Gość: Rob26 IP: *.mst.gov.pl 06.07.01, 15:07 Czy w Białymstoku powstana nowe hipermarkety? może ktoś wie, bo ja już sie gubię. Cięgle słysze jakies sprzeczne informacje pozrdawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ces Re: Hipermarkety IP: *.stok.bial.pl 07.07.01, 13:29 Witam , powiem krótko : Pieprz... Hiper... Super...markety ! Pozdr Ces Odpowiedz Link Zgłoś
majkelm Re: Hipermarkety 09.07.01, 09:45 Gość portalu: Ces napisał(a): > Witam , powiem krótko : > Pieprz... Hiper... Super...markety ! A możesz dać jakikolwiek powód dla jakiego miałbym nie kupować w Supermarkecie? Normalnym chyba jest że każdy woli kupić tam gdzie jest większy wybór, czysto, do tego taniej, jest parking i miła obsługa, a nie bezzębna paniusia z brudnymi dłońmi która robi łaskę że żyje i Ciebie obsługuje, ale chętnie pokrzyczy że przez hipermarkety to ona pracę traci itp. > Pozdr > Ces Ja również pozdrawiam majkelm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ces Re: Hipermarkety IP: *.stok.bial.pl 09.07.01, 11:41 Witam , Powodów nie ma żadnych ,mozesz sobie kupować gdzie chcesz, ale zastanów sie jakie korzysci z Hipermarketów mają nasi podlascy przedsiebiorcy ? Ten przy Hetmańskiej który ma ponoć powstać , oczywiscie powstanie - ale kosztem Szkoły Spożywczej , która prawdopodobnie zostanie zlikwidowana. A czy jest rzeczywiscie tak tanio w Hipermarketach ? to nie wiem moze na początku było , teraz ceny sa takie same , a nawet droższe weźmy pod uwage CD-R !!! Ludzie sa teraz tak przezwyczajeni ze wrzucaja do koszyka ile wlezie , nie patrza na ceny, lecz na koszyk sąsiada ,czy oby nie jest wiekszy. Pozdr. Ces Odpowiedz Link Zgłoś
majkelm Re: Hipermarkety 09.07.01, 15:22 Gość portalu: Ces napisał(a): > Witam , > Powodów nie ma żadnych ,mozesz sobie kupować gdzie > chcesz, ale zastanów sie jakie korzysci z > Hipermarketów mają nasi podlascy przedsiebiorcy ? Są sklepy i sklepiki prywatne do których chętnie chodzę, u takich pzedsiębiorców którzy wiedza co to handel, ot choćby warzywa kupuję jedynie w dwóch warzywniakach bo te z hipermarketów są praktycznie zawsze do bani, normalnie prowadzone sklepy i ich właściciele napewno na tym nie stracą, a my konsumenci możemy tylko zyskać. > Ten przy Hetmańskiej który ma ponoć powstać , > oczywiscie powstanie - ale kosztem Szkoły Spożywczej , > która prawdopodobnie zostanie zlikwidowana. > A czy jest rzeczywiscie tak tanio w Hipermarketach ? Czy ja powiedziałem (napisałem) że jadę tam wyłącznie dla ceny? > to nie wiem moze na początku było , teraz ceny sa > takie same , a nawet droższe weźmy pod uwage CD-R !!! Ten przykład do mnie nie przemawia, ten towar jest wyraźnie tańszy np. w Makro - którego również nie znoszę, taki syf że szok. > Ludzie sa teraz tak przezwyczajeni ze wrzucaja do > koszyka ile wlezie , nie patrza na ceny, lecz na > koszyk sąsiada ,czy oby nie jest wiekszy. Współczuję Ci instynktu stadnego, ja takiego w sobie nie mam. > Pozdr. > Ces Ja również, majkel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ces Re: Hipermarkety IP: *.stok.bial.pl 09.07.01, 16:54 Witam Drogi Majkelu dobrze jest czasem wymienic poglądy. Napisałeś, ze nie chodzisz do Marketów dla ceny, hmmm dziwne ... to po co tam sie chodzi ? Czyz nie jest głownym założeniem Hiperów , aby wszystko było tanie? Biorąc pod uwage koszty dojazdu do Marketu , nadal jestem za pojsciem do zwyklej zielonej szarej budki z miłą obsługą ( nie z przymusu - jak to sie dzieje w Marketach.). Aha jeszcze jedno sprzedawca w Hiper. zarabia 500zł netto , czyli ponizej średniej krajowej , pracuje tam góra 6 miesięcy , na stałe z nikim umowy się nie podpisuje, przy czym " Uśmiechaj sie miło do każdego klienta " to jeden z pkt w umowie. Naprwadę im współczuje. Co innego chciec a co innego musieć. Jeżeli już muszę jechać to jednynie do towarzystwa , albo po Zuberka. Ceny CD-R nie sa drogie ? , Majkelu zajdz do pierwszego lepszego pasażu na Rocha a gwarantuje Tobie, że kupisz czystą płytke juz od 2zł za sztukę (Verbat.) Ludzie o których piszesz , z brudnymi rączkami itp.. rzeczywiscie nie powinni pracować ale to się akurat da zmienić. Chciałbym powiedziec , ze jestem przeciwny wszelakiej globalizacji, zamerykanizowaniu i zeuropejczeniu naszego społczeństwa, to naprawde do niczego dobrego nie doprowadzi . Jeszcze za wejscie do UE bedziemy musieli kupić 100T papieru toaletowego , jakbysmy swego nie mieli. Pozdr. Ces Aha w odpowiedzi na pytanie Rob26, doszły mnie słuchy ze Hicior ma być takze na Popiełuszki prze kościele od strony Zielonych Wzgórz. Odpowiedz Link Zgłoś
majkelm Re: Hipermarkety 10.07.01, 08:52 Gość portalu: Ces napisał(a): > Napisałeś, ze nie chodzisz do Marketów dla ceny, hmmm dziwne ... to po co tam > sie chodzi ? Czyz nie jest głownym założeniem Hiperów , aby wszystko było tanie Możliwe że ich założenie takie jest, chodzę również dla ceny - nie zaprzeczam, ale przede wszystkim dlatego że obsługiwany jestem tam w miarę taki sposób jakiego oczekuję, asortyment towarów jest szeroki a do tego wszystko mogę sobie z bliska i spokojnie zobaczyć. > Biorąc pod uwage koszty dojazdu do Marketu , nadal jestem za pojsciem do > zwyklej zielonej szarej budki z miłą obsługą ( nie z przymusu - jak to sie > dzieje w Marketach.). Może masz i rację, ale dzięki temu że raz na tydzień-dwa wybiorę się do np. Auchana na duże zakupy, własnym samochodzikiem, mogę go zaparkować gdzie chcę, podjechać z siatkami do bagażnika, tak jest dla mnie przede wszystkim wygodniej, a wygoda ludzka też jest w moim przypadku ważna. > Aha jeszcze jedno sprzedawca w Hiper. zarabia 500zł netto To nie jest żaden argument, to jest wina rynku pracy a nie hipermarketów. > czyli ponizej średniej krajowej Białystok naprawdę nie jest dobrym przykładem do porównań ze średnią krajową. > " Uśmiechaj sie miło do każdego klienta " to jeden z pkt w umowie. Tak być powinno wszędzie. Naprwadę im współczuje. Co innego > Ceny CD-R nie sa drogie ? , Majkelu zajdz do pierwszego lepszego pasażu na > Rocha a gwarantuje Tobie, że kupisz czystą płytke juz od 2zł za sztukę (Verbat. > ) O to spierał się nadal nie będę gdyż zakupy płytek robię w jeszcze niższych cenach, ale faktycznie nie w Hipermarketach ale u dostawców tegoż, bez żadnej marży > Ludzie o których piszesz , z brudnymi rączkami itp.. rzeczywiscie nie powinni > pracować ale to się akurat da zmienić. Obawiam się że to nie będzie takie proste, według mnie to dopiero konkurencja - choćby ze strony hipermarketów może to na nich wymusić > Chciałbym powiedziec , ze jestem przeciwny wszelakiej globalizacji, > zamerykanizowaniu i zeuropejczeniu naszego społczeństwa, to naprawde do niczego > dobrego nie doprowadzi . Jeszcze za wejscie do UE bedziemy musieli kupić 100T > papieru toaletowego , jakbysmy swego nie mieli. Ani razu nie napisałem nic o unii ani o globalizacji, nie mnie oceniać pewne zjawiska ekonomiczne, zwłaszcza że są nieuchronne, na które ja ani Ty wpływu nie mamy, a Unia to wogóle inny temat.... w którym aby nie zmieniać torów dyskusji powiem tylko tak: to Unia ma interes w tym abyśmy do niej weszli, jesteśmy wielkim rynkiem zbytu, taniej siły roboczej, a przedstawia się to w ten sposób że to my powinniśmy ich o przyjęcie błagać. Pozdrawiam majkel Odpowiedz Link Zgłoś
majkelm Re: Hipermarkety 09.07.01, 09:47 Najprawdopodobniej w najbliższym czasie będzie Carefour na zbiegu Hetmańskiej i JPII. Mają już ponoć wykupione tereny, jest też podobno zrobiony już projekt przebudowy tego "pogiętego skrzyżowania" wraz z dojazdami do Hipermarketu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob26 Re: Hipermarkety IP: *.mst.gov.pl 09.07.01, 12:52 Majkelm Dzięki za informacje. wydaje mi się, że nadajemy na tych samych falach :-))) mam podobne zdanie na ten temat. dodam jeszcze, że przy takiej niechęci samorzadowców to jeszcze długo bedziemy Polsą B pozdrawiam P.S. pozdrowienia równiez dla Twojej 100% kobiety Odpowiedz Link Zgłoś