koelscher 02.07.09, 21:13 - tak trzymac ! k-r www.n-tv.de/politik/Italien-erlaubt-Buergerwehren-article394264.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thunder-mug Re: Bravo, Silvio -Następny się załtował... 03.07.09, 11:46 Jeckowiak pochwala originalny włoski faszyzm. Cytattak trzymac ! ----------------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Bravo, Silvio -Następny się załtował... 03.07.09, 12:06 Wiem, że jako były ubek tęskni za przasłuchaniami, ale może pozwoli, że jemu zadam kilka pytań oraz: thunder-mug napisała: > NPD, to Twoim zdaniem dobra partia albo zła partia? Czy takie pytanie może zostać zadane przez normalnego człowieka? Odpowiedź brzmi: Nie takie pytanie może zadać jedynie osobnik stuknięty. > Dlaczego izraelski nacjonalizm jest dobry a inne nacjonalizmy nie są dobre? A kto twierdzi, że izraelski jest dobry? Znów zadał pytanie, które potwierdza jego bezmózgowie. Jak widać mamy do czynienia z kreaturą pod nazwą "przypadek beznadziejny". Odpowiedz Link
thunder-mug jedyna “Demokracja na Bliskim Wschodzie”... 03.07.09, 14:18 Dlaczego jedyna “Demokracja na Bliskim Wschodzie” nie troszczy się o imigrantów? CytatSie drängen sich in den Kähnen, scheuen selbst die Todesgefahr nicht: Jedes Jahr flüchten Tausende aus Afrika. Ihr Zielort: die italienische Insel Lampedusa, für viele das Tor zur Hoffnung. www.sueddeutsche.de/panorama/431/453126/text/ Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Bravo, Silvio - 03.07.09, 11:50 Jakoś z tym problemem muszą walczyć, dlatego wymyślili co wymyślili. Wiadomo, że temat jest na tyle skomplikowyny, że trudno byłoby znaleźć idelane rozwiązanie. Dlatego nie poprę hasła "Barvo Silvio" ponieważ ustawa zmusza urzędników państwowych do kapusiostwa. Czas pokaże co ta decyzja jest warta. Odpowiedz Link
thunder-mug Sprawa zostanie załatwiona z włoskim pragmatyzmem. 03.07.09, 12:25 ja.nusz napisał: CytatCzas pokaże co ta decyzja jest warta. Sprawa zostanie załatwiona z włoskim pragmatyzmem. Imigranci z Bella Italia dostaną bezpłatne bilety do Dojczlandu... A w Dojczlandzie znajdzie się na pewno dosyć Winkel Adwokatów, którzy znajdą odpowiednie paragrafy, że im się należy Hartz IV i inne odszkodowania za niemiecki kolonializm z czasów Cesarstwa Niemieckiego... To ta trauma kolonialna nie pozwala na rozkwit ich Heimatlandów... Panie mecenasie Hałtura z Berlina! Praca czeka na Pana! Odpowiedz Link
jessi_a Re: Bravo, Silvio - 03.07.09, 13:26 a ja popieram, bo nauczyciele sa z kapusiostwa wylaczeni Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Bravo, Silvio - 03.07.09, 13:34 jessi_a napisała: > a ja popieram, bo nauczyciele sa z kapusiostwa wylaczeni > A popieraj sobie - w końcu jest demokracja. Demokracja: www.youtube.com/watch?v=rFhuGilu710 Odpowiedz Link
koelscher powiedziac 03.07.09, 15:18 "ustawa zmusza urzędników państwowych do kapusiostwa" to to samo, co powiedziec "nie powinno byc w kodeksie karnym deliktow sciganych z urzedu". Myle sie ? k-r Odpowiedz Link
ja.nusz Re: powiedziac 03.07.09, 15:33 Zapis o ściganiu niektórych przestępstw z urzędu istnieje od dawna. Bez zapisu o obowiązku o donoszenia żyli tyle lat i nagle doszli do wniosku, że jest konieczny? Jeżeli ten obowiązek donoszenia jest taki potrzebny, to dlaczego nauczyciele są z niego zwolnieni? Nie wiem jak jest to rozwiązywane w innych krajach dotkniętych tym samym problemem, ale wydaje mi się, że radzą sobie bez ustawowego zmauszania urzędników do donosicielstwa. Odpowiedz Link
koelscher Re: powiedziac 03.07.09, 16:19 Du hast recht. Ich habe angonommen, die Anzeige- bzw. Pflicht zur Ermittlungsaufnahme würde sich lediglich auf die Staatsanwaltschaft erstrecken. k-r Odpowiedz Link
thunder-mug Dalsze niezbite dowody... 03.07.09, 14:08 Dalsze niezbite dowody grasującego od lat oryginalnego włoskiego faszyzmu CytatDie Deportationen hielten auch an, als bekannt wurde, dass vor der Küste Tunesiens ein völlig überladenes Flüchtlingsboot mit über 70 Menschen an Bord auseinander brach und sank. Nur elf Flüchtlinge konnten gerettet werden, 17 Leichen wurden geborgen, 47 Personen blieben vermisst. An Bord waren hauptsächlich Marokkaner und einige Tunesier, die nach Italien fliehen wollten. Insgesamt sind in diesem Jahr schon mehrere Hundert Flüchtlinge im Mittelmeer ertrunken, insgesamt haben in den letzten zehn Jahren nach offiziellen Zahlen 5.000 Menschen ihre Flucht nach Europa auf seeuntüchtigen Booten mit dem Leben bezahlt. Die Dunkelziffer dürfte um ein Vielfaches höher liegen www.wsws.org/de/2004/okt2004/ital-o08.shtml Dlaczego katolicy na tym forum pochowali swoje głowy w piasek? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Dalsze niezbite dowody... 03.07.09, 14:20 Czy Asiek mógłby sprecyzować o co mu biega - czy może po prostu słoneczko za mocno pogrzało w czerep? Odpowiedz Link
thunder-mug Ilu Absztyfikantów działa w Bella Italia? 03.07.09, 14:46 ja.nusz napisał: Cytat> Czy Asiek mógłby sprecyzować o co mu biega - czy może po prostu słoneczko za mocno pogrzało w czerep? ---------------------------------------- Odpowiedz Link
thunder-mug Re: Dalsze niezbite dowody... 03.07.09, 15:33 ja.nusz napisał: > Czy Asiek mógłby sprecyzować o co mu biega - czy może po prostu słoneczko za > mocno pogrzało w czerep? ------------------------------------------ Odpowiedz Link
thunder-mug Słoneczko w Bella Italia... 03.07.09, 15:51 ja.nusz napisał: > A jednak słocneczko. ---------------------------------- Odpowiedz Link