jureek 25.07.09, 13:45 Fajną stronę znalazłem właśnie: www.radroutenplaner.hessen.de/ Obejmuje też tereny sąsiednich landów. Przyjemnego pedałowania życzę. Jura Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jureek Re: Dla cyklistów 25.07.09, 14:27 jureek napisał: > Fajną stronę znalazłem właśnie: > www.radroutenplaner.hessen.de/ Za szybko pochwaliłem tę stronę. O ile trasie w Taunusie całkiem rozsądnie mi wyliczał, to gdy wprowadziłem trasę Wiesbaden - Kolonia, to zamiast poprowadzić mnie piękną (i bez wzniesień) drogą rowerową nad Renem (Lorelei i dalej przez Koblencję), to prowadzi mnie przez jakieś góry i dziury. I jak tu ufać nawigacji? Jura Odpowiedz Link
lepian4 Re: Dla cyklistów 25.07.09, 15:02 Moze, zgodnie z wola autorow tej strony, planuj wycieczki tylko w Hessen, a nie w NRW? Odpowiedz Link
jureek Re: Dla cyklistów 25.07.09, 15:43 lepian4 napisał: > Moze, zgodnie z wola autorow tej strony, planuj wycieczki tylko w Hessen, a > nie w NRW? Z Wiesbaden do Frankfurtu (w całości w Hesji, żebyś się już nie dopierdalał) też prowadzi mnie przez jakieś pola zamiast piękną drogą nad Menem. A te drogi znam jak własną kieszeń, więc mam podstawy do oceny. Po prostu wydaje mi się, że twórcy strony nie uwzględnili w swoim algorytmie podjazdów i zjazdów. Gdy mam do wyboru drogę wzdłuż rzeki (czyli po płaskim w zasadzie) i drogę co prawda krótszą, ale przez pola, bez osłony przed wiatrem i jeszcze z podjazdami i zjazdami, to wybieram tę pierwszą. Jura Odpowiedz Link
jureek Re: Dla cyklistów 25.07.09, 15:49 jureek napisał: > Po prostu wydaje mi się, że > twórcy strony nie uwzględnili w swoim algorytmie podjazdów i zjazdów. Gdy mam d > o > wyboru drogę wzdłuż rzeki (czyli po płaskim w zasadzie) i drogę co prawda > krótszą, ale przez pola, bez osłony przed wiatrem i jeszcze z podjazdami i > zjazdami, to wybieram tę pierwszą. Wycofuję się z tej krytyki. Znalazłem po lewej opcję: "Steigungen möglichst vermeiden" i teraz wszystko jest OK. Jura Odpowiedz Link
lepian4 Re: Dla cyklistów 25.07.09, 16:35 Jureek, znowu zaczynasz. Nie podobala ci sie trasa do Kolonii. Nawet jesli wybierzesz opcje ze wzniesieniami, omijasz na nadrzecznych zadupiach najwieksze atrakcje, typu Königswiner. Linz... Tajemniczo omija sie Remagensbrücke. A niby czemu. bo w 1945 roku jednostki Wehrmachtu zaciekle bronily ta rzeczna przeprawe, to ty, teraz musisz to miejsce omijac? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Dla cyklistów 25.07.09, 17:01 lepian4 napisał: > Jureek, znowu zaczynasz. Nie podobala ci sie trasa do Kolonii. Nawet jesli > wybierzesz opcje ze wzniesieniami, omijasz na nadrzecznych zadupiach > najwieksze atrakcje, typu Königswiner. Linz... Tajemniczo omija sie > Remagensbrücke. A niby czemu. bo w 1945 roku jednostki Wehrmachtu zaciekle > bronily ta rzeczna przeprawe, to ty, teraz musisz to miejsce omijac? Jak już rżnie takiego oblatanego, to powinien wiedzieć, że nie istnieje coś takiego jak "Remagensbrücke". Odpowiedz Link
lepian4 Re: Dla cyklistów 25.07.09, 18:17 No popatrz, swityni w Jerozolimie tez juz nie ma, a po obu stronach muru odprawia sie nadal obrzadki religijne. Wygugluj sobie Remagensbrücke- Museum, moze wtedy lepiej zrozumiesz, o czym jest mowa. Ostatecznie napisz do Arte, by zrobili nocna dokumentacje na ten temat. Moze wtedy bedziesz mogl cos wiecej na ten temat powiedziec. Wyjasniej tez Jureekowi, ze gdy bedzie juz wzdluz Renu przemierzal swym wehikulem, to niech wie, ze cos takiego, jak Limes tez nie istnieje. Te liczne tabliczki wzdloz Renu to tylko propaganda Niemiaszkow Odpowiedz Link
jureek Re: Dla cyklistów 25.07.09, 18:34 lepian4 napisał: > No popatrz, swityni w Jerozolimie tez juz nie ma, a po obu stronach muru > odprawia sie nadal obrzadki religijne. Wygugluj sobie Remagensbrücke- Museum, > moze wtedy lepiej zrozumiesz, o czym jest mowa. Za Twoją radą pogooglowałem i zrozumiałem tyle, że była Brücke von Remagen, ale nie było żadnej Remagensbrücke. I w ten sposób Google okazało się nieprzychylne Lepianowi. Jura Wyniki wyszukiwania dla pisowni preferowanej przez Lepiana: tiny.pl/hhc9s tiny.pl/hhc96 tiny.pl/hhc9b Wyniki wyszukiwania dla "Brücke von Remagen": tiny.pl/hhcwq Odpowiedz Link
lepian4 Re: Dla cyklistów 26.07.09, 11:44 No to sie wzruszylem! Jureek, powoli stajesz se taki sam, jak twoj podopieczny. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Nic nowego 26.07.09, 12:48 Lepian jak zwykle - naopowiadał bzdur a teraz rżnie głupa. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Nic nowego 26.07.09, 17:47 Dlugo czekales i sie doczekales okazji. Niemniej twego Freunde Schöner Götter Funken nikt nie jest w stanie pobic. Pa, gluptasku! Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Nic nowego 26.07.09, 18:21 lepian4 napisał: > Dlugo czekales i sie doczekales okazji. Niemniej twego Freunde Schöner Götter > Funken nikt nie jest w stanie pobic. Pa, gluptasku! Ja nie musiałem czekać na nic - bzdury wypisujesz na okrągło. A różnica jest taka, że ja wtedy nie miałem problemu z przyznaniem, że błędnie wykopiowałem z Googla - ty natomias 2 dni wiłeś się jak gówno przerębli. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Nic nowego 26.07.09, 20:05 Koles, podaj ta strone. Posmiejemy sie wszyscy razem. Pewnie jest to tez www.arte.de? Z ciekawosci zajrzalerm do googla. Znalazlem jedynie: www.youtube.com/watch?v=PBJpmcL2XMA[url=https://www.youtube.com/watch? v=PBJpmcL2XMA]Lyrics to Oli B.: Freunde Schöner Götter Funken by J.B.O[/url] Nie obraz sie, ale Oli B. wlasnie tym utworem przesmiewal sie z takich koneserow sztuki, jak ty. O zgrozo, napisalem zle, stalo sie. W przeciwienstwie do ciebie, nie bede stroil glupa, ze jest inaczej. O ile dobrze pamietam, byles na tym koncercie Ludwiga B. Wtedy tez nie wspominales, ze jedynie googlowales?. Sladem Jureeka brniesz w przepas obledu. Dwoch nieomylnych antyfaszystow! Ty, nasz guru wiedzy tajemnej byles na koncercie Ludwiga B. Sam o tym z duma opowiadales? Odpowiedz Link
lepian4 Re: Nic nowego 26.07.09, 21:34 Q.M.! Nawet linku poprawnie wkleic nie potrafie! Neuer Versuch Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Dla cyklistów 25.07.09, 20:31 Lepianie, jesteś zwykłym niedouczonym parafaszystowskim wypirdkiedkiem PRL-u. Remagensbrücke i Remagensbrücke-Museum istnieją jedynie w twojej brunatnej wyobraźni - dziadek chyba był góra kapralem - tfu!! Odpowiedz Link
lepian4 Re: Dla cyklistów 25.07.09, 16:11 Jureek, bedzie ci sie podobac: Multikulti laski in Siegburg am Turm Siegburg zima Najpozniej w Koblencji zrozumiesz, ze mozna dotrzec do Koloniii inaczej Limburger Dom, jeszcze dzwoni, ale Neubürger zatroszcza sie, by to upierdliwe walenie nie mialo juz miejsca Impresje z Limburga. Fajnie jest tu, ale meczetow brak. Bedziesz mial co robic. itd Polecam google maps. W ten sposob mozesz przyjrzec sie zachowaniom tubylcow W kontekscie gor i dziur pragne przypomniec, ze twoj slaski krajan przed laty opisywal ow stan slowami: O Täler weit, o Höhen, O schöner, grüner Wald, Du meiner Lust und Wehen Andächtger Aufenthalt. Da draußen, stets betrogen, Saust die geschäftge Welt; Schlag noch einmal die Bogen, Um mich, du grünes Zelt. Machs gut und vergiss nicht, schön durch die Hose zu atmen. Odpowiedz Link
thunder-mug Proszę krótką odpowiedz! 25.07.09, 15:19 A ja bym chciał na sam przód wiedzieć jakie były rzeczywiste intencje założyciela niniejszego wątka? Tak ni stąd, ni zowąd nie zakłada się wątka o wycieczkach rowerowych. Coś się za tym musi ukrywać! Są w planie wycieczek uwzględnione miejsca martyrologi narodu żydowskiego? Tak albo nie? Proszę o krótką odpowiedz! A poza tym, jest plan wycieczek rowerowych w ogóle uzgodniony z Zentralrat der Kaschuben in Deutschland? Ja oder Nein? Odpowiedz Link
jureek Re: krótko i szczerze 25.07.09, 15:27 thunder-mug napisała: > A ja bym chciał na sam przód wiedzieć jakie były rzeczywiste intencje założycie > la niniejszego wątka? Ponieważ jestem chwalipiętą, to chciałem pochwalić się, że wybieram się rowerem do Kolonii. A że przy okazji Asiek znowu dał wyraz swoim obsesjom, to taki niezamierzony, lecz jakże piękny skutek uboczny. Jura Odpowiedz Link
fan.club A propos rzekomych obseseji 25.07.09, 18:00 Kto tu rozpczął wątek o cyklistach, ha? Trzeba było neutralnie o rowerzystach pisać a nie wyjeżdżać z cyklistami... Odpowiedz Link
jureek Re: A propos rzekomych obseseji 25.07.09, 18:14 fan.club napisał: > Kto tu rozpczął wątek o cyklistach, ha? > Trzeba było neutralnie o rowerzystach pisać a nie wyjeżdżać z > cyklistami... Dobre! ROTFL )) Jura Odpowiedz Link
maria421 Re: A propos rzekomych obseseji 25.07.09, 20:58 fan.club napisał: > Kto tu rozpczął wątek o cyklistach, ha? > Trzeba było neutralnie o rowerzystach pisać a nie wyjeżdżać z > cyklistami... Wszystko jedno cyklisci czy rowerzysci - watek i tak jest o pedalowaniu Ale uwaga: honi soit qui mal y pense Odpowiedz Link
lepian4 Re: Proszę krótką odpowiedz! 25.07.09, 15:35 Guglujac www.radroutenplaner.hessen.de/, podkresle Hessen, oczekuje informacji o Hessen. Nie o NRW. Zreszta trasa, ktora mi wyskoczyla, wcale nie byla taka zla. Trasa jest dluga, wiec w miasteczkach mozna sie januszkowo zalatwic, a dalej to juz tylko piekne lasy pola... Siegried tam tez sie blakal, meczety juz stoja!! Kryminalna ukrainka, Tanja Ott, juz siedzi w wiezieniu, wiec nie ma juz zagrozenia ze strony tubylcow. Polecam goraco Wahner Heide. Nie dosc, ze przyroda jest wyjatkowa, to fajne laski sie tam latem opalaja. Pod warunkiem, ze jest slonce. Odpowiedz Link