Gość: Andy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 18:05 Czy da się oglądać HD TV na telewizorze LCD bez wejścia HDMI ( Grundig Sedance). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a Re: HD TV IP: 195.8.217.* 25.03.07, 12:52 da się. Sygnał wyskoiej rozdzielczości podłączasz analogowymi kablami : 3x cinch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expert Cyfra+ HD Re: HD TV IP: *.toya.net.pl 25.03.07, 13:44 Nie masz racji. Sygnał HDTV odbierzesz podłączając odbiornik albo przez HDMI albo przez komponent. Cinch nie zapewnia jakości HD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kornik Re: HD TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 14:59 Komponent to własnie 3 x cinch. Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: HD TV 26.03.07, 00:17 Gość portalu: Kornik napisał(a): > Komponent to własnie 3 x cinch. A ziemia jest płaska :-)))) To że wygląda jak jeszcze nie znaczy że jest, Skoda też z wyglądu przypomina samochód :-))))) Debilizm niektórych użyszkodników wyjaśnia mi wyniki ostatnich wyborów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kornik Re: HD TV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 09:37 > > Komponent to własnie 3 x cinch. > A ziemia jest płaska :-)))) en.wikipedia.org/wiki/Component_video Widzisz, właśnie odkryłes, że Ziemia jest płaska a filmy o ladowaniu na księżycu to kreskówki. > Debilizm niektórych użyszkodników wyjaśnia mi wyniki ostatnich wyborów... Widac, że głosowałes na PiS :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expert Cyfra+ HD Re: HD TV IP: *.toya.net.pl 26.03.07, 01:07 Kornik, co Ty za głupoty piszesz. Bo z wyglądy Ci to przypomina... he he Odpowiedz Link Zgłoś
ing.elec Re: HD TV 26.03.07, 08:41 Gość portalu: expert Cyfra+ HD napisał(a): > Kornik, co Ty za głupoty piszesz. Bo z wyglądy Ci to przypomina... he he Internet pelen jest samozwanczych ekspertow i wladcow piercieni tlokowych. Najczesciej stosowanym w konsumenckim sprzecie zlaczem do sygnalu komponent jest potrojny cinch. Wejscie komponent (3 x cinch) w urzadzeniu HD nie ma zadnych problemow z odbiorem sygnalu wizyjnego w HD (w granicach okreslonych specyfikacja urzadzenia). Problemem jest tylko sprawa, ze obecnie ze wzgledu na restrykcje prawne zadne urzadzenia konsumenckie nie generuja na analogowym _wyjsciu_ komponent sygnalu HD, a jedynie zwykly (EU - PAL 576 lini, USA - NTSC 480 lini). Wiec Kornik wie, co pisze, natomiast pieniacze powyzej juz niekoniecznie. Pozdr. I. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kornik Re: HD TV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 09:41 > Wiec Kornik wie, co pisze, natomiast pieniacze powyzej juz niekoniecznie. > > Pozdr. Obawiam się, że i tak nic nie zrozumieja z tego co napisałeś. Pozdro... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expert Cyfra+ HD Re: HD TV IP: *.toya.net.pl 27.03.07, 01:17 Kornik wie, Ty wiesz. A ja się z Tobą nie zgadzam. Udowodnij że masz racje, a następnie ja Ci napisze co o tym myśle. Pogadajmy... Odpowiedz Link Zgłoś
ing.elec Byty rownolegle 27.03.07, 07:53 Gość portalu: expert Cyfra+ HD napisał(a): > Kornik wie, Ty wiesz. A ja się z Tobą nie zgadzam. Udowodnij że masz racje, a > następnie ja Ci napisze co o tym myśle. Pogadajmy... Z czym sie nie zgadzasz? Z tym?: "Najczesciej stosowanym w konsumenckim sprzecie zlaczem do sygnalu komponent jest potrojny cinch. Wejscie komponent (3 x cinch) w urzadzeniu HD nie ma zadnych problemow z odbiorem sygnalu wizyjnego w HD (w granicach okreslonych specyfikacja urzadzenia)." Jesli z tym sie nie zgadzasz, to nie mamy co dalej dyskutowac, bo tworzysz byty rownolegle do rzeczywistosci. Mam zeskanowac kilka stron z instrukcji urzadzenia HD posiadajacego min. wejscie komponent, ktore idzie az do 1080i? Pozdr. I. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kornik Re: Byty rownolegle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 09:12 Dobrze by było, gdyby "expert" napisał dokładnie, co mu trzeba udowodnic. Tego, ze komponent wystarczy do HDTV chyba nie trzeba udowadniac, bo sam to pisze:"Sygnał HDTV odbierzesz podłączając odbiornik albo przez HDMI albo przez komponent". Natomiast wymyślił sobie, że komponenta nie da się podłaczyc za pomoca 3 kabli ze złączkami cinch. Z taką "ekspercką" wiedzą wprowadza tylko zamieszanie na forum, wiec dla jasności kilka linków. Pełen wybór kabli komponentowych : www.audioadvisor.com/products.asp?dept=102 Jak widać co najmniej 99% z nich to 3xcinch I dla przykładu zdjęcie tylnego panela bluraya LG BH 100: www.blu-ray.com/images/players/lg_bh100_back.jpg I co panie "expert", widzisz te trzy gniazda cinch w kolorach zielonym niebieskim i czerwonym nad którymi pisze jak wół Component Video Out? Teraz już wiesz? Jakich jeszcze dowodów potrzebujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expert Cyfra+ HD Re: Byty rownolegle IP: *.toya.net.pl 27.03.07, 14:30 Co napiszę... Po prostu myliłem się a teraz już wiem Odpowiedz Link Zgłoś
ing.elec No to szacunek 27.03.07, 16:02 Gość portalu: expert Cyfra+ HD napisał(a): > Co napiszę... Po prostu myliłem się a teraz już wiem ... ze masz cojones i potrafisz sie przyznac. Wielu nie potrafi. Pozdr. I. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kornik Re: Byty rownolegle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 16:19 :-) Pozdro... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expert Cyfra+ HD Re: Byty rownolegle IP: *.toya.net.pl 29.03.07, 23:43 Zapomniałem. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś