gajasirocco 23.09.06, 08:09 No i nadeszła- nasza piękna polska jesień! A wraz z nią wyjazdy (lub powroty) do cudownych krajów arabskich...no a od jutra Ramadan! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gajasirocco Re: jaka jest teraz w Polsce pogoda? / bt 30.09.06, 09:02 Cieplutko, słonecznie...czeka na Ciebie ładna pogoda! Odpowiedz Link
tetys Re: jaka jest teraz w Polsce pogoda? / bt 30.09.06, 21:06 Miss Libanu w półfinale MISS WORLD 2006 - zobaczymy jak jej pójdzie - trzymajmy kciuki za przedstawicielke świata arabskiego:) Odpowiedz Link
gajasirocco Byłam z Małym Księciem na Saharze.... 30.09.06, 21:12 A ja zamiast Missek obejrzałam sobie Małego Księcia....przepiękne i na Saharze! Miejmy nadzieję, iż Beduinka dotarła już do Egiptu i za parę dni zjawi się w Karawanseraju! Trzymam kciuki, by końcówka podróży była pomyślna! Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Jesienne pogaduszki 01.10.06, 08:51 Biegnę na siłownię (raczej jadę rowerkiem)....a co porabiają nasi forumowicze? MIłego "niedzielowania"- owocnego wypoczynku, nabrania sił, odreagowania wszelkich stresów...Do usłyszenia na forum, bo już od 10,00 otwieramy Karawanseraj! Odpowiedz Link
niqaab Re: Jesienne pogaduszki 01.10.06, 11:24 Co robia Forumowicze? No ja własnie skończyłam gotować chak choukę a rodzina juz się do niej dobrała. A po południu pakowanie - i do Warszawy. Wieczorkiem lektura - wygrzebałam u rodziny ksiązkę o francuskiej lekarce, która pojechała do Jemenu. Polecam.Miłej niedzieli:) Odpowiedz Link
gajasirocco Do niqaab: 01.10.06, 11:43 Życzę więc owocnego pakowania, spokojnej podróży i do zobaczenia w stolicy na jakimś naszym minizlociku! A wieczorkiem miłej lektury! Odpowiedz Link
tetys Re: Do niqaab: 01.10.06, 12:05 Co porabiają? Na śniadania wypiekają sobie pite, uczą się, męczą i odliczają dni do wakacji:) Odpowiedz Link
elapietrusiak Re: Do niqaab: 04.10.06, 14:11 do matury próbnej poki co ;| a wakacje ? a co to są wakacje ?? ;) Odpowiedz Link
gajasirocco Do Tetyska: 06.10.06, 18:56 A co porabia nasz Tetysek? Czy wybierasz się jutro na jakąś manifestację? A może poplotkujesz z nami o krajach arabskich? Smutno bez Ciebie! Zrób sobie przerwę w nauce! A Beduinka marzy, by Cię poznać osobiście, więc zrobimy jakiś minizlocik na który Cię już teraz serdecznie zapraszam! Odpowiedz Link
beduinka Re: Jesienne pogaduszki 06.10.06, 19:04 właśnie przeczytałam horoskop dla siebie: "Pełnia Księżyca w znaku Barana (7 października) uświadomi Ci, że warto wystartować z nowymi postanowieniami i zacząć wszystko od nowa. Możesz wyruszyć w daleką podróż i odkryć nowy cel w zyciu." no i spodobało mi się... może naprawdę nadszedł czas na jakąś daleką podróż?? Odpowiedz Link
konraad_g Re: Jesienne pogaduszki 06.10.06, 21:14 Kraje arabskie zwiedzone... to może teraz coś z dalekiego wschodu :D Jakaś Japonia? ;> A może Chiny... ;D Odpowiedz Link
beduinka Re: Jesienne pogaduszki 06.10.06, 21:29 konraad_g napisał: > Kraje arabskie zwiedzone... to może teraz coś z dalekiego wschodu :D Jakaś Japo > nia? ;> A może Chiny... ;D jeszcze mi wiele pozostało - ciągnie mnie do Jemenu, Omanu, Algierii, ale także z powrotem do miejsc, które widziałam i za nimi tęsknię Odpowiedz Link
tetys Re: Jesienne pogaduszki 07.10.06, 08:03 Beduinko, dopiero wróciłaś z dalekiej i długiej podróży;) Odpowiedz Link
beduinka Re: Jesienne pogaduszki 07.10.06, 09:42 tetys napisał: > Beduinko, dopiero wróciłaś z dalekiej i długiej podróży;) a mogę na krótką?? Odpowiedz Link
gajasirocco Do Beduinki: 07.10.06, 10:33 ...ale na całkiem króciutką...np do Karawanseraju (miło Cię gościć, słuchać Twych opowieści, oglądać zdjęcia- są super- wszystkim polecam!) Odpowiedz Link
beduinka Re: Do Beduinki: 07.10.06, 15:29 gajasirocco napisała: > ...ale na całkiem króciutką...np do Karawanseraju no to wyruszam w tę podróż do Karawanseraju :)))))))) Odpowiedz Link
gajasirocco Do Beduinki: 16.10.06, 17:35 Gdzie jesteś i jak było na wczorajszej inauguracji CKAfryki? Odpowiedz Link
vanilla_eyes Re: Do Beduinki: 16.10.06, 19:59 Centrum Kultury Afrykanskiej w Wawie, wczoraj bylo otwarcie i Beduinka zostala oddelegowana ;] Odpowiedz Link
gajasirocco Do Chaladii: Oj-nie czytasz dokładnie wątków! 16.10.06, 20:03 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10662&w=48791059&a=50364592 Odpowiedz Link
beduinka Re: Do Beduinki: 16.10.06, 21:23 gajasirocco napisała: > Gdzie jesteś teraza w domu... wcześniej pisałam coś będąc na UW > i jak było na wczorajszej inauguracji CKAfryki? fajnie... przemowy, poczęstunek, muzyka i tańce Odpowiedz Link
elapietrusiak Re: Jesienne pogaduszki 20.10.06, 21:59 witam Was! a ja włąsnie wróciąłm z przepięknych Karkonoszy, nóg nie czuje, to znaczy czuje, ale wiecei jak to sie czuje po 3 dniach codziennej bieganiny po górach ;) Góry sa najpiekniejsze i najbardziej przyjazne człwoiekowi podczas słonecznej jesieni! ( udały się nam te 3 ,bezdeszczowe dni!) pozdrawaim serdecznie!! ;D Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Jesienne pogaduszki 20.10.06, 22:10 Brakowało nam Ciebie...."Góralko"- wypoczywaj i do miłego usłyszenia! Odpowiedz Link
beduinka Re: Jesienne pogaduszki 20.10.06, 22:16 elapietrusiak napisała: > witam Was! > > a ja włąsnie wróciąłm z przepięknych Karkonoszy, nóg nie czuje, to znaczy > czuje, ale wiecei jak to sie czuje po 3 dniach codziennej bieganiny po górach ; > ) > Góry sa najpiekniejsze i najbardziej przyjazne człwoiekowi podczas słonecznej > jesieni! ( udały się nam te 3 ,bezdeszczowe dni!) > > pozdrawaim serdecznie!! ;D to nie wiedziałam, że wolne dni od nauki teraz są?? cieszę się, że miło spędziłaś czas Odpowiedz Link
elapietrusiak Re: Jesienne pogaduszki 20.10.06, 22:23 oj Mireczko, Mireczko, to była leglana wycieczka szkola ;)) ostatnia taka, zeby sie odsterowac przed matura... ( za niecały m-c probna;|) idę leczyć nózki! spokojnej, jesiennej nocy życzę wszystkim forumowiczom! ;) Odpowiedz Link
beduinka Re: Jesienne pogaduszki 20.10.06, 22:54 elapietrusiak napisała: > oj Mireczko, Mireczko, to była leglana wycieczka szkola ;)) ostatnia taka, > zeby sie odsterowac przed matura... ( za niecały m-c probna;|) > usprawiedliowna jesteś :) Odpowiedz Link
tetys Re: Jesienne pogaduszki 21.10.06, 09:04 A mi brakuje czasu na forum, na wszystko, mam tyle nauki...Ale pocieszam się, że ferie zimowe już niedługo;) Odpowiedz Link
beduinka Re: Jesienne pogaduszki 21.10.06, 09:34 tetys napisał: > A mi brakuje czasu na forum, na wszystko, mam tyle nauki...Ale pocieszam się, ż > e > ferie zimowe już niedługo;) Tetysek jest kujonem :))))))) Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Jesienne pogaduszki 21.10.06, 10:23 Tetysek jest pod moją szczególną ochroną, więc nie próbuj się przyczepiać! (moja nie-kujonko!) Odpowiedz Link
beduinka Re: Jesienne pogaduszki 21.10.06, 10:29 gajasirocco napisała: > Tetysek jest pod moją szczególną ochroną, więc nie próbuj się przyczepiać! zrozumiano > (moja nie-kujonko!) toć to też jest sztuką - nie uczyć się, a mnie dobre oceny :))))) Odpowiedz Link
beduinka Re: Jesienne pogaduszki 28.10.06, 10:38 wysłałam Gaję do Egiptu... będziemy mieli trochę spokoju ja we wtorek wyjeżdżam na Litwę - będziecie mieć jeszcze więcej spokoju :))) Odpowiedz Link
elapietrusiak Re: Jesienne pogaduszki 28.10.06, 12:15 uuuu :( to kto dzisiaj będzie ze mna oglądał film o Egipcie ?? ale Wam doobrze!! ;) pozdrawaim! ;) Odpowiedz Link
beduinka Re: Jesienne pogaduszki 28.10.06, 12:22 elapietrusiak napisała: > uuuu :( to kto dzisiaj będzie ze mna oglądał film o Egipcie ?? Gaja wybrała opcję - przeżyj to sam Odpowiedz Link
tetys Re: Jesienne pogaduszki 28.10.06, 13:20 Elu, no przyjeżdzaj do mnie, obejrzymy:) Odpowiedz Link
beduinka zmiana czasu z letniego na zimowy! ile razy?? 29.10.06, 22:57 Był czas letni. Jestem wśród Palestyńczyków w Nablusie, gdy zmieniamy go na zimowy. Gdy przejeżdżam do Jerozolimy okazuje się, że Palestyńczycy działają według czasu zimowego, a Izraelczycy wg letniego. Ja miałam znajomych po obu stronach, co powodowało, że się trochę gubiłam przy ustalaniu godzin spotkań. Gdy wyjeżdżam z Jerozolimy do Beersheva i Eilatu zmieniam w zegarku czas na letni - bo taki u nich panuje. Gdy przejeżdżam z Izraela do Egiptu - okazuje się, że tam już trwa zima (więc czemu tak gorąco?). A więc znowu przestawiam zegarek na czas zimowy. Gdy lecę do Polski - trafiam na czas letni (lecz dzięki temu, że w Egipcie jest czas zimowy (gorąco jak to w zimie), a w Polsce letni (zimno jak to w lecie) nie muszę przestawiać zegarka, bo jest ta sama godzina), a dzisiaj przestawialiśmy czas na zimowy... skomplikowane to było Odpowiedz Link
beduinka czyżby jesień znowu nastała? 05.07.07, 21:38 czyżby jesień znowu nastała? nie mogę się już w tej pogodzie połapać... czasem wszystkie pory jednak dnia występuja, nie wiadomo, jaka pogoda czeka nas nie tylko następnego dnia, ale w następną godzinę a dzisiaj to była już pogoda typowo jesienna przeczytajcie sobie coś takiego forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=69&w=65326842&v=2&s=0 Odpowiedz Link
elapietrusiak Re: Klątwa penisa 19.07.07, 19:54 "(...)co pokazuje, że ta choroba przenosi się wyłącznie drogą kulturową. Musisz skądś się najpierw dowiedzieć, że istnieje takie zagrożenie, żeby móc się go obawiać." dobre! :P Odpowiedz Link
beduinka jak tam zlota polska jesien? 21.09.07, 16:33 no bo dzisiaj chyba poczatek kalendarzowej jesieni Odpowiedz Link
gajasirocco Dopiero dziś jesień o 11,51-słoneczna, piękna... 23.09.07, 11:12 Dziś o 11,51 Słonce znajdzie się w punkcie równowagi jesiennej i wejdzie w znak Wagi. To oznacza, że musimy się pożegnać z latem- rozpoczyna się własnie astronomiczna jesień. Przedłużenie lata będziecie mieli jeszcze ze mną PODCZAS WYPADÓW DO JORDANII, w cudownym Egipcie, Tunezji, Maroku, Syrii... A naszą Beduinkę przywita jutro słoneczna pogoda! Do miłego zobaczenia już za 1 dzionek! Odpowiedz Link
tetys Re: Jesienne pogaduszki 27.09.07, 11:47 Jak tam, Beduinko? Planujesz już coś? :) Ja ostatnio trochę zajmuję się wolontariatem(np. w biurze maratonu warszawskiego, było dużo francuzów [cześć może arabskiego pochodzenia] ale chyba nie było nikogo z krajów arabskich), jutro pracuję w centrum dla "taniec na lodzie" na takim happeningu, na arabski czasem chodzę do Jakuba, a poza tym wczoraj ktoś ukradł mi portfel, heh. :) Odpowiedz Link
beduinka Re: Jesienne pogaduszki 27.09.07, 15:11 tetys napisał: > Jak tam, Beduinko? w porządeczku... > Planujesz już coś? :) na razie dochodzę do siebie... > Ja ostatnio trochę zajmuję się wolontariatem(np. w biurze maratonu > warszawskiego a maratun już był czy dopiero będzie? , było dużo francuzów [cześć może arabskiego pochodzenia] ale chyb > a > nie było nikogo z krajów arabskich), jutro pracuję w centrum dla "taniec na > lodzie" na takim happeningu, o fajnie... a co tam robisz? > na arabski czasem chodzę do Jakuba, a poza tym jak idzie nauka? może najpierw naucz się rosyjskiego, żebyś mógł go rozumieć :-) > wczoraj ktoś ukradł mi portfel, heh. :) oj ty moje biedactwo... mam nadzieję, że straty nie są za duże... Odpowiedz Link
tetys Re: Jesienne pogaduszki 27.09.07, 15:48 > Maraton był w niedzielę > > , było dużo francuzów [cześć może arabskiego pochodzenia] ale chyb > > a > > nie było nikogo z krajów arabskich), jutro pracuję w centrum > dla "taniec na > > lodzie" na takim happeningu, > > o fajnie... a co tam robisz? W biurze zawodów wydawałem zawodnikom numery startowe, chipy, koszulki, gadżety itd, informacje- bardzo fajna praca. Mieliśmy np. wycieczkę 49 osób na raz z Tajwanu, dużo innych obcokrajowców, i nie raz trzeba było w 4 językach na raz rozumieć i tłumaczyć;) > jak idzie nauka? może najpierw naucz się rosyjskiego, żebyś mógł go > rozumieć :-) Grupa zaczyna, wiec na razie tam się nudzę trochę... Przyjdź któregoś dnia, może go przepytasz trochę;)) Odpowiedz Link
tetys Koniec frypowania? 28.09.07, 10:29 Od dziś z frype można wysyłać smsy tylko do znajomych z listy i max. 10 dziennie.... :/ Odpowiedz Link
beduinka Re: Koniec frypowania? 28.09.07, 10:38 tetys napisał: > Od dziś z frype można wysyłać smsy tylko do znajomych z listy i max. 10 > dziennie.... :/ nie od dziś my to z Gają już wczoraj zauważyłyśmy i bardzo z tego powodu rozpoczamy, bo namiętnie frypowałyśmy Odpowiedz Link
beduinka Ida wybory. Nie da sie tego ukryc.... 29.09.07, 19:12 Ida wybory. Nie da sie tego ukryc. Trzeba uratowac ten Kraj. Dlatego powstala akcja "Schowaj Babci dowód". Podaj dalej, to nie jest lancuszek tylko ratowanie tego panstwa! Odpowiedz Link
beduinka Kara za "Schowaj babci dowód" 06.10.07, 22:19 wiadomosci.o2.pl/?s=257&t=413435 Odpowiedz Link
tetys HC WinterCamp 04.10.07, 20:43 HC Winter Camp odbędzie się w tym roku w Istambule:)) Mam bardzo ochotę pojechać... kto wie, kto wie... Beduinko, a Ty zamierzasz ponownie spędzić sylwestra w Turcji? Odpowiedz Link
beduinka Re: HC WinterCamp 04.10.07, 22:43 tetys napisał: > HC Winter Camp odbędzie się w tym roku w Istambule:)) Mam bardzo ochotę > pojechać... kto wie, kto wie... Beduinko, a Ty zamierzasz ponownie spędzić > sylwestra w Turcji? ja nic nie planuję (bo nie wiem jak ułożą się do tego czasu moje sprawy zawodowe) ale nie żałowałabym gdybym na Sylwestra za muśnięciem magicznej różczki znalazła się ponownie w Turcji... a w tym tygodniu Turcja była u mnie, bowiem jako gości z HC miałam dwie Turczynki... Odpowiedz Link
beduinka przetestujcie się przedwyborczo... 09.10.07, 21:29 przetestujcie się przedwyborczo... wybory2007.wp.pl/kalkulatorq.html Odpowiedz Link
tetys Darfur - materiały potrzebne 10.10.07, 17:25 Hej, Potrzebuje SZYBKO trochę materiałów (po pol, ang, franc, niem lub hebrajsku, ulotek, folderów, plakatów, zdjęć, czegokolwiek) o sytuacji w Sudanie. W mojej szkole będzie prowadzona akcja informacyjna i muszę to jakoś ruszyć. Wiecie może gdzie można w wawie dostać coś? Odpowiedz Link
beduinka Kobieta idzie spać... 14.10.07, 19:57 Kobieta idzie spać Rodzice oglądali TV i mama powiedziała: "Jest już późno, jestem zmęczona, pójdę spać". Poszła do kuchni zrobić kanapki dla nas na jutrzejsze śniadanie, wypłukała kolby kukurydzy, wyjęła mięso z lodówki na jutrzejszy obiad, sprawdziła ile jest płatków śniadaniowych w puszce, nasypała cukru do cukierniczki, położyła łyżki i miseczki na stole i przygotowała ekspres do zaparzenia kawy na jutro rano. Potem włożyła już upraną odzież do suszarki, załadowała nową partię do pralki, uprasowała koszulę i przyszyła guzik. Sprzątnęła ze stołu pozostawioną grę, postawiła telefon na ładowarkę i odłożyła książkę telefoniczną do szuflady. Podlała kwiaty, opróżniła kosze na śmieci i powiesiła ręcznik do wysuszenia. Potem ziewnęła, przeciągnęła się i poszła do sypialni. Zatrzymała się przy biurku i napisała kartkę do nauczyciela, odliczyła trochę kasy na wycieczkę w teren i wyciągnęła podręcznik schowany pod krzesłem. Podpisała kartkę urodzinową dla przyjaciółki, zaadresowała kopertę i nakleiła znaczek oraz zapisała, co kupić w sklepie spożywczym. Obie kartki położyła obok torebki. Potem Mama zmyła twarz mleczkiem "trzy w jednym", posmarowała się kremem „na noc i przeciw starzeniu”, umyła zęby i opiłowała paznokcie. Ojciec zawołał: "Myślałem, że poszłaś do łóżka". „Właśnie idę” - odpowiedziała Mama. Wlała trochę wody do miski psa i wypuściła kota na dwór, potem sprawdziła czy drzwi są zamknięte i czy światło na zewnątrz jest zapalone. Zajrzała do pokoju każdego dziecka, wyłączyła lampki i telewizory, poprzykrywała śpiące dzieci, powiesiła koszulki, pozbierała brudne skarpety do kosza i krótko pogadała z jednym z dzieci, jeszcze odrabiającym lekcje. W swoim pokoju Mama nastawiła budzenie, wyłożyła ubranie na jutro. Dopisała 3 rzeczy do listy 6 najważniejszych czynności do wykonania. Pomodliła się i wyobraziła sobie, że osiągnęła swoje cele. W tym samym czasie Tata wyłączył telewizor i oznajmił "w powietrze": "Idę spać". Co też bez namysłu uczynił. Coś nadzwyczajnego w tej historii? Zastanawiasz się, dlaczego kobiety żyją dłużej? "BO SĄ SKONSTRUOWANE NA DŁUGI PRZEBIEG"....(i nie możemy umrzeć wcześniej, bo tyle mamy jeszcze do zrobienia!!!) Wyślij dziś tę historię do 5 fantastycznych kobiet - na pewno będą Ci wdzięczne. I do mężczyzn - niech się trochę zastanowią. A potem - Idź SPAĆ !!! Odpowiedz Link
tetys Re: Jesienne pogaduszki 15.10.07, 18:14 właśnie zamówiłem przez internet kartę euro26 - ale myślałem szczerze, że oferuje więcej zniżek na jedzenie :D chyba ze na ich stronie nie napisali wszystkiego.... :) Odpowiedz Link
beduinka Re: Jesienne pogaduszki 15.10.07, 19:41 ja korzystam z ISIC a nie z EURO<26 (szczególnie, że niedlugo ja już nie będę <26) Odpowiedz Link
tetys Re: Jesienne pogaduszki 15.10.07, 20:47 <26 jest do 30-tego roku życia, więc jeszcze spokojnie możesz używać:) Odpowiedz Link
aisza5 I znów się zbliza- deszczwa, chłodna...ale nasza! 22.09.08, 11:54 No i znów nadchodzi- nasza polska, deszczowa jesień....a tam trwa ramadan, świeci słoneczko, mozna popływać, wygrzać się na pustyni, wiec kto może niech ucieka....ja dopiero w październiku będę mogła się wyrwać, lecz za 3 dni wygrzeję się w PKiN podczas turystycznych targów na stoisku AQABY! Do zobaczenia tam i w realu nad Zatoką AQABA! Odpowiedz Link
aisza5 Rozpoczęła się najbardziej depresyjna pora roku- 22.09.08, 17:08 I jak ją spędzicie? Jakoś musimy przetrwać do 21-12 i wtedy po 13,00 przywitamy bielutką, mroźną zimę... A narazie to przemakam na moim rowerku i marzę o cieplutkim morzu, Synaju oraz Wadi Ramm... Odpowiedz Link
aisza5 Na koniec ramadanu- EID mubarak! 21.09.09, 12:05 Kończy się ramadan- składam wszystkim muzułmanom najserdeczniejsze życzenia z okazji Eid Fitr... powoli odchodzi też od nas lato i zacznie się nasza piękna "Polska Jesień", kiedy to wiekszość naszych forumowych zmarzlaków na czele ze mną odfrunie do ciepłych krajow. Ślę z Karawanseraju pozdrowienie do dalekiej TAjlandii, gdzie na słoniach wozi się nasza Beduinka! Odpowiedz Link