Dodaj do ulubionych

Komunia Św. - prezenty

26.03.11, 06:22
poproszę o pomoc :)
idę w czerwcu do córki brata na Komunię św. I dylemat - co podarować dziewczynce z tejże okazji? Komórkę ma, aparat cyfr. ma.
Poproszę o pomysły. Co może same kupowałyście, albo Wasze dzieci dostały i byly zadowolone?
Obserwuj wątek
    • mama_amelii Re: Komunia Św. - prezenty 26.03.11, 08:25
      Wszystko zalezy od tego co dziewczynka lubi i ci chce(najlepiej zapytać).Moja chrześniaczka chciała pieniądze i za nie jedzie w tym roku na kolonie nad morze i kupi sobie mebelki do nowego pokoju.Dostała tez aparat cyfrowy i 3 pary złotych kolczyków.W zeszłym roku byliśmy na komunii i kupowaliśmy mp4,bo dziewczynka chciała.
      W tym roku mamy 2 komunie i na jedna dajemy pieniązki(bo wiemy,że zostaną przy dziecku i dla dziecka),a na drugą kupimy jakąś wypasiona zabawkę-może jakąś fajna Barbie w zestawie w karocy(bo dziewczynka niewiele ma i interesują ja głównie zabawki).
      Pamiętam,że z prezentów komunijnych najbardziej ucieszyła mnie duża Rosyjska lalka:)Bawiłam się nią do 6 kl:D(pieniędzy nie ujrzałam,a pamiętam,że dostałam 1200zł-to była połowa wypłaty mamy).
    • fotoinspiracja Re: Komunia Św. - prezenty 27.03.11, 19:04
      Witam serdecznie, może to takie egoistyczne podejście...ale według mnie doskonałym prezentem, może być sesja fotograficzna ;) ...skoro prezenty rzeczowe ciężko wybrać, pieniążki nie zostawią pamiątki;( - a taka sesja będzie pamiątką na lata;)

Tutaj można już podejść indywidualnie czy była by to sesja plenerowa w dniu Komunii czy sesja studyjna innego dnia-wszystko zależy od Pani-ale myślę,że dziecko i jej rodzice byli by zadowoleni z takiego prezentu;)

Hmm podam swoją stronę,gdyż oczywiście jest fotografem ze specjalizacją fotografii dziecięcej;)

www.fotoinspiracja.com

Pozdrawiam serdecznie
    • agas-30 Re: Komunia Św. - prezenty 31.03.11, 08:18
      mamy podobny problem
      damy kasę i oczywiście jakąś pocztówkową pamiątkę. Może biblię kupimy jak dziadkowie nie zakupią.
      • doradcawro Re: Komunia Św. - prezenty 11.04.11, 12:38
        Witam,

Polecam polisy inwestycyjne jako prezent.

Niektórych chrzestnych, dziadków, czy innych gości stać na poświęcenie większej ilości gotówki na pociechę. Warto nie przekazywać gotówki jednorazowo, a założyć polisę. Po 10-13 latach dziecku uzbiera się naprawdę pokaźny kapitał, który będzie mogło przeznaczyć na studia, zakup nieruchomości czy po prostu dobry start w dorosłe życie.

Składki inwestycyjne rozpoczynają się już od 75zł miesięcznie. Poza inwestycją, polisa gwarantuję wypłatę świadczenia w przypadku śmierci.

Zachęcam do odwiedzenia strony -> www.facebook.com/OsobistyDoradcaFinansowy

doradcawro@wp.pl
    • kokowital Re: Komunia Św. - prezenty 16.04.11, 01:47
      Ja stawiałabym zdecydowanie na praktyczność prezentu.
      elektronika.cseie.com.pl/p/156/2628/dysk-przenosny-usb-tracer-rabbit-8gb--pamieci-usb-pamieci.html
      Myślę, że taka pamięć przenośna jest jak najbardziej na miejscu, a do tego jest niedroga.
      • fabiolalast Re: Komunia Św. - prezenty 16.04.11, 23:04
        oj to ja też polecę po całości;)
        Proszę zerknąć na bloga.
        • czarny_maradonna Re: Komunia Św. - prezenty 14.05.11, 00:37
          może coś praktycznego? np. pendrive ,
          elektronika.cseie.com.pl/c/156/pamieci-usb-pamieci.html - tutaj znalazłam kilka o ciekawym kształcie np.różowy w kwiatki- idealny dla dziewczynki albo w kształcie zwierzątek : hipcia, myszki, na pewno by się jej spodobało
    • agas-30 aparat fotograficzny (n/t) 17.05.11, 14:10

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka