Dodaj do ulubionych

Telewizor LCD - jaki?

13.05.14, 22:23
Jak w temacie, szukam tv LCD za rozsądną cenę. Z doświadczenia wybrałbym LG, lubię nowinki a teraz wprowadzili do swoich telewizorów system WebOs. Sprawdzałem na necie i system ma bardzo pozytywne opinie. Znalazłem nawet promocję www.widoknastadion.pl i chciałbym pewnie skorzystać. Korzystał może już ktoś? Faktycznie są nagrody gwarantowane?
Obserwuj wątek
    • Gość: 123 Re: Telewizor LCD - jaki? IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.14, 17:03
      Pracujesz tam i nie wiesz...
      • gringo48 Re: Telewizor LCD - jaki? 14.05.14, 18:33
        Jakbym pracował to bym nie pytał:) a że planuję zakup to zrobiłem rozeznanie na rynku. Liczę że ktoś mi pomoże w wyborze. Mam nadzieję że nie każdy jest od razu nastawiony do pomocy jak Ty :)
        • Gość: ? Re: Telewizor LCD - jaki? IP: *.dynamic.chello.pl 17.05.14, 10:23
          Ja jako nastawiony do pomocy inaczej

to jednak radzę kupić sobie plazmę nie LCDeka...
          • crannmer Re: Telewizor LCD - jaki? 17.05.14, 12:19
            Gość portalu: ? napisał(a):
            > Ja jako nastawiony do pomocy inaczej

Ano.

> to jednak radzę kupić sobie plazmę nie LCDeka...

Wieczniewczorajsi wszystkich krajow, laczcie sie.
            • Gość: ? Re: Telewizor LCD - jaki? IP: *.dynamic.chello.pl 17.05.14, 14:20
              cranmer locutus causa finita

hahahahahahaha

To się nazywa zdaje się mania wielkości ?
              To można leczyć, a przynajmniej osłaniać lekami...
    • Gość: 123 Re: Telewizor LCD - jaki? IP: *.dynamic.chello.pl 17.05.14, 23:28
      Plazma Panasonic
      • gringo48 Re: Telewizor LCD - jaki? 22.05.14, 23:12
        Wolałbym jednak coś LCD, pewie zdecyduję się na coś LG. Byłem w salonie i spodobał mi się WebOs i pilot Magic Remote. LG Store też wygląda obiecująco.
        • harry_callahan Re: Telewizor LCD - jaki? 23.05.14, 09:31
          jak już z góry wiesz to co się pytasz. Nie widziałem jeszcze żadnego TV LCD który miałby obraz lepszy niż plazma. Ale jasne, nowinki najważniejsze. Powodzenia.
          • Gość: gringo48 Re: Telewizor LCD - jaki? IP: 91.237.161.* 23.05.14, 22:02
            Pytałem bo chciałem zobaczyć opinie innych. Ale oczywiście miałem swój typ tak jak każdy inny przed zakupem :)
            • Gość: pik Re: Telewizor LCD - jaki? IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.14, 22:11
              Nie ma co do WebOS przywiązywać takiej wagi. Nawet najtrudniejsze menu każdy po miesiącu używania będzie ogarniał, nie ma co do tego tak przywiązywać wagi. Najważniejsza dla mnie jest jakość obrazu, w ogóle pomijasz tę sprawę przy ocenianiu swojego wstępnego wyboru. Ja bym postawił na Philipsa, od nich dostajesz najlepszy obraz, regularnie potwierdzany przez EISA (chociaż kupują matryce od LG). Jak Ci tak zależy na fajnym menu może zdecyduj się na jakiś model z Androidem?
              • gringo48 Re: Telewizor LCD - jaki? 30.05.14, 21:48
                Myślę że obsługa też jest ważna. Jak sam zauważyłeś Philips kupuje matryce od LG więc na pewno LG nie ma gorszej jakości. Sprawdzałem w sklepie i LG mnie bardziej przekonało. Ale wiem że każdy ma swoje zdanie i tak powinno być:)
                • Gość: ajer Re: Telewizor LCD - jaki? IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.14, 17:47
                  Mylisz się :) Jak kupisz głośniki firmy Harman&Kardon i podłączysz je do starego laptopa, który jak był nowy kosztował 1800 zł to nici z twojego wydatku. Matryca najwięcej ma do powiedzenia jeśli chodzi o jakość obrazu, ale to nie wszystko. Philips ma po prostu lepsze przetworniki w samych telewizorach, to daje im przewagę w jakości obrazu.
    • maurycy1010 Re: Telewizor LCD - jaki? 30.05.14, 14:55
      Plazma to przeżytek, fabryka padła :)
    • gringo48 Re: Telewizor LCD - jaki? 06.06.14, 22:14
      Cieżko się z Tobą nie zgodzić dlatego pewnie dokupię kino domowe LG. Jestem zdania że kino i TV powinny być tej samej firmy. Nie wiem jak inni producenci ale w przypadku LG wszystko może być sterowanie jednym pilotem a to super udogodnienie:)
    • mark234 Re: Telewizor LCD - jaki? 08.06.14, 19:30
      Jeżeli dobry obraz to tylko plazma LCD nadaje się do komputera. Polecam TX-P50ST60E
      www.hdtv.com.pl/forum/panasonic/96121-panasonic-tx-p50st60e-test-otwarty-nowa-generacja-plazm-panasonica-puka-glosno-do.html
    • gringo48 Re: Telewizor LCD - jaki? 09.06.14, 21:09
      Jako że jest promocja na tv LG to może uda się wygrać soundbar. A jeżeli nie to raczej zainwestuję w kino domowe. Muzyki też lubię głośniej posłuchać :)
      • crannmer Gringo48 - spam warning 13.06.14, 18:24
        Szanowny Gringo,
        jeszcze jeden krypto-spam z Twojej strony i Twoje reklamy LG leca w niebyt.
    • madopar50 Re: Telewizor LCD - jaki? 13.06.14, 10:06
      Korzystałem i faktycznie bywają nagrody
    • gringo48 Re: Telewizor LCD - jaki? 17.06.14, 22:06
      A jak z dźwiękiem w tym samsungu?
      • madopar50 Re: Telewizor LCD - jaki? 25.06.14, 08:11
        Dźwięku brak
        • Gość: mango Re: Telewizor LCD - jaki? IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.14, 15:19
          Philipsy mają najlepszą jakość dźwięku, znośną dla większości mocno wyczulonych audiomaniaków. Pochodzą od firmy Woox, która specjalizuje się w produkcji dobrych głośników mobilnych, kombinują tam jak zmniejszyć głośnik by grał równie dobrze. Dość ceniona firma na rynku przenośnych głośniczków.
          • robsonos Re: Telewizor LCD - jaki? 15.07.14, 08:56
            Możliwe, że mają ciut lepszą jakość dźwięku, ale żeby zaraz dla "mocno wyczulonych audiomaniaków"? To chyba lekka przesada. Dodatkowo mają stosunkowo kiepskie SmartTV.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka