IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 18:05
Czy da się oglądać HD TV na telewizorze LCD bez wejścia HDMI ( Grundig
Sedance).
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: HD TV IP: 195.8.217.* 25.03.07, 12:52
      da się. Sygnał wyskoiej rozdzielczości podłączasz analogowymi kablami : 3x
      cinch.
      • Gość: expert Cyfra+ HD Re: HD TV IP: *.toya.net.pl 25.03.07, 13:44
        Nie masz racji. Sygnał HDTV odbierzesz podłączając odbiornik albo przez HDMI
        albo przez komponent. Cinch nie zapewnia jakości HD
        • Gość: Kornik Re: HD TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 14:59
          Komponent to własnie 3 x cinch.
          • derduch Re: HD TV 26.03.07, 00:17
            Gość portalu: Kornik napisał(a):

> Komponent to własnie 3 x cinch.

A ziemia jest płaska :-))))

To że wygląda jak jeszcze nie znaczy że jest, Skoda też z wyglądu przypomina
            samochód :-)))))

Debilizm niektórych użyszkodników wyjaśnia mi wyniki ostatnich wyborów...
            • Gość: Kornik Re: HD TV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 09:37
              > > Komponent to własnie 3 x cinch.
              > A ziemia jest płaska :-))))
              en.wikipedia.org/wiki/Component_video
              Widzisz, właśnie odkryłes, że Ziemia jest płaska a filmy o ladowaniu na
              księżycu to kreskówki.
              > Debilizm niektórych użyszkodników wyjaśnia mi wyniki ostatnich wyborów...
              Widac, że głosowałes na PiS :-P
          • Gość: expert Cyfra+ HD Re: HD TV IP: *.toya.net.pl 26.03.07, 01:07
            Kornik, co Ty za głupoty piszesz. Bo z wyglądy Ci to przypomina... he he
            • ing.elec Re: HD TV 26.03.07, 08:41
              Gość portalu: expert Cyfra+ HD napisał(a):

> Kornik, co Ty za głupoty piszesz. Bo z wyglądy Ci to przypomina... he he

Internet pelen jest samozwanczych ekspertow i wladcow piercieni tlokowych.

Najczesciej stosowanym w konsumenckim sprzecie zlaczem do sygnalu komponent jest
              potrojny cinch.
              Wejscie komponent (3 x cinch) w urzadzeniu HD nie ma zadnych problemow z
              odbiorem sygnalu wizyjnego w HD (w granicach okreslonych specyfikacja urzadzenia).

Problemem jest tylko sprawa, ze obecnie ze wzgledu na restrykcje prawne zadne
              urzadzenia konsumenckie nie generuja na analogowym _wyjsciu_ komponent sygnalu
              HD, a jedynie zwykly (EU - PAL 576 lini, USA - NTSC 480 lini).

Wiec Kornik wie, co pisze, natomiast pieniacze powyzej juz niekoniecznie.

Pozdr.

I.
              • Gość: Kornik Re: HD TV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 09:41
                > Wiec Kornik wie, co pisze, natomiast pieniacze powyzej juz niekoniecznie.
                >
                > Pozdr.
                Obawiam się, że i tak nic nie zrozumieja z tego co napisałeś.
                Pozdro...
              • Gość: expert Cyfra+ HD Re: HD TV IP: *.toya.net.pl 27.03.07, 01:17
                Kornik wie, Ty wiesz. A ja się z Tobą nie zgadzam. Udowodnij że masz racje, a
                następnie ja Ci napisze co o tym myśle. Pogadajmy...
                • ing.elec Byty rownolegle 27.03.07, 07:53

> Kornik wie, Ty wiesz. A ja się z Tobą nie zgadzam. Udowodnij że masz racje, a
                  > następnie ja Ci napisze co o tym myśle. Pogadajmy...

Z czym sie nie zgadzasz?

Z tym?:
                  "Najczesciej stosowanym w konsumenckim sprzecie zlaczem do sygnalu komponent
                  jest potrojny cinch.
                  Wejscie komponent (3 x cinch) w urzadzeniu HD nie ma zadnych problemow z
                  odbiorem sygnalu wizyjnego w HD (w granicach okreslonych specyfikacja urzadzenia)."

Jesli z tym sie nie zgadzasz, to nie mamy co dalej dyskutowac, bo tworzysz byty
                  rownolegle do rzeczywistosci.

Mam zeskanowac kilka stron z instrukcji urzadzenia HD posiadajacego min. wejscie
                  komponent, ktore idzie az do 1080i?

Pozdr.

I.
                  • Gość: Kornik Re: Byty rownolegle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 09:12
                    Dobrze by było, gdyby "expert" napisał dokładnie, co mu trzeba udowodnic. Tego,
                    ze komponent wystarczy do HDTV chyba nie trzeba udowadniac, bo sam to
                    pisze:"Sygnał HDTV odbierzesz podłączając odbiornik albo przez HDMI
                    albo przez komponent". Natomiast wymyślił sobie, że komponenta nie da się
                    podłaczyc za pomoca 3 kabli ze złączkami cinch. Z taką "ekspercką" wiedzą
                    wprowadza tylko zamieszanie na forum, wiec dla jasności kilka linków.
                    Pełen wybór kabli komponentowych :
                    www.audioadvisor.com/products.asp?dept=102
                    Jak widać co najmniej 99% z nich to 3xcinch
                    I dla przykładu zdjęcie tylnego panela bluraya LG BH 100:
                    www.blu-ray.com/images/players/lg_bh100_back.jpg
                    I co panie "expert", widzisz te trzy gniazda cinch w kolorach zielonym
                    niebieskim i czerwonym nad którymi pisze jak wół Component Video Out? Teraz już
                    wiesz? Jakich jeszcze dowodów potrzebujesz?
                    • Gość: expert Cyfra+ HD Re: Byty rownolegle IP: *.toya.net.pl 27.03.07, 14:30
                      Co napiszę... Po prostu myliłem się a teraz już wiem
                      • ing.elec No to szacunek 27.03.07, 16:02

> Co napiszę... Po prostu myliłem się a teraz już wiem

... ze masz cojones i potrafisz sie przyznac. Wielu nie potrafi.

Pozdr.

I.

• Gość: Kornik Re: Byty rownolegle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 16:19
                        :-)
                        Pozdro...
                        • Gość: expert Cyfra+ HD Re: Byty rownolegle IP: *.toya.net.pl 29.03.07, 23:43
                          Zapomniałem. Dziękuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka