że szkodzą Ci informacje o trupach, granatach itp. Fiksuje Ci się
                rzeczywistość.
                Media Tobą sterują. One za swoje posłannictwo uważają wzniecanie niepokoju,
                oburzenia.
                Ja i Lepian to ignorujemy czego i Tobie życzę.
    • maria421 Re: Türkisch für Anfänger 05.05.09, 10:10
      Jak to kogo to obchodzi? Wszystkich nas obchodzi poznanie kultury kraju
      aspirujacego do UE.

• shabbat.shalom Kulturbereicheung... 05.05.09, 10:22
        maria421 napisała: Cytat
        > Jak to kogo to obchodzi? Wszystkich nas obchodzi poznanie kultury kraju aspirujacego do UE.

>--------------------------------->

Niemieckie wesela są niezwykle nudne.

Po przystąpieniu Turcji do UE tu się wreszcie coś zmieni...

Ja się bardzo cieszę z powodu tej Kulturbereicheung...

• lepian4 Re: Kulturbereicheung... 05.05.09, 10:26
          Dwadziescia lat po upadku muru wiemy o Ossis tyle, co przed upadkiem
          muru. Moze by najpierw tutaj zaczac edukacje narodu.

Wracajac do mego pytania: czy takie pierdoly zasluguja na
          najwazniejsze wydarzenie dnia? W Radio pierdola o tym od samego
          rana.
        • lunatix Byles kiedys na tureckim weselu? 05.05.09, 12:47
          Duzo sie wymadrzasz.
          Czekam na odpowiedz.
          • ja.nusz Re: Byles kiedys na tureckim weselu? 05.05.09, 12:54
            lunatix napisał:

> Duzo sie wymadrzasz.
            > Czekam na odpowiedz.

Nie wiem komu stawiasz to pytanie, ale powinieneś je skorygować.
            Ta rozwałka nie była na tureckim lecz na kurdyjskim weselu.
            • lepian4 Re: Byles kiedys na tureckim weselu? 05.05.09, 12:58
              Powiedz to Erdoganowi, niech wreszcie skoryguje granice tego cudnego
              panstwa.
              Nadal nie rozumiem Januszku, dlaczego tyle uwagi poswieca sie temu
              wydarzeniu. Mi nie wystarczy twe upreszczenie, Lepian nie lubi
              Turkow, tudziez para krolweska w Holandii zostala tez brutalnie
              zaatakowana i nikogo nie dziwilo zainteresowanie mediow.
              Co nas moze obchodzic tureckie wesele?
              • ja.nusz Re: Byles kiedys na tureckim weselu? 05.05.09, 13:22
                Ty jesteś tak wrogo nastawiony do Turcji i Turków, że odbiera ci to resztki rozumu.
                Czy to jest tak trudno pojąć, że taka informacja jest jedną z tysięcy, które
                przewijają się przez agencje prasowe i już jutro prawie nikt o tym nie będzie
                się zbytnio rozpisywał.
                Może przeoczyłeś ten drobiazg, że nie chodziło o wesele samo w sobie, a fakt, że
                zginęło na nim 44 ludzi - ale dla ciebie to tylko azjatyckie bydło.
            • maria421 Re: Byles kiedys na tureckim weselu? 05.05.09, 12:59
              Ja na weselu tureckim ani kurdyjskim nie bylam, ale widzialam kiedys orszak
              slubny (turecki? kurdyjski?) przejezdzajacy przepelnionymi samochodami i na
              pelnym gazie przez miasto, przez okna samochodow byli wychyleni mlodziency
              ktorzy z broni palnej strzelali salwy w powietrze.
              • lunatix Re: Byles kiedys na tureckim weselu? 05.05.09, 13:28
                Do szaloma bylo moje pytanie, tylko szalom zrobil strategicznego nura zeby
                przeczekac na swoje ulubione temaciki.

Powroce do tematu.
                Jakbys widziala te zachustkowane stare klempy (bo tak tylko to mozna nazwac),
                siedzace milczaco szeregami pod sciana, i dziko ogladajace sie na wszystkich.
                Uwierz mi, wyszla by z ciebie Polka i odeszlaby ci ochota na egzotyczne wesela.
                p.s.
                Muzulmanskie pastuchy, beduini maja to siebie, ze lubia sobie poudawac samcow i
                potrzelac w powietrze gdy za koze kupia kobiete.
                • shabbat.shalom Sponiewierano honor ... 05.05.09, 14:59
                  lunatix napisał:

CytatDo szaloma bylo moje pytanie, tylko szalom zrobil strategicznego nura zeby przeczekac na swoje ulubione temaciki.

Sponiewierano honor jednego z wielbicieli panny młodej.

Honor jest ważniejszy od życia 44 ludzi.

Trochę więcej honoru przydałoby się i w Niemczech.

Ale tu każdemu przybłędzie w d(...) włażą...

PS1

Mamy obecnie środki do przejrzystej edycji naszych wpisów. Uprzejmie zachęcam do korzystania z tych środków, aby ludzie nie musieli się dopytywać o kogo chodzi...

PS2

Islamskie wesela odbywały się w mojej okolicy. Poniżej 800 gości nigdy nie było...

PS3

lunatix napisał:
                  Cytat...zeby przeczekac na swoje ulubione temaciki.

Też Informeller Mitarbeiter MOSSADU?
                  Na denn. Willkommen im Club!
                  • ja.nusz Re: Wyspał się i już smrodzi 05.05.09, 15:05
                    shabbat.shalom napisała:

Trochę więcej honoru przydałoby się i w Niemczech.
                    >
                    > Ale tu każdemu przybłędzie w d(...) włażą...

No popatrz, a ty jesteś jedyną przybłędą, której nikt w dupę nie chce włazić -
                    może nieumyta?
                    • shabbat.shalom uszczęśliwił naszą community.... 05.05.09, 15:27

Januszek swoim kwiecistym, poetyckim językiem uszczęśliwił naszą community....

CytatNo popatrz, a ty jesteś jedyną przybłędą, której nikt w dupę nie chce włazić -
                      może nieumyta?

-------------------------------------
                      • ja.nusz Re: Nic na to nie poradzę 05.05.09, 16:03
                        Nie przesadzaj staruszku, rynsztokowy język wchodzi automatycznie w klawiaturę
                        na hasło Asiek.
                        • shabbat.shalom Defaults nie chciało się zmieniać? 05.05.09, 18:18
                          ja.nusz napisał:

Cytat Nie przesadzaj staruszku, rynsztokowy język wchodzi automatycznie w klawiaturę na hasło Asiek.
                          ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Klawiatura oczywiście firmowa?

Jeśli wolno spytać?

Defaults nie chciało się zmieniać?
              • lepian4 Re: Byles kiedys na tureckim weselu? 05.05.09, 13:59
                A ja w niedziele pod katedra ogladalem zdjecia z izraelskich
                wiezien, w ktorych mordowani sa Palestynczycy, kobiety i dzieci sa
                tam gwalcone. Nikt o tym nie pisze, choc jest znacznie wiecej ofiar
                niz 44 kurdyjskich Turkow.
                • maria421 Re: Byles kiedys na tureckim weselu? 05.05.09, 14:07

lepian4 napisał:

> A ja w niedziele pod katedra ogladalem zdjecia z izraelskich
                  > wiezien, w ktorych mordowani sa Palestynczycy, kobiety i dzieci sa
                  > tam gwalcone. Nikt o tym nie pisze, choc jest znacznie wiecej ofiar
                  > niz 44 kurdyjskich Turkow.

Zdjecia z hamasowskich wiezien, niestety, nie sa dostepne.
                  • lepian4 Re: Byles kiedys na tureckim weselu? 05.05.09, 15:02
                    A ja widzialem te zdjecie na Klagewand przed katedra. Zreszta
                    przedstawial je byly wiezien, ktory ma obecnie niecale 18 lat,
                    pokrzywione kolana przez rasistowskich straznikow, wylamane zebra,
                    powybijane zeby... Mial i tak wecej szczescia: jego siostra tego juz
                    nie przezyla.
                    • maria421 Re: Byles kiedys na tureckim weselu? 05.05.09, 15:23
                      Lepian, nikt nie popiera tortur.
                      Ale jezeli o torturach mowic , to o wszystkich, nie tylko o tych w Guantanamo, w
                      Abu Graib i w izraelskich wiezieniach.
                      Dla rownowagi proponuje wiec wystawe z wiezien w Gazie, w Iranie czy chocby w
                      Egipcie.
                      • lepian4 Re: Byles kiedys na tureckim weselu? 05.05.09, 16:25
                        Nie twierdze, ze ktokolwiek tutaj popiera tortury. Jest jednak cala
                        masa poprawnie politycznych ofiar, ktore udaja, ze takowych czynow
                        nigdy w narodzie wybranym nie bylo, nie ma i nigdy nie bedzie.
                        Taka postawa jest rownie patologiczna. Zamiast rzeczowej dyskusji na
                        wazne tematy mamy jakies bzdurne relacjie o tureckich weselach.
                        Wspominasz wiezienie w w Guantanamo. Nawet wujek Obama juz nie kwapi
                        sie juz, by to wiezienie zamknac, choc bylo to jego strategiczne
                        Wahlversprechen. Ostatecznie dwoch bylych wiezniow, ktorych nasz
                        laskawca wypuscil na wolnosc, sa juz ponownie scigani. Chlopcy
                        siegneli po dawne argumenty. Moze i o tym powinnismy cos z mediow
                        sie dowiedziec. Zawsze jest to wazniejsza informacja, niz weselne
                        piedoly z okupowanego Kurdystanu. Zalozmy, ze tych ulaskawionych
                        wiezniow dzielni zolnierze z Achse des Guten zlapia. Co powinni z
                        nimi uczynic? Guantanamo jest przeciez beee.

Wroce do pytania: nie ma dzis wazniejszych informacji?
                        • gadupa aaaaaachaaaaa! 05.05.09, 16:50
                          To ty jestes z tych ktorzy chlastaja okresleniem "poprawny politycznie"!

Juz samo okreslenie mowi o wszystkim.
                        • lepian4 Re: Byles kiedys na tureckim weselu? 05.05.09, 17:44
                          Zapomialem tez dodac, ze dzis moglibysmy poswietowac 191. rocznice
                          urodzin Karola Marxa. To tez wazniejsza wiesc od turecko-
                          wiesniaczych wesel. A i nasz Führer mialby tyle radosci!!!
                          • gadupa Re: Byles kiedys na tureckim weselu? 05.05.09, 18:03
                            Co to jest Marx?
                • ja.nusz Re: fakty, fakty, fakty 05.05.09, 14:41
                  Jeżeli nikt o tym nie pisze, to może ty napisz coś więcej. Przytocz jakieś
                  wiarygodne źródła, jakieś linki. Piszesz, że w izraelskich więzieniach mordują
                  Palestyńczyków - to jest na prawdę godne międzynarodowego potępienia -
                  przydałyby się jednak jakieś rzetelne informacje na ten temat. Zeznania
                  zdeklarowanego antysemity niestety tu nie wystarczą.
                  • gadupa Re: fakty, fakty, fakty 05.05.09, 14:55
                    Googlowales?

www.google.de/search?q=Foltern+in+israelischen+Gef%C3%A4ngnissen&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:de:official&client=firefox-a

• koelscher sorry marijsien, 05.05.09, 10:26
        ale to jest demagogiczne pierdolenie...

k-r
    • artur666 Witamy w EU ?...never! 05.05.09, 11:00
      magazine.web.de/de/themen/nachrichten/panorama/8093502-44-Tote-bei-Angriff-auf-Hochzeitsfest-in-der-Tuerkei,cc=000005507900080935021gRB0I.html
      • maria421 Re: Witamy w EU ?...never! 05.05.09, 11:05
        Ech, Artur... Myslisz ze bedziesz mial cokolwiek do powiedzenia na temat
        przyjecia Turcji do UE?
        • artur666 Re: Witamy w EU ?...never! 05.05.09, 11:08
          Zalamalas mnie....

• arschloch-beauty i to sa problemy polskiej diaspory? 05.05.09, 16:47
      Niedobrze sie robi.
      Zaczelam czytac i niedobrze sie robi. wink
      • gadupa Re: i to sa problemy polskiej diaspory? 05.05.09, 16:51
        Kaplica stary,
        niedowartosciowani i zakompleksieni jak zwykle na polskich forach.
        Nic nie zrobisz, za duzo tego bydla.
      • jessi_a Re: i to sa problemy polskiej diaspory? 05.05.09, 21:10
        tak to sa problemy tego forum.
        Jak Ci niedobrze, to dwa paluszki i jedziesz z koksem, tylko uwazaj
        nie zesraj sie przy okazji wink
        • shabbat.shalom Re: i to sa problemy polskiej diaspory? 05.05.09, 21:20
          jessi_a napisała:
          Cytat
          > tak to sa problemy tego forum.
          > Jak Ci niedobrze, to dwa paluszki i jedziesz z koksem, tylko uwazaj nie zesraj sie przy okazji wink

Hat Herr Direktor wieder einen neuen Nick?
    • shabbat.shalom Ale punktualnie o 20.00 h pusto na polskich forach 05.05.09, 20:24

lepian4 napisał:

CytatKogo to kurwa obchodzi? Nie ma juz wazniejszych informacji nad
      Renem?

-------------------------------
      • ja.nusz Re: Ale punktualnie o 20.00 h pusto na polskich f 05.05.09, 20:36
        Nie pierdol Asiek, twoje roczniki oglądają trupy już o 19.00 na ZDF.
        • shabbat.shalom Re: Ale punktualnie o 20.00 h pusto na polskich f 05.05.09, 20:55
          ja.nusz napisał:

> Nie pierdol Asiek, twoje roczniki oglądają trupy już o 19.00 na ZDF.
          ------------------------
      • mieux Re: Ale punktualnie o 20.00 h pusto na polskich f 05.05.09, 20:52
        Oglądanie telewizji publicznej w Polsce to obciach. Są nawet bojkoty
        dziennikarzy, reżyserów, artystów przeciw nazistowskiej linii telewizji.
        TVP1 preparuje informacje, tak więc widzowie są manipulowani.
        • shabbat.shalom Re: Ale punktualnie o 20.00 h pusto na polskich f 05.05.09, 21:07
          mieux napisała:

CytatOglądanie telewizji publicznej w Polsce to obciach.
          --------------------------------------
        • artur666 Re: Ale punktualnie o 20.00 h pusto na polskich f 05.05.09, 21:07
          Z jakiej TV wiesz o tym ze BBC nie cenzuruje?
          A np. wiadomosci z Iraku to co?
          BBC mialo uklad: za "kooperacje" wylacznosc+wyposazenie. Jak czerwona TV za
          nieboszczki komuny. No i pasli nas informacjami o broni ktorej tak w sumie nie bylo.
          Nie wiem wogole jakakolwiek oficjalna stacja czy prasa jest tak naprawde
          obiektywna i wolna. A to co oni twierdza....
          Milego wieczoru.
    • maria421 c.d.n. 07.05.09, 13:21
      Nach dem Tod von 44 Menschen bei dem Massaker in dem südostanatolischen Dorf
      Bilge wächst unter den Angehörigen der mutmaßlichen Täter die Furcht vor
      Racheakten. Insgesamt zwölf Familien hätten deshalb beschlossen, das Dorf zu
      verlassen, berichteten Fernsehsender und Zeitungen am Donnerstag.
      • gadupa Re: c.d.n. 07.05.09, 13:28
        Swolocz, napierw cos zrobia, pozniej sie zastanawiaja co. Niech uciekaja cale
        zycie w nagrode!
      • shabbat.shalom upodobanie do folkloru... 07.05.09, 13:51
        maria421 napisała lakonicznie bez podania źródeł: c.d.n.
        CytatNach dem Tod von 44 Menschen bei dem Massaker in dem südostanatolischen Dorf
        Bilge wächst unter den Angehörigen der mutmaßlichen Täter die Furcht vor
        Racheakten. Insgesamt zwölf Familien hätten deshalb beschlossen, das Dorf zu
        verlassen, berichteten Fernsehsender und Zeitungen am Donnerstag.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

W mojej ulicy żyje ponadprzeciętnie wielka ilość zaścianków ze wschodnio-południowej Anatolii.

Profilaktycznie zamówiłem sobie kurtkę kuloodporną.

I stary hełm wehrmachtowy...

Ciekawym będę tłumaczył, że to takie moje nowo odkryte upodobanie do folkloru...

Aby nie było żadnych niedomówień, ja jestem nadal za multikulti...

A po za tym: To był Einzelfall...

(To znaczy się, z taką lekko podwyższoną ilością nieboszczyków...)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka